edit στα post

Status
Not open for further replies.

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Γιατι δεν εχουμε δυνατοτητα να κανουμε edit σε παλιοτερα post?
ή καλυτερα ποτε παυει η δυνατοτητα το να κανουμε edit σε καποιο post?

πχ ειχα βαλει μια φωτογραφια σε ενα post και ηθελα να την αλλάξω και δυστυχως δεν μπορεσα γιατι το forum δεν μου επιτρεπει να κανω edit. Ειναι καπως ενοχλητικο.

Γιατί απλά θα μπορούσαμε π.χ. να παρασύρουμε κάποιον με κάποιο post μας να γράψει πράγματα εκτός κανονισμού και μετά να κάνουμε edit το δικό μας αφήνοντας τον δεύτερο να γράφει ακατάληπτες βρισιές... :p
Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε edit ένα μήνυμά μας μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα που αν είναι μάλιστα και πολύ μικρό να μην ενημερώνει καν ότι έγινε edit το post...

Αφου οι moderator εχουν προσβαση στην διορθωση των ακαταλληλων ποστων. Παντως, δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο παλι...

Οι moderators λέγονται moderators για αυτό ακριβώς το λόγο...
Με αυτό τον τρόπο κάνουν edit μηνύματα χρηστών που μπορεί να "ξέφυγαν" λίγο αλλά το μήνυμά τους δεν είναι αυτούσιο για διαγραφή.
Από εκεί και πέρα το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας χρήστης είναι να διαβάζει για δεύτερη φορά αυτό που έχει γράψει πριν αναρτήσει το post... :ernaehrung004:

Ο χρόνος του edit είναι κάπως μικρός.. εγώ πχ έχω την συνήθεια να γράφω ένα ποστ στα γρήγορα και μετά να κοιτάω για τυχών λάθη
(Οταν έχεις χάσει αρκετά μεγάλα κείμενα από κάποια λάθος κίνηση με τον browser , πατάς το post όσο πιο γρήγορα γίνεται για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .)

Και να προσθέτω επιπλέον quote με την απάντησή του σε edit.

Δεν είναι chat εδώ για να πειράζει , ποιος θα κάθεται να αλλοιώνει τόσο τα ποστ του? πιστεύω βοηθάει αν μεγαλώσει ο χρόνος.

ΥΓ
Επίσης θα έδινε τρομερές δυνατότητες το απεριόριστο edit όπως βλέπουμε σε άλλα forum ... αν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί σε κάποιον χρήστη η δυνατότητα edit ενός συγκεκριμένου post που θα δούλευε πχ σαν κατάλογος .

Τα απεριόριστα edit είναι προνόμιο μόνο των moderators και συγκεκριμένα για λόγους όπως αυτόν που αναφέρεις.
Φυσικά ακόμη και Moderator να κάνει edit κάποιο μήνυμα αυτό εμφανίζεται αυτόματα στο footer του μηνύματος.
Από εκεί και πέρα, ο χρόνος που έχει ένας χρήστης να κάνει edit το δικό του μήνυμα είναι ικανός ώστε να διαβάσει ξανά το μήνυμα και να διορθώσει τυχών εκφραστικά ή ορθογραφικά λάθη που έκανε.
Σκέψου ότι σε αυτό το χρόνο θα μπορούσε ένα άλλο μέλος να έχει διαβάσει το μήνυμά του και να έχει απαντήσει κιόλλας.
Το να γράφουμε "σεντόνια" είναι ούτως ή άλλος μία κακή συνήθεια... :)

Απάντηση: Re: edit στα post

Ο χρόνος του edit είναι κάπως μικρός.. εγώ πχ έχω την συνήθεια να γράφω ένα ποστ στα γρήγορα και μετά να κοιτάω για τυχών λάθη
(Οταν έχεις χάσει αρκετά μεγάλα κείμενα από κάποια λάθος κίνηση με τον browser , πατάς το post όσο πιο γρήγορα γίνεται για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .)

Και να προσθέτω επιπλέον quote με την απάντησή του σε edit.

Δεν είναι chat εδώ για να πειράζει , ποιος θα κάθεται να αλλοιώνει τόσο τα ποστ του? πιστεύω βοηθάει αν μεγαλώσει ο χρόνος.

ΥΓ
Επίσης θα έδινε τρομερές δυνατότητες το απεριόριστο edit όπως βλέπουμε σε άλλα forum ... αν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί σε κάποιον χρήστη η δυνατότητα edit ενός συγκεκριμένου post που θα δούλευε πχ σαν κατάλογος .

Επί της ουσίας δεν υφίσταται καν πρόβλημα. Εάν έχεις γράψει κάτι λάθος και δεν προλάβεις το edit, ξαναποστάρεις λέγοντας ότι ''sorry παιδιά, στο ποστ 32453 έκανα αυτό το λάθος'' ή ''στο ποστ 23412 δεν εννοούσα αυτό, αλλά, εκείνο'' και τέλος.

Δεν μιλάω μόνο για λάθος... εγώ πχ γράφω ένα κείμενο που θέλω και το ποστάρω ,μετά πατάω edit για τα βάλω τα links που το συνοδεύουν και να τα σχολιάσω και γενικά το φτιάχνω με αυτό το τρόπο.

Ξέρω ότι μπορείς να έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά και να ποστάρεις όταν τελειώσεις, αλλά επειδή είναι απόλυτα σπαστικό όταν γίνεται λάθος πάντα σώζεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Έχετε το μικρότερο χρόνο edit από όλα τα forum που έχω πετύχει, δεν γνωρίζω αν έχει υπάρξει κάποιο θέμα, αλλά γενικά δεν θεωρείται πρόβλημα το να υπάρχει ένα άνετο περιθώριο για edit.

Δεν είναι κάτι κακό , αλλά θα πρέπει να προσαρμοστώ ή να κάνω "διπλά" πόστ.

Αν συνηθίζεις να κάνεις post "σεντόνια" μπορείς να γράφεις ότι θες σε έναν επεξεργαστή κειμένου, να το διορθώνεις με την ησυχία σου, να χρησιμοποιείς και τα proofing tools του και να το κάνεις απλά copy paste στο forum...

Ο χρόνος που δίνει σε έναν χρήστη για να κάνει edit είναι default για κάθε μη πειραγμένο vBulletin...

Τα proofing tools είναι ορθογραφία ? έχει ο mozilla καλό και εύχρηστο , αλλά ότι και να είναι δεν χρειάζεται κάτι άλλο που να σου προσφέρει ο κειμενογράφος.

Αν είναι στο default ο χρόνος , τότε σίγουρα οι περισσότεροι το έχουν ανεβάσει... μόνο εδώ μου έχει τύχει να μην προλάβω να ολοκληρώσω.

Ο χρόνος είναι στα 10 λεπτά και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει.

Αν δεν μπορείς να διαβάσεις το μήνυμά σου σε 10 λεπτά σημαίνει ότι είναι καιρός να ξεκινήσεις να γράφεις πιο μικρά μηνύματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήνουμε τους χρήστες να κάνουν edit μηνύματα που έγραψαν πριν από μία ώρα, μία μέρα, ένα τέρμινο.
Αν υπάρχει forum με κίνηση σαν το AvClub όπου το ένα μήνυμα από το άλλο έχει διαφορά ώρας 2 και 3 λεπτά, και αφήνει απλούς χρήστες να το κάνουν αυτό, ο διαχειριστής του δεν έχει ιδέα περί forum και καλό είναι να αρχίσει να ασχολείται με κάποια άλλα fora πριν ξεκινήσει να στήσει ένα το οποίο έχει τέτοια τρύπα.

Σιγά την τρύπα, δεν είναι ανάκριση - δικαστήριο ή δεν ξέρω τι που προσπαθεί ο ένας να παγιδέψει τον άλλο βρε .... διευκόλυνση όλων των χρηστών είναι και άνεση, να κάνουν καλύτερα post και να μην το κάνουμε chat.

Σιγά δηλαδή αν θυμηθώ κάτι 30 λεπτά μετά και πάω να το βάλω την ζημιά που θα κάνει.

Τέσπα, αν το έχουν και άλλα forum έτσι οκ, απλά όσα έχει τύχη να μπαίνω εγώ είναι πολύ πιο χαλαρά.

Αν θυμηθείς μετά από μισή ώρα κάτι κάνεις ένα καινούργιο post...
Έτσι ενημερώνεις και τους άλλους χρήστες, οι οποίοι έχουν ίσως διαβάσει ήδη το μήνυμά σου ότι κάτι καινούργιο υπάρχει στο θέμα.
Αν κάνεις edit δεν θα το δει κανείς... Ακόμη και αν γίνει κάποιο καινούργιο post δεν θα κάτσουν να διαβάσουν τα προηγούμενα.

Επίσης, αν κάποιος χρήστης κάνει 3-4 post όπου σε βρίζει χυδαία πως θα αντιδράσεις; Θα αρχίσεις να βρίζεις και εσύ.
Και αν κάνει μέσα σε μισή ώρα edit τα post του ποιος θα φανεί ότι άρχισε το βρισίδι;

Δεν χρειάζεται να μπαίνουν κανόνες και να συζητιούνται πράγματα που αφορούν την κοινή λογική.

Και αν αρχίσει ο moderator να με βρίζει και μετά το κάνει edit ? αν σβήσει τα ποστ ?
Και σιγά τον κόσμο που θα είναι online την μια ώρα που το έγραψα, σιγά να μην πάθει και ζημιά αν χάσει κανένας κάτι.

Γενικά μου φαίνονται πολύ υπερβολικοί οι φόβοι από την ζημιά που μπορεί να γίνει με το edit , για εμένα είναι απλά ευκολία για να γίνονται καλύτερα post και να είμαστε πιο άνετα .

τεσπα, δεν έχει και μεγάλη σημασία, αν έχετε τόσα θέματα με το συγκεκριμένο είναι εύκολο να προσαρμοστούμε.

Όντος , δεν περίμενα ότι υπήρχε πρόβλημα με το βρίσιμο και το edit μετά ώστε να τρώνε τζάμπα τιμωρία οι αντίπαλοι , πόσες φορές έχει γίνει βρε παιδιά ?
Άσε που μπορείς να τον κάνεις quote :)

Και αν ήταν να βάλω κάτι που θέλει νέο ποστ θα το κάνω... αν είναι κάτι που δεν αξίζει το συμπληρώνεις.

Και αν αρχίσει ο moderator να με βρίζει και μετά το κάνει edit ? αν σβήσει τα ποστ ?
Και σιγά τον κόσμο που θα είναι online την μια ώρα που το έγραψα, σιγά να μην πάθει και ζημιά αν χάσει κανένας κάτι.

Γενικά μου φαίνονται πολύ υπερβολικοί οι φόβοι από την ζημιά που μπορεί να γίνει με το edit , για εμένα είναι απλά ευκολία για να γίνονται καλύτερα post και να είμαστε πιο άνετα .

τεσπα, δεν έχει και μεγάλη σημασία, αν έχετε τόσα θέματα με το συγκεκριμένο είναι εύκολο να προσαρμοστούμε.

1) Moderators στο AvClub μπαίνουν άτομα που ούτε κατά διάνοια δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Υπονοείς κάτι;

2) Έχεις δει πόσα μηνύματα γράφονται σε μία ώρα σε αυτό το forum;
Fora που αφήνουν κάποιον να κάνει edit όποτε του καπνίσει δεν είναι fora. Το πολύ πολύ να μοιάζουν με λευκώματα 16άχρονων κοριτσιών.

3) Σαφώς και όποιος έχει αποδεχθεί τους όρους του forum οφείλει να προσαρμοσθεί σε ότι συμφώνησε και κακώς διαιωνίζουμε μία τέτοια ανούσια συζήτηση με τόσο ανούσια επιχειρήματα.

4) Το "σιγά εκείνο" "σιγά το άλλο" είναι ωχαδερφισμός και δεν έχει καμία θέση όταν σχεδιάζεις την ασφάλεια ενός forum ή μίας ιστοσελίδας.

5) Έχεις όρεξη για συζήτηση, κάνεις posthunting για να ανεβάσεις αγγελία ή απλά προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος;

Απάντηση: Re: edit στα post

Ο χρόνος είναι στα 10 λεπτά και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει.

Αν δεν μπορείς να διαβάσεις το μήνυμά σου σε 10 λεπτά σημαίνει ότι είναι καιρός να ξεκινήσεις να γράφεις πιο μικρά μηνύματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήνουμε τους χρήστες να κάνουν edit μηνύματα που έγραψαν πριν από μία ώρα, μία μέρα, ένα τέρμινο.
Αν υπάρχει forum με κίνηση σαν το AvClub όπου το ένα μήνυμα από το άλλο έχει διαφορά ώρας 2 και 3 λεπτά, και αφήνει απλούς χρήστες να το κάνουν αυτό, ο διαχειριστής του δεν έχει ιδέα περί forum και καλό είναι να αρχίσει να ασχολείται με κάποια άλλα fora πριν ξεκινήσει να στήσει ένα το οποίο έχει τέτοια τρύπα.

Νομίζω οτι οι επεξηγήσεις σου Μιχάλη ειναι απολύτως επαρκείς και σε ευχαριστούμε γι´αυτό.:ernaehrung004:
Οπως φυσικά και το ποστ 19 στο οποίο απαντάς σέ κάποιες ´ιδιόρρυθμες´απόψεις γιά νά μήν πώ ακατανόητες υπόνοιες.
Εδωσες αναλυτικότατες ,καλοπροαίρετες και αναλυτικότατες εξηγήσεις,πού νομίζω οτι κάθε ενεργό και καλοπροαίρετο μέλος θαχει ήδη καλυφθεί.

Status
Not open for further replies.