Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Για το 7) απενεργοποιώντας το ΝΙΤ και το Blind Scan, ο δέκτης δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα με διπλές συχνότητες.

Για το 17) το σημάδι που εμφανιζόταν κατά την εγγραφή προγραμμάτων έχει αφαιρεθεί πλήρως μετά από κάποια αναβάθμιση.
Πιστεύω κακώς δεν εμφανίζεται έστω με κάποιο διπλοπάτημα. Εμένα προσωπικά με βόλευε.

Last edited:
Αναβαθμίσεις για τον συγκεκριμένο δέκτη σταμάτησαν? η τελευταία που έχω είναι η 1482,δεν έχει βγει ποιο καινούρια?

Απ' ότι μας έχει πει o φίλος satpower, αναμένουμε αυτές τις ημέρες και θα ανέβει όπως και οι άλλες στο Satgrekco και μετά στο Ichliebe.

Ένα κείμενο που είχα δημιουργήσει μόνος μου και το είχα στείλει εκτυπωμένο στους τεχνικούς της Edision τον Μάρτιο 2011, μαζί με έναν δέκτη με βλάβη.
Το είχα αναφέρει και εδώ... http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Combo?p=1056489094&viewfull=1#post1056489094

Τα 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, τα οποία είναι λάθη (κάποια έστω και μικρά) υπάρχουν ακόμα.
Τα άλλα είναι προτάσεις, άλλα βελτιώσεις, που κάποια από αυτά γίνονται και εύκολα.
Τα 1, 3, και κάποια άλλα, δεν υποστηρίζονται από το HW οπότε τα προσπερνάμε.
Τι έχει γίνει από τις παρακάτω αλλαγές? Τίποτα! Μόνο κάποια ξαφνικά reboot που φαίνεται πως έχουν εξαλειφθεί.
Η μόνη φανερή προσθήκη που έχει γίνει, είναι πως ο δέκτης παίζει αρκετά καλά αρχεία βίντεο.

Στα παρακάτω να προσθέσω και την μετονομασία που δεν κρατάει το όνομα, αλλά μας λες πως είναι θέμα HW.
Επίσης προσθέτω και την ταξινόμηση κατά TP "αλλά" να είναι αριθμητικά και όχι με την σειρά που τους περνάμε στον δέκτη. Και αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο να γινόταν.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Πλήκτρο F1. Επιλέγουμε συχνότητα για έξοδο της εικόνας μέσω του RF Modulator, αλλά η έξοδο δεν μας δείχνει εικόνα σε καμία συχνότητα.

To F1 ειναι για να δειχνει την συχνοτητα εξοδου modulator αλλα ο μινι δεν εχει modulator απλα εξοδο rf.....

2) Κατά την ταξινόμηση/μετονομασία/διαγραφή, ο δέκτης κάποιες φορές κάνει ξαφνικά επανεκκίνηση χωρίς λόγο.
Αυτο ειναι οντως θεμα λογισμικου και θα διορθωθει αν και γινοταν μονο σε συγκεκριμενα λογισμικα....

3) Πλήκτρο PIP + Πλήκτρο MOSAIC (μπλε πλήκτρο). Αυτές οι δύο δυνατότητες δεν λειτουργούν καθόλου στον Mini, ενώ στον VIP λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπαρχει σαν δυνατοτητα....

4) Έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα με την ΩΡΑ, που ο δεκτης αρνείται πεισματικά να την κρατήσει στην μνήμη του.
Και αυτο ηταν θεμα παλιοτερου λογισμικου που σε επομενα ειχε λυθει....

5) Πολλά προβλήματα έχουν αναφερθεί και για το EPG των επίγειων καναλιών, που μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας το EPG "παγώνει".
Αν κλείσουμε τον δέκτη και τον ξανανοίξουμε, το EPG λειτουργεί πάλι για μερικές ώρες και μετά ξανά το ίδιο πρόβλημα.
Αυτο ειναι οντως προβλημα και παρατηρειται σε ορισμενα λογισμικα και θα προσπαθησουν να το δουν αν γινεται καλυτερα

6) Έχω κάνει δοκιμές σε διάφορους δορυφόρους και έχω δει πως το BLIND SCAN δεν λειτουργεί καθόλου σωστά.
Έχω κάνει διαγραφή όλων των αναμεταδοτών και έκανα αναζήτηση καναλιών.
Πολλές πολύ εύκολες συχνότητες, ακόμα και στον ASTRA 19.2 ο δέκτης δεν μπόρεσε να τις βρει.
Αυτο ειναι θεμα hardware και tuner και δεν μπορει να γινει κατι περισσοτερο αυτη ειναι η δυνατοτητα του δυστηχως

