Εχω σοκαριστει!!! Παρακαλώ πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια!!

THANOS77

Senior Member
11 January 2007
348
Καλησπέρα σε όλους, μόλις μετακόμισα σε ενα μεγαλο σχετικά διαμέρισμα για να αναπνεύσει το σύστημα μου, με μεγαλα ηχεια δαπεδου και ενισχυτικά και σιντι Cary...μεσαιας-υψηλης κατηγοριας....

Πριν μετακομιστεί οτιδήποτε άλλο στο μεγάλο σαλόνι και στο σπίτι γενικώς (από βδομάδα θα αρχίσουν οι μεταφορές) , εστησα φυσικά το ηχοσύστημα στο μέρος που θεωρώ κατάλληλο (για αρχή...θα γινουν και άλλες δοκιμες...)

Ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι 4 άδειοι τοίχοι με την μια πλευρά μεγάλο τζάμι άδειο, χωρίς κουρτίνα...ξαναλέω 4 τοίχοι!!! αδειοι!!

Είναι δυνατόν να ακούω αυτό το πράγμα..??? νομίζω ότι δεν ακούω το ηχοσύστημά μου αλλά τραγούδια από υπολογιστή και ηχεία των 5ευρώ!!!!

Μπορεί η κενότητα των 4 τοίχων να εξολοθρεύει το σύστημά μου που είναι ήδη, κατ' εμέ, πολύ υψηλά σε ποιότητα ήχου????

έχω παθει σοκ γιατι καθόμουν όρθιος σε ένα μεγάλο χώρο με 4 τοίχους και ενα τζάμι και δεν πίστευα ότι ακούω το σύστημά μου...!!!

Πείτε μου πως όλα θα επανέλθουν μόλις γεμίσει με καναπέδες, κουρτίνες, βάζα,πίνακες κτλ....!!!! Γιατί κοντεύω να πάθω καμιά συγκοπή!!!

Καλησπέρα σε όλους, μόλις μετακόμισα σε ενα μεγαλο σχετικά διαμέρισμα για να αναπνεύσει το σύστημα μου, με μεγαλα ηχεια δαπεδου και ενισχυτικά και σιντι Cary...μεσαιας-υψηλης κατηγοριας....

Πριν μετακομιστεί οτιδήποτε άλλο στο μεγάλο σαλόνι και στο σπίτι γενικώς (από βδομάδα θα αρχίσουν οι μεταφορές) , εστησα φυσικά το ηχοσύστημα στο μέρος που θεωρώ κατάλληλο (για αρχή...θα γινουν και άλλες δοκιμες...)

Ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι 4 άδειοι τοίχοι με την μια πλευρά μεγάλο τζάμι άδειο, χωρίς κουρτίνα...ξαναλέω 4 τοίχοι!!! αδειοι!!

Είναι δυνατόν να ακούω αυτό το πράγμα..??? νομίζω ότι δεν ακούω το ηχοσύστημά μου αλλά τραγούδια από υπολογιστή και ηχεία των 5ευρώ!!!!

Μπορεί η κενότητα των 4 τοίχων να εξολοθρεύει το σύστημά μου που είναι ήδη, κατ' εμέ, πολύ υψηλά σε ποιότητα ήχου????

έχω παθει σοκ γιατι καθόμουν όρθιος σε ένα μεγάλο χώρο με 4 τοίχους και ενα τζάμι και δεν πίστευα ότι ακούω το σύστημά μου...!!!

Πείτε μου πως όλα θα επανέλθουν μόλις γεμίσει με καναπέδες, κουρτίνες, βάζα,πίνακες κτλ....!!!! Γιατί κοντεύω να πάθω καμιά συγκοπή!!!

Θα επανελθει.

Don't worry, be happy!
Μόλις μπούν τα έπιπλα, ίσως και τα κάδρα, οι κουρτίνες και τα χαλιά,
θα έρθουν όλα στη θέση τους!

Εγώ είχα πάθει το ίδιο σοκ και το μόνο που είχα κάνει ήταν να βγάλω την από τοίχο σε τοίχο μοκέτα.
Φαντάσου εσύ σε ένα άδειο δωμάτιο...

