Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

γεια σας και απο μενα παιδια!!!

ψηνομαι και εγω που λετε να τσιμπησω τον δεκτη αυτον. με ενδιαφερει πρωτιστως η εγγραφη σε εξωτερικο σκληρο δισκο ειτε απο δορυφορο (νοβα - μη παντρεμενη καρτα) ειτα απο digea. Αυτη την στιγμη εχω τον topfield 6600 και γενικα ειμαι ευχαριστημενος αλλα ειναι παλιος και μου δενει τα χερια πλεον και απο συνδεσεις αλλα και απο δυνατοτητες...

οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1) εχει ενσωματωμενο irdeto και παιζει απροβληματιστα μη παντρεμενη καρτα νοβα??
2) τα αρχεια που γραφει στο σκληρο δισκο τι ειναι?? mp4??? (τι καταληξη εχουν?) ειναι 1920χ1080 οταν και η εκπομπη φυσικα ειναι HD?
3) αν βγαλω τον εξωτερικο σκληρο και τον κοτσαρω πανω σε πισι θα παιξει τις εγγεγραμενες εκπομπες απ' ευθειας ο πλειερ του πισι??
4) γραφει στον σκληρο φανταζομαι και απο digea ετσι??
5) η hdmi που εχει τι εκδοση ειναι?
6) εχει δοκιμασει κανεις ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ-ΡΑΨΕΙ με το pinnacle studio στον ΗΥ??? τα δεχεται αμεσως η θελουν μετατροπες??
7) μπορεις να τον προγραμματισεις για να κανει εγγραφη??

Υ.Γ.: συγγνωμη αν ρωταω κατι που εχει ξαναρωτηθει αλλα μολις ειδα 228 ΣΕΛΙΔΕΣ THREAD (!!!!) ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΟΛΠΟΣ!!!!

Last edited:
Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

1) Δεν έχει, αλλά την παίζει μια χαρά. Δεν έχω NOVA, το λένε παιδιά που έχουν.
2) MPEG2, MPEG4 AVC H264, .mpg + .ts
3) Με MEDIA PLAYER CLASSIC... αλλά και με κάποια άλλα player.
4) Εννοείται
5) Δεν αναφέρεται... αλλά δεν μας νοιάζει κι' όλας. Ότι έχουν όλοι οι άλλοι δέκτες, έχει και αυτός.
6) ...
7) Ναι, όμως δεν το έχω δοκιμάσει ούτε μία φορά, θα σου πουν οι άλλοι φίλοι.

ΥΓ. Τα έχω διαβάσει ΟΛΑ φίλε μου! :smash:

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

1) με unofficial firmware η κάρτα καπα παίζει καλά (αν τυχών έχεις ακόμα ζετα θέλει κάποιο παλαιότερο firmware, νομίζω 1.3.22)
3) παίζουν μόνο η μη κρυπτογραφημένες εγγραδές είτε σε mpg είτε σε ts με όλους του διαδεδομένους player
4) γράφει από digea αλλα επειδή εκπέμπει σε Mpeg4 τα γράφει σε MPEG4 AVC H264 με κατάληξη .ts υποχρεωτικά
7) Μπορείς να προγραμματίσεις ως 8 εγγραφές με δυνατότητα να ρυθμίσεις πχ εβδομαδιά εγγραφή (για κάποιο σηριάλ) αλλά για να ενεργοποιήσεις την επιλογή πρέπει να έχεις συνδέσει δίσκο

ευχαριστω παιδια!

μια διευκρινηση μονο: δηλαδη αν κανω εγγραφη απο διγεα δεν θα μπορω να τα αναπαραγω στο PC? η καταληξη .ts δεν μου θυμιζει κατι γνωστο...

sakis.kom respect για την υπομονη σου στο διαβασμα...

ευχαριστω παιδια!

μια διευκρινηση μονο: δηλαδη αν κανω εγγραφη απο διγεα δεν θα μπορω να τα αναπαραγω στο PC? η καταληξη .ts δεν μου θυμιζει κατι γνωστο...

Μια χαρά παίζουν οι εγγραφές, απλώς με αυτή την κωδικοποίηση δεν εχω επιχειρήσει να κάνω videoedit με κάποιο πρόγραμμα και δεν ξέρω πόσο εύκολη είναι η επεξεργασία

γεια χαρα παιδια εχουμε κανα νεο αν και ποτε θα βγει καινουριο argus 2in 1ip!γειατι δεν υπαρχουν καινουρια !!!!