8) MENU > SATELLITE INSTALLATION. Βλέπουμε πως με το κόκκινο πλήκτρο μπορούμε να κάνουμε SINGLE SCAN.
Κανονικά όμως θα έπρεπε να αναγράφεται SAT SCAN, όπως πολύ σωστά με το πράσινο πλήκτρο πραγματοποιούμε TP SCAN.
Το SINGLE SCAN μπορεί να "φαίνεται" πως δηλώνει SINGLE "SAT" SCAN αλλά πολύ εύκολα το μπερδεύουμε με SINGLE "TP" SCAN.
Αυτα εχουν ζητηθει ετσι απο τους...πολλυς πελατες (αυτο που συζητουσαμε παραπανω)οποτε γινεται ετσι που το προτιμουν οι πολλοι....

9) Πατώντας λοιπόν το κόκκινο πλήκτρο, πηγαίνουμε να κάνουμε αυτόματη ανίχνευση του δορυφόρου.
Στο SCAN TYPE έχουμε τις επιλογές MANUAL SCAN και BLIND SCAN. Αντί για το MANUAL SCAN όμως, έπρεπε να αναγράφει AUTO SCAN
καθώς αυτόματη ανίχνευση καναλιών θέλουμε να κάνουμε και όχι χειροκίνητη.
Και αυτο οπως το νουμερο 8 θεωρειται προσωπικη αποψη και οχι τον πολλων

10) Μήνυμα πως το πιάτο κινείται. Το παραπάνω μήνυμα που φαίνεται στους κατόχους κινητών πιάτων και σε DiSEqC ρυθμισμένα σαν 1.2,
μπορεί να υπάρξει μια επιλογή ON/OFF μέσα στο μενού, που όποιος θέλει να το απενεργοποιεί? Αρκετό κόσμος ενοχλείται με το παραπάνω, το ίδιο και εγώ.
Αυτο μπορει να γινει και αν οχι απενεργοποιηση ισως ρυθμιση ταχυτητας για να εξαφανιζεται αμεσως (αυτο υπαρχει ηδη νομιζω στις "ρυθμισεις εμφανισης"

11) Σε εγκατάσταση κινητού πιάτου με DiSEqC 1.2 δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τις θέσεις των δορυφόρων.
Μπορεί να υπάρξει κάποια ένδειξη στο μενού, με θέσεις 01, 02, 03, 04, 05, κλπ ... ή -01, -02, -03, -04, -05... ?
Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στο να ρυθμίσουμε πολύ πιο εύκολα το πιάτο, αλλά και να μπορούμε να σημειώσουμε τους αριθμούς θέσεων για μελλοντική επανεγκατάσταση.
Δεν μπορει να αλλαξει οτιδηποτε εχει σχεση με diseq ειναι θεμα hardware....

12) Ρυθμίσεις χρώματος/φωτεινότητας/αντίθεσης. Οι παραπάνω επιλογές υπάρχουν στον VIP και σε άλλα SW συμβατά για τον Mini.
Μπορούν να προστεθούν και στο δικό σας λογισμικό για τον Mini?
Δεν προσθετουν οποιαδηποτε δυνατοτητα ρυθμισης εξαρτηματων του δεκτη οπως audio-video chip η tuner κ.τ.λ. για λογους αξιοπιστιας του δεκτη.

13) Μπορεί να υπάρξει δυνατότητα, το τηλεκοντρόλ να υποστηρίξει 3 δέκτες Edision?
Οχι το συγκεκριμενο τηλεκοντρολ ειναι απο τα καλυτερα της αγορας και παιρνει μεχρι 12 κωδικους νομιζω.Ετσι εχουν βαλει 2 συχνοτητες απο τους πιο πολλους δεκτες edision (UNIVERSAL EDISION 2) και δεν εχει χωρο για κατι αλλο.

14) Μπορεί να υπάρξει δυνατότητα, το τηλεκοντρόλ να υποστηρίξει τηλεοράσεις? Έστω, τις πιο γνωστές μάρκες?
Το ιδιο με παραπανω,απαντηση 13

15) Πατώντας INFO > INFO > ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟ, βλέπουμε αναλυτικά πληροφορίες για τον αναμεταδότη, δορυφόρο, κλπ.
Αυτό μπορεί να αλλάξει σε INFO > INFO > INFO ?
Και αυτο ιδιο με την απαντηση 8

16) Στην ίδια επιλογή, λείπουν οι ενδείξεις FEC, πρότυπο μετάδοσης του καναλιού MPEG2/MPEG4, DVB-S/DVB-S2 και αν το κανάλι είναι ή όχι HD.
ΕΙναι αυτονοητο και προφανες οτι το καναλι ειναι HD αφου το αναφερει στο ονομα... (και γενικα απο οτι καταλαβα ολα γινονται με γερμανικα γουστα οποτε ειναι πιο.....λιτα).

