Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Μιχάλης Κορ. said:
Όταν έγινε η 1η παρουσίαση προ πολλών μηνών από το avsite ο κος Λάμπρου είχε 'κλειδώσει' την τηλ σε 1920*1080 με mapping 1:1. Όσοι θέλετε μπορείτε να πάτε στο site κ να διαβάσετε το αντίστοιχο θέμα. -bye-

Μιχαλη, με τι πηγη ειχε κλειδωσει?

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Μιχάλης Κορ. said:
Όταν έγινε η 1η παρουσίαση προ πολλών μηνών από το avsite ο κος Λάμπρου είχε 'κλειδώσει' την τηλ σε 1920*1080 με mapping 1:1. Όσοι θέλετε μπορείτε να πάτε στο site κ να διαβάσετε το αντίστοιχο θέμα. -bye-

Μιχαλη, η κουβεντα ΔΕΝ εχει σκοπο να αποδειξει το αντιθετο, πιστεψε με :D

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Τακης Σωτηροπουλος said:
Λειτουργουμε με την εις ατοπον απαγωγη: Αν σε μια tv με θεωρητικη αναλυση 1366Χ768 δωσεις σημα 1366Χ768 και δεν εχει pixel mapping τοτε ΔΕΝ ειναι η ΤV 1366Χ768 αλλα κατι αλλο!
Το ιδιο θα κανουμε με την ΑΜΟΙ καταρχην σε αναλυση 1920Χ1080. Αν ΔΕΝ εχει 1:1 pixel mapping, προχωρουμε στην επομενη λογικη αναλυση που μπορει να ειναι πραγματικα..

Βρε , διαβασε τι ρωταω -bye-

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Browser said:
Βρε , διαβασε τι ρωταω -bye-

Διαβασα, απλα νομιζα οτι το θεμα του thread δεν ειναι ποιοι καταλαβαινουν τις διαφορες, αλλα αν τελικα η ΑΜΟΙ ειναι FullHD!:D

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Τακης Σωτηροπουλος said:
Διαβασα, απλα νομιζα οτι το θεμα του thread δεν ειναι ποιοι καταλαβαινουν τις διαφορες, αλλα αν τελικα η ΑΜΟΙ ειναι FullHD!:D

Αυτο πιστευω απαντηθηκε πολυυυ πιο νωρις.

Anyway, αφου καταλαβες :D

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,593
Πειραιάς
Browser said:
Μιχαλη, η κουβεντα ΔΕΝ εχει σκοπο να αποδειξει το αντιθετο, πιστεψε με :D
Απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου Χρήστο.
Πόσες τηλ επίπεδες ξέρετε να κλειδώνουν 1:1 ?
Μία από αυτές τις λίγες λοιπόν είναι η η 37" ΑΜΟΙ στην ανάλυση 1920*1080. :D

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Μιχάλης Κορ. said:
Απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου Χρήστο.
Πόσες τηλ επίπεδες ξέρετε να κλειδώνουν 1:1 ?
Μία από αυτές τις λίγες λοιπόν είναι η η 37" ΑΜΟΙ στην ανάλυση 1920*1080. :D

1/1 κλειωνουν πολυ ευκολα ολες οι τηλεορασεις που εχουν αναλυση που διαιρειται με το 8. Και η οριζοντια και η καθετη αναλυση τους .

Οι λοιπες, που δεν διαιρειται, απλα θελουν συγκεκριμενες καρτες γραφικων η συγκεκριμενους scaler.

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Σάκης said:
Καλημέρα και καλό μήνα. Είμαι καινούργιος στην ωραία παρέα και αυτό που μου αρέσει είναι η καλή και άμεση διάθεση όλων να βοηθούν με τις πληροφορίες και τις γνώσεις που έχει. Διαβάζω αρκετα τον τελευταίο καιρό αυτήν την κατηγορία γιατί είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής lcd.

Στο διά ταύτα τώρα, συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη. Στο επίσημο site της ΑΜΟΙ αναφέρεται πως οι 37" lcd (απ´όσο γνωρίζω και οι 42") φοράνε panel WXGA. Τέτοιου είδους lcd panel ΓΙΑ TV σηκώνουν ανάλυση μέχρι 1366χ768. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο ή ρίχνοντας μια ματιά στις άλλες εταιρίες philips, sony κτλ. . Για του λόγου το αληθές δείτε http://en.wikipedia.org/wiki/WXGA (όχι το SEE ALSO γιατί αναφέρεται σε monitors). Αυτό είναι γεγονός και ξεκάθαρο.

