Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Περασα σημερα στον δεκτη μια αναβαθμιση που βρηκα 1.4.98,μαλλον ομως ητανε λαθος,ο δεκτης ανοιγει διχνει την αρχικη εικονα στο boot μετα ομως μενει κολλημενο στο on το panel του δεκτη κ δεν μπορω να τον κλεισω ουτε να παω στο μενου(απο πισω τον κλεινω) πως μπορω να φτιαξω το προβλημα κ να περασω κανονικη αναβαθμιση; Παντως αρχειο bak ητανε αυτο που περασα

Δοκιμασε με αυτα τα προγραματα

Aνοιγω το προγραμα Argus mini RS232 1.1.04

1: Οπωσδηποτε καλωδιο null modem (οχι ανταπτορα).

2: Ο δεκτης ανοικτος.

3: Επιλεγω τη σωστη serial port.

4: Εκει που λεει File παταω browse και επιλεγω καποια αναβαθμιση (επισημη, ανεπισημη η αντιγραφo ασφαλειας).

5: Στο Upgrade type επιλεγω All+SW bootlader

6: Στο Mode seting επιλεγω upgrade και μετα παταω ΝΕΧΤ..

και..σε 10'-15' ειναι ΟΚ!

----------------------------
Ανοιγω το προγραμμα 3602 EromUpgrade. 2.0.0c

3; Επιλεγω τη σωστη serial port... Parity επιλεγω Even και Bits Rate επιλεγω 115200.(οπως ειναι)

4: Εκει που λεει File παταω browse και επιλεγω καποια αναβαθμιση (επισημη, ανεπισημη η αντιγραφο ασφαλειας).

5: Στο Operate Mode επιλεγω Upgrade

6: Επιλεγω Include Bootloader και μετα πατω ΝΕΧΤ. Μου ζηταει να κλεισω και να ανοιξω τον δεκτη.

Το κανω και..σε 10'-15' ειναι ΟΚ!

Έκανα μόνο στη συχνότητα των κρατικών. Και τα βρήκε, φυσικά...
Αλλά δεν άλλαξε τίποτα!

Τα καινούρια που βρίσκει "κάθονται" πάνω από τα παλιά;;
Απ' ότι κατάλαβα στα βρίσκει τα κανάλια αλλά βλέπεις μαύρο?

Διέγραψε ΌΛΑ τα επίγεια κανάλια.
Κλείσε τον δέκτη.
Άνοιξε τον.
Κάνε αναζήτηση καναλιών και δες αν έχεις εικόνα.
Αν όχι, κάνε ξανά μια επανεκκίνηση.

Αν πάλι δεν έχεις εικόνα... μήπως έχεις χαμηλή ποιότητα σήματος?
Αν έχεις κοντά στο 70% ή και χαμηλότερο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση σου!

Δοκιμασε με αυτα τα προγραματα

Aνοιγω το προγραμα Argus mini RS232 1.1.04

3: Επιλεγω τη σωστη serial port.

4: Εκει που λεει File παταω browse και επιλεγω καποια αναβαθμιση (επισημη, ανεπισημη η αντιγραφo ασφαλειας).

5: Στο Upgrade type επιλεγω All+SW bootlader

6: Στο Mode seting επιλεγω upgrade και μετα παταω ΝΕΧΤ..

και..σε 10'-15' ειναι ΟΚ!

----------------------------
Ανοιγω το προγραμμα 3602 EromUpgrade. 2.0.0c

3; Επιλεγω τη σωστη serial port... Parity επιλεγω Even και Bits Rate επιλεγω 115200.(οπως ειναι)

4: Εκει που λεει File παταω browse και επιλεγω καποια αναβαθμιση (επισημη, ανεπισημη η αντιγραφο ασφαλειας).

5: Στο Operate Mode επιλεγω Upgrade

6: Επιλεγω Include Bootloader και μετα πατω ΝΕΧΤ. Μου ζηταει να κλεισω και να ανοιξω τον δεκτη.

Το κανω και..σε 10'-15' ειναι ΟΚ!

Κάνω ότι μου είπες,στο 1ο στο Argus mini RS232 1.1.04
μου βγάζει πάνω πάνω test serial port status και κάτω κάτω μετά από λίγη ώρα transfer data error(δοκίμασα αρκετές αναβαθμίσεις μήπως φταίει αυτό)

Στο 3602 EromUpgrade. 2.0.0c αφού κλέινω και ανοίγω τον δέκτη μου βγάζει set stb memory error

τι να κάνω?

