Εχετε δύσκολα ακουστικά? Εχετε αμφιβολίες αν επαρκεί ο ενισχυτής σας?

τί να πω Σταύρε?
τα είπα (αν είπα δεν θυμάμαι για να είμαι ελικρινής) όταν πρωτοπήρα τον F5.
Από τότε είδα ότι μπόρεσαν να οδηγήσουν επιτέλους τα ακουστικά χωρίς παραμορφώσεις και σε εντάσεις (για τις εντάσεις είπα πιό πάνω: δυνατά αλλά όχι και εκκωφαντικά).

Τα Κ1000 είναι άλλου είδους ακουστικό.
Εχει χαρακτήρα και φυσιογνωμία. Είναι ένα άκουσμα αλλιώτικο. Δεν μοιάζει ούτε με audeze ούτε με Hifiman ούτε με μεγάλα sony, denon ή κλασικά senn.
Για να είμαι ειλικρινής δεν μοιάζει ούτε καν με AKG.
Εχουν μια πολύ χαρακτηριστική μεσσαία περιοχή και μεσοϋψηλή που σε συνδυασμό με το rolloff στις χαμηλές συν το ότι είναι όχι απλώς ανοιχτά, αλλά μακρυά από τα αυτιά, τα κάνουν να θέλουν ένα πολύ δυσκολο ματσάρισμα με χροιές ενισχυτικού.
Δεν είναι δηλαδή θέμα μόνο ισχύος.

Εχουν πάρα πολλές ιδιοτροπίες. Να τις απαριθμήσω?
1. Θέλουν ισχύ
2. Εχουν μπόλικες μεσσαίες
3. Δεν κατεβαίνουν κάτω από 30
4. Θέλουν εξαιρετικό κεντράρισμα της μονάδας με το αυτί
5. Κάθονται δύσκολα στο κεφάλι και γλυστράνε εύκολα με απότομες κινήσεις από το sweet spot
6. Στηρίζονται στους κροτάφους (που τους πιέζουν)
7. Θέλουν ενισχυτή γάντι
8. Σε μεγάλες εντάσεις "φωνάζουν"
9. Εννοείται έχουν καλώδιο balanced (πταίσμα...)
10. Ήταν και είναι (και πάλι) ακριβά και δυσεύερτα (βασικά πανάκριβα για να αποδεχτείς όλα τα παραπάνω)
και
11. έχουν αλλιώτικο ήχο

Αν ξεπεράσεις-λύσεις τα παραπάνω
και αν σου αρέσει ο ήχος τους τότε ακούγονται μαγικά.
Αν ακούσεις μ αυτά πολλή ώρα ΔΕΝ μπορείς να βάλεις άλλο ακουστικό. Ιδίως κλειστό. (και ανοιχτού τύπου).
Απλά διότι είναι ear speakers και όχι ακουστικά.
Από την άλλη αν συνηθίσεις να ακούς μπασοφονιάδες (ακόμα και τα Κ701 είναι τέτοια) το πρώτο τέταρτο με τα Κ1000 είναι μαρτύριο.

Δεν ξέρω αν βοήθησα.
Ξέρω ότι σας χρωστάω αναλυτικό review. (10 χρόνια τώρα...)
Ξεκίνησα το ΣΚ, αλλά δεν έβρισκα κάτι μετρήσεις απόκρισης που είχα κάνει παλιότερα.
Αναμείνατε...

Στο θέμα πάλι του κομματιού, εμένα δεν κάνει κιχ ούτε ο ενισχυτής μου (Shiit Mjolnir) ούτε τα ακουστικά και μιλάμε για απίστευτες στάθμες που μπορεί να κάνουν ζημιά στα αυτιά, οπότε προσοχή.

Για το θέμα των Κ1000... ναι μας χρωστάς ένα ριβιού.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα ακουστικά αυτά δεν παίζουν σωστά. Είναι πολύ ιδιότροπα και πολύ σωστά έχεις εξηγήσει κατά κάποιον τρόπο τις αδυναμίες τους κλπ.

Όλοι όσοι τα κρατάνε τα κρατάνε επειδή δένονται μαζί τους είτε λόγω του hype, είτε επειδή έχουν συλλεκτική αξία, είτε ως αντικείμενα είναι περίεργα και ασυνήθιστα... για πολλούς λόγους αλλά όχι για το πως παίζουν δυστυχώς.

Θα ήθελα να οργανώσουμε ένα can jam, και να τα φέρεις, θα το ήθελα πολύ.

Αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα παίξουν σωστά όπως ένα μοντέρνο ακουστικό, και το ¨σωστό" είναι επίσης δύσκολο και για τα μοντέρνα ακουστικά.

Κάποια σχόλια σου (πχ. Τα Κ701 είναι μπασοφονιάδες {μάλλον μετά από σύγκριση με τα Κ1000}) αποδεικνύουν το γεγονός που περιγράφω πιο πάνω, δλδ πόσο λάθος παίζουν τα Κ1000 επίσης κόντρα σε ένα ακουστικό που με τα σημερινά δεδομένα είναι πλέον μέτριο (ίσως καλό για τα λεφτά του αν το βρείτε σε καλή τιμούλα, αλλά τίποτε εξωφρενικά καλό).

Εγώ πια, προσπαθώ να βρω την ισορροπία μου σε κάτι ενδιάμεσο από flat με έκταση αλλά να μην έχει επιθετικές υψηλές τόσο που να μην επισκιάζουν την λεπτομέρεια.

Στην προσπάθεια μου αυτή θεωρώ ότι είμαι αρκετά επιτυχής και οι επιλογές μου το δείχνουν αυτό.

πχ Δεν έχω προτιμήσει Audeze διότι όλα όσα έχω ακούσει παραείναι ρολαρισμένα και laid back για τα γούστα μου, αλλά και με αντικειμενικά κριτήρια δεν έχουν την λεπτομέρεια που θα ήθελα.

Ξεκίνα να μας πεις για τα Κ1000!!!

Χρήστε
1. Και μένα δεν κάνει κιχ ο F5. Αλλοι, δοκίμασα πολλούς, κάνουν
2. Χρωστώ
3. Δεν νομίζω να εκθειάζονται χωρίς λόγο σε όλες τις ακουστικές κοινότητες. Σίγουρα παραδέχομαι ένας λόγος είναι ότι είναι φετίχ και δεν δίνονται, πχ ποιός θα έδινε μια Miura πχ...(λέμε τώρα)...
4. Εντάξει μη βαράς. Καθ υπερβολήν ο όρος μπασοφονιάς. Όμως είναι παραδεκτό γενικά ότι τα 701 έχουν φουσκωμένα χαμηλά.
5. Δεν ξέρω για can jam αλλά αν κατέβω στην αθήνα θα τα έχω στο σακίδιό μου μαζί με τα 340 όπως υποσχέθηκα. Αρκεί να βρεθεί ενισχυτής (εκτός αν θέλετε να φέρω ΚΑΙ ενισχυτή)

Εάν έχουνε βύσμα με 4pin xlr ή δύο βύσματα 3pin xlr θα τα βολέψουμε από ενισχυτή τουλάχιστον ο Mjolnir θα τα παίξει άνετα, έχουμε και του Σταύρου.

Τώρα για τα Κ701 δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι έχουν παραφουσκωμένα μπάσα, μάλλον ισχαιμικά θα έλεγα, τα Q701 έκαναν μια μικρή προσπάθεια με 1-2db boost κάπου και τώρα φαίνεται ότι τα Κ7ΧΧ (με παραπάνω boost δεν θυμάμαι πόσο και που) ίσως έχουν την σωστότερη ισορροπία μπάσου από όλη την σειρά.

Συμφωνώ για τα 701.

Θέλουν - απ' όσο είδα - σωστή ενίσχυση και ΠΑΡΑ πολύ σωστό και χρονοβόρο στρώσιμο (τα άκουσα με στρώσιμο 300 ωρών από πίσω τους - χαρά στο κουράγιο του ιδιοκτήτη τους).

Δεν μπορώ να πω ότι έχουν φούσκωμα στο χαμηλό. Μάλλον βρίσκω τα μπάσα τους αρκετά...ισορροπημένα.

Δεν αντέχω όμως αυτή την πίεση στ' αφτιά...

Εάν έχουνε βύσμα με 4pin xlr ή δύο βύσματα 3pin xlr θα τα βολέψουμε από ενισχυτή τουλάχιστον ο Mjolnir θα τα παίξει άνετα, έχουμε και του Σταύρου.

Τώρα για τα Κ701 δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι έχουν παραφουσκωμένα μπάσα, μάλλον ισχαιμικά θα έλεγα, τα Q701 έκαναν μια μικρή προσπάθεια με 1-2db boost κάπου και τώρα φαίνεται ότι τα Κ7ΧΧ (με παραπάνω boost δεν θυμάμαι πόσο και που) ίσως έχουν την σωστότερη ισορροπία μπάσου από όλη την σειρά.

4πινο xlr έχουν.
Εχω και προέκταση για μπανάνες όπως και για trs μεγάλο.
Το θέμα δεν είναι εκεί.
Δεν νομίζω να κατέβω με πολυτέλεια άνεσης χρόνου.
Αν είναι θα πάω απ ευθείας στην έκθεση και θα φύγω.
Συνεπώς όποιες ακροάσεις θα πρέπει να γίνουν επί τόπου και φυσικά δεν μπορώ να προκαθορίσω διαθέσεις εκθετών. (διότι πρόκειται για έκθεση και όχι για can jam)
Οπότε ίσως να μην έχει και νόημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

AKG_Q701_graph_q701k701frcompare.jpg

αυτό το φούσκωμα είναι που εννοώ λέγοντας μπασοφονιάς.
Και επειδή κολλάτε σε λέξεις, ας το λέμε στο εξής τονισμένο χαμηλό. :grandpa:

Όπως δείχνει και το γράφημα τα Q έχουν παραπάνω όπως είπα στο προηγούμενο ποστ μου.

Έχοντας στην κατοχή μου τα Q για σχεδόν 3 χρόνια έχω να πω ότι τα HD800 τους ρίχνουν στ' αφτιά από μπάσα, και τα HD800 δεν θεωρούνται μπασάτα ακουστικά, οπότε δεν ξέρω πως έχετε την εντύπωση αυτή... επίσης είχα φτιάξει και αντάπτορα 120Ω ώστε να δώσω την απαιτούμενη εμπέδηση για τα Q (και τα Κ701/702 θέλουν ιδανικά εμπέδηση εξόδου στα 120Ω) αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος ποτέ γιαυτό και τα πούλησα.

Εν πάσι περιπτώσει, θα ήθελα να τα ακούσω και να σε δω κι εσένα Δημήτρη αλλά η έκθεση είναι μακρυά και δεν ξέρω κιόλας τι και πως, θα δούμε τότε.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για τα Κ1000 με τα οποία, μαζί με τα Κ240, 50Ω & 600Ω, δουλεύω πολλά χρόνια τώρα και έχω αποτύχει να βρώ κάτι άλλο που να με πείθει εξίσου με τα προαναφερθέντα, χωρίς να αποκλείω φυσικά και τον παράγοντα συνήθεια.
Τα ακουστικά αυτά τα έχω με τον ενισχυτή τους, κάτι αρκετά βασικό για την απόδοσή τους. Είναι το πλησιέστερο άκουσμα σε close field monitors για το λόγο ότι είναι περισσότερο ηχεία αυτιού παρά ακουστικά. Για μένα είναι πολύ ξεκούραστα, εξαρτάται η πίεση στους κροτάφους βέβαια και από το μέγεθος του κρανίου.
Η πιστότητα, τουλάχιστον αυτή που χρειάζομαι εγώ για να καταλαβαίνω τι τρέχει, είναι εξαιρετική χωρίς να λείπουν οι ιδιαιτερότητες και οι οποίες μπορούν να αναζητηθούν και στην καταλληλότητα του εκάστοτε ενισχυτή και οι οποίες τείνουν προς την γοητευτική πλευρά.
Είστε ευπρόσδεκτοι να περάσετε για μια ακρόαση όποτε θέλετε.

Όπως δείχνει και το γράφημα τα Q έχουν παραπάνω όπως είπα στο προηγούμενο ποστ μου.

[/COLOR]

Τα ακουστικά αυτά τα έχω με τον ενισχυτή τους, κάτι αρκετά βασικό για την απόδοσή τους. Είναι το πλησιέστερο άκουσμα σε close field monitors για το λόγο ότι είναι περισσότερο ηχεία αυτιού παρά ακουστικά. Για μένα είναι πολύ ξεκούραστα, εξαρτάται η πίεση στους κροτάφους βέβαια και από το μέγεθος του κρανίου.
Η πιστότητα, τουλάχιστον αυτή που χρειάζομαι εγώ για να καταλαβαίνω τι τρέχει, είναι εξαιρετική χωρίς να λείπουν οι ιδιαιτερότητες και οι οποίες μπορούν να αναζητηθούν και στην καταλληλότητα του εκάστοτε ενισχυτή και οι οποίες τείνουν προς την γοητευτική πλευρά.

να ευχαριστήσω τον κ. Ζαφειρόπουλο για την ηθική συμπαράσταση ! :grandpa: (αισθάνομαι σχεδόν πάντα απολογούμενος για τα Κ1000...:grinning-smiley-043)

Χρήστο νομίζω είναι θέμα πως διαβάζει ο καθένας ένα γράφημα.
να σου πω τι βλέπω.
Βασικά βλέπω τα Q να έχουν ένα γενικό boost 5-6 db σε όλη σχεδόν την έκταση σε σχέση με τα Κ
Επίσης αν θεωρήσουμε το -5 (δε λεω το 0 γιατί όλα είναι κάτω τότε) για αναφορά στα Q έχουμε ένα rolloff στα χαμηλά που φτάνει τα 11 στους 10 κύκλους και μια βύθιση με μέγιστο στους 3-4 Κ έως 10db.
Αν τώρα θεωρήσουμε αναφορά τα -10 που εμένα μου φαίνεται πιό λογικό, έχουμε rolloff από 25 έως 10 στα -5db και ένα φούσκωμα από 25-700 κύκλους στα μπάσα χαμηλο μεσσαία με κορυφή στους 150 κύκλους 5db. (αυτό λέγω εγώ μπασοφονιά)

(ακούω αν συμφωνείς με την ερμηνεία μου).... :ernaehrung004:

Last edited:
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για τα Κ1000 με τα οποία, μαζί με τα Κ240, 50Ω & 600Ω, δουλεύω πολλά χρόνια τώρα και έχω αποτύχει να βρώ κάτι άλλο που να με πείθει εξίσου με τα προαναφερθέντα, χωρίς να αποκλείω φυσικά και τον παράγοντα συνήθεια.

Ευχαριστούμε κε Ζαφειρόπουλε!!

4πινο xlr έχουν.
Εχω και προέκταση για μπανάνες όπως και για trs μεγάλο.
Το θέμα δεν είναι εκεί.
Δεν νομίζω να κατέβω με πολυτέλεια άνεσης χρόνου.
Αν είναι θα πάω απ ευθείας στην έκθεση και θα φύγω.
Συνεπώς όποιες ακροάσεις θα πρέπει να γίνουν επί τόπου και φυσικά δεν μπορώ να προκαθορίσω διαθέσεις εκθετών. (διότι πρόκειται για έκθεση και όχι για can jam)
Οπότε ίσως να μην έχει και νόημα.

Δημήτρη το γράφημα αυτό είναι λάθος δεν υπάρχει τέτοια διαφορά db μεταξύ των δύο ακουστικών αυτών.

900x900px-LL-33242a9b_akg.jpeg

Εγώ τα είχα για μερικά χρόνια και ξέρω τι σου λέω... τα ακουστικά αυτά δεν έχουν μπάσα... ή μάλλον έχουν αλλά είναι πολύ κάτω από το target για να είναι flat το ακουστικό πόσο μάλλον αυτό που λες εσύ... όπως προείπα ή διαφορά είναι μόλις 4db (θεωρώ ότι στην πραγματικότητα είναι λιγότερο) και πάλι με δυσκολία και μόνο σε ένα φάσμα από 60-800 βράσε όρυζα.

Και πάλι μην μπλέξουμε με γραφήματα με τα αφτιά μου τα έχω ακούσει για χρόνια...

άρα δεν δίνεις βάρος στον innerfidelity.
Κανένα θέμα. Απλά συζητάμε με βάση αυτό. Σύμφωνα με αυτό, και έστω λάθος, δεν συμφωνείς με τις παρατηρήσεις μου?

Πάντως το διάγραμμα του headroom δείχνει έλλειψη χαμηλού και όχι μπάσου.

δίνω βάση αλλά έχω και προσωπική εμπειρία η οποία ταυτίζεται με το διάγραμμα του headroom, τα ακουστικά αυτά έχουν "έλλειψη χαμηλού"... -bye-

χαμηλού ναι.
Μπάσου όχι

(άκυρο το ερώτημα: είδα)

Last edited:
Επανέρχομαι με κατι μετρήσεις που έκανα μόλις και ηθελα να τις κανω εδω και καιρό.
Τα Κ1000 με τον lovely cube παιζουν χωρις να παραμορφωνουν τα δύσκολα σημεία που εχω επισημάνει γυρω στα 90 db με τις κορυφές στα 97-98.

Με τον F5 οι ιδιες κορυφές 104.
Μετα τελειώνει κι αυτος.

Είναι σίγουρο πως τελειώνει ο ενισχυτής και όχι τα ακουστικά;

Αύριο βολτομετρο....!

Btw 87 db το ιδιο πρόγραμμα στο fiio e18.

.....not bad....