Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας με τον δέκτη μου (highspeed). Έχω το wave frontier με 10 lnb. Τον έστειλα για επισκευή (μάλλον τον έκαψα) και μου τον γύρισαν με περασμένο το λογισμικό της μαμάς του. Ξαναπέρασα τους δορυφόρους μέσα, έκανα σαρώσεις, κατέβασα τα κανάλια - μέχρι εδώ όλα ΟΚ. Σήμερα πήγα να περάσω το νέο λογισμικό από kunibert, έκανα τη διαδικασία (επιλογή: πλήρης και loader) και φαινομενικά όλα ΟΚ. Πάω να ξανακατεβάσω τα κανάλια και εδώ αρχίζει ο χαμός. Έβαζα τις αντίστοιχες ρυθμίσεις με αυτά που έβαζα χθές (θέση diseqc) αλλά μπάχαλο. Νομίζω ότι μου βρίσκει μόνο hotbird. Στη θέση που χθές είχα κατεβάσει τον ASTRA19 (είδα και το Βραζιλία-Ουρουγουάη στο ZDF HD) σήμερα μου κατεβάζει μόνο μία συχνότητα του hotbird που έχει ίδια στοιχεία με τον ΑΣΤΡΑ. To ίδιο νομίζω ότι κάνει και στις άλλες θέσεις.
Τί μπορεί να φταίει;
Υ.Γ.: Πρέπει να πάτησα (κατά λάθος) και το μπλε κουμπί (επιλογή αυτόματο diseqc). Μήπως φταίει αυτό;
Υ.Γ. 2: Πατώντας auto installation, μου βγάζει ότι έχω 2 δορυφόρους (hotbird και nilesat!!!!). Φυσικά δεν έχω nilesat. Σαρώνοντας τον υποτιθέμενο nilesat μου κατεβάζει πάλι τα κανάλια του hotbird???????:twoguns:
Χτες παρέλαβα τον εν λόγω δέκτη και αμέσως πέρασα το τελευταίο ανεπίσημο λογισμικό από www.sat-soft.net.
Καταρχάς, με χρόνο εκκίνησης 43 δευτερόλεπτα, μόνο "highspeed" δε μπορεί να ονομάζεται ένας δέκτης. Δε χρονομέτρησα την εκκίνηση με το αρχικό λογισμικό, αλλα κι έτσι δεν ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Δεύτερον, οι αλλαγές καναλιών κάτω από 1 sec ισχύουν μόνο για αλλαγή δορυφορικών από SD σε SD. Στα HD χρειάζονται κάπου 3 sec, ενώ στα επίγεια 2,5 sec.
Τρίτον, σε όλους τους δορυφόρους που σάρωσα μέχρι τώρα (εκτός από τον Αstra 19,2) o δέκτης πάγωσε αμέσως μετά το τέλος της σάρωσης και χρειάστηκε επανεκκίνηση από το μαύρο διακόπτη στο πίσω μέρος.
Τέταρτον, επιχείρησα να αναπαράγω αρχείο mkv με αναλογία εικόνας 2,35:1 και το αποτέλεσμα ήταν παραμορφωμένη εικόνα, ξεχυλωμένη ώστε να γεμίζει την οθόνη.
Επίσης, δεν ακουγόταν ο ήχος DTS και δεν αναγνωρίστηκε το αρχείο υπότιτλων srt, είδε όμως τους ενσωματωμένους υπότιτλους στο mkv, χωρίς να δείχνει σωστά τους χαρακτήρες εκτός λατινικών.
Μόλις μπήκα στο link που έδωσες και βλέπω λογισμικό "argus miniplus highspeed 17.06.2013". Αυτό είναι για τον απλό δορυφορικό ή για τον 2in1?
Από ότι βλέπω τα δύο αρχεία (www.sat-soft.net και www.ichliebe.tv) έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος, άρα υποθέτω ότι είναι τα ίδια.
Πηρε ενας φιλος τον Edision Miniplus Highspeed 2in1 και εχει το εξης προβλημα.
Τον εχει συνδεσει με HDMΙ και εχει ρυθμισει την αναλυση στα 1080p_50
Ενω γενικα ο δεκτης εχει καλη εικονα και καλη κινηση, το ποδοσφαιρο σε SD καναλια δεν βλεπεται. Η μπαλα "κυλαει" διακοπτομενα και αφηνει ειδωλο.
Εχθες ετυχε να βαλουμε NET και πραγματικα τα χασαμε απο την τοσο κακη κινηση. Στην ΕΡΤ HD δεν υπηρχε κανενα προβλημα, ολα κυλαγαν νερο.
Ειδαμε ΝΕΤ και απευθειας απο τον δεκτη της TV και εκει δεν υπηρχε κανενα προβλημα, οποτε προφανως κατι φταιει στον δεκτη.
Προσπαθωντας να δουμε τι γινεται, δοκιμασαμε διαφορες ρυθμισεις στα A/V options του δεκτη.
Σε ολες τις ρυθμισεις που γινοταν upscale απο τον δεκτη (720p, 1080i, 1080p και με 50hz και με 60hz) ειχαμε το ιδιο χαλια αποτελεσμα.
Η λυση βρεθηκε οταν γυρισαμε το σημα σε RGB και επιλεξαμε την μονη διαθεσιμη ρυθμιση, δηλαδη 576i.
Εκει η κινηση στην ΝΕΤ ηταν αψογη αλλα με την ρυθμιση αυτη φυσικα χασαμε την δυνατοτητα να εχουμε HD εικονα στα αντιστοιχα καναλια...
Το ερωτημα λοιπον ειναι αν οντως ο δεκτης εχει τετοιο προβλημα στο upscale που κανει στα SD καναλια.
Και ρωταω γιατι εγω εχω τον προηγουμενο της Edision, τον Argus Mini 2in1, μονιμως ρυθμισμενο στα 1080i και δεν εχω κανενα προβλημα στην κινηση στα SD καναλια.
Να σημειωσω οτι και οι δυο δεκτης εχουν λογισμικο Kunibert, εγω ενα παλιοτερο και ο φιλος μου το τελευταιο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.