εχουν συνδεθει σωστα ????

γιωργος 69

Senior Member
26 January 2010
349
Βριλήσσια
καλημερα παιδες
ο μπαρμπας μου εχει τον yamaha RX-V595a RDS με ηχεια τα B&W DM 602 S2 12OW-8Ω
και μου παραπονιεται οτι δεν ειναι ικανοποιημενος απο τον ηχο και την αποδοση του σηστηματος + οταν τον ανοιγει πανω απο την μεση κλεινει μονος του ,,
για ριξτε μια ματια στην συνδεσμολογια και στο διακοπτακι και στα γραφηματα στα δεξια του ενυσχητη ,
Ευχαριστω

12.jpg01.jpg

Τα specs των ηχείων λένε πως κατεβαίνουν στα 4.3 Ohm.Οπότε καλά θα ήταν τον διακόπτη να τον βάλει στα 4 (επάνω).
Πάντως το ότι κλείνει μετά την μέση δεν είναι καλό σημάδι..
Με τα καλώδια τι γίνεται;Αλλά χρώματα ξεκινάνε απ' τον ενισχυτή άλλα καταλήγουν στα ηχεία;
Μήπως έχει βάλει προεκτάσεις κι εκεί γίνεται κανα μπέρδεμα;
Πρώτη δουλειά πάντως,είναι μονοκόματα (όχι κομμένα και ραμμένα),καλώδια ίδιου μήκους στα δυο κανάλια.

τα συγκεκριμενα ηχεια τα ειχα πριν μερικα χρονια και ειχα το ιδιο προβλημα με ενισχυτη δλδ εσβηνε απο ενα σημειο και μετα.
το πιο πιθανο ειναι πως τα ηχεια θελουν ενισχυτη με καλα ρευματα.
μια ερωτηση σχετικα με τα καλωδια...
ειναι κομμενα και ενωμενα?? αν ναι δεν γνωριζω αν επιρεαζει καπου στο προβλημα που αναφερεις αλλα σιγουρα δεν ειναι καλο!

Με τα καλώδια τι γίνεται;Αλλά χρώματα ξεκινάνε απ' τον ενισχυτή άλλα καταλήγουν στα ηχεία;
Μήπως έχει βάλει προεκτάσεις κι εκεί γίνεται κανα μπέρδεμα;
Πρώτη δουλειά πάντως,είναι μονοκόματα (όχι κομμένα και ραμμένα),καλώδια ίδιου μήκους στα δυο κανάλια.

δεν ειχα δει την απαντηση...

Καλημέρα....
Με όλα αυτά τα χρώματα μπερδεύτηκα.Απο τα λίγα που ξέρω είναι ότι τα ηχεία αν είναι 8Ω ονομαστικά,τότε ο διακόπτης πρέπει να είναι στην ένδειξη για 8Ω.Το ότι σβήνει,σημαίνει ότι τον προστατεύει η προστασία που έχει,για κάποιο λόγο,για να μην καταστραφεί.Μάλλον ξεπερνάει τα όρια του όταν το ποτενσιόμετρο βρίσκεται σε εκείνο το σημείο.

επειδη και εγω εχω μπερδευτει μπορει καποιος με τις αριθμημενες εισοδους-εξοδους να κανει την βελτιστη συνδεση ???
Ευχαριστω

qy8h.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
cr0x.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Last edited:
Re: Απάντηση: εχουν συνδεθει σωστα ????

1 με Β2
2 με Α2
Διακόπτης πάνω.
Τα καλώδια σε ίδιο μήκος αριστερά-δεξιά αν είναι δυνατόν και χωρίς μπαλώματα,προεκτάσεις,κλπ.

και οπως λεει και η παροιμια '' τωρα που βρηκαμε παπά να θάψουμε πεντ'εξι''
για 4-5 μετρα αποσταση ποιο καλωδιο να βαλει ??? κατι σχετικα οικονομικο γιατι την συνταξη του την εφαγε η τροικα

και οπως λεει και η παροιμια '' τωρα που βρηκαμε παπά να θάψουμε πεντ'εξι''
για 4-5 μετρα αποσταση ποιο καλωδιο να βαλει ??? κατι σχετικα οικονομικο γιατι την συνταξη του την εφαγε η τροικα

Εχει διάφορα οικονομικά εδώ.
Είναι τιμή μέτρου.
Υπάρχουν και ακριβότερα και φθηνότερα στην ίδια σελίδα,διαλέγει και παίρνει.

Αν το κάθε καλώδιο θα ξεπερνάει (?) τα 2 μέτρα,δεν θα πάρεις 2,5mm,αλλά μεγαλύτερης διατομής.
Γενικά αν το μήκος μεγαλώνει,μεγαλώνει και η διατομή.Αλλιώς επηρεάζεται ο ήχος και η ''επικοινωνία'' ενισχυτή-ηχείου.

Αμφιβάλλω αν χωράει πάνω από 2,5mm στα βύσματα του Γιαμάχα.

Αν είναι σαν του RS-500,χωράει και τεσσάρι.(Είχα βάλει και σκληρό μονόκλωνο μια φορά και κόντεψε να αιωρηθεί απ' τα καλώδια :flipout: )