EDC - Τι κουβαλάμε πάνω μας καθημερινά!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,648
Βριλήσσια
Every Day Carry. Tι κουβαλαμε πανω μας καθε μερα η σχεδον καθε μερα, αναλογα την εποχη, τις συγκυριες και την διαθεση μας.

Η γκαμα και η ποικιλια ειναι τεραστια!

Απο περιεργα μπρελοκ, φακουδακια, πολυεργαλειακια, πορτοφολια, στυλο, σημειωματαρια, κινητα και τσαντακια μεχρι γραβατες, ρολογια, καπελα, ομπρελες, γουρια και οτι αλλο βαλει ο νους.

Να κανω την αρχη να βαλω τα αγαπημενα μου μανικετοκουμπα που μεχρι προτινος φορουσα σχεδον καθημερινα, αλλα τωρα ειναι ολιγον παροπλισμενα, ας οψεται η κριση...:))

10118505055_4dd4503082_c.jpg

Last edited:
Στην τσαντα μου θα βρειτε συνηθως:Κινητο, πορτοφολι, γυαλια,κλειδια,σημειωματαριο,χαρτια μοτο,χαρτομαντηλα, υγρα μαντηλακια, αναπτηρα,Maglite Solitaire, Victorinox πολυσουγιας επετειακος απο το Ελβετικο Κονφεδερατο του 1991, usb stick 16αρι, Mw 600 headset, φορητη μπαταρια με usb κ το κυριοτερο αυτοκολλητα "Ειμαι γάιδαρος παρκαρω οπου γουσταρω".Αυτα ειναι τα της καθημερινοτητας κ σαφως περιοριζονται δραστικα αναλογα την εξοδο κ το ντυσιμο.

Last edited:
Re: Προσωπικα EDC - Τι κουβαλαμε πανω μας καθημερινα!

Πραγματικά καθημερινά πάνω μου έχω το πορτοφόλι μου, το κινητό μου, το ρολόι και τον olight eos i1ss. Οτιδήποτε άλλα μόνο περιστασιακά μπορεί να τα έχω πάνω μου και γι' αυτό δεν είναι EDC, ούτε αξίζει να τα αναφέρω. Τα πιο πάνω τα έχω ανεξαρτήτως εποχής ή ντυσίματος ή ακόμα και προορισμού.

Προσωπικά κουβαλώ συνεχώς μαζί μου σε ένα backpack έναν φορητό ΗΥ 15άρη, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλα τα αρχεία μου, ένα στικάκι 8άρη, μια μικρή φωτογραφική μηχανή (canon s110), ένα πολυεργαλείο κινέζικο, έναν φακό led ΑΑ, μια χτένα, αντίγραφα από όλα ττα δημόσια έγγραφά μου (μην γελάτε, κάποτε σε έναν έλεγχο όπου έγινε σαφέστατη υπέρβαση καθήκοντος μου ζητήθηκαν όλα, ακόμη και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο είχα, αλλά είχε παρέλθει η τριμηνία κατά το οποίο ήταν εν ισχύ) φυσικά ένα μπλοκ, μολύβι, δυο στυλό, ένα κινητό, κλπ.

Ανάλογα με το που θα πάω ή για ποιό λόγο ο όγκος αυξάνεται.

Εγω απο την αλλη, επειδη ειμαι πολυ αγχωδης τυπος, δεν κουβαλαω ποτε τιποτε μαζι μου εκτος απο κλειδια αυτοκινητου (σπιτιου οχι για να μην τα χασω :D ), κινητο και ταυτοτητα/διπλωμα, προκειμενου να μην βασανιζομαι τι ξεχασα να παρω μαζι μου :p

Edit: Α, και το glock με μιση γεμιστηρα :p

Last edited:

Πορτοφόλι, κλειδιά, 2 εξωτερικούς σκληρούς, ένα usb 8 gb, ένα φακό fenix και τη μαύρη ζώνη του καράτε :smash:

ΥΓ. Μα ξέχασα να γράψω το κινητό?Αν είναι δυνατόν!!!

Εγω απο την αλλη, επειδη ειμαι πολυ αγχωδης τυπος, δεν κουβαλαω ποτε τιποτε μαζι μου εκτος απο κλειδια αυτοκινητου (σπιτιου οχι για να μην τα χασω :D ), κινητο και ταυτοτητα/διπλωμα, προκειμενου να μην βασανιζομαι τι ξεχασα να παρω μαζι μου :p

Edit: Α, και το glock με μιση γεμιστηρα :p

χαχα, αν δεις αμερικανικα EDC forums, στις μισες φωτογραφιες που βαζουν για το τι κουβαλανε πανω τους, βλεπεις μαζι με τα συνηθισμενα και διαφορα περιστροφα με τα αξεσουαρ τους θηκες σφαιρες κλπ.

Κάθε μέρα και παντού, πάντα μέσα στην εκάστοτε τσάντα (μεγάλος χαρτοφύλακας τις εργάσιμες ή τσαντάκι ώμου ή μπανάνα μέσης τις υπόλοιπες μέρες και ώρες)
- πορτοφόλι
- άδεια οδήγησης και την εκάστοτε άδεια κυκλοφορίας οχήματος (αυτοκινήτου ή μηχανής)
- τον Victorinox σουγιά μου
- usb 64 gb
- ένα φακό (Archer A1 στην επαγγελματική τσάντα ή τον Zebra SC51 στις άλλες) - και σε κάθε μπρελόκ κλειδιών (σπιτιού, αυτοκινήτου, μηχανών) υπάρχουν και μικροί φακοί ΑΑΑ
- 1-2 αναπληρωματικοί αναπτήρες
- 2 στυλό
Στην επαγγελματική τσάντα υπάρχουν επίσης πάντα :
- μια φορητή μπαταρία με usb και ένα καλώδιο σύνδεσης της (usb to mini usb)
- ένας αναδιπλούμενος σουγιάς
- τα αυτοκόλλητα "Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω" (μπράβο Jkouli :2thumb22sup: )
- μίνι ηλεκτρ. ξυριστική μηχανή της Braun :rolleyes:
- αυτοκόλλητα του ΜΟΤΟ και του Hellenic foroum CBR XX
- 2ο κινητό τηλέφωνο
Και εννοείται κινητό, bluetooth ακουστικά, τσιγάρα, ο zippo μου, χαρτομάντηλα (και υγρά μαντηλάκια) και παντού και πάντα ένα ... Aerolin spray

Κάθε μέρα και παντού, πάντα μέσα στην εκάστοτε τσάντα (μεγάλος χαρτοφύλακας τις εργάσιμες ή τσαντάκι ώμου ή μπανάνα μέσης τις υπόλοιπες μέρες και ώρες)
- πορτοφόλι
- άδεια οδήγησης και την εκάστοτε άδεια κυκλοφορίας οχήματος (αυτοκινήτου ή μηχανής)
- τον Victorinox σουγιά μου
- usb 64 gb
- ένα φακό (Archer A1 στην επαγγελματική τσάντα ή τον Zebra SC51 στις άλλες) - και σε κάθε μπρελόκ κλειδιών (σπιτιού, αυτοκινήτου, μηχανών) υπάρχουν και μικροί φακοί ΑΑΑ
- 1-2 αναπληρωματικοί αναπτήρες
- 2 στυλό
Στην επαγγελματική τσάντα υπάρχουν επίσης πάντα :
- μια φορητή μπαταρία με usb και ένα καλώδιο σύνδεσης της (usb to mini usb)
- ένας αναδιπλούμενος σουγιάς
- τα αυτοκόλλητα "Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω" (μπράβο Jkouli :2thumb22sup: )
- μίνι ηλεκτρ. ξυριστική μηχανή της Braun :rolleyes:
- αυτοκόλλητα του ΜΟΤΟ και του Hellenic foroum CBR XX
- 2ο κινητό τηλέφωνο
Και εννοείται κινητό, bluetooth ακουστικά, τσιγάρα, ο zippo μου, χαρτομάντηλα (και υγρά μαντηλάκια) και παντού και πάντα ένα ... Aerolin spray

Τελικα η μηχανη διαμορφωνει την καθημερινοτητα μας...

Ενα τσαντακι ώμου με:
-1Σουγια
-1φακο ΑΑ
-1 μετρο κορδέλα μικρό
-τσιχλες
-χαρτομαντηλα
-κλειδια
-2κομπολόγια
-1-2 αναπτηρες
-Καρτες τραπεζών όλες μαζι σε μια θήκη
-2 στυλό
-1 usb 8άρι
-1-2 κόλες χαρτί λευκές

edit: εξαιρετική θεματική ενότητα :SFGSFGSF:

Ρε, καμια φώτο θα βάλετε;
Έτσι πάτε να την σκαπουλάρετε;

Μια φωτο ισον χιλιες λεξεις, ετσι? :)))

Eδω λοιπον εναι ενα ΕDC βροχης, oμπρελιτσα samsonite!

Χιλιοχρησιμοποιημενο και αντεχει.
Μονο 22εκ μηκος και μονο 3.5εκ πλατος. Χωραει παντου, σε εσωτερικες τσεπες μπουφαν, πανωφοριου, σακκακιου, σε κωλοτσεπη, τσαντες, χαρτοφυλακες.
Δινεις λιγα ευρω παραπανω αλλα ζει και (παρα) πολυ περισσοτερο.

10138516166_21dc8036ca_b.jpg

Χιώτη ασε τα κουλά, ακόμη περιμένουμε την τσατσάρα τιτανίου, μη ξεχνιώμαστε...

Ειναι αληθεια εχω αργησει αλλα με εχει φαει η σκεψη τοσο καιρο:
Nα βαλω την απλη τσατσαρα τιτανιου, η αυτη που εχει ενσωματωμενο ανοιχτηρι για μπυρες?

Βάλε αυτή με τον φακό 1000 λούμενς που έχει επάνω και μπρίκι.

Λοιπον, μπαινει η απλη με καποια σχεδια για να σπαει η μονοτονια

TI-COMB.jpg

TI-COMB_1.jpg

http://www.fenixoutfitters.com/urban-operators-titanium-comb-649

Απο fenix outfitters $38.95 με τα μεταφορικα.

Ερχεται σε ειδικο κουτι δωρου. Ιδανικο αντικειμενο για οποιον εχει μαλλια.
Το τιτανιο ειναι υλικο φιλικο προς την κεφαλη, δεν σκουριαζει δεν σπαει δεν μυριζει και πανω απ'ολα ειναι μοναδικο gadget!

Ξερετε πολλους με τσατσαρα τιτανιου στη τσεπη?:))

Πολύ ωραία!!!

Εγώ που δεν έχω τόσα πολλά να το χρησιμοποιώ για να ξύνω το κεφάλι μου? :flipout: