Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Αυτο που ξερω εγω,χωρις βεβαια να εχω τον δεκτη ειναι οτι δεν παιρνει.Ουτε με usb,ουτε με rs232.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι edit.
Menu-Install-System Settings-κοκκινο κουμπι.

Κρίμα. Όχι ότι είχα και φοβερές ελπίδες δλδ αλλά...
Τέσπα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Σίμος

αυτο εχει παρατηρηθει σε πολους δεκτες νεας γενιας γιαυτο αν μερικοι θελετε αυτες τις επιλεον επιλογες προσοχη στο τι αγοραζουμε και τα ρωταμε ολα:grandpa:
βεβαια μια αναβαθμιση τα διορθωνει ολα αυτα αλλα!!!!

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ασχολήθηκα με το Blind Scan του mini και... αυτό δεν είναι Blind Scan!

Έγινε διαγραφή όλων των TP από διάφορους δορυφόρους και φάνηκε καθαρά πως αν κάποιος θέλει καλό Blind Scan,
ο mini σίγουρα δεν είναι ο δέκτης που θα τον ευχαριστήσει σε αυτόν τον τομέα.
Ο δέκτης προσπερνάει πανεύκολες συχνότητες που κανονικά έπρεπε να τις είχε πιάσει. :rifle:

Επίσης...:FSGSFGS4:
Δοκίμασα την επίσημη αναβάθμιση 1090 μαζί με ένα πρόγραμμα που αλλάζεις Boot-Logo και πέρασα την αναβάθμιση στον δέκτη.
Ο δέκτης μετά το reboot δεν άνοιγε πλέον!

Φταίει η παραπάνω αναβάθμιση? Φταίει κάτι στο πρόγραμμα? Δεν ξέρω τι από τα δύο, πάντως καλού-κακού να προσέχετε!
Ο δέκτης επανήλθε κανονικά, πολύ εύκολα, μέσω αναβάθμισης από RS-232.:BDGBGDB55:

Από μια μικρή εμπειρία που έχω στο blind ήθελα να προσθέσω εδώ ότι ο κάθε δέκτης δουλεύει διαφορετικά πάνω στο θέμα αυτό
Υπάρχουν δέκτες που κάνουν πολύ γρήγορο blind καμιά φορά πράγματι τους ξεφεύγουν κάποιες συχνότητες όμως πιάνουν κάτι άλλες
Υπάρχουν άλλοι που αργούν λίγο περισσότερο όμως είναι ποιο αποτελεσματικοί
Υπάρχουν άλλοι που την στιγμή που περνάνε από μια ενεργή συχνότητα βλέπεις και τις μπάρες και καταλαβαίνεις ότι στο σημείο εκεί υπάρχει μια ένδειξη σήματος ασχέτως αν ο δέκτης κατεβάσει η δεν κατεβάσει
Υπάρχουν άλλοι που δεν βλέπεις μπάρες με πάρα πολύ ευαίσθητο tuner και κατεβάζουν τα πάντα ενεργές συχνότητες ακόμα και χωρίς κανάλια
Θέλω να καταληξω αγαπητέ sakis .kom oτι το τεστ που έκανες και μπράβο σου που ανάφερες την εμπειρία σου με τον δέκτη ίσος να θέλει λιγι ακόμα ψάξιμο άσχετος αν δεν κατέβασε μια συχνότητα γνωστή και την πέρασε ο δέκτης
Σε αυτό το σημείο μου δίνετε η ευκαιρία να πω ότι γενικά με τη συζητήσεις αυτές δεν πάμε να μειώσουμε τις δυνατότητες ενός δέκτη η να τον χτυπήσουμε (όπως λένε μερικοί)πάμε να δούμε τα τεχνικά μέρη που θα βοηθήσουν τον υποψήφιο αγοραστή σε μια επιλογή που θα κάνει
Το blind δεν θα έλεγα είναι ένα εκείνο που θα κάνει τον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει όμως είναι ένα κριτήριο όταν διαβάσεις ότι ένας δέκτης είναι καλός σε αυτό σημαίνει ότι εχει και καλό Tuner σε εν α ποσοστό 80% πράμα που σου λέει αυτοματος ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε μια πολύ δύσκολη συχνότητα εκεί που λέμε είμαστε στο όριο(όμως και εδώ θέλει προσοχή όταν ο δέκτης δεν κάνει καλό Blind δεν σημαίνει και πάλι ότι δεν είναι καλό το tuner του γιατί μπορεί να φταίει το πρόγραμμα του Blind μιλάμε για ένα 20% δεικτών που δεν κάνουν καλό άλλα έχουν καλό tuner )

Κάθε δέκτης έχει το κάτι διαφορετικό και απευθύνεται σε διαφορετικό χρήστη και ανάλογα με το τι ζητάς επιλέγεις +το οικονομικό

Τέλος να μπερδέψω λίγο περισσότερο την ιστορία με την καλή έννοια ένας δέκτης με καλό TuneR δεν σημαίνει ότι έχει και καλή εικόνα η ακόμα μπορεί να μην έχει καλό reader για να διαβάζει κάρτες κτλπ επομένως το βασικό σε όλη την ιστορία είναι όσοι διαβάζουν γενικός στα forum να επιλέξουν ακριβώς με αυτό που θέλουν
teomad:operator:

Οι συχνότητες που δεν βρήκε ο δέκτης δεν ήταν μόνο μία, αλλά καμιά δεκαριά σε ASTRA, ακόμα αρκετές σε Eutelsat W2, τα ίδια σε Turksat κλπ...
Με χειροκίνητη αναζήτηση ο δέκτης δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα να πιάσει όλες αυτές τις συχνότητες.
Από εκεί και πέρα, δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να κάνεις αυτόματη αναζήτηση και να κάνει σωστή λήψη των καναλιών.

Εννοείται πως κανένας δεν θέλει να μειώσει τον δέκτη, ειδικότερα αφού το έχω δηλώσει πως είμαι ευχαριστημένος από την λειτουργία του και εννοείται πως τον κρατάω!

Καλησπέρα την παρέα του Argus Mini 2 in 1.

Έχω διαβάσει όλο το θέμα από την αρχή και επειδή με ενδιαφέρει
να τον αποκτήσω,έχω μια ερώτηση προς τους κατόχους που από την
απάντηση θα εξαρτηθεί εάν τον πάρω.

Σχετικάμε τα δύο λογισμικά που "φοριούνται" στον δέκτη.Πολλά παιδιά
έχουνε πει πως εάν έχουμε για HDMI δεν λειτουργεί το μενού στο
SCARD.Εγώ θέλω να συνδέσω HDMI στον ενισχυτή και με COMBONENT στην τηλεόραση.
Έχοντας τώρα "πάνω" το λογισμικό για HDMI,θα έχω
πρόσβαση στα μενού και κανονική λειτουργία με την COMBONENT στην
tv;Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον ασχοληθεί και απαντήσει.

Ναι στην component δουλευει κανονικα το μενου,ακομα και αν εχεις ταυτοχρονα συνδεδεμενο και το hdmi!!!
Το εχω δοκιμασει προσωπικα και το γνωριζω.
Μαλιστα τα sd καναλια χαμηλου bitrate παιζουν καλυτερα με component(λιγοτερες παραμορφωσεις).

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ναι στην component δουλευει κανονικα το μενου,ακομα και αν εχεις ταυτοχρονα συνδεδεμενο και το hdmi!!!
Το εχω δοκιμασει προσωπικα και το γνωριζω.
Μαλιστα τα sd καναλια χαμηλου bitrate παιζουν καλυτερα με component(λιγοτερες παραμορφωσεις).

Ευχαριστώ για την απάντηση αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό, μιας και με component έχουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το scard.
Άρα λοιπόν προχωρούμε......Νά'σαι καλά.

Πάντα φιλικά.....

Κι ενώ ήμουν έτοιμος να προχωρήσω, ξαναδιάβασα όλο το θέμα από την αρχή.
Κάποιος φίλος αναφέρει σ'ένα σημείο ότι το μηχανάκι έχει πρόβλημα με πολυδιακόπτη και συνεργασία με παραπάνω από ένα lnb;
Αν κατάλαβα καλά.Βλέπετε δεν έχουμε όλοι "μαύρη ζώνη" στα δορυφορικά.
Έχω τρεις δορυφόρους στο σύστημα και ο "παππούς" τα πάει μια χαρά χρόνια τώρα.Hotbird Astra και hellassat.
Και όπως καταλαβαίνετε αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για την μην απόκτηση του δέκτη.
Αν θέλει κάποιος φίλος να μας πει κάτι γι,αυτό θα το εκτιμούσα πολύ.:ears:

Πάντα φιλικά......

Ευχαριστώ πολύ.

Φιλε μου δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Εγω εχω diseq 4-1 με astra 19.2, hotbird 13, eutelsat 16 eurobird 9 και ο μινι παιζει αψογα. Προχωρα ανεπιφυλακτα σε αγορα.
Ισως ο προηγουμενος φιλος ειχε προβλημα με κινητο πιατο.

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Φιλε μου δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Εγω εχω diseq 4-1 με astra 19.2, hotbird 13, eutelsat 16 eurobird 9 και ο μινι παιζει αψογα. Προχωρα ανεπιφυλακτα σε αγορα.
Ισως ο προηγουμενος φιλος ειχε προβλημα με κινητο πιατο.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Έχει αρχίσει να μου γίνεται έμμονη ιδέα το μηχανάκι.
Νά'σαι καλά.....-bye-

Πρόβλημα παρουσιάζει ο δέκτης με διακόπτη DiSEqC, ΜΟΝΟ όταν έχουμε 5 σταθερούς δορυφόρους και πάνω.
Έως 4 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Πρόβλημα παρουσιάζει ο δέκτης με διακόπτη DiSEqC, ΜΟΝΟ όταν έχουμε 5 σταθερούς δορυφόρους και πάνω.
Έως 4 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
Ευχαριστώ πολύ φίλε sakis.kom.

Αυτό που δεν άρεσε σε μένα στον δέκτη είναι η απουσία λογισμικού. Υπάρχει μόνο το seteditargusmini, αν θέλεις να οργανώσεις λίγο τα πράγματα και αυτό φυσικά στοιχίζει 25 Ευρώ. (Και μπράβο και στο παιδί που το έγραψε κιόλας, και υπάρχει έστω και αυτό)
Ξέρει κάποιος άλλον τρόπο να γίνει editing των καναλιών ? (Μην πεί κανείς με το τηλεχειριστήριο)

Σίμος

ΥΓ Ακόμη καλύτερη πρόταση :
Εχει κάποιος την δυνατότητα/θέληση να ανεβάσει δικές του λίστες με favorites ? (Λογικά όλοι πάνω κάτω τα ίδια σκεφτόμαστε)

Θέλω να καταθέσω την ερώτησή μου σχετικα με τον δέκτη αυτον και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Ο δέκτης εχει περασμένο το τελευταιο λογισμικο απο ichliebe αλλά για SD απεικόνηση (δεν διαθετω HD TV) και μου κανει πολλές φορες restart νω βλέπω καποιο κανάλι.
Restart παλι κάνει και όταν εναλλάσω καναλια (οχι σε ολα),
η ακόμη και οταν προσπαθω να επεξεργαστω με το κοντρολ τις λιστες αγαπημένων.
Επειδή εχω ακούσει πολλά και διάφορα οπως
1)φταιει το lnb,
2)φταιει το disecq
3) firmware,
4) κάποιος πυκνωτής..... και αλλα διαφορα
μπορει κανεις να μου πει τι συμβαινει με τον δέκτη.
Δοκίμασα και με το original firmware που πήρα απο το ite της ετερειας και με αυτο δεν ξεκινά καθόλου... συνεχώς κανει boot/restart.
Ευχαριστώ

Αυτό που δεν άρεσε σε μένα στον δέκτη είναι η απουσία λογισμικού. Υπάρχει μόνο το seteditargusmini, αν θέλεις να οργανώσεις λίγο τα πράγματα και αυτό φυσικά στοιχίζει 25 Ευρώ. (Και μπράβο και στο παιδί που το έγραψε κιόλας, και υπάρχει έστω και αυτό)
Ξέρει κάποιος άλλον τρόπο να γίνει editing των καναλιών ? (Μην πεί κανείς με το τηλεχειριστήριο)

Σίμος

ΥΓ Ακόμη καλύτερη πρόταση :
Εχει κάποιος την δυνατότητα/θέληση να ανεβάσει δικές του λίστες με favorites ? (Λογικά όλοι πάνω κάτω τα ίδια σκεφτόμαστε)

Δυστυχώς μονο αυτο υπάρχει αλλά μπορεις και να το κανεις δίχως να το αγοράσεις. Καθε φορα θα μπορεις να επεξεργαστεις μονο μέχρι 20 στοιχεια.Θα σου πρότεινα να το δοκιμασεις με 18.

Σε μένα ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα από αυτά που περιγράφεις. Φίλε amber21, είναι καιρός να απευθυνθείς σε κάποιον (αντιπρόσωπος ? αυτός που σου τον πούλησε ?) για να τον αλλάξουν με κάποιον που να δουλεύει σωστά.

Σίμος

Σε μένα ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα από αυτά που περιγράφεις. Φίλε amber21, είναι καιρός να απευθυνθείς σε κάποιον (αντιπρόσωπος ? αυτός που σου τον πούλησε ?) για να τον αλλάξουν με κάποιον που να δουλεύει σωστά.

Σίμος

Ευχαριστώ, μήπως ξέρεις πως μπορω να περάσω το firm με σειριακή?
Και πως βάζω κλ****α manual?

Εχω αγορασει τον δεκτη εδω και 1 μηνα περιπου. Ειναι πολυ καλος και γρηγορος και στο scan αλλα και γενικα στις λειτουργιες του. Το μονο που παεατηρηρησα ειναι οτι που και που κολαει σε καποια καναλια τιποτα σημαντικο ομως. Ειναι πολυ καλος και σε παρα πολυ καλη τιμη.

Καλημέρα στην παρέα του mini.
Παρέλαβα το μηχανάκι προχθές και ακόμα προσπαθώ να το φέρω στα μέτρα μου.Το έχω συνδέσει με τους εξής δύο τρόπους και νομίζω ότι είναι και οι πιο κατάληλοι.HDMI στον ενισχυτή,HDMI από εκεί στην tv.Αυτή η σύνδεση για τα hd κανάλια και για τα sd,COMPONENT και αναλογικό ήχου, κατευθείαν στην tv.Τώρα βέβαια έχω ένα θεματάκι με τα setings γιατί γίνεται λίγο χαμός με τα κανάλια αλλά θα το παλέψω.
Τώρα σε σχέση με τον "παππού" που δούλευα ως τώρα με scard σύνδεση και RGB πιστεύω ότι ο Edision έχει πιο φωτεινή και με περισσότερη ευκρίνεια εικόνα, αυτό στα κανάλια της nova με την COMPONENT.Στα hd ελεύθερα που έχει στον ASTRA φυσικά και δεν παίζεται.:smash::smash:
Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να ενεργοποιήσω την λειτουργία pip;
Πρέπει να βρούμε κάπου manual.
Και κάτι ακόμα ρε παιδιά που δεν βρήκα στον mini ενώ υπάρχει στον XUMAX, δεν μπορώ να βρω κάπου το μέγεθος, (ανάλυση) εικόνας.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει:ears:....Ευχαριστώ πολύ.-bye-