EDC - Τι κουβαλάμε πάνω μας καθημερινά!

Πάντως γενικά με τις τελευταίες εξελίξεις, καλό είναι ο "κάποιος σουγιάς" για όλους να γίνει "κάποιο πολυεργαλείο" εκτός αν θέλεται να ακούσετε στις ειδήσεις ότι πιάστηκε ο Δ υπαρχηγός της ΧΑ με εξοπλισμό μπλα μπλα μπλα...

Σαν χομπίστας που είμαι, με δεκάδες ρολόγια, σουγιάδες και φακούς, "κάποιο" απ' όλα θα 'ναι.
Αν βρεθείς με οποιοδήποτε μαχαίρι-σουγιά-πολυεργαλείο πάνω σου είναι στην κρίση του αστυνόμου αν θα το θεωρήσει ως όπλο ή όχι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπικα EDC - Τι κουβαλαμε πανω μας καθημερινα!

Δεν θα ηταν καλυτερο να αφησουμε επιτελους την πολιτικη εξω απο το νημα?
Ας μην δηλητηριαζουμε απερισκεπτι ενα χωρο που για πολλους ειναι ενα μικρο ευχαριστο διαλειμμα στην περιρρεουσα μιζερια.

H υποκατηγορια αναφερεται ξεκαθαρα στα EDC (..google it για να εχεις τουλαχιστον σωστη αποψη) και γι'αυτα ακριβως συζηταμε -και συμμετεχουν οσοι επιθυμουν.

Δεν καταλαβαινω για ποια πολιτικη μιλας ουτε για την περιρρεουσα μιζερια που ισως περιρρεει εσενα προφανως, ισως οχι? (μη με παρεξηγησεις).
Το τι κανουν τα αμερικανακια με τον ορο EDC δεν με απασχολει, εγω απλα δηλωσα την απορια μου και δεν περιμενα να σε ενοχλησει, οποτε την αποσυρω... Με συγχωρεις!

Απάντηση: Προσωπικα EDC - Τι κουβαλαμε πανω μας καθημερινα!

Κυκλοφορώ με μια Eastpack η οποία περιέχει:

Κλειδιά σπιτιού με φακό ΑΑ
Κελιδί αυτοκινήτου
2 USB sticks (16 και 4 GB)
Γυαλιά ηλίου
Ομπρέλα (φθινόπωρο - χειμώνα σχεδόν μόνιμα)
Καπέλο το καλοκαίρι /Σκούφο το χειμώνα
Χαρτομάντηλα
Dettol

..και πάντα και παντού το Leatherman Wave μου (εδώ και 10+ χρόνια)

Ξέχασες να αναφέρεις το πιο χρήσιμο αντικείμενο από όλα...την πετσέτα!!!

Εγώ δεν αποχωρίζομαι (εκτός από τα ταξίδια με αεροπλάνο και χειραποσκευή) το παρακάτω σουγιά τα τελευταία 10+ χρόνια.
Το στραβοκατάβιδό του έχει ανοίξει και εγώ δεν θυμάμαι πόσα κουτιά υπολογιστή για αναβαθμίσεις σε υπολογιστές φίλων, το ανοικτίρι έχει ανοίξει κονσέρβες σε κάμπινγκ, το μικρό κατσαβιδάκι έχει σουλουπώσει σκελετούς γυαλιών, το τσιμπιδάκι έχει πιάσει βίδες ή έχει βγάλει ακίδες και το ψαλιδάκι έχει αποδειχθεί πολύ πολύ χρήσιμο.
Επίσης κουβαλάω έναν μικρό LED Lenser φακό αρκετά χρόνια επίσης.

Re: Προσωπικα EDC - Τι κουβαλαμε πανω μας καθημερινα!

Είναι αόρατο για να περνάει τον έλεγχο αεροδρομίου :))

Η Συνταγή της Επιτυχίας...

Σήμερα ήρθε ο Opinel No8 Outdoor (24+5 τα ταχυδρομικά = 29 ευρώ). Πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και με την ενσωματωμένη σφυρίχτρα 115 db κερδίζω χώρο μια και θα αποτελεί μαχαίρι ανάγκης που πρέπει να είναι πάντα στην τσέπη μου στην δουλειά. Θα συνοδευτεί από το φακουδάκι Fenix LD01 και ίσως και έναν μικρό αναπτήρα BIC, και λέω ίσως γιατί μετά αρχίζει και μεγαλώνει ο όγκος του συνόλου. Το πόσο βολικό θα είναι στην τσέπη μου θα το δω το επόμενο διάστημα. Το συνολικό βάρος σουγιά και φακού είναι 87,4 γραμμάρια, πράγμα που αποτελούσε ζητούμενο για εμένα, μια και ήθελα να είναι κάτω από 100 γραμμάρια το σύνολο. Μένει μόνο να δω αν μπορέσω να βρω μια θήκη στις σωστές διαστάσεις που να μην αυξάνει τον όγκο των αντικειμένων.