Η ΑΜΟΙ λέει πως παρέχει ανάλυση 1920χ1080. Πράγματι την παρέχει, αλλά το θεμά είναι πως, αφού τα panel είναι WXGA. Με έμμεσο τρόπο λοιπόν προσαρμόζει την 1920χ1080 σε panel 1366χ768. Δηλαδή δεν είναι TRUE HD.

Πείτε μου και κάτι άλλο ρε παιδιά, έχετε δει πουθενά μέσα στο site της ΑΜΟΙ να αναφέρεται η λέξη FULL HD ή TRUE HD όπως γίνεται με τις άλλες εταιρίες??????????????? :chinscratch:

Αυτό πιστεύω ήταν το θέμα που έθεσε ο Αλέξης και όχι αν βγάζει ή όχι 1920χ1080 η ΑΜΟΙ.
Αλέξη αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.

Καλησπέρα σε όλους,

μετά από απίστευτο πίξιμο στην δουλειά μπήκα στο thread και μόλις είδα τις 10 σελίδες μου έπεσε το σαγόνι.:music-smiley-005:

Καταρχήν το post του Σάκη εξηγεί ξεκάθαρα τί ακριβώς εννοώ.

Θέλω ένας από αυτούς που διαφωνούν να βρεί μία εταιρεία που να πλασάρει LCD για 1920x1080 και δίπλα να αναγράφει panel WXGA.

Απαντάω σε αυτούς που συνεχίζουν επιδεικτικά να μου λένε ότι από εδώ και πέρα θα ψωνίζω AMOI ότι κουμάντο στα λεφτά μου κάνω εγώ και νταβά δεν βάζω κανένα.

Από την αρχή του thread δεν προσέβαλα κανέναν και κατά συνέπεια δεν δέχομαι να με προκαλούν.
Έαν τώρα πάλι έχουμε κανά Κινέζο στην παρέα του ζητάω συγνώμη για τον αρχικό τίτλο του thread.:ROFLMAO: :ROFLMAO:

Πέρσι στο avforum είχα μία φιλική αντιπαράθεση με τον Σταύρο Καμουλάκο για το εάν η 42PF9830 είχε panel 1920x1080 ή όχι (ο Σταύρος έλεγε όχι). Η 9830 είχε panel WUXGA (δηλαδή 1920x1080) αλλά ο Σταύρος δεν έλεγε να πειστεί. Μέτρησε τα pixel λοιπόν και πείστηκε:ROFLMAO:

Ας κάτσουν λοιπόν αυτοί που ενδιαφέρονται και ας αρχίσουν το μέτρημα. Έλεος.

Έμενα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και ο λόγος είναι ότι σε μία αγορά ένας μεγάλος παράγοντας είναι το προϊόν να σε καλύπτει και ψυχολογικά (είχα ανάλογη συζήτηση με τον Νάσο στην έκθεση και συμφώνησε απόλυτα).
Η ΑΜΟΙ λοιπόν δεν με κάλυπτε, αλλά και τώρα με αυτά που διαβάζω στο επίσημο site της (και λέω επίσημο γιατί ο Μιχάλης postare sites τα οποία δεν είναι επίσημα της ΑΜΟΙ) δεν με καλύπτει ακόμα παραπάνω, αντίθετα μου δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της.

Κάτι τελευταίο για να μην σας κουράσω. Γνωρίζει κάποιος εάν μία εταιρεία για βάλει την στάμπα Full HD 1080 (όπως αυτή που έχει η Sony) πρέπει να πληρώσει δικαιώματα σε κάποιο φορέα (πχ όπως γίνεται με την στάμπα THX) και εάν όχι γιατί η ΑΜΟΙ δεν αναφέρει (όπως είπε και ο Σάκης) πουθενά κάτι ανάλογο.

Τέλος θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι το thread ανοίχτηκε για προβληματισμό, έρευνα και συζήτηση (αυτή είναι η έννοια του forum) και σε καμμία περίπτωση για πικάρισμα ή χλευασμό των κατόχων ή των υποψήφιων αγοραστών της ΑΜΟΙ. Όσοι το παρερμίνευσαν, κακό του κεφαλιού τους.:grandpa:

-bye- -bye-

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Αλεξη, ως γνωστον οι Κινεζοι δεν τα πανε καλα με τα Αγγλικα και τα specs. Δεν αποκλειεται λοιπον, να εχουν βαλει οντως 1920Χ1080 Panel και το site τους να μην ειναι ενημερωμενο και να γραφει WXGA.
Αν την συνδεσουμε με ενα Pc, θα διαπιστωσουμε τι ισχυει.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,173
Land of Dystopia
PETRAN said:
Ότι πει ο διαχειριστής!
Πληρώνετε όλοι λέμε!!

