Εχω προβλημα μεγαλο

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Καλησπερα παιδια εχω βαλει ενα κινητο πριν απο 2 μηνες και μου εκανε ενα προβλημα δε μου δειχνει τιποτα..

Dreambox 800, κινητο πιατο 1.40, pozitioner gbox ενα μαυρο με πρασινα κουμπια..

Παταω να δειξει καναλι σε εναν δορυφορο που κανονικα το εχουμε ρυθμισει να αλλαζει απο μονο του θεση με το που παταω το καναλι αλλα δεν αλλαζει .. Αλλα και χειροκινητα που τον βαζω το δορυφορο παλι δε μου δειχνει κανενα απο τα καναλια του δορυφορου μαυρα ολα!

Βοηθηστε με παιδια τι να κανω και οποιος ξερει κατι παραπανω ας μου στειλει αμα ειναι και πμ να με βοηθησει πιο αναλυτικα.. Βεβαια καλυτερο ειναι να με βοηθησει εδω για να βοηθιουνται κι οι αλλοι και να φαινονται οι λυσεις και να υπαρχουν, απλα για πιο αμεση και συγκεκριμενη επικοινωνια..

Σας ευγνωμονω ολους, Τζιμακος...

Από ενδείξεις στάθμης σήματος όταν συντονίσει το κανάλι πώς πας;
Είναι 0, ή κανονικό;
Υπάρχει περίπτωση η κακοκαιρία να σου μετακίνησε το πιάτο;
Αν έχεις ένδειξη σήματος, τότε μήπως κάτι έπαθε η κάρτα; Δοκίμασες σε κάποιο ελεύθερο κανάλι κάποιου εύκολου δορυφόρου (π.χ. HotBird);

To agc σε ολα τα καναλια ειναι απο 30 μεχρι 60 και το snr 0 σε ολα..

Σε ελευθερα δοκιμασα αλλωστε δεν εχω "πακετα".. Προς το παρον δηλαδη..Πως να κανω την "κινηση" αλλωστε πριν το φτιαξω?

Τωρα για την κακοκαιρια να μου το μετακινησε δε νομιζω, αφου το παιδι που μου το βαλε μου ειπε πως πρωτα θα πεσει η πολυκατοικια και μετα θα κουνηθει το πιατο και οτι για να μετακινηθει εστω και λιγο πρεπει να πεσω πανω του με φορα (ειμαι και 140 κιλα οποτε θεωρησα πως ειναι γενικα δυσκολο να κουνηθει το πιατο ποσο μαλλον απο κακοκαιρια)...

Δεν σε καταλαβαίνω δυστυχώς, και δεν έχω και dreambox να καταλάβω τα agc και snr. Snr είναι signal to noise ratio; Νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να είναι 0.
Γενικά αυτές οι τιμές είναι κανονικές; Παρόμοιες με ότι ήταν πριν;

Σε ελευθερα δοκιμασα αλλωστε δεν εχω "πακετα".. Προς το παρον δηλαδη..Πως να κανω την "κινηση" αλλωστε πριν το φτιαξω?

Με αυτό εννοείς ότι δεν τα έχεις διαθέσιμα στις λίστες των καναλιών; Είχες κρατήσει μόνο αυτά που έβλεπες;
Σου βγάζει κάποιο μήνυμα εκτός από μαύρη οθόνη;

Οχι ολα τα εχω κρατησει.. Ο,τι κραταει ο 800 δηλαδη.. Επειδη ειμαι και ασχετος με τον χωρο να σου πω πως παω και θα καταλαβεις..

Παταω satellites παταω "ταδε satellite services" και αρχιζω και ψαχνω και περιηγουμαι στη μαυριλα.. Μου βγαζει μαυρη οθονη, την εικονα ενος πιατου που γραφει dream να αναβοσβηνει και tune failed...

Οι τιμες οχι δεν ειναι κανονικες, οταν δουλευε κανονικα και μια χαρα να φανταστεις οι τιμες ηταν 90-100 agc και 15-37 snr

Last edited:
- Μήπως έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις diseqc?
η σωστή ρύθμιση είναι "μονό Lnb" και positioner.

- Ελεγξε τα καλώδια στο lnb και πίσω από τον δέκτη.

- Επέλεξε ένα εύκολο κανάλι από Hotbird ή Astra και μετακίνησε το πιάτο δεξιά αριστερά χειροκίνητα με μικρά και αργά βήματα.

- snr 0, σημαίνει παντελής απουσία σήματος.

Last edited:
Αυτό το "tune failed..." δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιους, και νομίζω σχετίζεται με κάποια images; Μήπως σου το εμφάνισε μερικές μέρες από κάποια αναβάθμιση;

Δεν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ;

Ναι εχω κανει ρισταρτ και το εχω ρυθμισει και στο single το lnb και τα καλωδια ειναι σωστα..

Παω να κανω και αλλη μια προσπαθεια μηπως ξερω γω εφτιαξε μονο του καθως χτες μοθυ το παρουσιασε αυτο μετα απο πολλες μερες εκτος πριζας και θα επανελθω

Εχω κανει και τετοια πολλα..

Δεν ξερω τι να κανω λετε να καλεσω ενα τεχνικο να τελειωνουμε?

Το παιδι που μου το βαλε λογικα δεν εκανε καλη δουλεια καθε τοσο μου χαλαει η κουνιεται η δεν ξερω τι αλλο γινεται..

Μηπως ξερετε ποιες ειναι περιπου οι τιμες των τεχνικων?

H πιο εύκολη διάγνωση που μπορείς να κάνεις είναι να δανειστείς έναν άλλο δέκτη και να τον δοκιμάσεις στην εγκατάσταση σου. Αν κι αυτός δεν έχει σήμα, ξέρεις ότι δεν φταίει ο Dreambox.
Στη συνέχεια καλείς τον τεχνικό που εγκατέστησε το πιάτο για να σου αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Μήπως από την βροχή πήρε νερό κανένα καλώδιο και οξειδώθηκε?? Γιατί έτσι την πάτησα κι εγώ πριν 2 μήνες με το 1.20μ πιάτο μου και δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε μέχρι που ήρθε ο τεχνικός στο σπίτι και το διαπίστωσε.
Πάντως η καλύτερη λύση για να μην ταλαιπωρείσαι είναι να φωνάξεις έναν τεχνικό, γιατί περισσότερη ώρα θα χάσεις με πειραματισμούς και στο τέλος μπορεί να μην δεις και αποτέλεσμα...

Θα δοκιμασω με αλλο δεκτη για να διαπιστωσω τουλαχιστον αυτο και μετα μαλλον θα καλεσω τεχνικο..

Το παιδι (οχι τεχνικος) που μου βαλε το πιατο εχει ερθει και το φτιαξε μια φορα και ξαναχαλασε αρα υποψιαζομαι μηπως δεν εχει κανει καλη εγκατασταση οποτε οπως καταλαβαινετε μαλλον δεν τον πολυεμπιστευομαι πια για να τον ξανακαλεσω αλλα δε θελω να μπλεκω και με φασαριες οτι εγινε εγινε ειμαι ηρεμος ανθρωπος..

Οποτε σκεφτομαι να καλεσω εναν τεχνικο να ξεμπερδευω..

Εχετε να μου προτεινετε καποιον δοκιμασμενο και εμπειρο?

Που κυμαινονται οι αμοιβες τους?