18) Όταν είμαστε στην λίστα καναλιών και πατήσουμε το ΜΠΛΕ ΠΛΗΚΤΡΟ, μπορεί να προστεθεί και η επιλογή FTA ONLY ?
Πρεπει να καταργηθει μια απο τις υπαρχουσες για να μπει οποτε το ιδιο με την απαντηση 8

19) Στο τηλεκοντρόλ, στο PAGE +/- μπορεί να προστεθεί η δυνατότητα να δουλεύει και χωρίς να είμαστε στο μενού της λίστας καναλιών?
Βλέπουμε δηλαδή κάποιο κανάλι, πατάμε PAGE χωρίς να χρειάζεται να πατήσουμε πρώτα το ΟΚ, και μετακινούμαστε ανά 10 κανάλια.
Δεν υποστηριζει τετοια λειτουργια ο front panel proccesor.......μονο μεσα απο οποιοδηποτε μενου...

20) Στο τηλεκοντρόλ, αν φυσικά μπορεί να γίνει κάτι στο μέλλον, δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερο να αφαιρεθούν τα +/- επάνω από τα PAGE, VOL και να μπουν βελάκια.
Το PAGE είναι σωστό και έτσι, αλλά η ένταση ήχου κανονικά έπρεπε να αυξάνει με το πάνω πλήκτρο και όχι με το κάτω.
ΤΟ ιδιο με την απαντηση 8

Αυτα ειναι η πρωτη απαντηση που με εστειλαν απο την εταιρια.Τα σχολια φυσικα ειναι δικες μου παρατηρησεις.
Επισης απο οτι καταλαβα και εμαθα και αυτο ειναι απολυτα σιγουρο και διασταυρωμενο, ο ali3602 σταματησε πλεον να παραγεται.ΑΠο εδω και περα μονο 2πυρηνοι απο 3606 και πανω θα υπαρχουν σε ali παντα .Ετσι
οι κατασκευαστες δεκτων στελνουν ολο to software team να ασχολειτε με τους νεουσ δεκτες, αυτους που κυκλοφορουν αλλα και με αυτους που ειναι στα...σκαρια.
Οποτε θα υπαρχουν αναβαθμισεις για τους δεκτες που κυκλοφορουν εδω και 4-5 χρονια αλλα με αλλαγες μονο αν χρειαζεται κατι εντελως καινουριο π.χ μια νεα καρτα που κυκλοφορησε...
Και οπως εχω ηδη πει παραπανω το λογισμικο και λειτουργικο του δεκτη διαμορφωνεται συμφωνα με τις απαιτησεις των πολλων και πανευρωπαικα.Καποια πραγματα που εμεις θεωρουμε χαζα η αυτονοητα για τους πολλους μπορει να ειναι σοβαρα.....
Αυτα προς το παρον και για οτι νεοτερο θα σας πω...

Last edited:
Μπορεί κάποιος να πληροφορήσει το φορουμ αν τελικά υπάρχει τρόπος να αποθηκεύονται οι transpoders στο δέκτη κατά αύξουσα αριθμητική σειρά και όχι τυχαία (ειδικά μετά από τυχόν προσθήκων νέων);
Έλεος, έχει γίνει τραγικά μαζοχιστικό να προσπαθείς να ενημερώσεις με αντιπαραβολή τη λίστα ΤΡ του δέκτη με τη λίστα του kingofsat...!!
1) Με αυτό εδώ τι γίνεται?

2) Τι γίνεται επίσης με αυτό το πρόβλημα που εμφανίστηκε τελευταία και σε όλα τα παλιότερα λογισμικά δεν υπήρχε!
Μετά από κάθε αναζήτηση καναλιού/καναλιών, με το που πατήσουμε ΕΧΙΤ ο δέκτης πάει πάντα στον πρώτο δορυφόρο στην λίστα και δεν παραμένει σε αυτόν που ήμασταν στην αναζήτηση.

3) Μαζί με το παραπάνω πρόβλημα εμφανίστηκε και το εξής, που και αυτό δεν υπήρχε!
Είμαστε στην λίστα καναλιών και πατάμε ή ΟΚ ή ΕΧΙΤ. Εμφανίζεται μαύρο για λίγο που καλύπτει και την εικόνα και τα μενού και μετά εμφανίζεται το κανάλι.
Όταν όμως είμαστε στο ΜΕΝΟΥ και πατήσουμε ή ΕΧΙΤ για να βγούμε, εκεί δεν το κάνει!