Θέλουμε ΜΑΣΑ!!!!

Υ.γ Εγώ που την βρήκα τέτοια χαρά πρωί πρωί και μοστράρω συνέχεια off topic δεν ξέρω.:damnyou:

Αγαπητοί φίλοι επειδή ίσως έχουμε ξεφύγει λιγουλάκι όποιος κόπτεται περί μάσας ας δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία AVCafe, του φίλτατου ΜΗΤΣ.

Πιστεύω ότι η ΑΜΟΙ αξίζει τα λεφτά της και είναι full HD:ernaehrung004:
Eλπίζω να μην ενόχλησα πήρα κάρτα?:music-smiley-005:

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Αν υποθέσουμε -και νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό- οτι ΔΕΝ μετράει τόσο πολύ το πάνελ αλλά το software που κουβαλάει η κάθε τηλεόραση τότε γιατί τόσος ντόρος για αυτό το FULL HD όταν πολλές FULL HD αποδίδουν πολύ χειρότερη εικόνα απο κάποιες HD READY?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
PETRAN said:
Αν υποθέσουμε -και νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό- οτι ΔΕΝ μετράει τόσο πολύ το πάνελ αλλά το software που κουβαλάει η κάθε τηλεόραση τότε γιατί τόσος ντόρος για αυτό το FULL HD όταν πολλές FULL HD αποδίδουν πολύ χειρότερη εικόνα απο κάποιες HD READY?

Δημητρη εχεις απολυτο δικιο.
Η αναλυση ειναι μονο μια παραμετρος της εικονας. Φυσικα μπορει μια HD Ready τηλεοραση να ειναι καλυτερη απο FullHD διοτι μπορει να διαθετει πχ καλυτερη χρωματικη ισσοροπια, μαυρο, ομαλοτητα κινησης, καλυτερο deinterlacer/scaler, σωστο 1:1 Pixel mapping κλπ

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Συμφωνω με τον Τακη. Οπως και τηλεοπτικο σημα , παιζουν πολυ καλυτερα τηλεορασεις με πολυ χαμηλοτερη αναλυση.

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Τακης Σωτηροπουλος said:
Αλεξη, ως γνωστον οι Κινεζοι δεν τα πανε καλα με τα Αγγλικα και τα specs. Δεν αποκλειεται λοιπον, να εχουν βαλει οντως 1920Χ1080 Panel και το site τους να μην ειναι ενημερωμενο και να γραφει WXGA.
Αν την συνδεσουμε με ενα Pc, θα διαπιστωσουμε τι ισχυει.

Τάκη καλησπέρα,

καταρχήν σε ευχαριστούμε για την οργάνωση της συνάντησης στην έκθεση. Ήταν πολύ καλό που γνωριστήκαμε από κοντά.:ernaehrung004:

Στο θέμα μας λοιπόν.
Εάν δεχτώ αυτό που μου λές για τα Αγγλικά και τα specs των Κινέζων, αυτόματα για να προστατέψω τον ευατό μου ως καταναλωτής πρέπει να βάλω τα Κινέζικα προϊόντα σε black list. Δεν ξέρω εάν είναι δίκαιο αλλά έτσι είναι.

Επειδή ορισμένοι θα απαντήσουν ότι τα πάντα πλέον κατασκευάζονται στην ΚΙΝΑ, τους απαντάω εκ των προτέρων ότι τα προιόντα των μεγάλων εταιρειών (SONY,PHILIPS, SHARP, LG κλπ) κατασκευάζονται από συγκεκριμένα φασόν εργοστάσια και κάτω από συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές και με συγκεκριμένα specs.

Εάν λοιπόν η ΑΜΟΙ δεν τα πανε καλα με τα Αγγλικα και τα specs, ας πουλάνε μόνο στην ΚΙΝΑ, με κινέζικα specs. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί και ότι κάτσει?:D

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

stavros kamoulakos said:
Εγω παντως δεν ξαναμετραω pixels-bye- Mε την Philips κοντεψα να βγαλω τα ματια μου...:captain:

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Γειά σου ρε Σταύρο.:ernaehrung004: