Edision Argus Pingulux

μπηκα απο ftp ,delete weather app και ολα καλα!
εκανα και αναβαθμιση στο τελευταιο firmwire και σαν καινουριος..

το στικακι δεν ηταν kingston, οποτε γι αυτο μαλλον ειχα θεμα..


τελος καλο ολα καλα,ευχαριστω για τη βοηθεια!

υπαρχει αναλυτικος οδηγος στο edision site
 
λοιπον εγω εβαλα αυτο Rescue Image Pingulux 1.2.58 αλλα

1. δεν μπορω να κανω update γιατι δεν συνδεεται στο online argus

και
2. λιστα καναλιων ανανεωμενη που θα βρουμε
 
Last edited by a moderator:
1) ξανα κανε uptade με αυτο το image 1.265 και θα λυθει το προβλημα σου.

http://www.argus-family.de/software/spark-buck-1.zip ( αυτο ειναι για πληρη διαγραφη και εγκατασταση).

http://www.argus-family.de/software/spark-buck-2.zip ( αυτο για να κανεις update μονο το λειτοργικο χωρις να σβησει τις ρυθμισεις σου).

2) καναλια εχει ετοιμα διαμορφομενα μεσω της αναβαθμισης argus αλλα και στο τελευταιο update επιπλεον βαλανε και blind scan.

Ελπιζω να σε βοηθησα.
 
Last edited by a moderator:
καλησπέρα.προσπαθώ να κάνω εδώ και μερικές μέρες αναβάθμιση σε 1.2.65 και όταν βάζω το στικάκι και ξεκινάει μου βγάζει συνεχώς το μηνυμα. Σφάλμα σε λογισμικό/κανάλια.Γνωρίζει κανείς πως να το διορθώσω?
 
Last edited by a moderator:
Υπάρχει μια περίπτωση να θέλει αλλαγή ανάλυσης (το κουμπί vformat στο remote control). Αν έχεις πάρει back up, βάλτο σε usb stick και κάνε αναβάθμιση. Αν όχι βάλε σε usb stick το rescue image (google it και θα βρεις πως το περνάς στο κουτί). Αυτές είναι οι πιο απλές οδηγίες για pingulux
 
Μετά κι εγώ από τα προβλήματα των τελευταίων ημερών θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
1) Όπως διάβασα σ´άλλο forum η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού είχε στηθεί σε δεδομένα που έπαιρναν από την Yahoo! Weather που για κάποιο λόγο έσκασε και μας έμειναν όλοι οι δέκτες στο boot. Ελπίζω να είναι αλήθεια αυτό και να συνεχιστεί η υποστήριξη. Πάντως για μένα είναι λίγο περίεργο.
2) Τελείως τυχαία ανακάλυψα ότι σε fta κανάλι και συγκεκριμένα στο Deutsches Musik Fernsehen (12633.25H Astra 1L DVB-S QPSK 22000 5/6) ο δέκτης τραβάει ένα κόλλημα άνευ προηγουμένου. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε το κάνετε με δικιά σας ευθύνη. Μη με βρίζετε κιόλας!!!
3)Με περασμένο το 1.2.61 στη συχνότητα (Hot Bird 13A 11662.00 V 158 Europe DVB-S QPSK 27500 3/4) δεν μου κατεβάζει μου όλα τα κανάλια.
Πριν από το πρόβλημα με το boot δεν είχα κανένα θέμα, οπότε δεν πρόκειται για LNB ή κάτι άλλο τεχνικής φύσεως. Αν έχετε κάποια ιδέα μου λέτε αν και νομίζω ότι πρέπει να είναι το λογισμικό.
Τέλος, κι εγώ δεν μπόρεσα να κάνω αναβάθμιση το 1.2.65 με usb κατεβασμένο από edision.gr
Φίλος παραπάνω που λέει ότι αλλαγή ανάλυσης παίζει ρόλο στη αναβάθμιση το δοκίμασα και δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα.
Αν έχω καταλάβει σωστά για να μπορέσει να γίνει σύνδεση στο Argus online γίνεται μόνο με το τελευταίο λογισμικό?
Πάντως όποιες ιδέες έχετε ή μπορούμε να δοκιμάσουμε μου λέτε. Ευχαριστώ
 
Σχετικά με την 11662 έχουν γίνει αλλαγές και μερικά κανάλια έχουν φύγει.
 
Τα γνωστά sites που δίνουν τις αλλαγές δεν αναφέρουν κάτι. Εκτός αν συγκυριακά έχουμε πέσει σε αλλαγές της στιγμής που δεν
τις έχουν ενημερώσει ακόμα.
 
Είναι εδώ και μια εβδομάδα. Τα περισσότερα θα τα βρεις στην 11470 V.
 
Για π.χ το Redlight HD, Hustler HD, Daring στην 11662 δεν τα κατεβάζει. Σε σένα που στα δίνει αυτά τα κανάλια??
Στην 11470 είναι αυτά που ήταν όπως βλέπω σε kingofsat και lyngsat.
Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω αν μου το κάνει και σε άλλη συχνότητα επειδή έχω σκανάρει τους δορυφόρους που βλέπω από την αρχή.
 
Last edited by a moderator:
Τα κανάλια που αναφέρεις παραμένουν στην 11662 αλλά έχουν αλλαγές στα sid-pid. Αν δεν στα βγάζει αυτόματα σβήσε την συχνότητα και πέρασε την χειροκίνητα.
Τα κανάλια που έφυγαν είναι τα conto tv, la9 κλπ.
 
Ευχαριστώ αλλά το έχω δοκιμάσει κι έτσι όπως λες.
 
Last edited by a moderator:
Δεν τον έχω τον δέκτη αλλά κοίτα στην γενική λίστα που είναι όλα τα κανάλια μήπως έχουν κατέβει διπλά ή τριπλά και παίζει μόνο το ένα. Aλλιώς ίσως νέες ενημερωμένες λίστες.
 
Η ενημερωμενες λιστες για pingu ειναι ενα δραμα ..αναθεμα και αν εχω βρει μια καλη ..

blind scan και αγιος ο Θεος , κανε καμια δεκαρια φορες μεχρι να κατεβασει αυτα που θες
 
Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις ιδέες σας αλλά τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά. Στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερο θέμα
για τα συγκεκριμένα κανάλια, αλλά πόσταρα το πρόβλημα επειδή δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα δορυφορικά.
Στο άλλο ερώτημα για να συνδεθούμε στο Argus online είναι θέμα λογισμικού?? (γιατί εξακολουθώ να μη μπορώ να περάσω το 1.2.65). Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.
Καλός χρυσός ο edision (θυμάμαι ακόμα από τον 2620 που είχα) αλλά αυτά τα χαζοπροβλήματα να μην είχε!!
 
φιλε μου μπωρεις ανετα να περασεις το 1.2.65 με usb μεσα απο τα μενου,,αναβαθμιση μεσω usb...βαλε σε φακελλο το 1,2.65, και πατας το xml αρχειο και ξεκιναει η αναβαθμιση...ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...οτι χρειαστεις εδω ειμαστε...
 
Αυτό το ξέρω είναι το βασικό.
Είμαι σε 1.2.61 έκανα factory reset και δοκίμασα να περάσω την 1.2.65 αλλά για κάποιο λόγο βγάζει λάθος λογισμικό/κανάλια.
Το αρχείο είναι κατεβασμένο από την edision.gr και έτσι ξαναπέρασα την 1.2.61 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν έχεις κάποια άλλη ιδέα καλοδεχούμενη ευχαριστώ.

Επεξεργασία:
Σόρυ ρε παιδιά για τη βαβούρα αλλά το βρήκα τι έφταιγε. Μετά την κάτω παύλα στο φάκελο είχε ένα κενό
και δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει. Όλα εντάξει τώρα και κάνει σύνδεση και στο argus online.
Ευχαριστώ και πάλι.
 
Last edited by a moderator:
δεν με θελει ο δεκτης...
εσβησε τη νυχτα και φαινεται σαν να καηκε..


τον βαζεις πριζα,αναβει για 2-3 δευτερολεπτα η οθονιτσα μπροστα και σβηνει μετα τελειως,σαν να μην παιρνει ρευμα..

επισης αν αγγιξεις το περιβλημα νοιωθεις σαν να παει να σε χτυπησει ρευμα..

δεν το ακουμπαω,τον εβγαλα απο πριζα,μη παθει και καμια νιλα η οικογενεια..

τι παιζει με την εγγυηση? καταστημα ή απευθειας αθηνα? εχει κανεις εμπειρια?

το θεμα ειναι οτι τον ειχα παρει Πατρα,τωρα ειναι στο πατρικο Κορινθο,οπότε μπλεξαμε...
 
Στειλε ενα μαιλ στην edision και θα σου βρουνε μια λυση στο προβλημα σου , εγω μια φορα που τους χρειαστηκα με εξυπηρετησαν αψογα .
 
Last edited by a moderator:
Φίλε sofix,
η ΕΝΤΗΣΙΟΝ δεν παραλαμβάνει προϊόντα με βλάβη απευθείας από τον τελικό καταναλωτή. Θα δώσεις οπωσδήποτε τον δέκτη στο κατάστημα απ' όπου τον προμηθεύτηκες. Το κατάστημα ξέρει τί να κάνει, να 'σαι σίγουρος.
Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις εσύ είναι ότι ο δέκτης θα αποσταλεί στην Εντήσιον με δικά τους έξοδα, εσύ ΔΕΝ επιβαρύνεσαι τίποτα και επίσης να γνωρίζεις ότι το σέρβις τους είναι πολύ γρήγορο και αξιόπιστο.
Μην στενοχωρείσαι, το μηχανάκι θα ξυρίζει πολύ σύντομα, στο σαλόνι σου.