Έχω τα ηχεία θέλω να αλλάξω τον ενισχυτή με έναν νεότερο...

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Έχω τα ηχεία θέλω να αλλάξω τον ενισχυτή με έναν νεότερο που να υποστηρίζει τα νέα στάνταρντ όπως hdmi εισόδους/εξόδους τι προσέχω?

Λοιπον εχουμε και λεμε εχω τα ηχεια

Front basic: Roister exelixis 20 200watt 6ohm
Surround: Wharfedale diamond 8.1 100watt 6ohm
Cental: Chario(Παραπάνω στοιχεία δεν ξέρω)
Sub-woofer: yamaha ysyt-sw320 ενεργητικό 60watt

Και θελω να ρωτησω τα εξεις:
1. Αν πάρω ενισχυτη με περισσότερα watt/rms σε κάθε κανάλι παιζει να κάψω τα ηχεία και αν θα καούν μονο τα ηχεία ή και ο ενισχυτής?
2. Οσο αφορα τα ohms τι ακριβώς παιζει? Δηλαδη αν τα ηχεια ειναι 6 ohm όπως και είναι τι πρέπει να προσέξω στο ενισχυτή που θα αγοράσω καθότι μερικά απο τα μοντέλα ενισχυτών που λέω παρακατω υποστηρίζουν ηχεία από 6ohm μεχρι 16ohm.
3.Ποια μάρκα θα προτείνατε εσείς για έναν ΑΠΛΟ όχι κάτι επαγγελματικό ποιοτικό οικιακό ενισχυτη για ένα απλό 5.1 surround system?
4. Μερικοί από τους παρακατω ενισχυτητες λενε 3d ready τι ακριβώς είναι αυτό? Κάτι σαν το 3d στης τηλεοράσεις ή απολύτως καμία σχέση?

Αυτό προς το παρόν και οτιδήποτε άλλο προκύψει το λέμε στη πορεία.

Οι ενισχυτές που εχω εντοπίσει προς το παρόν και είναι στο εύρος τιμής που διατίθεμαι να δώσω είναι οι παρακάτω:
1. Yamaha RX-V371
2. Pioneer VSX-421
3. Pioneer VSX-521(Τι είναι αυτό το MCACC)

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.

1. Τον ενισχυτή είναι αρκετά δύσκολο να τον κάψεις μην αγχώνεσαι
2. Τα Ohms είναι πονεμένη ιστορία Τα περισσότερα ηχεία αυτής της κατηγορίας κινούνται μεταξύ 6-8 Ohm Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ελάχιστη τιμή δηλαδή πόσο χαμηλά πέφτουν Κάτω απο τα 6 Ohm είναι πρόβλημα για ενισχυτές αυτής της κατηγορίας
Για σχέση Ohm/watt διάβασε εδώ
3 Θα σου πρότεινα τον 521 είναι τίμιος για αυτά που προσφέρει
4 3d ready εχει την ίδια λογική με την TV αλλά θές φυσικά 3d tv για το αξιοποιήσεις
Το mcacc είναι σύστημα ισοστάθμισης της Pioneer , αντίστοιχο έχουν όλοι οι AV ενισχυτές ενώ της Pioneer θεωρείται το καλύτερο Ρυθμίζει τα ηχεία μετράει αποστάσεις και βελτιώνει σημαντικά την surround αίσθηση
Ειδικά εσύ που έχεις διαφορετικά ηχεία θα ακούς πολύ καλύτερα

ο Pioneer 521 που βαζεις είναι ιδια κυβικά με τον 471 της yamaha.
Εγω θα σου πρότεινα να κοιτάξεις περσινά μοντέλα, που τα πουλάνε σε τιμές χώμα,
Τον περσινό Pioneer 520 τον βρίσκεις ακόμα και Ελλάδα σε τιμή "Γερμανίας" 200Ε
Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και το Γερμανικό Amazon τον έχει ακόμα 250
Σκέψου ότι στους ενισχυτές μεγαλύτερης κατηγορίας τιμής yamaha-pioneer πληρώνεις καπέλο της ταξεως των 100-150 ευρώ

Last edited:
Λογικά τα νεότερα μοντέλα ΔΕΝ είναι καλύτερα από τα παλιά?

Επίσης εσείς ποια μάρκα/εταιρία θα προτείνατε και γιατί?