Εχω την ΚΑΛΥΤΕΡΗ εικονα που ειχα ποτε.....

16 July 2006
7,559
HAMBURG
Γεια χαρα σε ολους ....

επειδηςςς εχω την συνηθεια ....σαρακι.... μερακι.... μαζοχι....κτλ..... να ασχολουμαι με τις συσκευες μου .....

οταν επαθε ζημια ο JVC X 30 τον αυγουστο που περασε.....
..... πηρα προχειρα ενα μηχανακι τον BENQ TH 534 200 ευρω 3.300 AnsiLumen 15.000:1 Kontrast
....για να βλεπω καμια ταινια .....

τον αλλον BENQ που ειχα τον εδωσα σε ενα πιτσιρικα....

αυτος ο BENQ TH 534 που λετε εχει φως .....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φως ..... συνηθισμενος απο το καντηλι τον JVC απλα στραβωθηκα ....!!!!

και λεω το κασωμα και τον μηχανισμο της CELEXON το εχω .... αγορασα λοιπον αυτο το υφασμα το οποιο υφασμα ειναι
αυτο που βαζουν σε οροφες αυτοκινητων ......

για να χωρεσει στο κασωμα της CELEXON την εκοψα με τροχο στο πισω και προς τα πανω μερος ....διοτι οταν τυλιγεται ειναι χοντρο
και δεν χωραει στο κασωμα.....

αφου κανω την τροποποιηση ....φτιαχνω και το μιγμα βαφης που ειχα φτιαξει παλιωτερα ......
με ακρυλικο χρωμα νερου ΜΑΤ γκρι και αυτο εδω το μεταλικο με βαση νερου εγινε η οθονη που ηθελα !!!

ο προβολεας εχει τοσο φως που με το μεταλικο χρωμα της οθονης εχει απιστευτο κοντραστ και το μαυρο χρωμα της οθονης
δινει το μαυρο που λειπει ας πουμε απο εναν DLP (δεν λειπει και τοσο ....)

οι φωτος ειναι προχειρες και δειχνουν ενδεικτικα το πως βλεπει κανεις με φως στο σαλονι.,....

σε συγκριση με αυτο που εβλεπα απο την CELEXON + JVC x 30 ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ συγκριση μερα με την νυχτα η διαφορα υπερ
οθονης μου και BENQ TH 534 !!!!!

συν οτι το υφασμα ειναι χοντρο και δεν κανει ζαρες ΣΥΝ το οτι δεν εχει ΟΥΤΕ ΚΑΝ υποψια χοτ σποτ ... πραγμα που η CELEXON
ειχε μεν αλλα οχι τοσο αισθητο....

συγνωμη για την ακαταστασια το σαλονι εγινε εργαστηριο ( η γυναικα μου εχει μεγαλη υπομονη ...της υποσχεθηκα βεβαια οτι ολα θα γινουν στην εντελεια ξανα ....) ..... κατι πρεπει να κανω με το φωτιστικο μου σπαει τα νευρα στην θεαση...

Attachments

• s-l1600.webp
    s-l1600.webp
    420.2 KB · Views: 85
  • a-color-acrylfarbe-03-metallic-schwarz-500ml.jpg
    a-color-acrylfarbe-03-metallic-schwarz-500ml.jpg
    48.4 KB · Views: 98
  • 19b38c0b-77d1-424b-8132-1e4d4e99a34e.jpg
    19b38c0b-77d1-424b-8132-1e4d4e99a34e.jpg
    147.1 KB · Views: 103
  • 58693b99-fa46-4257-9e27-ba24ec260d1f.jpg
    58693b99-fa46-4257-9e27-ba24ec260d1f.jpg
    162 KB · Views: 98
  • ac7cd270-8d6c-4c9e-a4b2-690b9b9e7989.jpg
    ac7cd270-8d6c-4c9e-a4b2-690b9b9e7989.jpg
    147.2 KB · Views: 100
Last edited:
Eυάγγελε μπράβο!!! Σε σύγκριση η καινουργια οθόνη με τουσ 2 προβολεισ στα μαύρα ??

Αυτό το χρώμα θα ψαξω για να βάψω μια παλια ηλεκτρικη δικια μου που έχω ??

Eυάγγελε μπράβο!!! Σε σύγκριση η καινουργια οθόνη με τουσ 2 προβολεισ στα μαύρα ??

Αυτό το χρώμα θα ψαξω για να βάψω μια παλια ηλεκτρικη δικια μου που έχω ??
μαυρο απιστευτο....ειδικα οταν σβυνει το φως .....

και φως ρε φιλε ....φως !

με τον JVC η γυναικα μου δεν ηθελε να βλεπει .... και αυτο με εβαλε σε σκεψεις ...η πρεπει να κανω κατι η πρεπει να τα ξηλωσω ολα και να βλεπουμε στην τηλεοραση ταινιες ....

ο JVC πουληθηκε στο ΕΒΑΥ για 380 ευρω.....

προσεχε αν βαψεις ...θελει πολυ καλο στρωσιμο το χρωμα αλλιως θα βλεπεις καθετες γραμμες στο μηκος του ρολου ....λογω του μεταλικου χρωματος
και ρολο με πλουσιο χνουδι για να μην αφηνει γραμμες στις ακρες !!!

με τον JVC η γυναικα μου δεν ηθελε να βλεπει .... και αυτο με εβαλε σε σκεψεις ...η πρεπει να κανω κατι η πρεπει να τα ξηλωσω ολα και να βλεπουμε στην τηλεοραση ταινιες ....

ε τον καημένο...αιωνια του η μνημη...:ROFLMAO:

Θα δοκιμάσω φίλε αυτο το χρώμα ...εγω έχω φώς γηπέδου φίλε στην σκάλα 0 (τερμα σκοτεινο δηλαδή που βλεπω) με λευκη gain 1 οθόνη. 2700 λουμενς έχει ο λειζεράκος μου LG.

Αν βαψω γκρι το πανί θα ανέβω στην 5 με 6 σκάλα να βλεπω και κανα HDR επιτελους περιεχόμενο..

Αυτό είναι το χρώμαααα θυμισε μου???

προσεχε αν βαψεις ...θελει πολυ καλο στρωσιμο το χρωμα αλλιως θα βλεπεις καθετες γραμμες στο μηκος του ρολου ....λογω του μεταλικου χρωματος
και ρολο με πλουσιο χνουδι για να μην αφηνει γραμμες στις ακρες !!!

Μπράβο Βαγγέλη !!

Και που'σαι... και γω πιτσιρικάς είμαι.. έχε το υπόψη σου όταν είναι να σουτάρεις το επόμενο προβολικό.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

ΥΣ..
Με πιστόλι δεν μπορεί να βάψει το πανί ;;
Μόνο ρολό θέλει ;;

ΥΣ 2..
Πραγματικά αυτό το φωτιστικό είναι μεγάλο εμπόδιο... :cautious:

κατι πρεπει να κανω με το φωτιστικο μου σπαει τα νευρα στην θεαση...

Μα πέτα το το ρημάδι! Μην της πεις τίποτα, απλά έχε ένα άλλο flat στη θέση του!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι πρέπει ο καθε προβολέας να μπαίνει στο κατάλληλο μέρος. Θέλω να πω ότι δεν κάνουν οι JVC για σαλόνια. Όσο και να θέλουμε την κορυφαία εικόνα, δυστυχώς τα καινούργια κόλπα hdr, Dolbyvision κλπ τους ξεγύμνωσαν. Και μην μου πείτε ότι υπάρχει λύση με 26000 ευρώ 😁
Το φως (που οι περισσότεροι το αφοριζουν) είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας.

Υ.Γ. συγνώμη τόσα χρόνια έβλεπες με αυτό το φωτιστικό στο ταβάνι ; ; 😳

Θέλω να πω ότι δεν κάνουν οι JVC για σαλόνια.
Υπερβολές. Δεν ισχύει, φυσικά.

Προφανώς σε ένα σαλόνι μπορεί να μην εκμεταλλεύεσαι πλήρως τα χαρίσματά τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν καλύτερα από τους περισσότερους άλλους.

Και το πρόσφατο συγκριτικό με τον Βαλέριον σε σαλόνι το κάνατε άλλωστε (και μάλιστα με τεράστιο άνοιγμα στη μια πλευρά).

Δε νομίζω οτι το συμπέρασμα ήταν ότι ο JVC δεν κάνει για σαλόνι.

ΥΓ Το φωτιστικό μου αρέσει. Δείνει το κατιτις παραπάνω / χαρακτήρα στην εικόνα 😋

Όλοι εντυπωσιαστήκαμε με το punch του valerion και στα σκοτεινά και στα φωτεινά. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η σύγκριση ήταν με ένα μηχάνημα 8 ετών όχι κούτα όπως ο valerion. Ξεκάθαρα έλειπε το φως στον JVC πως να το κάνουμε τώρα. Επειδή λέγεται JVC πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;

Όλοι εντυπωσιαστήκαμε με το punch του valerion και στα σκοτεινά και στα φωτεινά.
Καμια διαφωνία αλλά από αυτό δεν προκύπτει ότι οι JVC δεν κάνουν για σαλόνια.

Εξάλλου κανείς σας δεν κατέληξε σε αυτό συμπέρασμα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η σύγκριση ήταν με ένα μηχάνημα 8 ετών όχι κούτα όπως ο valerion.

Ενας λόγος παραπάνω (για το ότι δεν ισχύει το σχόλιο).

Ξεκάθαρα έλειπε το φως στον JVC πως να το κάνουμε τώρα.

Μακάρι η φυσική / τεχνολογία να επέτρεπε και τα 2: φως και μαύρα

Επειδή λέγεται JVC πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;

Όχι βέβαια. Κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, προφανώς.

• Like
Reactions: billpeppas
Συγχαρητήρια για την νέα κατάσταση, και καλές θεάσεις εύχομαι, οι οποίες θα αυξηθούν με την νέα κατάσταση.
Δεν είσαι ο μόνος που το έχει βιώσει αυτό στην νέα εποχή των προβολέων, όλοι το έχουν διαπιστώσει ότι πλέον αν θέλεις μεγάλη εικόνα με το απαραίτητο φως στην εποχή του hdr χωρίς να ζεις σε σπηλιά, θέλεις λύσεις που να μπορούν να ακολουθούν, τόσο τις ανάγκες της εικόνας, όσο και τις ανάγκες της ζωής.

Φαντάσου ότι πήρες τέτοια εικόνα από έναν απλό dlp, σκέψου τι γίνεται αν πας σε κανέναν πιο καλό.
Όλοι διαβάσαμε πόσο σοκαριστικά καλή και ανέλπιστα εντυπωσιακή εικόνα είχε ο valerion στο πρόσφατο συγκριτικό, αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς με το μεγάλωμα των τηλεοράσεων σιγά σιγά έβγαιναν και λύσεις στους προβολείς οι οποίοι έκαναν όλοι ακριβώς αυτό. Φως-φως και πάλι φως. Με τη βελτίωση στα υπόλοιπα κομμάτια της εικόνας να ακολουθεί.

Μην ξεχνάτε ότι η Αχίλλειος πτέρνα των προβολέων ήταν το φως. Τρανταχτή απόδειξη είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σταμάτησε να τους χρησιμοποιει σε σαλόνια διότι βαρέθηκε να απομονώνεται στα σκοτάδια σαν κυνηγημένος τρομοκράτης. Δεν ήταν τόσο οικονομικό το θέμα όσο πρακτικό. Για την ελλειψη φωτός σταμάτησε να τους χρησιμοποιει ο κόσμος , όχι για το μαύρο. Συγνώμη αλλά μια μεγάλη εταιρία σαν την JVC θα έπρεπε να το είχε λύσει το θέμα εδώ και χρόνια. Το πολύ φως γίνεται λίγο με ίριδες κλπ, το λίγο δεν γίνεται πολύ.
Δικαιολογίες του στυλ " δεν γίνεται" είναι αστείες.
Ρωτήστε τον Μανώλη λίγο τι demo κομμάτι JVC έπεσε στα χέρια του πριν λίγο καιρό.

ε τον καημένο...αιωνια του η μνημη...:ROFLMAO:

Θα δοκιμάσω φίλε αυτο το χρώμα ...εγω έχω φώς γηπέδου φίλε στην σκάλα 0 (τερμα σκοτεινο δηλαδή που βλεπω) με λευκη gain 1 οθόνη. 2700 λουμενς έχει ο λειζεράκος μου LG.

Αν βαψω γκρι το πανί θα ανέβω στην 5 με 6 σκάλα να βλεπω και κανα HDR επιτελους περιεχόμενο..

Αυτό είναι το χρώμαααα θυμισε μου???
Καλημερα

ναι αυτο ειναι το μεταλικο !! ειναι μεταλικο ΜΑΥΡΟ με αραιωση νερου !το βρηκα σε ιντερνετικο μαγαζι !

Μπράβο Βαγγέλη !!

Και που'σαι... και γω πιτσιρικάς είμαι.. έχε το υπόψη σου όταν είναι να σουτάρεις το επόμενο προβολικό.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

ΥΣ..
Με πιστόλι δεν μπορεί να βάψει το πανί ;;
Μόνο ρολό θέλει ;;

ΥΣ 2..
Πραγματικά αυτό το φωτιστικό είναι μεγάλο εμπόδιο... :cautious:
Με πιστολι αν βαψεις θα ειναι το καλυτερο αποτελεσμα !!!!

• Like
Reactions: djmnv81 and vlad66
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι πρέπει ο καθε προβολέας να μπαίνει στο κατάλληλο μέρος. Θέλω να πω ότι δεν κάνουν οι JVC για σαλόνια. Όσο και να θέλουμε την κορυφαία εικόνα, δυστυχώς τα καινούργια κόλπα hdr, Dolbyvision κλπ τους ξεγύμνωσαν. Και μην μου πείτε ότι υπάρχει λύση με 26000 ευρώ 😁

το φωτιστικο ηταν εκει απλα ο JVC τον ειχα βαλει πιο κατω και δεν ενοχλουσε !!!

Να σου πω την αληθεια δεν ειχα και πολυ θεμα εικονας με τον JVC εγω προσωπικα ... απλα η γυναικα μου τον εβρισκε πολυ σκοτεινο ....

Συγχαρητήρια για την νέα κατάσταση, και καλές θεάσεις εύχομαι, οι οποίες θα αυξηθούν με την νέα κατάσταση.
Δεν είσαι ο μόνος που το έχει βιώσει αυτό στην νέα εποχή των προβολέων, όλοι το έχουν διαπιστώσει ότι πλέον αν θέλεις μεγάλη εικόνα με το απαραίτητο φως στην εποχή του hdr χωρίς να ζεις σε σπηλιά, θέλεις λύσεις που να μπορούν να ακολουθούν, τόσο τις ανάγκες της εικόνας, όσο και τις ανάγκες της ζωής.

Φαντάσου ότι πήρες τέτοια εικόνα από έναν απλό dlp, σκέψου τι γίνεται αν πας σε κανέναν πιο καλό.
Όλοι διαβάσαμε πόσο σοκαριστικά καλή και ανέλπιστα εντυπωσιακή εικόνα είχε ο valerion στο πρόσφατο συγκριτικό, αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς με το μεγάλωμα των τηλεοράσεων σιγά σιγά έβγαιναν και λύσεις στους προβολείς οι οποίοι έκαναν όλοι ακριβώς αυτό. Φως-φως και πάλι φως. Με τη βελτίωση στα υπόλοιπα κομμάτια της εικόνας να ακολουθεί.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λες !!!

αυτο ελεγα μεσα μου ....σκεψου να ειχα ενα σοβαρο μηχανακι οχι αυτον τον BENQ που εινα ι βασικα μηχανακι για παρουσιασεις ......

Βρε σεις...τον βαλεριον περιμένατε τόσο καιρό...ολόκληρο Hi tech φορουμ...για να δείτε πως υπάρχουν λειζερ προβολείς με φώς για καθε τυπο δωματίου και για HDR ?? Η LG το έκανε 5 χρόνια πίσω...!!!