Άλλα θέματα δεν υπάρχουν, γι' αυτό και εγώ τα είχα συγκεντρώσει όλα από πέρσι για να μας πουν τι γίνεται.
Τα είχα συλλέξει και από αυτά που είχα δει από εμένα αλλά και από αυτά που έλεγαν παιδιά στα φόρουμ.
Τα δύο παραπάνω είχαν αναφερθεί τελευταία και είχα ξεχάσει να τα αναφέρω ξανά.
Το τρίτο είχα ξεχάσει να το αναφέρω. Δεν το έχει πει άλλος αλλά υπάρχει στα τελευταία firmware.

Last edited:
οκ γιαυτα προφανως κατι θα γινει γιαυτο δεν με απαντησαν ακομα.Ετσι κι αλλιως περιμενω και αλλα νεα προσεχως για τα υπολοιπα και θα σας πω...

οκ γιαυτα προφανως κατι θα γινει γιαυτο δεν με απαντησαν ακομα.Ετσι κι αλλιως περιμενω και αλλα νεα προσεχως για τα υπολοιπα και θα σας πω...
ΟΚ!
Αν κάποιος έχει δει κάτι άλλο που δεν αναφέρθηκε, καλό είναι να το πει ΤΩΡΑ που ασχολούμαστε με το θέμα.

Θέλω επιβεβαίωση για το παρακάτω, παιδιά.

Για τον Miniplus Highspeed λένε παιδιά πως δεν παίζουν σε υπολογιστή βίντεο από κλειδωμένο κανάλι. Για την ακρίβεια παίζει το βίντεο αλλά δεν έχουν εικόνα.
Εγώ βρήκα κάποιες εγγραφές από τον "δικό μας" τον Edision Mini και παίζουν κανονικά σε υπολογιστή, με εικόνα.
Θέμα codecs κλπ δεν φαίνεται να είναι, γιατί έχουν δοκιμάσει με διάφορους player που έχουν δικούς τους codec.

Σάκη το επιβεβαιώνω και εγώ ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αναπαραγωγής στο PC εγγραφών από τον Edision Argus Mini 2 in 1 Combo.
.

Για τα κλειδωμένα φαντάζομαι λες. Πάντως στον Highspeed τα κλειδωμένα δεν παίζουν στο pc, ενώ τα άλλα, π.χ digea μια χαρά.

Last edited by a moderator:
Έχει δοκιμάσει κανείς να περάσει λίστες με κανάλια από το Edision Argus Mini 2 in 1 Combo στο νεότερο Edision Argus mini Highspeed?
Εννοείται ότι υπάρχει το ίδιο setting LNB, Diseqc, Sat positions κ.λ.π...

κάθε φορά που σκανάρεις τα επίγεια κανάλια τα προσθέτει όλα στο τέλος ξανά και εκτός από το ένα καινούριο έχεις πολλαπλά τα υπάρχοντα.

Τις τελευταίες 5 ημέρες δεν πιάνω τα επίγεια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ΕΡΤ-HD. Τα υπόλοιπα επίγεια τα πιάνω!

Τι να κάνω;;;;

Τις τελευταίες 5 ημέρες δεν πιάνω τα επίγεια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ΕΡΤ-HD. Τα υπόλοιπα επίγεια τα πιάνω!

Τι να κάνω;;;;
Αν είσαι Αθήνα, σε εμένα δεν έχει αλλάξει κάτι στην λήψη. Δες τις καλωδιώσεις σου και γενικά την εγκατάσταση σου... όπως λέει και ο Σεραφείμ.

Είναι πολύ πιθανό να είναι θέμα της επίγειας εγκατάστασής σου. Έχεις άλλο δέκτη να δοκιμάσεις;

Όχι δεν έχω! :(
Μένω σε πολυκατοικία. Φαντάζομαι ότι αν είχαν πρόβλημα και οι άλλοι ένοικοι θα είχε διορθωθεί μετά από 5 ημέρες.
Παρόλα αυτά μπορώ να κάνω κάτι πάνω στον δέκτη πχ να αλλάξω κάποια ρύθμιση;;

Έκανα μόνο στη συχνότητα των κρατικών. Και τα βρήκε, φυσικά...
Αλλά δεν άλλαξε τίποτα!

Τα καινούρια που βρίσκει "κάθονται" πάνω από τα παλιά;;