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

ευχαριστω παιδια!

sakis.kom respect για την υπομονη σου στο διαβασμα...
Το TS είναι κάπως σαν MPG. Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Αν τα βρεις σκούρα, κατέβασε το "K-LITE MEGA CODEC PACK" και θα τα φτιάξουμε όλα.

γεια χαρα παιδια εχουμε κανα νεο αν και ποτε θα βγει καινουριο argus 2in 1ip!γειατι δεν υπαρχουν καινουρια !!!!
Νέο μοντέλο Edision Argus Miniplus Highspeed, (λογικά) από 24/11/2011.

image-3A71_4EBB0BAE.jpg

Ανάλυση βίντεο: 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, 480i
Υποστήριξη βίντεο: MPEG4/H.264, MP@ML, MP@HL, [email protected], [email protected]
Υποστήριξη ήχου: AC3, LPCM, MP3, LC-AAC, AAC
Υποστήριξη DiSEqC: 1.0, 1.1, 1.2 και USALS

1x TUNER DVB-S2 (SAT IN, LOOP OUT)
1x RF (Modulator) IN
1x RF (Modulator) OUT
1x Είσοδο επίγειας κεραίας
1x Έξοδο επίγειας κεραίας
1x Υποδοχή CI
1x Aναγνώστη καρτών Conax
1x Αναγνώστη καρτών μνήμης SD
1x HDMI για HD εικόνα/ήχο
1x SCART έξοδο βίντεο (*δεν αναφέρεται αν υποστηρίζει Component)
1x S/PDIF ψηφιακή έξοδο ήχου
1x Optical ψηφιακή έξοδο ήχου
1x LAN 10/100 Mbps Ethernet RJ45
2x Θύρα USB 2.0 (1 μπροστά/1 πίσω)
1x Θύρα RS-232
1x Έξοδο 0/12 volt
Βίντεο εγγραφή/αναπαραγωγή (PVR)
Αναβάθμιση μέσω LAN, USB, RS-232
Electronic Program Guide (EPG)

Last edited:

Ποσο μου λειπει ο Mini μου... Εχω μπλεξει εδω και εναμιση μηνα με το χαζοκουτι της Pace/Nova και εχω ξενερωσει με δαύτο...

ευχαριστω γεια την αμεση απαντηση σακη !!!!!:worshippy::worshippy:με κατατοπησες πληρως!!!

Άμεση ανταπόκριση παντού, διπλάσια μνήμη δέκτη (8ΜΒ) από 4.
Αν και δεν αναφέρεται φαίνεται πως υποστηρίζει παραπάνω από 6000 κανάλια λόγω της μεγαλύτερης μνήμης.
Δεν ξέρω αν η εικόνα είναι καλύτερη λόγω του ALI 6906 chip (από 6902) που έχει ο "παλιός".
Τα άλλα είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

Και ποιές οι διαφορές του Hispeed από τον προηγούμενο;
Εχει και δευτερη θυρα usb απο μπροστα και ετσι ειναι πιο ευκολη η αναβαθμιση. Επισης εχει ενσωματωμενη μπροστα και υποδοχη γιa SD καρτες μνημης που κανουν το δεκτη πολύ πιο ευκολοχρηστο :worshippy: ... Γιώργος

Last edited:

Αν και δεν αναφέρεται φαίνεται πως υποστηρίζει παραπάνω από 6000 κανάλια λόγω της μεγαλύτερης μνήμης.
Δεν ξέρω αν η εικόνα είναι καλύτερη λόγω του ALI 6906 chip (από 6902) που έχει ο "παλιός".

Πάντως δεν είσαι σίγουρος εάν υποστηρίζει component;

Όχι, προς το παρόν δεν είμαι.
Λογικά θα το κάνει μέσα από το μενού, μέσα από το scart... αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει από κάπου αυτό.

Όταν προσπαθώ να παίξω μέσω, συνδεδεμένου στο δέκτη εξωτ. σκληρού, μεγάλα αρχεία .mkv ή .mp4 κολλάει και μου βγάζει μήνυμα video interleave too long. Μόνο τα mpeg-2 παίζει απροβλημάτιστα. Καμμία ιδέα;

είναι CHIP: ALI Μ3606 (από Μ3602 που χε ο παλιός)
σαφώς και είναι καλύτερη η ποιότητά του!

ΣΥΝ
+1080p
+1 more USB front
+card reader SD
+RF OUT MODULATOR
x2 MNHMH

ΠΛΗΝ
-1 conax Card Reader
-1 Common Interface