Ησύχασε όλα θα στρώσουν.
Θέλει βέβαια ψάξιμο η τοποθέτηση στον νέο χώρο.

Οντως και μιας και τωρα θα τα τοποθετησεις ισως ειναι ευκαιρια να διαπραγματευτεις καποια πραγματα με το ταιρι σου :grandpa:

Οντως και μιας και τωρα θα τα τοποθετησεις ισως ειναι ευκαιρια να διαπραγματευτεις καποια πραγματα με το ταιρι σου :grandpa:

Αυτό αστα να πάνε...!!! Σφαγή έγινε για να εξηγήσω πως τα ηχεία θελουν 1 μέτρο από τους πίσω και μισό μέτρο από πλάι....Με κοιτούσε σα να μιλούσα βιετναμέζικα...!!!

ενα ακομη παραδειγμα για το ρολο του χωρου στο χομπυ μας

θα στρωσουν ολα φιλε μου

Αν το σπίτι είναι κοινούργιο, περίμενε μέχρι να στρώσουν τα καλώδιο ρεύματος που περνάνε μέσα από τους τοίχους. :flipout:

Γιωργο μην το γελας, αυτο που λες ισχυει. Αποτελεσμα αυτου ειναι να σε ενοχλει κατι, χωρις να ξερεις να προσδιορισεις τι ακριβως.

Φυσικα δεν ειναι το προβλημα του Θανου.

Αυτό αστα να πάνε...!!! Σφαγή έγινε για να εξηγήσω πως τα ηχεία θελουν 1 μέτρο από τους πίσω και μισό μέτρο από πλάι....Με κοιτούσε σα να μιλούσα βιετναμέζικα...!!!

Θα ήθελα να μείνω λίγο σε αυτό που έχω διαβάσει (δυστυχώς ) πολλές φορές , οτι δηλαδή τα τάδε ηχεία θέλουν 1 μέτρο απο εκεί , τα δείνα θέλουν 2 μέτρα μεταξύ τους κ.ο.κ
Δέν ισχύει ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά , ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ (μερικές / ελάχιστες ) ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ηχείων - ακροατή και τα συναφή
ΟΛΑ εξαρτώνται απο τίς ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ απο τίς διαστάσεις του δωματιου και απο το πόσο ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟΣ (και σε έπιπλά και σε τοίχους και σε κολώνες ) είναι ο χώρος και ειδικά (το παραληλεπίπεδο ) απο το πίσω μέρος τών ηχείων μέχρι και 1 -1.5 μέτρο πίσω
απο τα αυτιά του ακροατή

Εν ολίγοις , αφού μαζευτεί (με τα έπιπλά -κουρτίνες - χαλιά - κλπ) ο χρόνος αντήχησης (RT60) σε σχεδόν ΟΛΕΣ τίς κρίσιμες συχνότητες , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ξεκινά η ιστοριά με τήν προσπάθεια στησίματος στήν βέλτιστη (ακουστικά- εμπερικά) θέση , ενώ στο μυαλό μας υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο εκ νέου μετακίνησης επιπλων κλπ

PS
Φυσικά και μόνο η εμπειρία του φίλου (και μπράβο που το ανέφερε ) είναι αρκετή για να δείξει ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τήν σημασία χώρου και στησίματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ....

Πιστευω θα ηταν καλη ιδεα να φτιαχναμε ενα θεμα το οποιο να μπει sticky. Κακα τα ψεματα πολυ λιγοι εχουν ιδανικο χωρο. Στο θεμα θα μπορουσαμε να βαλουμε καποια analyzers που κυκλοφορουν στο χωρο σαν δωρεαν, αν τα εχει χρησιμοποησει καποιος και κατα ποσο συγκρινονται με κατι επαγγελματικο. ΘΑ μπορουσαμε να βαλουμε και καποια αλλα σαν το behringer. Επισης καλο ειναι να αναφερθουν καποιες εταιρειες που μπορουν να κανουν μια ολοκληρωμενη μετρηση, ενα σχεδιο βελτιωσης και μετα δευτερη μετρηση και συγκριση κτλπ

...
....
....
Να ένα παράδειγμα για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό σύστημα παίζει καλά και παντού ;)

Αυτό που συνέβη είναι απόλυτα φυσιολογικό κι έπρεπε να το περιμένεις.
Κάθε χώρος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και πρέπει να ψάξεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Ξεκίνα με τα βασικά αντικείμενα που θα τοποθετηθούν στο δωμάτιο.
Βαριά έπιπλα και μετά κουρτίνες, χαλιά, ..... και βλέπεις.
Βρες χώρο για τα μηχανήματα και ακολούθησε τις οδηγίες τοποθέτησης, του κατασκευαστή των ηχείων σου.

Μπορείς να κάνεις και από τώρα δοκιμές αλλά σε μικρές στάθμες.

Πάντως μην απελπίζεσαι, είναι μια ευκαιρία να πειραματιστείς.., όσο το μελετήσεις τόσο καλύτερο θα γίνει.

αποψή μου ....
δεν θα γίνει τίποτα.

Θέλει χρόνο και επανασχεδίαση του όλου στησίματος συστήματος, επίπλων-χώρου.

Και δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει το ίδιο.
Ίσως καλύτερα ίσως χειρότερα.

Ναί αυτό είναι σωστό.Είναι απίθανο να παίξει το ίδιο ακριβώς όπως πρίν.

εδώ έβγαλα μια μοκέτουλα από το σαλόνι και δεν μπορω να μαζέψω το χαμηλό :rifle:

Δεν έστελνες λίγο προς τα εδώ βρε;

Μην αγχώνεσαι φίλε μου, θα έρθει στα ίσα του. Ότι αλλαγές και να κάνεις, από τις πιο μεγάλες (αλλαγή χώρου) ως τις πιο μικρές θα τις πληρώσεις με αίμα...

Εγώ εχθές λάδι στις προενισχύτριες έβαλα και κατέθεσα στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου μπάσου που λέει και ο Internet King! :flipout:
Εκτός και αν το σύστημά μου τον μισεί και δεν θέλει να παίξει μουσική για αυτόν... Γιατί την επόμενη μέρα έπαιζε μια χαρά!

-bye-
τα ιδια ειχα παθει και εγω και ειχα ανοιξει θεμα για αυτο το λογο.

ειναι πραγματικα να σου ερχεται εγκεφαλικο:AFADF0:

ειχα δοκιμασει πολλα και ακομα δοκιμαζω μισο χρονο αργοτερα.
με χωρο θεωρητικα κοντα στο ιδανικο!

τα πραγματα που θα προσεξεις ειναι, ειδικα αν το δαπεδο εχει πλακακι αντι για μαρμαρο
τα:
-κατω απο τα μηχανηματα και κατω απο τα επιπλα να υπαρχει μοκετα για να μειωνονται οι κραδασμοι που σκληραινουν τον ηχο και τον κανουν να μοιαζει με το να σχιζεις χαρτι! να μην πατανε δηλαδη τα ποδια τους σε δαπεδο
- πισω απο τα ηχεια να βαλεις μια βιβλιοθηκη για να υπαρχει διασπορα του ηχου. και να μην βαλεις μοκετα ή χαλι πισω απο τα ηχεια
-απαγορευεται δια ροπαλου να εχεις επιπλα στους πλαινους τοιχους (εξαιρουνται οι πολυθρονες, καναπεδες)
-απο τα ηχεια και μεχρι πισω απο τη θεση ακροασης, απαραιτητα χαλι ή μοκετα στο δαπεδο
-οχι επιπλα στις γωνιες πισω απο τα ηχεια. βαλε στον τοιχο πισω και αναμεσα απο τα ηχεια μια βιβλιοθηκη οπως σου ειπα αν μπορεις.
-τα ηχεια ειναι καλο να πατησουν πανω σε μια πλακα μαρμαρο που θα ειναι πανω σε μοκετα

αυτα για αρχη, καλο κουραγιο -bye-