Έχω μπει σε δίλημμα,να αλλάξω την παραγγελία απο 65CX σε 75Q80T;

Greninja

New member
4 December 2020
37
Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ελληνικα καναλια δεν βλεπουμε καθολου.
Cosmote tv, netflix και gaming.
Σιγουρα θα εχω αποριες οταν την παραλαβω ,και αν υπαρχουν και tips για ρυθμισεις για οταν λειπω στην δουλεια να εχω λιγο το κεφαλι μου ησυχο.
Βασικα να πω οτι μεχρι το απογευμα ημουν σε διλλημα αν επρεπε να την αλλαξω με q90t.

Last edited by a moderator:
Τοσο σκοτεινη ειναι; δηλαδη την ημερα στο σαλονι δεν εχει επαρκει φωτεινοτητα;

Να πω την αληθεια το σκεφτομαι να αλλαξω την παραηγγελεια απο cx65 σε q80t 75ara .3 με 3,5 μετρα αποσταση. Την εχω πληρωσει αλλα ακομα δεν την εχουν στηλει.εχω μπει σε διλλημα

Re: Απάντηση: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τοσο σκοτεινη ειναι; δηλαδη την ημερα στο σαλονι δεν εχει επαρκει φωτεινοτητα;
Κάποια διαφορετική ρύθμιση θα έχει..

Η CX είναι πιο φωτεινή από την B6..

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b6-vs-lg-cx/361/10619
c61d17ca036984c7a7fa4d9031e3ddef.jpg

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάποια διαφορετική ρύθμιση θα έχει..

Η CX είναι πιο φωτεινή από την B6..

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b6-vs-lg-cx/361/10619

Ναι το ξερω οτι ειναι κατωτερη κατα πολυ.
Βασικα ημουν αναμεσα σε q80t 75ara. Q90t 65 και cx65.
Σημερα τις 9 εφυγα να παω για δουλεια και ο γιος μου επαιζε playstation μετα θα παιξει η κορη μου.
Μετα κανα νετφλιξ η γυναικα.
Σιγουρα η tv θα ειναι ανοιχτη για 10 με 12 ωρες τουλαχιστον για την καραντίνα.. μετα κανα 8ωρο.βεβαια με καθε 4 ωρες σβησιμο.
Θα ειναι ισχυρο crash test για την oled το ξερω.. αν εχω κανει βλακεια να την αλλαξω τωρα που προλαβαινω...

Ναι το ξερω οτι ειναι κατωτερη κατα πολυ. Βασικα ημουν αναμεσα σε q80t 75ara. Q90t 65 και cx65. Σημερα τις 9 εφυγα να παω για δουλεια και ο γιος μου επαιζε playstation μετα θα παιξει η κορη μου. Μετα κανα νετφλιξ η γυναικα. Σιγουρα η tv θα ειναι ανοιχτη για 10 με 12 ωρες τουλαχιστον για την καραντίνα.. μετα κανα 8ωρο.βεβαια με καθε 4 ωρες σβησιμο. Θα ειναι ισχυρο crash test για την oled το ξερω.. αν εχω κανει βλακεια να την αλλαξω τωρα που προλαβαινω...
Θα παίζεις πιο χαμηλά oled light σε τηλεοπτικό και gaming,τα έχουμε γράψει και παραπάνω..

Παρε ιντσες αγορινα και δεν θα μετανοιωσεις .Η τηλεοραση ειναι να ευχαριστιεσαι και οχι να την νταντευεις .η 65αρα οτι και αν ειναι με τις μπαρες των ταινιων στο Νετφλιξ και οχι μονο ,γινεται 57αρα .καλη τεχνολογια οκ δεν λεω , αλλα μην τρελαθουμε κιολας .εκτος και αν θες... Oled να βλεπεις τα τεραστια στατικα λογοτυπα του ΟΤΕΤV της ΝΟΒΑ ,κλπ κλπ που βγαζουν σχεδον καθε μερα που εχουν ποδοσφαιρο μπασκετ κλπ κλπ .OLED μονο οσοι βλεπουν αποκλειστικα και μονο ταινιες .

Παρε ιντσες αγορινα και δεν θα μετανοιωσεις .Η τηλεοραση ειναι να ευχαριστιεσαι και οχι να την νταντευεις .η 65αρα οτι και αν ειναι με τις μπαρες των ταινιων στο Νετφλιξ και οχι μονο ,γινεται 57αρα .καλη τεχνολογια οκ δεν λεω , αλλα μην τρελαθουμε κιολας .εκτος και αν θες... Oled να βλεπεις τα τεραστια στατικα λογοτυπα του ΟΤΕΤV της ΝΟΒΑ ,κλπ κλπ που βγαζουν σχεδον καθε μερα που εχουν ποδοσφαιρο μπασκετ κλπ κλπ .OLED μονο οσοι βλεπουν αποκλειστικα και μονο ταινιες .

Έχεις δει ποτέ σου OLED από κοντά;

Μέγεθος οθόνης vs άπειρη αντίθεση.
Μια χαρά δίλημμα.
Οπως και να το κάνουμε υπάρχει το άγχος με την oled συν ότι πάνω από 65 ίντσες το κόστος είναι αποτρεπτικό.
Έχει σοβαρή βάση η επιλογή της 75αρας lcd.
Είναι δύσκολο και εν μέσω καραντίνας να κάνεις moderation σε μια τηλεόραση που μάλιστα χρησιμοποιούν αρκετά άτομα.
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευαισθησίες.
Επίσης είναι σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για τηλεοπτικά προγράμματα πάρα για ταινίες ή σειρές από το Netflix, πράγματα που συνήθως γίνονται βραδυνές ώρες και άρα μπορείς να παίξεις και με χαμηλότερη φωτεινότητα. Ως TV όμως που χρησιμοποιείται όλη την μέρα είναι αδύνατον να κάνεις οικονομία στο ρυθμιστικό της φωτεινότητας.
Παραδοσιακά οι ρυθμίσεις που αφορούν τηλεοπτικά προγράμματα είναι πιο φωτεινές ( εκτός και αν έχεις χώρο που δεν τον βλέπει πολύ ο ήλιος) άρα μια oled έχει ένα ακόμη δύσκολο έργο.
Παντως αν συμβιβαζομουν με τον μέγεθος τον 65 ιντσών θα πήγαινα σε oled αλλά μόνο με επέκταση εγγύησης για 5 χρόνια ( και μόνο LG).
Αυτο σημαίνει πως μεν θα είχα πιο προσεχτικη χρήση αλλά τουλάχιστον για 5 χρόνια θα ήμουν καλυμμένος.
Αν δεν μπορείς να φανταστείς το σαλόνι σου με 65 ίντσες τότε η 75 άρα Samsung ή Sony ( προτιμώ Sony) είναι πολύ καλή επιλογή ( πιο φθηνή) και καθόλου αγχωτικη.

μην ξεχναμε και το κομματι after sale support,στο οποιο η Lg κανει εξαιρετικη δουλεια.
για τις samsung και sony(βαση των αναφορων εδω μεσα)το service τους μπαζει απο πολλες πλευρες.

Απάντηση: Re: Έχω μπει σε δίλημμα,να αλλάξω την παραγγελία απο 65CX σε 75Q80T;

μην ξεχναμε και το κομματι after sale support,στο οποιο η Lg κανει εξαιρετικη δουλεια.
για τις samsung και sony(βαση των αναφορων εδω μεσα)το service τους μπαζει απο πολλες πλευρες.
Ναι μεν έχεις δίκιο αλλά σε lcd LG δεν έχω διαβάσει τίποτα καλο όσον αφορά την απόδοση τους σε εικόνα.

