Έδρανο στηριξης αξονα προέκτασης ποτενσιομέτρου.

21 June 2006
303
Προσπαθώ να βρω κάτι έτοιμο, για να περνά ο άξονας της προέκτασης και να μην τρίβεται πάνω στο μεταλλο της πρόσοψης.
Διάμετρος 6χιλ..Εσείς τι χρησιμοποιείτε στις κατασκευές σας;

Κόβεις ένα μικρό τμήμα από κάποιο σωληνάκι,περνάς μέσα τον άξονα και το προσαρμόζεις ανάλογα.

Aνοίγοντας την τρύπα στο μέταλλο της πρόσοψης;

Οχι απαραίτητα.
Το κολλάς στο πίσω μέρος "πρόσωπο" και καθάρισες.
Μπορείς επίσης όταν το κόψεις,να το χαράξεις και να το ανοίξεις ώστε να αποκτήσει μεγάλη έδρα για το κόλλημα.

Rod bearing k flange bearing!

Attachments

• R232870-01.jpg
    R232870-01.jpg
    25 KB · Views: 125
  • Unit_Bearing_Assembly_Flange_Unit_.jpg
    Unit_Bearing_Assembly_Flange_Unit_.jpg
    67.2 KB · Views: 125
  • $(KGrHqFHJEYFBknMSrEiBQcfvJfk0!~~60_12.JPG
    $(KGrHqFHJEYFBknMSrEiBQcfvJfk0!~~60_12.JPG
    19.5 KB · Views: 119
  • $T2eC16JHJHoE9n3Kd7NsBRTRuhVigg~~60_35.JPG
    $T2eC16JHJHoE9n3Kd7NsBRTRuhVigg~~60_35.JPG
    13.3 KB · Views: 120
Απάντηση: Re: Έδρανο στηριξης αξονα προέκτασης ποτενσιομέτρου.

Rod bearing k flange bearing!

+1
Το σκέφτηκα για τα κουζινέτα αλλά δεν ήξερα πως κυκλοφορούν ευρέως τόσο μικρά!
Ιδεώδης λύση...

Εχεις δίκιο για τα κουζινέτα βγαίνουν μεγάλα δύσκολα, θα βρεις 6mm, νομίζω και CNC linear bearing κάνουν για τη δουλεια! Από τις προηγούμενες εικόνες η πιο φθηνή λύση είναι η τελευταία το κολλάς στην πρόσοψη με την πατούρα ! Παλαιότερα είχα φτιάξει ένα πιο diy, με απλό ρουλεμάν σε ένα κομμάτι ξύλο με πατούρα!

Attachments

• ms77YUMoWzsXJ1BX4xgzKBA.jpg
    ms77YUMoWzsXJ1BX4xgzKBA.jpg
    4.5 KB · Views: 134
  • mErW-LCmCzkmhUcb-2h2hbg.jpg
    mErW-LCmCzkmhUcb-2h2hbg.jpg
    13.5 KB · Views: 135
Last edited:
Αμα δε θες σωνει και καλα να φαινεται ομορφο, βαζεις ενα απλο ρουλεμαν με ενα χειροποιητο σταθερο πιασιμο στο σασι.

Εχεις δίκιο για τα κουζινέτα βγαίνουν μεγάλα δύσκολα θα βρεις 6mm, νομίζω και CNC linear bearing κάνουν για τη δουλεια!

Δυο-τρία την εβδομάδα καταστρέφω.
Βέβαια τα δικά μου τα φοράς και κολιέ αν αντέχεις το βάρος,χε χε...
Για τα δεύτερα έχεις δίκιο,μπορεί.
Κοιτούσα τώρα σε ανταλλακτικά μικροκινητήρων να δω τι υπάρχει...
Πάντως για τόσο μικρές δυνάμεις η λύση θα βρεθεί,δεν είναι και κάτι που είναι σε συνεχή κίνηση.
Αλλά θα ήταν όμορφο να έχει αυτήν την 'βαριά' αίσθηση που έχουν τα ποτ με μοτέρ ας πούμε.
Και για αυτό χρειάζεται κάτι σαν αυτό που προτείνεις που θα δίνει ταυτόχρονα την αίσθηση της στιβαρότητας αλλά και της ευκολίας.

Ντίζα (κούφια) στη διάμετρο της τρύπας της πρόσοψης που σφίγγει με παξιμάδι μέσα/έξω... ο άξονας περνάει μέσα από τη ντίζα εννοείται. Αν θες βάζεις και λίγο γραφίτη στο σημείο τριβής αλλά μάλλον υπερβολή μου φαίνεται.

Ντίζα (κούφια) στη διάμετρο της τρύπας της πρόσοψης που σφίγγει με παξιμάδι μέσα/έξω... ο άξονας περνάει μέσα από τη ντίζα εννοείται. Αν θες βάζεις και λίγο γραφίτη στο σημείο τριβής αλλά μάλλον υπερβολή μου φαίνεται.

Ε ναί,σιγά τις τριβές!

Πολύ καλή λύση αλλά το εξωτερικό παξιμάδι προσθέτει κάποια απόσταση (έστω και μικρή) με το knob.
Όχι ιδανική αν ο φίλος θέλει τέλειο αποτέλεσμα.

Τουλάχιστον τα κουμπιά (knobs) που έχω δει και χρησιμοποιώ είναι κούφια στην αρχή τους και δεν εξέχουν (αν αυτό εννοείς)...

π.χ.

Attachments

• knob.jpg
    knob.jpg
    9.5 KB · Views: 74

Τουλάχιστον τα κουμπιά (knobs) που έχω δει και χρησιμοποιώ είναι κούφια στην αρχή τους και δεν εξέχουν (αν αυτό εννοείς)...

π.χ.

Τότε πάσο,δεν το συζητώ καθόλου.