Έχω μεγάλο δίλημα 42' ή 47´ ?

anodos

New member
24 May 2014
22
Καλησπέρα σε όλους εσάς που βοηθάτε πολύ κόσμο. Θα ήθελα λοιπόν και εγώ τα... φώτα σας.
Μετά από 14 χρόνια η 33' τηλεόραση CRT 4:3 TOSHIBA παρέδωσε το πνεύμα της. Για να μην κουράζω λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο ερώτημα.
Μετά από έρευνα αγοράς κατέληξα (και λόγω προσφοράς στην LG LB650V).
Και ερχόμαστε στο αιώνιο δίλημα 42' ή 47' ?
Παραθέτω τα στοιχεία:
Απόσταση θέασης: 3,5 μέτρα
Χρήση: Κυρίως τηλεόραση (αθλητικά, ειδήσεις κ.τ.λ.) και σειρές κατεβασμένες από internet. Έργα πάρα πολύ σπάνια. Blu-Ray δεν υπάρχει και μάλλον ούτε θέλω.
Διάρκεια θέασης: Περίπου 2 ώρες καθημερινά
Διαφορά τιμής: η 42' έχει 510 ευρώ και η 47' έχει 720 ευρώ (δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αλλά όλα μετράνε)
Τι θα με ενδιέφερε: Να έχει τουλάχιστον την ίδια αίσθηση σε διάσταση με την παλιά 33' (ύψος παλιάς καθαρής οθόνης 49 cm)
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ
1) Αν πάρω την 47' θα έχω χειρότερη εικόνα (πιξελιαστή) βλέποντας κανάλια τηλεόρασης από την 42' σε αυτή την απόσταση θέασης? (Η τηλεόραση είναι 500 Hz, αν αυτό παίζει ρόλο).
2) Μήπως παίρνοντας την μεγαλύτερη κερδίσω σε μέγεθος αλλά χάσω σε ποιότητα (παντα σε κανάλια τηλεόρασης)
3) Αν λάβω υπόψη μου το καθαρό ύψος θέασης τότε η παλιά είχε 49 cm, η 42´έχει 52 cm και η 47' έχει 58 cm. Έχουν όμως οι 16:9 την ίδια αίσθηση, χειρότερη, καλύτερη (δεν είχα ποτέ 16:9 έως τώρα, είμαι της παλιάς σχολής)
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ
Διάβασα διάφορα τόσο εδώ (στο forum αυτό) όσο και σε ολόκληρο το internet. Οι απόψεις είναι.......... διάφορες
Πήγα σε πολλά μαγαζιά..... και όταν ανέφερα την απόσταση (και τη χρήση) σχεδόν όλοι μου είπαν για 42' (εκτός από το πλαίσιο που μου έλεγαν 47')
Η σύζυγος και γνωστοί μου λένε για 42' αλλά εγώ το σκέφτομαι...
Μήπως αργότερα το μετανιώσω αν πάρω 47' και κυρίως μήπως στα κανάλια έχω χειρότερη εικόνα απ´ ότι στις 42' στην ίδια απόσταση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Last edited:
3.5 μ ειναι μεγαλη αποσταση για 42" Η 55" θα ηταν ιδανικη αλλα κοστιζει φυσικα παραπανω. Μονοδρομος η 47 η 46 αλλα πολυ γρηγορα το ματι θα ζητα μεγαλυτερη εικονα

Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο κοίτα για 50" plasma. Αν μπορείς να διαθέσεις το budget πήγαινε για 55".

Λαθος διλλημα εχεις.

Κανονικα θα επρεπε να σκεφτεσαι αν θα πας σε 50'' ἠ σε 55' (για τα 3,5 μετρα)

Εγω θα προτεινα χαλαρα 60αρα. Για να ψιλοφχαριστηθω την 50μου πρεπει να κατσω στα 2 μετρα πλεον.

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά κανένας δεν μου απάντησε για το πως θα φαίνεται μια τηλεόραση 47' σε σχέση με μια 42' (της ποιότητας των 500 Hz) στα τηλεοπτικά κανάλια από την απόσταση των 3,5 μέτρων. Θα έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας;

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και αυτήν...

https://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

Για 42" μην το σκέφτεσαι καν. Ακόμη και για τηλεοπτικό είναι πολύ μικρή.

Η LG στην πραγματικότητα είναι 100 Hz στην καλύτερη των περιπτώσεων , τα 500 είναι "ΜCI" δηλαδή "μαϊμού".

