Edit στα posts #2

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,125
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Στο διάστημα που συμμετέχω στο forum, έχω διαπιστώσει ότι ο χρόνος του Edit στα posts είναι πολύ περιορισμένος με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τα μέλη να αναρτούν πολλαπλά συνεχόμενα posts είτε για να προσθέσουν νέα στοιχεία είτε για να διορθώσουν, ακόμη και ορθογραφικά, το κείμενο του προηγούμενου. Θεωρώ ότι αφενός η εικόνα αυτή δεν είναι η καλλίτερη για ένα forum αφετέρου προσθέτει αντικείμενο στους mods για να συγχωνεύουν αυτά τα posts.

Ήδη στο θέμα των Plasma Panasonic VT30 http://www.avclub.gr/forum/showthre...Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056272456#post1056272456 έχει αναφερθεί η ανάγκη αύξησης του χρόνου Edit από εμένα και τον gPaska και οι mods μας παρέπεμψαν στο θέμα που είχε συζητηθεί εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/60185-edit-στα-post πριν από 1,5 χρόνο.

Διάβασα όλα τα posts του θέματος αυτού και κατάλαβα ότι ενώ ξεκίνησε από την ίδια διαπίστωση, στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση και, τελικά, κλειδώθηκε το θέμα.

Επειδή συμμετέχω και σε άλλα forum που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, γνωρίζω ότι ο ισχυρισμός ότι ο χρόνος του edit είναι καθορισμένος και δεν αλλάζει, δεν πρέπει να ευσταθεί, γιατί στα fora αυτά είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα πλεονεκτήματα της αύξησης του χρόνου είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα που αναφέρονται στο παραπάνω θέμα και, σε τελευταία ανάλυση, οι mods διατηρούν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν παράβαση των Κανόνων Συμμετοχής.

Προτείνω, λοιπόν, να επανεξεταστεί το θέμα, με γνώμονα, πάντα, αφενός την καλλίτερη λειτουργία του forum αφετέρου τη μείωση του χώρου του forum που σπαταλιέται στα πολλαπλά συνεχόμενα posts από το ίδιο μέλος.

Φίλε μου, σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσες ώστε να κάνεις την παραπάνω πρόταση.

Κανείς δεν είπε ότι ο χρόνος edit είναι καθορισμένος από την πλατφόρμα και δεν αλλάζει.. απλά ότι ο χρόνος που ισχύει για το avclub είναι ο default χρόνος της vB, και δεν θεωρούμε καλή ιδέα να τον αλλάξουμε για τους λόγους που είχαν αναπτυχθεί στο νήμα που αναφέρεις.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει από πέρυσι στον τρόπο που λειτουργούν τα φόρα παγκοσμίως, οπότε και εμείς δεν βλέπουμε λόγο να αλλάξουμε το όριό μας.

Ας κάνουμε και λίγη "λάντζα" παραπάνω.. δεν πειράζει, αρκεί να αποφεύγουμε τα πιο δυσάρεστα.

Πάντως όλα αυτά που χαζεύουμε το βράδυ στο Internet στα ξένα φόρουμ:

οδηγούς για htpc, oδηγούς για καλιμπραρισμα σε προβολείς / τηλεοράσεις / subwoofers, room threatment, oδηγούς για bass management,
χειροποίητες οθόνες, οδηγούς για room correction (audyssey/mcaac/ypao) , DIY ηχεία, παρουσιάσεις συστηματων και άλλα άπειρα

...δεν θα υπήρχαν χωρίς edit:operator:

Απάντηση: Re: Edit στα posts #2

Δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει από πέρυσι στον τρόπο που λειτουργούν τα φόρα παγκοσμίως, οπότε και εμείς δεν βλέπουμε λόγο να αλλάξουμε το όριό μας.

Ας κάνουμε και λίγη "λάντζα" παραπάνω.. δεν πειράζει, αρκεί να αποφεύγουμε τα πιο δυσάρεστα.

Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στον προβληματισμό μου, αλλά θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω ότι το επιχείρημα που χρησιμοποίησες δεν είναι καθόλου πειστικό. Τι σημαίνει ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει από πέρυσι στον τρόπο που λειτουργούν τα φόρα παγκοσμίως" και ποια σχέση έχει με το γεγονός ότι πολλά ελληνικά fora, με την ίδια πλατφόρμα, έχουν μεγαλύτερο χρόνο edit;

Εν πάση περιπτώσει, μια και έχετε τον τελευταίο (και αρνητικό) λόγο σε κάθε σχετικό αίτημα, θεωρώ ότι κάθε δεν υπάρχει ελπίδα για αύξηση του χρόνου edit και η συζήτηση λήγει εδώ.