το καλώδιο είναι αυθεντικό null modem

Last edited by a moderator:
Απο οσο ξερω ενα απο τα τελευταια BETA λογισμικα που κυκλοφορησαν ειχε θεμα με το secondary power και καιει το ολοκληρωμενο του τροφοδοτικου.ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΞΕΝΑ SITES ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΗς EDISION.(Στο γερμανικο οπως ειπαμε μπορει να ανεβει ενα λογισμικο που εχει φτιαχτει για εκει και εδω να προκαλει προβληματα με settings η οτιδηποτε αλλο.)

Δε το λεω τυχαια απλα με εχει τυχει απειρες φορες αυτο με γνωστους και φιλους.

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις θεμα με flash memory η με τροφοδοσια.Μονο με ali driver tool θα επανερθει η με επισκευη αφου δεν επικοινωνει με κανενα απο τα γνωστα προγραμματα επαναφορας bootloader και αυτο μονο στην αντιπροσωπεια....

Παντως το πανελ του δεκτη διχνει κανονικα την ωρα κ μαλιστα προχωραει,αν ητανε τροφοδοτικο,δε θα επρεπε να μην δινει καθολου ρευμα;

Όχι. Ακριβως αυτο ειναι το συμπτωμα....Δειχνει μονο ωρα στο display.......

Οκ,θα το παω στην αντιπροσωπεια τοτε,ποσο μπορει να κοστιζει αυτη η επισκευη;

Προφανως τιποτα δε θα σε χρεωσουν.Θα το περασουν στην εγγυηση....Επικοινωνησε με το καταστημα που το πηρες να μιλησει εκεινο με αυτους και θα εισαι οκ.εμενα ουτε μεταφορικα δε με πηραν...

Μεταχειρισμενο τον ειχα παρει τον δεκτη,τεσπα θα το παω να δω τι θα μου πουνε

Απο οσο ξερω ενα απο τα τελευταια BETA λογισμικα που κυκλοφορησαν ειχε θεμα με το secondary power και καιει το ολοκληρωμενο του τροφοδοτικου.ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΞΕΝΑ SITES ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΗς EDISION.(Στο γερμανικο οπως ειπαμε μπορει να ανεβει ενα λογισμικο που εχει φτιαχτει για εκει και εδω να προκαλει προβληματα με settings η οτιδηποτε αλλο.)

Δε το λεω τυχαια απλα με εχει τυχει απειρες φορες αυτο με γνωστους και φιλους.

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις θεμα με flash memory η με τροφοδοσια.Μονο με ali driver tool θα επανερθει η με επισκευη αφου δεν επικοινωνει με κανενα απο τα γνωστα προγραμματα επαναφορας bootloader και αυτο μονο στην αντιπροσωπεια....

Φιλε satpower, προς αποφυγη καθε παρεξηγησεως να τονισω οτι σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω τα λεγομενα σου. Αλλωστα δεν εχω τεχνικες γνωσεις πανω στο θεμα. Εχω ομως εμπειρικες. Και βασιζομενος μονο πανω σε αυτες, μπορω να πω πως.. επειδη δοκιμαζω στον δεκτη ο,τι αναβαθμιση κυκλοφορει (βλεπεις με τρωει ο κ...ς μου) και επειδη ο δεκτης μου εχει βγαλει ουκ ολιγες φορες την ενδειξη 00:00 (οπως και την ενδειξη ASH), οσες φορες μου εχει βγαλει 00:00 τον εχω επαναφερει (μετα απο επαναλαμβανομενες προσπαθειες, οφειλω να ομολογησω) με το προγραμμα 3602 EromUpgrade. 2.0.0c, και οσες φορες μου εχει βγαλει ASH τον εχω επαναφερει με το προγραμμα Argus mini RS232 1.1.04.
Δεν θυμαμαι αν το εχω ξανα πει εδω η στο satgrekco, αλλα μια φορα που στον δεκτη ενος φιλου μου ειχε βγαλει την ενδειξη ΟΝ (οπως στην αρχη και στον φιλο ee4649) τον ειχα ξεμπλοκαρει με (τωρα με αυτο που θα πω θα νομιζεις οτι πασχω απο αφελεια σε τελικο σταδιο) πιστολακι για τα μαλια! Τον ανοιξα και τον φυσηξα λιγο.. και ξεμπλοκαρε. Το πιο πιθανο ηταν να εγινε κατα τυχη, αλλα εγινε.
Ας δοκιμασει ο φιλος ee4649 και με το Edision_Tool.zip απο satgrekco πριν το στειλει για σερβις.