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά κανένας δεν μου απάντησε για το πως θα φαίνεται μια τηλεόραση 47' σε σχέση με μια 42' (της ποιότητας των 500 Hz) στα τηλεοπτικά κανάλια από την απόσταση των 3,5 μέτρων. Θα έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας;
Φίλε μου σε απόσταση 3,5 μέτρων σχεδόν ίδιο πράγμα θα βλέπεις και με 42 και με 47 και με έως 55 ίντσες ( πάντα σε σύγκριση ίδιου μοντέλου , αλλά διαφορετικές ίντσες ). Οι διαφορές θα άρχιζαν αν μιλούσες για κάτω από 2,5 μέτρα. Η διαφορά επίσης είναι ότι από ποιότητα εικόνας στο τηλεοπτικό ναι ίδιες, αλλά εσύ από 47 και κάτω ( που και αυτή μικρή είναι ) θα βγάζεις τα μάτια σου για να δεις....
Οπότε μη φοβάσαι να πας από 47 και πάνω , και όπως σου είπαν το μίνιμουμ αποδεκτό για την απόστασή σου είναι 55 ίντσες.

Η εικόνα τους θα είναι πανομοιότυπη, η διαφορά μεγέθους δεν είναι τόσο σημαντική.
Αν μιλούσαμε για 40 και 50 ίντσες, τότε ναι, το σήμα θα "ξεχείλωνε" ελαφρά.
500MCI...Η LG ξεπέρασε και τον εαυτό της...:beatnik2:
Σου λέει ο άλλος "500Ηz, έστω και με MCI, δεν μπορεί, τούτοι εδώ θα ανακάλυψαν κάτι σημαντικό...".

Οι 42 ιντσες ειναι πολυ λιγες για την αποσταση που εχεις,κανονικα αν εβλεπες hd υλικο,που απ"οτι προειπες δεν σε ενδιαφερει???:7SFGSFG:,θα επρεπε να αγορασεις 55 ιντσες.Εφ"οσον ομως τη θελεις για τηλεοπτικο οι 47 ιντσες ειναι μια χαρα,σε σχεση με τις 42 η ποιοτητα εικονας θα ειναι το ιδιο μιας και εχεις μεγαλη αποσταση.Η 42αρα ειναι μικρη ακομα και για την παρακολουθηση τηλεοπτικου,οποτε μια χαρα εισαι με την 47αρα.Στα χρηματα που δινεις εγω δεν θα επαιρνα την συγκεκριμενη τηλεοραση,δες και αυτην εδω :http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html .

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Με προβλημάτισε αυτό που λέτε για τα 500 Hz...... δηλαδή είναι τσάμπα χρήματα?
Τα μοντέλα που αναφέρετε π.χ. Samsung UE46F6400 ή UE46F6320 που λένε 200 Hz έχουν περισσότερα πραγματικά (άρα καλύτερη εικόνα?)

Απο τετοια αποσταση στις διαστασεις που αναζητας δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα στην ποιοτητα που σε απασχολει.

Εν αρχη ειναι το μεγεθος, μετα να μιλησουμε και για ποιοτητα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Με προβλημάτισε αυτό που λέτε για τα 500 Hz...... δηλαδή είναι τσάμπα χρήματα?
Τα μοντέλα που αναφέρετε π.χ. Samsung UE46F6400 ή UE46F6320 που λένε 200 Hz έχουν περισσότερα πραγματικά (άρα καλύτερη εικόνα?)

100 πραγματικα

ΟΚ, το έπιασα
Αλλά (για το συγκεκριμένο μοντέλο) αξίζει να δώσει κάποιος 200 ευρώ παραπάνω (510 ευρώ η 42' και 720 ευρώ η 47') για 5' ίντσες?
Είναι βλέπεις που η τιμή της 42' έχει πέσει στα τάρταρα...

ανεβα τουλαχιστον σε 48αρα 2014 μοντελο...
http://www.skroutz.gr/s/4875809/Samsung-UE48H6270.html

Δηλαδή να δώσω +50 ευρώ (βρήκα την LG LB650V στα 700 ευρώ στο apothema.gr) για να πάρω μια τηλεόραση με 300 hz λιγότερα επειδή είναι μια ίντσα λιγότερη από 49? Δεν το βλέπω λογικό.......

Όχι φίλε μου Lg, αυτές που σου πρότειναν οι φίλοι παραπάνω είναι πολύ καλύτερες και αξίζουν τα λεφτά τους. Καλή και αυτή που λες αλλά χάνει σε αντίθεση και μαύρο.

Σου εξηγούν πιο πάνω πως τα νούμερα για το ρυθμό ανανέωσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στις LCD τα 200 Hz από το panel είναι το μέγιστο που μπορείς να βρεις. Επίσης, το ξαναλέω, εφόσον θέλεις κάτι προσιτό σε τιμή κοίτα για 50" plasma...