Re: Απάντηση: Edit στα posts #2

Πάντως όλα αυτά που χαζεύουμε το βράδυ στο Internet στα ξένα φόρουμ:

οδηγούς για htpc, oδηγούς για καλιμπραρισμα σε προβολείς / τηλεοράσεις / subwoofers, room threatment, oδηγούς για bass management,
χειροποίητες οθόνες, οδηγούς για room correction (audyssey/mcaac/ypao) , DIY ηχεία, παρουσιάσεις συστηματων και άλλα άπειρα

...δεν θα υπήρχαν χωρίς edit:operator:

Σε αυτό δεν έχεις άδικο.. Μόνο που αφενός δεν μπορούμε να δώσουμε perimissions σε συγκεκριμένο χρήστη για συγκεκριμένο νήμα (που θα ήταν ιδανικό..) αφετέρου προφανώς δεν μπορούμε να ανοίξουμε γενικά το edit.

Πάντως το ξέρουμε το θέμα και το ψάχνουμε.

Απάντηση: Re: Edit στα posts #2

Εν πάση περιπτώσει, μια και έχετε τον τελευταίο (και αρνητικό) λόγο σε κάθε σχετικό αίτημα, θεωρώ ότι κάθε δεν υπάρχει ελπίδα για αύξηση του χρόνου edit και η συζήτηση λήγει εδώ.

Διαβάζοντας πάλι το προηγούμενο μήνυμα, διαπίστωσα ότι είχα προσθέσει μια λέξη που δεν είχε θέση στο κείμενο.
Αναγκάζομαι να post-άρω δεύτερη φορά, σε βάρος του διαθέσιμου χώρου του forum, για να διορθώσω το λάθος, ενώ με edit θα είχε διορθωθεί το ίδιο κείμενο.

Δεν προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω πάλι, αλλά απλά να αναδείξω το πρόβλημα με το παραπάνω παράδειγμα. Άλλωστε, φαίνεται ότι οι αποφάσεις σας δεν επιδέχονται επανεξέταση.

Έλεος ρε φίλε, με το που ποστάρεις, ξαναδιαβάζεις το μήνυμα σου και του κάνεις edit, δεν περιμένεις να το δεις μετά από 2 ώρες.
Και στο κάτω κάτω, τόσες εκατοντάδες μέλη που γράφουν καθημερινά δεν έχουν πρόβλημα. ΟΙ αποφάσεις θα δέχονταν επανεξέταση αν η πλειοψηφία των μελών το ήθελε.

ΥΓ Απ την άλλη, φαντάζομαι σκηνικό: Γράφω ένα μήνυμα, μπαίνω μετά από 2 ώρες, έχουν περάσει 2-3 σελίδες και αρχίζω τα μπινελίκια στον Tzimisce. Γαμάτο!!!!!!!!!!!

Επαναλαμβάνετε, στερεότυπα, ένα αρνητικό ενδεχόμενο της αύξησης του χρόνου του edit, ενώ τόσον εγώ όσο και άλλοι την έχουμε προτείνει για τα θετικά οφέλη της.
Το αρνητικό παράδειγμα που επικαλέστηκες μπορεί να συμβεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο και στο κάτω-κάτω της γραφής οι mods μπορούν να επέμβουν σε κάθε αντίστοιχη (κακή) περίπτωση.

Είναι κουραστικό να επιχειρηματολογώ για το αυτονόητο και, με δεδομένη την άρνηση που αντιμετωπίζω, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση.

Re: Απάντηση: Re: Edit στα posts #2

Διαβάζοντας πάλι το προηγούμενο μήνυμα, διαπίστωσα ότι είχα προσθέσει μια λέξη που δεν είχε θέση στο κείμενο.
Αναγκάζομαι να post-άρω δεύτερη φορά, σε βάρος του διαθέσιμου χώρου του forum, για να διορθώσω το λάθος, ενώ με edit θα είχε διορθωθεί το ίδιο κείμενο.

Δεν προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω πάλι, αλλά απλά να αναδείξω το πρόβλημα με το παραπάνω παράδειγμα. Άλλωστε, φαίνεται ότι οι αποφάσεις σας δεν επιδέχονται επανεξέταση.

η μικρή σας ταλαιπωρία, η ενδεχόμενη αταξία στα ποστς ή η μη δυνατότητα κατανόησής τους είναι ελάχιστο τίμημα σε σχέση με τον χρόνο που θα σπαταλήσουν ενδεχόμενα αρκετοί διαχειριστές όταν κάποιος κακόβουλος θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα και μετά από λίγες ώρες ή μέρες θελήσει να το αποκαταστήσει και να "βγεί λάδι".

εφ όσον αναφέρετε άλλα φορα, ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχετε συναντήσει περιπτώσεις που υποχρεώνουν τον συντάκτη να κάνει προεπισκόπηση του ποστ και αποδοχή του πριν το τελικό ανέβασμα.
Τώρα, για το άλλο θέμα, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει άρτιες και εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις μπορεί πανεύκολα με μια συνεννόηση με πμ με τον αντίστοιχο διαχειριστή να προσθέσει νέα κείμενα, εικόνες κλπ και σε μεταγενέστερο χρόνο. Αρκεί να θέλει. Κανείς δεν θα αρνηθεί.

Πιστεύω πως 5-6 λεπτάκια παραπάνω δεν θα έβλαπταν.

Ε τώρα για ώρες το βρίσκω και εγώ λίγο τραβηγμένο.

Η ιστορία πάντως έχει δείξει πως όποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα θα βρει τρόπο να το κάνει ότι περιορισμούς κι αν έχει το φόρουμ.

Καλό είναι λοιπών να βαδίζουμε με καλή διάθεση και να μην βάζουμε με το νου μας άσχημα σενάρια με το παραμικρό.

Κακοπροαίρετοι υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.

Επί τέλους ... να και μια φωνή που αποπνέει λογική ...

Βέβαια, αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου δεν είναι 5-6 λεπτά παραπάνω γιατί δεν νομίζω ότι θεωρείται ικανός χρόνος αύξησης.
Σημασία έχει να γίνει αποδεκτό το αίτημα και το θέμα της αύξησης μπορεί να βρεθεί ...

Άρχισα να τρέφω ελπίδες ...

Θεωρω οτι η λογικη του edit, ειναι για διορθωσει ο συντακτης μια πατατα που εκανε κατα την συνταξη. Απο το να διορθωσει ενα συντακτικο λαθος, ενα ορθογραφικο, αντε και σε ενα quote που εκανε να καταλαβε κατι λαθος.
Ο χρονος ειναι επαρκεστατος

@makfil. Μπορεις να γραφεις το ποστ σου, να το διαβαζεις αλλη μια, και να το ποσταρεις

Κυριοι.... εδω ο κοσμος καιγεται ...

Δηλαδή ένας καλός χρόνος αύξησης ποιος θα ήταν; :blink:

Υπ'οψιν, πλέον, δεν βοηθάει καθόλου την βάση δεδομένων το edit...
Αν κάνει κάποιος edit 5 φορές ένα μήνυμα, η βάση δεδομένων θα κρατήσει 5 μηνύματα και όχι ένα.

Από εκεί και πέρα, κάθε πότε γράφονται guides;
Και φυσικά ισχύει ότι ένας συντονιστής θα βοηθήσει έναν χρήστη που θέλει να κάνει edit κάποιο μήνυμά του για να προσθέσει κάτι σε κάποιο guide...

Κύριοι,

Βλέποντας τους αριθμούς των μηνυμάτων, που έχουν αναρτήσει σ' αυτό το forum όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση αυτή, νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, και μόνο που κατάφερα να έχω την άποψή σας σ' αυτό το θέμα.

Είναι, νομίζω, σαφές ότι οι προθέσεις μου ήταν και παραμένουν αγαθές και στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία του forum.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια διαμορφωμένη άποψη στο θέμα αυτό, επηρεασμένη, μάλλον, από τις κακόβουλες διαθέσεις ορισμένων μελών.
Από τη μέχρι τώρα συζήτηση προκύπτει ότι δεν γίνεται αποδεκτή η εισήγηση και, εάν γινόταν, θα μπορούσε να αυξηθεί για λίγα, μόνον, λεπτά.

Επομένως, επειδή δεν είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου, όταν άνοιξα το thread αυτό, νομίζω ότι δεν ωφελεί περαιτέρω συνέχεια της συζήτησης και ευχαριστώ όλους και κάθε ένα ξεχωριστά για τη συμμετοχή σας.