Καλημέρα και καλό μήνα. Είμαι καινούργιος στην ωραία παρέα και αυτό που μου αρέσει είναι η καλή και άμεση διάθεση όλων να βοηθούν με τις πληροφορίες και τις γνώσεις που έχει. Διαβάζω αρκετα τον τελευταίο καιρό αυτήν την κατηγορία γιατί είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής lcd.
Στο διά ταύτα τώρα, συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη. Στο επίσημο site της ΑΜΟΙ αναφέρεται πως οι 37" lcd (απ´όσο γνωρίζω και οι 42") φοράνε panel WXGA. Τέτοιου είδους lcd panel ΓΙΑ TV σηκώνουν ανάλυση μέχρι 1366χ768. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο ή ρίχνοντας μια ματιά στις άλλες εταιρίες philips, sony κτλ. . Για του λόγου το αληθές δείτε
http://en.wikipedia.org/wiki/WXGA (όχι το SEE ALSO γιατί αναφέρεται σε monitors). Αυτό είναι γεγονός και ξεκάθαρο.
Η ΑΜΟΙ λέει πως παρέχει ανάλυση 1920χ1080. Πράγματι την παρέχει, αλλά το θεμά είναι πως, αφού τα panel είναι WXGA. Με έμμεσο τρόπο λοιπόν προσαρμόζει την 1920χ1080 σε panel 1366χ768. Δηλαδή δεν είναι TRUE HD.
Πείτε μου και κάτι άλλο ρε παιδιά, έχετε δει πουθενά μέσα στο site της ΑΜΟΙ να αναφέρεται η λέξη FULL HD ή TRUE HD όπως γίνεται με τις άλλες εταιρίες??????????????? :chinscratch:
Αυτό πιστεύω ήταν το θέμα που έθεσε ο Αλέξης και όχι αν βγάζει ή όχι 1920χ1080 η ΑΜΟΙ.
Αλέξη αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.