0pinel_No8_Outdoor_1.jpg0pinel_No8_Outdoor_2.jpg0pinel_No8_Outdoor_3.jpg0pinel_No8_Outdoor_4.jpg0pinel_No8_Outdoor_5.jpg0pinel_No8_Outdoor_6.jpgFenix_LD01.jpg

Last edited:

Όμορφο, στην ένωση του πλαστικού με το μεταλλικό τμήμα ελπίζω να μην έχεις κάποιο θέμα.

Όχι είνα πολύ στιβαρό και έχει μεταλλικό δαχτυλίδι μεταξύ του ενισχυμένου πολυαμίδιου με υαλονήματα και της στεφάνης που κλειδώνει.

---------------------------------------------------------------------

Η περιγραφή της Opinel:

No.08 Outdoor - H νέα γενιά σουγιάδων Opinel !
Ιδανικός για όλα τα σπορ στην θάλασσα και στο βουνό :
Ορειβασία, Αλπινισμό, Αλεξίπτωτο πλαγιάς, Πεζοπορία, Εξευρεύνηση Σπηλαίων,
Ιστιοπλοϊα, Κανό και άλλες θαλάσσιες Δραστηριότητες.
Ο Νο.08 Outdoor διαθέτει λάμα 8,5 cm από ανοξείδωτο ατσάλι Sandvick 12C27 πάχους 2,5 mm
που της δίνει μεγάλη ανθεκτικότητα.
Η ειδική αυτή λάμα έχει 2 νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά :
1) Οδοντωτό τμήμα για να κόβει αποτελεσματικά και γρήγορα σχοινιά
2) Οπή για άνοιγμα ναυτικών κλειδιών διαμέτρου 4 έως 10 χιλιοστών
Η νέα εργονομική λαβή είναι κατασκευασμένη από 2 υλικά:
ενισχυμένο πολυαμίδιο με υαλονήματα και ελαστικό πολυαμίδιο.
Τα δύο αυτά υλικά προσδίδουν στη λαβή ανθεκτικότητα ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες,
από -40 °C έως + 80 °C, καθώς και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.
Στη λαβή υπάρχει ενσωματωμένη Σφυρίχτρα ανάγκης εντάσεως 110 dB (decibels)
η οποία ακούγεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων & Συνθετικό κορδόνι.
Διατίθεται σε 4 χρώματα : Μπλε, Πορτοκαλί, Πράσινο και Γκρι.

Last edited:

Ωραιο και ελαφρυ σουγιαδακι λογω του (καλου) πλαστικου σωματος που επιτρεπει και την δημιουργια σφυριχτρας.
Η λαμα που ειναι μιση μιση ειναι ιδανικη για τα παντα. Πολυ καλη επιλογη.

Το δε φακουδακι ειναι απο τα καλυτερα και πιο αξιοπιστα επωμυμα 1χΑΑΑ που κυκλοφορουν παρολο που ειναι αρκετα παλιο μοντελο.
Mονο strobe του λειπει που εχει το λεπτοτατο klarus MiX6 και το νεο, ελαχιστο σε μεγεθος, ΧP-G2 Olight i3s.

Γηπεδικο EDC.
All weather δερματινο καπελακι του γαυρου που σεβεται τον εαυτο του. Πιο χρησιμο το καλοκαιρι (εχει και πλαϊνο εξαερισμο για το μαλλι), καλο ομως και για το χειμωνα.

Φορεθηκε τελευταια φορα χτες , με το Μπαοκ, στη θρυλικη 4αρα :)))

10807111456_8f7f8f4f2a_b.jpg

Πολύ όμορφο και πρακτικό xouan!

Περιμένω και εγω απο μέρα σε μέρα ένα Benchmade 556

556.jpg

Τα Benchmade είναι πολύ καλά.
Λατρεύω τα Spyderco (ειδικά για το σχήμα της λάμας τους) αλλά δεν θέλω να κουβαλάω τέτοια μαζί μου, οι εποχές είναι πονηρές οπότε και κάνω επιλογές σταθερά προς το σωστικό - έκτακτης ανάγκης χαρακτηριστικό σε ότι πέρνω.

Για θήκη που πιστεύω θα χωρέσει το Opinel, το φακουδάκι και ίσως ένα μικρό BIC, επέλεξα αυτή:

http://www.ebay.com/itm/38070350679...NX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3566wt_809

Ωραια θήκη!
Το ξερω πήρα το μικρό που ειναι 7,5cm η λάμα του και κουβαλιέται ευκολα, δε μου πολυαρέσουν τα μεγάλα τι να κανουμε όταν πηγαινεις κυνήγι,ψαρεμα καμπινγκ κλπ ειναι απαραιτητα εργαλεία