EF 50 mm 1.4 USM vs EF 50 mm 1.8 II vs EF 35mm USM vs 40mm 2.8 STM .

Εάν το τολμήσεις, θα έλεγα να πάρεις και φλας κινέζικο. Πήρα το κορυφαίο της Yongnuo και σε σχέση με το 420ΕΧ είναι η μέρα με τη νύχτα (και στα μισά χρήματα του 430ΕΧ). Αλλά όπως είπες, θέλεις στα ηλεκτρονικά να έχεις εγγύηση, οκ το σέβομαι.

Re: Απάντηση: EF 50 mm 1.4 USM vs EF 50 mm 1.8 II vs EF 35mm USM vs 40mm 2.8 STM

Εάν το τολμήσεις, θα έλεγα να πάρεις και φλας κινέζικο. Πήρα το κορυφαίο της Yongnuo και σε σχέση με το 420ΕΧ είναι η μέρα με τη νύχτα (και στα μισά χρήματα του 430ΕΧ). Αλλά όπως είπες, θέλεις στα ηλεκτρονικά να έχεις εγγύηση, οκ το σέβομαι.

Δεν το ξέρω αυτό που λες , δεν έχω κάνει ακόμα σχετική μελέτη . Δέχεται wireless trigger απο τη μηχανή και είναι απόλυτα συμβατό ? Γιατί διαβάζω διάφορα . Μήπως το 420 υπολείπεται πολύ του 430 ? Θα βάλω κανα versus στο σωλήνα να δω τι θα βρω . Θενξ

Εννοείται απόλυτα συμβατό. Yongnuo YN565EX. Αντίγραφο εξωτερικά του κάνον 580 ΕΧ, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και ανεπαίσθητα υπολειπόμενο σε GN (μάλιστα σε recycling σε απανωτές φλασιές, νομίζω το έχουν βρει ταχύτερο!), η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι πως δεν λειτουργεί ως μάστερ (ούτε και το 430 ασφαλώς το κάνει). Δέχεται wireless triger, όπως και τρίγκερ από φλασιά. Το πήρα μόλις 110 δολάρια μαζί με το diffuser του! Αλλά πλέον δεν νομίζω να μπορεί να βρεθεί τόσο, μάλλον ήταν σκότωμα.

Re: Απάντηση: EF 50 mm 1.4 USM vs EF 50 mm 1.8 II vs EF 35mm USM vs 40mm 2.8 STM

Offtopic:
Εννοείται απόλυτα συμβατό. Yongnuo YN565EX. Αντίγραφο εξωτερικά του κάνον 580 ΕΧ, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και ανεπαίσθητα υπολειπόμενο σε GN (μάλιστα σε recycling σε απανωτές φλασιές, νομίζω το έχουν βρει ταχύτερο!), η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι πως δεν λειτουργεί ως μάστερ (ούτε και το 430 ασφαλώς το κάνει). Δέχεται wireless triger, όπως και τρίγκερ από φλασιά. Το πήρα μόλις 110 δολάρια μαζί με το diffuser του! Αλλά πλέον δεν νομίζω να μπορεί να βρεθεί τόσο, μάλλον ήταν σκότωμα.

Τι εννοείς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Μάστερ?
Έχω δύο Yongnuo, το Yongnuo 560 II & Yongnuo 560 III. Όποιο και να βάλω ως slave, ενεργοποιείται από το άλλο flash. Ακόμα και από το build-in flash της Sony να χρησιμοποιήσω, μπορεί να ενεργοποιήσει και τα δύο flash. Γενικά έχουν ευαίσθητο οπτικό αισθητήρα.
Μήπως το φλας που προσπαθεις να ενεργοποιήσεις δεν είναι τόσο ευαίσθητο?
Ή λες να είναι επειδή έχουμε διαφορετικά μοντέλα?

Επίσης, εγώ τα πήρα από ιντερνετ από ευρώπη. Είναι τόσο φτηνότερα που δεν με νοιάζει η εγγύηση (αν και νομίζω ότι έχει, απλά δεν αξίζει να τα στείλω εξω για επισκευη).

Εννοώ. wireless master. Εσύ μιλάς για optical master/optical slave (μέσω της φλασιάς).

Επίσης, τα 560 είναι manual φλας, ενώ το 565 είναι φουλ E-TTLII.

Τασο , εσυ μαλλον εννοεις οτι θα μπορεις να αλαζεις τις ρυθμισεις του slave φλας απο τη μηχανη με ενα μαστερ φλας ε?
Το ειχα αυτο σε φλασακια της Olympus , αλλα δεν με βολευε πολυ, προτιμω τα manual, αν και μπορει τωρα να εχουν βελτιωθει ολα αυτα, εγω το ειχα σε πολυ παλιο σωμα

Επειδή το θέμα φλας με απασχολεί και σχετικά με τα Yonguo διαβάζω διάφορα ,καλά και κακά , και μια και δεν βρήκα σχετική συζήτηση θα ξεκινήσω κάτι να υπάρχει αυτόνομο οπότε παραθέστε εκεί την σοφία σας !!

Απάντηση: Re: EF 50 mm 1.4 USM vs EF 50 mm 1.8 II vs EF 35mm USM vs 40mm 2.8 STM

Τασο , εσυ μαλλον εννοεις οτι θα μπορεις να αλαζεις τις ρυθμισεις του slave φλας απο τη μηχανη με ενα μαστερ φλας ε?
Το ειχα αυτο σε φλασακια της Olympus , αλλα δεν με βολευε πολυ, προτιμω τα manual, αν και μπορει τωρα να εχουν βελτιωθει ολα αυτα, εγω το ειχα σε πολυ παλιο σωμα

Εννοώ σύστημα master-slave με ETTL II, όχι όλα manual. Εννοείται ότι στο manual παίζει (στο δικό μου αναφέρομαι) με τρίγκερ από φλασιά.

Εγώ ήθελα ένα φθηνό δυνατό φλας με γρήγορο recycle. Και το βρήκα. Βέβαια έχει και τον όγκο του 580, αλλά τι να κάνει κανείς.

Re: Απάντηση: Re: EF 50 mm 1.4 USM vs EF 50 mm 1.8 II vs EF 35mm USM vs 40mm 2.8

Ήρθε ο ταχυδρόμος . Ef 40 mm , pro 01 digital hoya UV 52mm και Op/tech USA λουράκι . Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε ....

:2thumb22sup: