Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

να γίνουμε όσο το δυνατόν ενεργοί πολίτες, να συμμετέχουμε.

Μαζί σου ...

Δώσε μας μερικές ιδέες για το πώς θα συμμετέχουμε χωρίς είτε να παρανομούμε είτε να γινόμαστε το δεκανίκι δήθεν αριστερών ... -bye-

Όταν με ευκολία μαζεύονται 50.000 κόσμου να διαμαρτυρηθούν π.χ. για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μαζεύονται έξω από τη βουλή να φωνάξουν όλοι μαζί μπας και ακούσει κανένας από τους προεστούς του τόπου, τι να περιμένεις.

Re: Απάντηση: Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

Οι διαπιστώσεις είναι το πρώτο βήμα, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το σημαντικότερο νομίζω είναι να μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στην ερώτηση "τι κάνουμε για να διορθωθεί η κατάσταση;" και η απάντηση είναι γνωστή λίγο πολύ σε όλους αλλά ΔΕΝ την εφαρμόζουμε. Ποια είναι αυτή; να γίνουμε όσο το δυνατόν ενεργοί πολίτες, να συμμετέχουμε. Να μην είμαστε τόσο ανεκτικοί και να αντιδρούμε σε ότι μας ενοχλεί. Αυτό δεν κάνουμε με πρώτο και καλύτερο εμένα (για να μην μιλάω γενικά και για τους άλλους) και γιαυτό δεν αλλάζει τίποτα. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα.

Άντε και καλή ψήφο. :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

καλο και αυτο για ανεκδοτο , ξερεις πιο ειναι το προβλημα αυτου του λαου ? ειμαστε ο μοναδικος λαος απο τα πολιτισμενα κρατη που κοιταμε την παρτυ μας γιαυτο δεν εχουμε προκοψει και ουτε προκειται
Αν πιασεις απο την αρχαιοτητα με τις πολεις κρατη μεχρι σημερα , ο καθενας προτιμαει να κανει κουμαντο ΣΤΟ ΚΟΛΟΧΩΡΙ του εστω και να προκειται να θυσιασει την ευημερια της χωρας που την εχει γραμμενη μην πω που

Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν αφου τους ψηφιζουμε σαν χαζοι ποιος φταιει? ποιος θα φταιει αν τωρα στις ευρωγκλογες πανε και ψηφιζουνε πασοκ και νδ με ποσοστα πανω απο 60?

Αποτελεσμα να ειμαστε ο περιγελος της ευρωπης και των ξενων , με ξενη βοηθεια γλυτωσαμε απο τους τουρκους , με ξενη βοηθεια στησαμε την χωρα , με ξενη βοηθεια συντηρουμε την χωρα , και αυτο γιατι δεν ειμαστε απο μονοι μας αξιοι να κυβερνησουμε τη χωρα που ζουμε

Τωρα οσο για το μεσο ελληνα δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα , ραγιας μεχρι κοκκαλο το βλεπουμε καθημερινα σε ολες της μορφες κοινωνικης ζωης , απο δουλειες που δεν τολμαει να διεκδηκησει τα κεκτημενα του , απο καταναλωτης που δεν ξερει τα δικαιωματα του , ουτε ποτε να παει στα δικαστηρια να τα διεκδικησει , το μονο που ειναι μανουλας να παει να καταγγελει το χ, υ γειτονα επειδη τον εχει αχτι χωρις να συντρεχει λογος δειχνωντας την προβληματικη συμπεριφορα και το κομπεξ του

Γενικοτερα ειμαστε απο τους πιο κομπλεξικους-οπισθοδρομικους λαους <των πολιτισμενων κρατων> και δυστυχως για μας αυτη η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει , ουτε φσυικα εχει γιατρεια το πραγμα ευτυχως που υπαρχει η ευρωπη που μας συντηρει αλλιως θα ειμαστε σαν το μπαγκλαντες

Όταν με ευκολία μαζεύονται 50.000 κόσμου να διαμαρτυρηθούν π.χ. για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μαζεύονται έξω από τη βουλή να φωνάξουν όλοι μαζί μπας και ακούσει κανένας από τους προεστούς του τόπου, τι να περιμένεις.

Φίλε Μιχάλη αυτό λέγεται διαμαρτυρία και όχι συμετοχή.
Επιπλέον θυμήσου την παράλυση της Αθήνας όλο το χειμώνα και το κατα πόσο ή απεργίες και οι διαδηλώσεις επιρέασαν, έστω και κατά το ελάχιστο, την διόρθωση των κακώς κειμενων.

Το μόνο που θα τους θορυβήσει πλέον είναι να βρούν μόνο την ψήφο τους στη κάλπη. Αν δεν πιάσει και αυτό ... Τότε στην παρανομία ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν αφου τους ψηφιζουμε σαν χαζοι ποιος φταιει?

Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

καλο και αυτο για ανεκδοτο , ξερεις πιο ειναι το προβλημα αυτου του λαου ? ειμαστε ο μοναδικος λαος απο τα πολιτισμενα κρατη που κοιταμε την παρτυ μας γιαυτο δεν εχουμε προκοψει και ουτε προκειται
Αν πιασεις απο την αρχαιοτητα με τις πολεις κρατη μεχρι σημερα , ο καθενας προτιμαει να κανει κουμαντο ΣΤΟ ΚΟΛΟΧΩΡΙ του εστω και να προκειται να θυσιασει την ευημερια της χωρας που την εχει γραμμενη μην πω που

Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν αφου τους ψηφιζουμε σαν χαζοι ποιος φταιει? ποιος θα φταιει αν τωρα στις ευρωγκλογες πανε και ψηφιζουνε πασοκ και νδ με ποσοστα πανω απο 60?

Αποτελεσμα να ειμαστε ο περιγελος της ευρωπης και των ξενων , με ξενη βοηθεια γλυτωσαμε απο τους τουρκους , με ξενη βοηθεια στησαμε την χωρα , με ξενη βοηθεια συντηρουμε την χωρα , και αυτο γιατι δεν ειμαστε απο μονοι μας αξιοι να κυβερνησουμε τη χωρα που ζουμε

Τωρα οσο για το μεσο ελληνα δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα , ραγιας μεχρι κοκκαλο το βλεπουμε καθημερινα σε ολες της μορφες κοινωνικης ζωης , απο δουλειες που δεν τολμαει να διεκδηκησει τα κεκτημενα του , απο καταναλωτης που δεν ξερει τα δικαιωματα του , ουτε ποτε να παει στα δικαστηρια να τα διεκδικησει , το μονο που ειναι μανουλας να παει να καταγγελει το χ, υ γειτονα επειδη τον εχει αχτι χωρις να συντρεχει λογος δειχνωντας την προβληματικη συμπεριφορα και το κομπεξ του

Γενικοτερα ειμαστε απο τους πιο κομπλεξικους-οπισθοδρομικους λαους <των πολιτισμενων κρατων> και δυστυχως για μας αυτη η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει , ουτε φσυικα εχει γιατρεια το πραγμα ευτυχως που υπαρχει η ευρωπη που μας συντηρει αλλιως θα ειμαστε σαν το μπαγκλαντες

Θα μπορούσα να συμφωνήσω με τα περισσότερα από αυτά, αλλά εξακολουθούμε να μένουμε στο επίπεδο των διαπιστώσεων, αν δεν περάσουμε στο επίπεδο της δράσης δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Μαζί σου ...

Δώσε μας μερικές ιδέες για το πώς θα συμμετέχουμε χωρίς είτε να παρανομούμε είτε να γινόμαστε το δεκανίκι δήθεν αριστερών ... -bye-

Μερικές ιδέες μπορώ να δώσω αλλά όπως καταλαβαίνει κανείς το θέμα είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει και μεγάλη διαφοροποίηση ανάλογα σε πιο χώρο αναφερόμαστε.

Πχ. αν οι φοιτητές συμμετείχαν στις διαδικασίες ενεργά, δεν θα ψήφιζαν ότι ήθελαν οι κομματικοί συνδικαλιστές, αποχή, καταλήψεις, κλείσιμο σχολών κλπ.

αν οι εργαζόμενοι (όσοι μπορούν τέλος πάντων) συμμετείχαν στα συνδικαλιστικά τους όργανα, τα αποτελέσματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα.

Αν οι γονείς συμμετείχαν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, τα σχολεία θα ήταν καλύτερα.

Αν διαμαρτυρόμασταν για ότι μας ενοχλεί, πχ στο επίπεδο του δήμου που ζούμε τα πράγματα μπορεί και να ήταν καλύτερα.

Δυστυχώς όμως είμαστε ΠΟΛΥ ανεκτικοί, αυτοί που θα μπορούσαν αν βοηθήσουν συνήθως μετά από λίγο διάστημα επιλέγουν την αποχή και επικρατούν τα κομματικά στελέχη και τα λαμόγια.

Βαγγέλης

αν οι φοιτητές συμμετείχαν στις διαδικασίες ενεργά, δεν θα ψήφιζαν ότι ήθελαν οι κομματικοί συνδικαλιστές, αποχή, καταλήψεις, κλείσιμο σχολών κλπ.
Αν θυμάμαι καλά οι ηγέτες των φοιτητών καίνε κάλπες, πλακόνονται, δεν μπορούν ούτε ένα αξιόπιστο εκλογικό αποτέλεσμα να βγάλουν, καταστρέφουν τα πανεπιστήμια ή τα χρησιμοποιούν ώς γιάφκες για μολότωφ κλπ τουλάχιστον από όσο θυμάμαι από τα δικά μου φοιτητικά χρόνια ... και έως σήμερα.

αν οι εργαζόμενοι (όσοι μπορούν τέλος πάντων) συμμετείχαν στα συνδικαλιστικά τους όργανα, τα αποτελέσματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα.
Τα συνδικαλιστικά όργανα ήταν και συνεχίζουν να είναι φερέφωνα των κομματικών μηχανισμών. Το μόνο δε ενδιαφέρων τους, τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, είναι το οικονομικό όφελος του εκάστωτε κλάδου αδιαφορώντας για την αξιοπρεπή προφορά υπηρεσιών στον πολίτη. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να εκφράσης αντίθετη άποψη από την γραμμή που περνάνε? Πιθανον να κυνδηνέψει η σωματική σου ακεραιότητα!

Αν οι γονείς συμμετείχαν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, τα σχολεία θα ήταν καλύτερα.
Τώρα μάλιστα... Τι να πρωτοθυμηθώ ...
Δωρεάν παιδεία, Ρεπούση, λιόμενα σχολεία, ναρκωτικά κλπ.
Οι σύλογοι γονέων βέβαια κάνουν ότι μπορούν :flipout::flipout::flipout:

Αν διαμαρτυρόμασταν για ότι μας ενοχλεί, πχ στο επίπεδο του δήμου που ζούμε τα πράγματα μπορεί και να ήταν καλύτερα.

Χτύπησες φλέβα τώρα ... Διάβασε μια ιστορία παρακάτω.
Ο δήμος Θηβαίων μου ζήτησε εκβιαστηκά 1.000.000 δρχ (τότε) για να επιτρέψει την ταφή του πατέρα μου σε οικογενειακό τάφο ... Ο εκβιασμός έγινε όταν ο πατέρας μου ήταν στην κάσα ... στη εκκλησία και τον κλαίγαμε!
Τους πήγα στα δικαστήρια και η απόφαση (μετά από 6 χρόνια!) ήταν δικαίωση του δήμου ...
Εχω και άλλες δημοτικές ιστορίες αλλά να μην το κάνω θρίλερ...
Συνεχίζεις να μου προτείνεις την ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου (ή καλύτερα να πώ των Δημοτικών επιχειρήσεων?)?

Δυστυχώς όμως είμαστε ΠΟΛΥ ανεκτικοί, αυτοί που θα μπορούσαν αν βοηθήσουν συνήθως μετά από λίγο διάστημα επιλέγουν την αποχή και επικρατούν τα κομματικά στελέχη και τα λαμόγια.

Βαγγέλης

Βαγγέλη μου χαίρομαι για την αισιοδοξία σου, ειλικρινά χαίρομαι.
Δεν γνωρίζω την ηλικία σου και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε απογοητεύσω ή αποτρέψω από όποια προσπάθει συμετοχής στο "παιγνίδι".
Να προσέχεις όμως γιατί η τράπουλα είναι σημαδεμένη ...

