EDC για Camping, εκδρομες, αυτοκινητο, ποδηλατο και μηχανη

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,621
Βριλήσσια
Αντικειμενα, συσκευες, γκατζετς και διαφορα αλλα ειδη που χρησιμοποιουμε στις εξορμησεις μας!

Εδω προκειται για εναν ανεξαντλητο τομεα απο χρησιμα πραγματα που κανουν την ζωη μας πιο ευκολη και ευχαριστη οταν ειμαστε ειτε κινουμαστε εκτος εδρας!

Βαλτε οτι νομιζετε για να παρουμε ολοι καμμια καινουρια ιδεα. Ειτε το εχετε ειτε θα το θελατε.

πχ. αν ειμουν ναυγαγος θα ηθελα να ειχα αυτη τη συσκευουλα που καθαριζει καθε ειδους νερο, ακομα και το θαλασσινο!

5934.jpg

http://www.katadyn.com/usen/katadyn-products/

Σε σκέψεις με έβαλες...εδώ θα ακουστούν πολλά έως και απίστευτες ιδέες.
Σαν ηλεκτρονικός δεν μπορώ να φανταστώ να ξεμένω απο ενέργεια, γι' αυτό και πάντα στο αυτοκίνητο υπάρχει μια μπαταρία συνήθως 12V-7A και ένας DC-DC converter πολλαπλών τάσεων και εξόδων. Ενα κιτ απολύτως απαραίτητο στη δική μου καθημερινότητα και με άπειρες χρήσεις.

Προσωπικά έχω τροχόσπιτο επομένως για μένα το κάμπινγκ είναι αλλιώς κι όχι σκηνή (έχω και σκηνές βέβαια...). Εκείνο που θα ήθελα να έχω στο αυτοκίνητο και σιγά σιγά θα τα αποκτήσω και θα τα εγκαταστήσω είναι μια κάμερα παρμπρίζ που να γράφει ό,τι συμβαίνει μπροστά στο αυτοκίνητο, ένα ινβέρτερ 12/230 αλλά στο 1 KW για λάπτοπ, καφετιέρα, τοστιέρα ή ό,τι άλλο μου ζητήσουν τα παιδιά και τα ανήψια και τα βαφτιστήρια μου, usb φορτιστή για την πρίζα του αναπτήρα, κι αργότερα ένα συμπιεστή για φούσκωμα των ελαστικών του αυτοκινήτου.

Όμως δεν κάνω καμιά κίνηση, καθώς προηγείται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και πολυτελείας (1100 ευρώ) και της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος.

Εχω ενα πολυ καλο φιλο στο Χαιδαρι που εμπορευεται τροχοσπιτα κυριως απο Γερμανια.
Οποτε περναω απο κει, χαζευω με τις ωρες την εκπληκτικη αρχιτεκτονικη και την εκμεταλευση του παραμικρου χωρου στα μοντερνα τροχοσπιτα! Οπως στα σκαφη, ακρως εντυπωσιακο!

Από τροχόσπιτα δεν έχω εμπειρία, από αυτοκινούμενα που πήγα μια φορά εκδρομή, πραγματικά έμεινα άναυδος!!Έχει μέσα τα πάντα!!Αν δε κάνεις μια έρευνα σε κάτι αμερικάνικα μοντέλα που είναι ολόκληρα λεωφορεία εκεί παθαίνεις πλάκα!!

Τα ζευγαράκια μου

Ένα fatty και ένα mini σε camo. Το ένα για σακίδιο και το άλλο για τσέπη τζάκετ. Αν και στο μεγάλο έχω βάλει το δικό μου ραφτό επάνω με τα στοιχεία μου, στην πραγματικότητα αυτά τα δύο αποτελούν ένα γυναικείο σετ το οποίο το δίνω όταν έρχεται παρέα μαζί μου καμιά γυναίκα. Έχω άλλο ένα ζευγαράκι σε χακί χρώμα για μένα με κάπως διαφορετική σύνθεση (αλλά τα έχω στο χωριό για καβάτζα καθότι μπουκάρουν στα σπίτια και κλέφτες) και ένα Beefy τούμπανο που παίρνω μαζί μου στην δουλειά. Ελπίζω να μην σας φαίνονται φτωχά γιατί οι τσέπες του έχουν πολύ πράμα, αλλά μην μου πείτε να τα δείξω, βαριέμαι αφόρητα.

edc_1.jpg
edc_2.jpg
edc_3.jpg
edc_4.jpg

Aψογα τα Μαxpedition!! Απλα δεν υπαρχουν δευτερα!!

Υπαρχουν καποια μεγαλυτερα σακκιδια, πραγματικα εργα τεχνης (και πανακριβα..). Ευτυχως που δεν παω camping γιατι θα ειχα θεμα (οικονομικο) με καποια καταπληκτικα outdoor gears που κυκλοφορουν.

Και ένα πολύ μικρό κιτ επιβίωσης που χωράει ακόμη και στο τσεπάκι του καλοκαιρινού πουκαμίσου μας και παρέχει κάποια πολύ βασικά αντικείμενα που μπορεί να μας φανούν χρήσιμα σε μια δύσκολη ώρα. Το κιτάκι βασίστηκε στο μαχαίρι CRKT Ritter RSK Mk5, το οποίο έρχεται μέσα σε ένα τσίγκινο κουτάκι που έχει διαστάσεις σε εκατοστά 9.5Μ x 6Π x 2Υ, είναι δηλαδή πάρα πολύ μικρό.

Tin_Kit_1.jpgTin_Kit_2.jpgTin_Kit_3.jpgTin_Kit_4.jpgTin_Kit_5.jpgTin_Kit_6.jpg

Το κιτ περιλαμβάνει:
1. Μεγεθυντικός φακός τύπου πιστωτικής κάρτας
2. ένα φύλλο αδιάβροχο χαρτί σημειώσεων διπλωμένο στην μέση.
3. Προφυλακτικό χωρίς λιπαντικό για χρήση υδροδοχείου (παίρνει ένα λίτρο νερό)
4. Σετ ψαρέματος
5. Αναπτήρας μίνι της BIC
6. Τρία τεμάχια fire tinder
7. Δύο ταμπλέτες χαλαζόνης
8. σφυρίχτρα αλουμινίου
9. Φακός ψείρα
10. Ένα μέτρο σύρμα εύκαμπτο
11. Καθρέφτης σημάτων
12. Πυξίδα κουμπί
13. 48 μέτρα ανθεκτική νάιλον κλωστή
14. Πολύ μικρός σπινθηριστής
15. Πολύ μικρό λοσταράκι
16. Μολύβι (να είναι καλά τα ΙΚΕΑ με τα μικρά μολυβάκια που δίνουν)
17. Ένας αδιάβροχος αυτοκόλλητος επίδεσμος
18. Το κουτάκι στο οποίο μπαίνουν όλα τα υλικά
19. Μαχαίρι CRKT Ritter RSK Mk5
20. Βελόνα ραψίματος μεγάλη (την έβαλα αργότερα, δεν φαίνεται στην φώτο)

Το τσαντάκι στην τελευταία φώτο είναι το Octa της Maxpedition.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, κάποιες εικόνες τις έχω ήδη αναρτήσει από παλαιοτέρα σε κάποια σελίδα για θέματα επιβίωσης, δικές μου είναι οι φωτογραφίες.

Last edited:
Το μαχαιράκι έρχεται μέσα στο κουτάκι του σκέτο. Τα άλλα περιεχόμενα είναι δική μου προσθήκη, αν ζητάς λινκ για το κιτ. Αν ζητάς λίνκ για κάτι άλλο, διευκρίνισε το.

Μπραβο, πολυ ενημερωτικο ποστ. Να παιρνουμε και καμμια ιδεα. Χρησιμα πραματα ειναι αυτα.

Κιτ πρωτης αναγκης δεν εχω ολοκληρωμενο, ουτε σε dedicated τσαντακι/κουτακι. Ισως ηρθε η ωρα :))

Βασικά θα ήθελα ένα κατάλογο με το τί (υποκειμενικά πάντα) πρέπει να περιλαμβάνει ένα survival kit και λινκς αγοράς.Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ανοίγαμε ένα αντίστοιχο νήμα :))

To survival kit κολλαει τελεια σε αυτο το νημα. Ειναι οντως ενδιαφερον θεμα.

Nα τι προτεινει ο Aμερικανικος Ερυθρος Σταυρος
http://www.redcross.org/prepare/location/home-family/get-kit

και το best of survival kit list για το 2013 !
http://beforeitsnews.com/survival/2013/03/the-best-survival-kit-list-of-2013-2464266.html

Kαι ενα ενδιαφερον λινκ για επειγουσες καταστασεις γενικοτερα
http://72hours.org/earthquake.html

Last edited:
χαχαχα απο 'τροφη' σε αυτα εδω τα νηματα, δοξα τω Θεω, αλλο τιποτα!
Εδω και δυο χρονια που ειμαι εδω, αν και 75 κιλα, αισθανομαι εφταπαχος :)))