Με Dynamic Tone mapping και άπειρες παραμετροποιήσεις καλιμπραρίσματος μεταξύ άλλων πειραγματος των advanced white point adjustment with 2-, 10-, and 22-point white balance controls, allowing for precise calibration to achieve accurate colors, often targeting the industry-standard D65 white point (6500K) for professional color accuracy

Στην σκαλα 0 της ιριδας...και σε σκοτεινό χώρο θα πιστεψει κανεις πως είναι στην μεγαλύτερη δυνατή....αν το βαλεις στην 10 που ειναι τερμα ανοιχτό...θα πας οφθαλμίατρο την επομένη...σίγουρα!!!

Άλλη φαση παντως να βλέπεις ταινια με κολώνες λεντ τερμα αναμμενες...και ας χάσουμε και λίγο μαυράκι...

Εαν μου κατσει και μια τετοια πατεντα με χρωμα γκρι πανιου θα εξαντλήσω τις 20000 ώρες του και θα τον κρατήσω καμια 10 ακόμα χρόνια....

Αν θες μαυρακι αποκλειστικα θα παίξεις σε σκοτεινο δωμάτιο και θα σκασεις επιπρόσθετα 20000 χιλιάρικα....JVC είναι ο βασιλιάς του μαύρου...αλλα θα το πλερώσεις...

Αν και μεταξυ μας θα προτιμουσα μια OLED 85 100 που δεν την φτανει στα μαύρα ουτε ο JVC του 100000000 ευρώ...

Προφανως δεν ισχυει αυτο, μια χαρα παιζουν οι JVC σε σαλονια, αρκει να υπαρχει συσκότιση. Αλλα ταινία διχως συσκότιση σημαινει ξεπλυμενη εικονα στα χαμηλα IRE, οποιον προβολεα και να εχεις, εκτος και αν εχεις ειδικη οθονη. Εννοειται βεβαια πως αν θες να δεις HDR σε προβολεα χρειαζεσαι πολυ φως και εκει ειναι το προτερημα των προβολεων σαν τον Valerion.
Σε SDR υλικο ομως, ωραιοτατα βλεπεις με εναν JVC, ακομα και δεκαετιας των οποιων τα black levels παραμένουν ακομα αξεπεραστα.

Βρε σεις...τον βαλεριον περιμένατε τόσο καιρό...ολόκληρο Hi tech φορουμ...για να δείτε πως υπάρχουν λειζερ προβολείς με φώς για καθε τυπο δωματίου και για HDR ?? Η LG το έκανε 5 χρόνια πίσω...!!!

Με Dynamic Tone mapping και άπειρες παραμετροποιήσεις καλιμπραρίσματος μεταξύ άλλων πειραγματος των advanced white point adjustment with 2-, 10-, and 22-point white balance controls, allowing for precise calibration to achieve accurate colors, often targeting the industry-standard D65 white point (6500K) for professional color accuracy

Στην σκαλα 0 της ιριδας...και σε σκοτεινό χώρο θα πιστεψει κανεις πως είναι στην μεγαλύτερη δυνατή....αν το βαλεις στην 10 που ειναι τερμα ανοιχτό...θα πας οφθαλμίατρο την επομένη...σίγουρα!!!

Άλλη φαση παντως να βλέπεις ταινια με κολώνες λεντ τερμα αναμμενες...και ας χάσουμε και λίγο μαυράκι...

Εαν μου κατσει και μια τετοια πατεντα με χρωμα γκρι πανιου θα εξαντλήσω τις 20000 ώρες του και θα τον κρατήσω καμια 10 ακόμα χρόνια....

Αν θες μαυρακι αποκλειστικα θα παίξεις σε σκοτεινο δωμάτιο και θα σκασεις επιπρόσθετα 20000 χιλιάρικα....JVC είναι ο βασιλιάς του μαύρου...αλλα θα το πλερώσεις...
Προβολεας χωρις καλο black level δεν κανει για κινηματογραφικες προβολες. Παντα υπήρχαν light canons (πχ data προβολεις) αλλα με μαυρα, γκριζα.