Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Υπάρχει καινούργιο επίσημο firmware 1.1.40 με ημ/νία 27.5.10 στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Γνωρίζει κανείς τίποτε επ' αυτού;
Οι ρυθμίσεις με τα κανάλια και τους δορυφόρους επανέρχονται με το backup ή πάνε όλα από την αρχή;
Εγώ μόλις χθες έβαλα το 1.1.34 και ρύθμισα αρκετά πράγματα όπως τα θέλω.
Θέλει πολύ χρόνο ακόμα για συμμάζεμα των καναλιών.
Δεν θα το περάσω το νέο FW προς το παρόν.

Οι ρυθμίσεις και τα κανάλια έχει ακουστεί πως παραμένουν με τα τελευταία FW.
Μη φοβάσαι, κράτα ένα backup. Ότι και να γίνει, μπορείς να περάσεις πάλι την έκδοση που έχεις τώρα και ξαναφορτώνεις το backup.

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Τα κανάλια SD με μεγάλο bitrate πως τα είδες?

Έτσι τα βλέπομε όλοι. Δεν είναι θέμα δέκτη, έτσι είναι η μετάδοση της ΕΡΤ.

Παίξε με τις ρυθμίσεις. Αν έχεις FULL HD τηλεόραση με HDMI, βάλε 1080.

Κανενα καναλι SD δεν ειχε καλη εικονα , ακομα και τα καλυτερα ( Γερμανικα , Rai , Ολλανδικα ) , ητανε καπως σαν θαμπη με οχι και τοσο ζωντανα χρωματα.
Εχω αλλαξει αρκετους δεκτες ( Humax5400 , Nokia 9600 , Nokia 9800 , dreambox κ.τ.λ. ) και νομιζω οτι ολοι αυτοι ειχανε καλυτερη ποιοτητα σε θεμα εικονας.

Δεν εχω Full HD εχω μια Samsung HD ready την οποια εχω συνδεσει με HDMI καλωδιο στον EDISION. Εβαλα και 1080 , δεν ειδα καμια διαφορα.

Εγώ μόλις χθες έβαλα το 1.1.34 και ρύθμισα αρκετά πράγματα όπως τα θέλω.
Θέλει πολύ χρόνο ακόμα για συμμάζεμα των καναλιών.
Δεν θα το περάσω το νέο FW προς το παρόν.

Οι ρυθμίσεις και τα κανάλια έχει ακουστεί πως παραμένουν με τα τελευταία FW.
Μη φοβάσαι, κράτα ένα backup. Ότι και να γίνει, μπορείς να περάσεις πάλι την έκδοση που έχεις τώρα και ξαναφορτώνεις το backup.

Πήγα να βάλω το 1.1.40 από το επίσημο site της εταιρείας αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι το αρχείο δεν ταιριάζει και δεν προχώρησα. Έχει κανείς εγκαταστήσει την πρόσφατη 1.1.40 ; Τι εντυπώσεις αποκόμισε;
Επίσης δεν έχω καταλάβει αν κατά την αναβάθμιση firmware πρέπει να επιλέγω πάντα "Software+loader" ή σκέτο software.
Το backup κρατάει και τη λίστα αγαπημένων καναλιών ή όχι;
Σε ποιο site βρίσκει κανείς την 1.1.34;
Τέλος, υπάρχει κάποια ένδειξη όταν αλλάζεις κανάλια σχετικά με το εάν το κανάλι είναι HD?

Last edited:
Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Για να είδες το μήνυμα λογικά έχεις παλιότερη έκδοση με τον παλιό Βootloader.

Αναβάθμιση κάνουμε με σκέτο Software. Τελευταία έχουμε αυτό το πρόβλημα επειδή αλλάχτηκε ο Bootloader.

Το Backup κρατάει ΚΑΙ τις λίστες.

Τελευταία επίσημη 1.1.34 h**p://www.edision.gr/software/EdisionArgusMINI_2in1ip.rar

Υπάρχει εικονίδιο που λέει HD.

Πήγα να βάλω το 1.1.40 από το επίσημο site της εταιρείας αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι το αρχείο δεν ταιριάζει και δεν προχώρησα. Έχει κανείς εγκαταστήσει την πρόσφατη 1.1.40 ; Τι εντυπώσεις αποκόμισε;
Επίσης δεν έχω καταλάβει αν κατά την αναβάθμιση firmware πρέπει να επιλέγω πάντα "Software+loader" ή σκέτο software.
Το backup κρατάει και τη λίστα αγαπημένων καναλιών ή όχι;
Σε ποιο site βρίσκει κανείς την 1.1.34;
Τέλος, υπάρχει κάποια ένδειξη όταν αλλάζεις κανάλια σχετικά με το εάν το κανάλι είναι HD?
Η 1.1.40 απο το επίσημο site της εταιρείας θα επαναφέρει το reader σου σε conax..
Η τελευταία σταθερή ανεπίσημη είναι η 1.1.34 σε HD & SD.
Εσυ ποια έκδοση έχεις επάνω?

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Προς το παρόν κατέβασα τις επίσημες 1.1.40 (από edision.de) και 1.1.34 (από edision.gr). Εγκατέστησα την 1.1.40 ως πιο τελευταία.
Την ανεπίσημη 1.1.34 που τη βρίσκει κανείς;
Εκτός από τη λειτουργία του reader σε άλλα εκτός conax (που δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν), προσφέρει κάτι άλλο;

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το satgrecko. Μάλιστα ενώ κάνει login στην σελίδα, δεν κάνει μετά στο upload. (EDIT:Λες να θέλει ΞΑΝΑ εγγραφή ?)
@mouse
@snapy13
Μήπως μπορείτε να την ανεβάσετε σε κανένα megaupload ?

Σίμος

Eγγραφή έκανες ;

Εννοείται! Αλλιώς δεν σε αφήνει ούτε για απλή ανάγνωση να επισκεφτείς το site (κουφό και αυτό!)

Δεν υπάρχει πουθενά αλλού αυτό το περιβόητο 1.1.34HD?
Και τελικά τι παραπάνω προσφέρει εκτός από το άνοιγμα των θυρών CI?

Εννοείται! Αλλιώς δεν σε αφήνει ούτε για απλή ανάγνωση να επισκεφτείς το site (κουφό και αυτό!)

Μολις πηγα στο satgrekco και κατεβασα κανονικα κατι.
Κατι λαθος κανεις , δεν ξερω τι.
Παρτο απο το rapidshare

http://rapidshare.com/files/392863487/ArgusMINI_HD_1134.abs.html

Βρε παιδιά μην τρελαίνεστε με τα firmware.
Όταν βγει κάτι που αξίζει, θα ανέβει σίγουρα στο αγαπώ τη τβ.
Τα mods που κυκλοφορούν είναι ακόμα βασισμένα στα 1.1.21 και 1.1.25.
Άσε που δεν δουλεύει σωστά και το setedit.

Θέλει εγγραφή και στο upload

Η 1.1.34 είναι final και θα ανεβεί σύντομα και στο ichliebe εκτός και αν μας προλάβουν οι εξελίξεις με την 1.1.40 ας πούμε...

Ρε παιδια , μονο σ εμενα τα δορυφορικα SD καναλια δειχνουν τοσο ασχημα ?
Εχω περασμενο το 1.1.34HD και το εχω συνδεσει με HDMI καλωδιο.
Εβλεπα χτες το βραδυ ενα ποδοσφαιρικο αγωνα στο Ολλανδικο Sport1 ( μαγνητοσκοπημενο απο Ch. League ) και για να μην τα πολυλογω απλως δεν μπορουσες να τον παρακολουθησεις. Πιξελιασματα , ασχημη κινηση ... Γενικα οτι εχει κινηση δεν το δειχνει καλα . Και η εικονα πολυ μετρια.
Επειδη δεν εχω διαβασει αναλογα ποστ για την εικονα εχω αρχισει να πιστευω οτι κανω εγω κατι λαθος , αλλα δεν ξερω τι ?
Μηπως επειδη ο δεκτης κανει τοσα πολλα πραγματα , καποια δεν τα κανει οπως θα επρεπε ?
Αφου να φανταστειτε μολις εκλεισα τον δεκτη και ειδα καποια καναλια στην τηλεοραση ( αναλογικα ) νομιζα οτι εβλεπα HD ...

Ρε παιδια , μονο σ εμενα τα δορυφορικα SD καναλια δειχνουν τοσο ασχημα ?
Εχω περασμενο το 1.1.34HD και το εχω συνδεσει με HDMI καλωδιο.
Εβλεπα χτες το βραδυ ενα ποδοσφαιρικο αγωνα στο Ολλανδικο Sport1 ( μαγνητοσκοπημενο απο Ch. League ) και για να μην τα πολυλογω απλως δεν μπορουσες να τον παρακολουθησεις. Πιξελιασματα , ασχημη κινηση ... Γενικα οτι εχει κινηση δεν το δειχνει καλα . Και η εικονα πολυ μετρια.
Επειδη δεν εχω διαβασει αναλογα ποστ για την εικονα εχω αρχισει να πιστευω οτι κανω εγω κατι λαθος , αλλα δεν ξερω τι ?
Μηπως επειδη ο δεκτης κανει τοσα πολλα πραγματα , καποια δεν τα κανει οπως θα επρεπε ?
Αφου να φανταστειτε μολις εκλεισα τον δεκτη και ειδα καποια καναλια στην τηλεοραση ( αναλογικα ) νομιζα οτι εβλεπα HD ...

βαλε στο auto ολες τις συνδεσεις περι εικονας.
κλεισε και ανοιξε τον δεκτη
.

μην περιμενεις παντως να δεις σουπερ εικονα,γιατι δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος δεκτης που να μπορει να διορθωσει το χαλι των περισσοτερων καναλιων με χαμηλο biltrate.
επισης,ισως να εχεις συνηθισει την εικονα την κλασσικης συνδεσης scart,που-κατ`εμε τουλαχιστον-δινει καλυτερη εικονα στα χαμηλης ποιοτητας καναλια.

βαλε στο auto ολες τις συνδεσεις περι εικονας.
κλεισε και ανοιξε τον δεκτη
.

μην περιμενεις παντως να δεις σουπερ εικονα,γιατι δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος δεκτης που να μπορει να διορθωσει το χαλι των περισσοτερων καναλιων με χαμηλο biltrate.
επισης,ισως να εχεις συνηθισει την εικονα την κλασσικης συνδεσης scart,που-κατ`εμε τουλαχιστον-δινει καλυτερη εικονα στα χαμηλης ποιοτητας καναλια.

Δημητρη , στο auto τις εχω.

Δεν περιμενω να δω σουπερ εικονα , αλλα οχι και να μην μπορω να παρακολουθησω ας πουμε εναν ποδοσφαιρικο αγωνα.
Η αληθεια ειναι οτι εχω συνηθισει την εικονα μεσω συνδεσης σκαρτ και ειχα την εντυπωση οτι μεσω HDMI θα εβλεπα και καλυτερα ( λαθος )
Να δοκιμαζα να κανω την συνδεση με σκαρτ αλλαζοντας και το firmware σε SD ? Τι λες ?

Να δοκιμαζα να κανω την συνδεση με σκαρτ αλλαζοντας και το firmware σε SD ? Τι λες ?

θα βλεπεις κουκου-ρουκου τα hd....
δεν μπορω να καταλαβω ποσο ασχημη εικονα παιρνεις,αλλα κι`εγω καπως ετσι αντεδρασα οταν γυρισα απο sd σε hd δεκτη μεσω Hdmi...

θα βλεπεις κουκου-ρουκου τα hd....
δεν μπορω να καταλαβω ποσο ασχημη εικονα παιρνεις,αλλα κι`εγω καπως ετσι αντεδρασα οταν γυρισα απο sd σε hd δεκτη μεσω Hdmi...

Εκανα μια δοκιμη , και εβαλα το SD firmware.
Δεν μπορω να πω οτι ειδα καμια διαφορα , ισα ισα που εβλεπα κουκου ρουκου οπως ειπες τα HD .
Οποτε ξαναγυρισα στο HD firmware.
Δεν νομιζω οτι ειμαι υπερβολικος στο θεμα εικονας ,μαλιστα για να εχω και μια δευτερη γνωμη ρωτησα και την γυναικα μου και συμφωνησε μαζι μου ( παρολο που δεν συμφωνουμε ποτε και σε τιποτα :tongue: ).
Τελος παντων , μην το κουραζω αλλο , δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι περισσοτερο. Μαλλον θα πρεπει να κανω καποιους συμβιβασμους.

Ευχαριστω φιλε Δημητρη ( αν εχεις την περιεργεια να δεις την εικονα , ελα σπιτι να πιουμε καμια μπυρα :ernaehrung004: )