Προφανώς φίλε kropilack αναφέρεσαι στο Edison Argus tool box?

τι εννοείς να δοκιμάσω με αυτό το πρόγραμμα? έχει μέσα τα δύο προγράμματα που μου είπες,μήπως έχει κ κάποιο άλλο? λες να δοκιμάσω το πιστολάκι?χαχα

Μαλλον τυχαια εγινε γιατι ακομα και θεμα κολησης να ηταν δε θα μπορουσε το πιστολακι να ζεστανει τοσο τον επεξεργαστη και ιδιαιτερα πανω απο την ψυκτρα ασε που σχεδον ποτε δεν φταιει αυτος για τετοια βλαβη....Ενοειται οτι αν ειναι θεμα bootloader θα επανερθει με τα tool (εδω να επισημανω οτι εισαι πολυ τυχερος (να μη σε ματιασω και με λες γκαντεμη μετα....)που ειναι παντα θεμα bootloader στο δικο σου.).Γιαυτο ειπα οτι ισως χρειαστει harware επισκευη.Οσον αφορα το οτι το αγορασες απο χερι παλι δε παιζει ρολο γιατι απο οσο ξερω η edision ειναι πολθ ελαστικοι σαυτο απλα πρεπει με καποιο λογιστικα σωστο τροπο, προφανως μεσω ενος απο τα συνεργαζομενα καταστηματα να τους στειλεις το δεκτη....

Παρατηρώ ότι έχει περάσει αρκετός καιρός (σχεδόν 6 μήνες) χωρίς έκδοση νέου firmaware για τον δέκτη (τελευταία 1.4.82).
Άραγε να σημαίνει κάτι αυτό;

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Παρατηρώ ότι έχει περάσει αρκετός καιρός (σχεδόν 6 μήνες) χωρίς έκδοση νέου firmaware για τον δέκτη (τελευταία 1.4.82).
Άραγε να σημαίνει κάτι αυτό;

Σε κλωνους εχουν βγει (εως 1.5.05)

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να περαστούν οι λίστες με τα κανάλια από τον Edision Mini 2in1 Combo στον καινούργιο Edision Mini Highspeed?
Σκέφτομαι την αναβάθμιση στον καινούργιο δέκτη αλλά δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθώ μετά...

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να περαστούν οι λίστες με τα κανάλια από τον Edision Mini 2in1 Combo στον καινούργιο Edision Mini Highspeed?
Σκέφτομαι την αναβάθμιση στον καινούργιο δέκτη αλλά δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθώ μετά...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Δυστυχώς δεν γίνεται.

Χρόνια πολλά σε όλους!!
Υπάρχει τελικά καμιά εναλλακτική λύση για οργάνωση καναλιών αντί του setedit;

Επεξεργασία:
Μάλλον πρέπει τελικά να αγοράσω το setedit...
Κάτι άλλο. Συνέδεσα ένα εξωτερικό κουτί με σκληρό δίσκο 2,5" το οποίο δεν έχει δική του τροφοδοσία. Ενώ στον Η/Υ λειτουργεί κανονικά, στον edision ακούγεται από τον σκληρό ένα τακ-τακ-τακ και δεν ξεκινάει ο σκληρός. Προφανώς δεν επαρκεί το ρεύμα της usb θύρας του argus;
Πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα; Το κουτί είχε μέσα και ένα καλώδιο usb Y για extra ρεύμα αλλά από που μπορώ να του δώσω παροχή;

Σε δική μου περίπτωση όταν σύνεδεα τον δίσκο μέσω προέκτασης USB ο δίσκος δεν δούλευε (έκανε αυτό το τακ τακ που λές). Αν το συνέδεα απευθείας στην θύρα USB o δίσκος δούλευε μια χαρά. Για την έξτρα τροφοδοσία, αν και δεν το έχω κάνει, πιστεύω ότι ένα USB hub με δικό του τροφοδοτικό ή ένα φορτιστής USB θα σου δώσει κάποια λύση