Last edited:
Το μόνο που βλέπω ότι όντως υπάρχει ένα περιθώριο για κάποιες δημιουργικές αλλαγές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερη ποιότητα της καθημερινής μας ζωής είναι στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά και εκεί δύσκολα μιας και είναι κομματικοποιημένα τα πάντα...

την κυριακη ψηφιζουμε νησια και θαλασσα :guitarist: κανενας μην παει να ψηφισει ετσι να δουμε την μαγκια τους την επομενη των εκλογων
να δουμε που θα πανε οι νεοι φοροι που ετοιμαζουν

την κυριακη ψηφιζουμε νησια και θαλασσα :guitarist: κανενας μην παει να ψηφισει ετσι να δουμε την μαγκια τους την επομενη των εκλογων
να δουμε που θα πανε οι νεοι φοροι που ετοιμαζουν

Μα αυτό θελουν κυρίως οι μεγάλοι και εν μερει και τα μικρά της βουλής!
Το κείμενο δεν ειναι δικό μου ούτε το υιοθετω πλήρως, αλλά δειχνει τον ρόλο της μη ψήφου (το λευκό επίσης δεν ξέρω αν το μετρανε έτσι όπως λεει)

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
Επειδή πολλοί ρωτάνε πώς είναι δυνατόν η αποχή, το λευκό και το άκυρο να βοηθούν τα μεγάλα κόμματα, σας παρουσιάζω ένα μικρό πρακτικό:

Έστω ότι είμαστε 100 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 30 είναι αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από το δικομματισμό. Ας δούμε τι γίνεται αν και οι 30 ψηφίσουν μικρά έως πολύ μικρά κόμματα:

Ψηφοφόροι : 100
Έγκυρα : 100
Έλαβαν:
ΠΑΣΟΚ : 29 (29%)
ΝΔ: 28 (28%)
ΚΚΕ: 5 (5%)
ΣΥΡΙΖΑ: 5 (5%)
ΛΑΟΣ: 5 (5%)
Οικολόγοι : 5 (5%)
Δράση: 5 (5%)
Φιλελεύθερη συμμαχία: 2 (2%)
ΚΚΕ Μ-Λ: 2 (2%)
Χρυσή Αυγή: 1 (1%)
ΕΝΑΝΤΥΑ: 1 (1%)
Ένωση Κεντρώων: 2 (2%)
Κόμμα Φιλελευθέρων: 1 (1%)
ΑΣΚΕ: 1 (1%)
Ουράνιο τόξο: 2 (2%)
Κόμμα νέων: 2 (2%)
ΟΑΚΚΕ: 1 (1%)
Κόμμα Φιλελευθέρων: 1 (1%)
Ελληνική Ενότητα: 1 (1%)
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών: 1 (1%)

Κοιτάξτε τώρα πώς αλλάζουν δραματικά τα ποσοστά των κομμάτων, αν από αυτούς τους 30 οι 10 απέχουν, οι 10 ρίξουν λευκό και οι 10 άκυρο:

Ψηφοφόροι : 100
Προσήλθαν: 90 (αποχή 10%)
Έγκυρα : 80 (10 άκυρα)
Λευκά: 10
Έλαβαν: (επί των εγκύρων πλην λευκών)
ΠΑΣΟΚ : 29 (42,6%)
ΝΔ: 28 (40%)
ΚΚΕ: 4 (5,7%)
ΣΥΡΙΖΑ: 4 (5,7%)
ΛΑΟΣ: 3 (4,2%)
Οικολόγοι : 1 (1,4%)
Δράση: 1 (1,4%)

Βλέπετε τη δραματική αλλαγή των ποσοστών; Σκεφτείτε ότι αυτή δεν επήλθε επειδή μετακινήθηκαν ψηφοφόροι, αλλά επειδή οι 30 εξοργισμένοι και αηδιασμένοι... απλά δεν ψήφισαν και άλλοι πήγαν για μπάνιο, ενώ άλλοι έριξαν άκυρο και λευκό!

ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ. Έλα στην κάλπη και ψήφισε ο,τιδήποτε μικρό! Μόνο έτσι χαστουκίζεις αυτούς που σε χαστουκίζουν κάθε μέρα!!

Απάντηση: Re: Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

Μα αυτό θελουν κυρίως οι μεγάλοι και εν μερει και τα μικρά της βουλής!
...
ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ. Έλα στην κάλπη και ψήφισε ο,τιδήποτε μικρό! Μόνο έτσι χαστουκίζεις αυτούς που σε χαστουκίζουν κάθε μέρα!!

Το θέμα είναι να μην πάει κανένας μας να ψηφίσει.
Οπότε τα ποσοστά των μεγάλων κομάτων να διαμορφωθούν ώς εξής:

Σε σύνολο 1.000, Ψήφισαν 100, ακυρα-λευκά-5, αποχή 900(!) :BDGBGDB55:
ΝΔ-35 (35%)
ΠΑΣΟΚ-35 (35%)
ΚΚΕ-05 (5%)
ΣΥΝ-05 (5%)
ΛΆΟΣ-5 (5%)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-5 (5%)
ΑΛΛΟΙ-5 (5%)

ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝ. ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ...
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.

ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ...

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Την Κυριακή ψηφίζουμε σε Ευρω-εκλογές. Δηλαδή δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος θα βγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να διαμορφώσουμε εμείς ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά στην Ευρώπη. Άλλωστε, ούτε και το Ευρωκοινοβούλιο κάνει σπουδαία πράγματα.

Όμως αν όλοι μας ψηφίζαμε τα μικρά κόμματα, και οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβγαιναν τρίτοι-τέταρτοι, τότε θα τους ταρακουνούσαμε. Ξέρω, είναι ουτοπικό, αλλά είναι το μόνο που θα τους φόβιζε ότι μπορεί να χάσουν την κουτάλα!...

Με αποχή/λευκό δεν βγαίνει τίποτα. Άλλωστε το ιδανικό γι αυτούς είναι να ψηφίζουν μόνο τα κομματόσκυλα... (κάτι που το έχουν πετύχει σε πολλούς χώρους).

Last edited:
Απάντηση: Re: Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα;

Την Κυριακή ψηφίζουμε σε Ευρω-εκλογές. Δηλαδή δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος θα βγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να διαμορφώσουμε εμείς ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά στην Ευρώπη. Άλλωστε, ούτε και το Ευρωκοινοβούλιο κάνει σπουδαία πράγματα.

Ακριβώς για αυτό λέω να τους "χτυπήσουμε" στέλνωντας το μήνυμα ότι η κοροιδία δεν περνάει άλλο ...

Όμως αν όλοι μας ψηφίζαμε τα μικρά κόμματα, και οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβγαιναν τρίτοι-τέταρτοι, τότε θα τους ταρακουνούσαμε. Ξέρω, είναι ουτοπικό, αλλά είναι το μόνο που θα τους φόβιζε ότι μπορεί να χάσουν την κουτάλα!...

Όλα ουτοπικά είναι φίλε, δυστυχώς...
Σκέψου όμως να την δούν αλλιώς οι μικροί και να συμπεριφερθούν σαν κόματα εξουσίας... Με το πρότερο βίο τους ... Καήκαμε!

Με αποχή/λευκό δεν βγαίνει τίποτα. Άλλωστε το ιδανικό γι αυτούς είναι να ψηφίζουν μόνο τα κομματόσκυλα... (κάτι που το έχουν πετύχει σε πολλούς χώρους).

Όταν λέω ότι πρεπει να ξυπνήσουμε συνειδήσεις σε αυτά τα κοματόσκυλα αναφέρομαι. pure ουτοπία, το ξέρω

-bye-

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη οποια δημοκρατία είναι η παιδεία και η καλλιέργια της κριτικής σκέψεις σε αυτούς που την ασκούν. Μέχρι να με πείσει κάποιος ότι αυτή η παιδεία υπάρχει στον τόπο μας, και ότι ο μέσος ψηφοφόρος διαθέτει πολιτική κρίση και σκέψη, εγώ θα είμαι οπαδός της αριστοκρατίας.