Ευχαριστω τον μοντ που το μετεφερε εδω..
Ναι ειναι σε διλλημα διοτι ειδικα τωρα η τβ παιζει 10 ωρες το λιγοτερο.. η αποσταση απο καναπεδες ειναι 3 και 3,5 μετρα.τωρα εχω μια xh95 55' sony που θα παει στο δωματιο.
Δεν εχω δει ποτε μου oled απο κοντα.
Την εχω παραγγειλει και την εχω πληρωσει. Cx65. Πλεον σκεφτομαι q80t σε 75 αρα. Ειλικρινα εγω ζαλιστει.. αξιζει η εικονα της ολεντ η η 75 ίντσες; η tv θα παιζει 10 με 15 ωρες την μερα με καραντινα . 8 περιπου χωρις καραντινα.

Τι πρόγραμμα θα παίζει η τηλεόραση; Αν παίζει τηλεοπτικά κανάλια είναι λάθος να δώσεις τόσα λεφτά σε τηλεόραση. Καμία τεχνολογία είτε OLED είτε LCD όσο ακριβή και να είναι δε θα σου δώσει καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικά κανάλια. Σε ταινίες είτε HD είτε 4Κ δε νομίζω να τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ OLED και LCD όπως και σε παιχνίδια. Αν θέλεις τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση τότε λόγω ότι είναι ακριβές ακόμα σε αυτές τις διαστάσεις οι OLED θα πρότεινα Sony 75XH9096 και 75XH9505 επειδή τiς θεωρώ αυτή τη στιγμή τις καλύτερες LCD.

Τι πρόγραμμα θα παίζει η τηλεόραση; Αν παίζει τηλεοπτικά κανάλια είναι λάθος να δώσεις τόσα λεφτά σε τηλεόραση. Καμία τεχνολογία είτε OLED είτε LCD όσο ακριβή και να είναι δε θα σου δώσει καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικά κανάλια. Σε ταινίες είτε HD είτε 4Κ δε νομίζω να τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ OLED και LCD όπως και σε παιχνίδια. Αν θέλεις τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση τότε λόγω ότι είναι ακριβές ακόμα σε αυτές τις διαστάσεις οι OLED θα πρότεινα Sony 75XH9096 και 75XH9505 επειδή τiς θεωρώ αυτή τη στιγμή τις καλύτερες LCD.

Ελληνικα καναλια σπανια θα παιζει η και καθολου. Πιο πολυ playstation νετφλιξ και λιγο cosmote tv.
Βλεπω οτι δεν εχει sony ο κοτσοβολος σε 75αρα. Παρα μονο την q80t. Οποτε επειδη εχω πληρωσει την cx θα πρεπει να παρω απο εκει.και βλεπω μονο την q80t στο budget μου. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω δει ουτε oled απο κοντα αλλα ουτε 75αρα τβ Μεσα σε σπιτι. Δεν εχω ιδεα αν ο εντυπωσιασμος της 65αρας ολεντ θα ειναι μεγαλύτερος απο μια 75αρα lcd στα 3 +μετρα

Με απόσταση θέασης 3 με 3.50 μέτρα δε θα έπρεπε να κοιτάς τίποτα λιγότερο από 75".

Re: Απάντηση: Έχω μπει σε δίλημμα,να αλλάξω την παραγγελία απο 65CX σε 75Q80T;

Ελληνικα καναλια σπανια θα παιζει η και καθολου. Πιο πολυ playstation νετφλιξ και λιγο cosmote tv.
Βλεπω οτι δεν εχει sony ο κοτσοβολος σε 75αρα. Παρα μονο την q80t. Οποτε επειδη εχω πληρωσει την cx θα πρεπει να παρω απο εκει.και βλεπω μονο την q80t στο budget μου. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω δει ουτε oled απο κοντα αλλα ουτε 75αρα τβ Μεσα σε σπιτι. Δεν εχω ιδεα αν ο εντυπωσιασμος της 65αρας ολεντ θα ειναι μεγαλύτερος απο μια 75αρα lcd στα 3 +μετρα

Στα 3,80 είχα 70άρα ήταν σούπερ αλλά σήκωνε και 75άρα (εάν βοηθώ κάπως..)

Εγώ βλέπω 60άρα plasma 1080 full HD στα 2 με 2,20 μέτρα και είναι μια χαρά. Με 65-70 ίντσες 4Κ άνετα στην ίδια απόσταση...