Εφικτή Λήψη Δορυφόρων από Κ.Ελλάδα

Εκτός αυτού και όσοι πιάνουμε τον 2D (όπως εγω στην Καστοριά τα οριζόντια με 2.4μ) η λήψη αυτή έχει πλέον ορίζοντα 18μηνών, αφου ο Astra 1N που θα εκτοξευτεί στα μέσα του 2011 θα πάει πρωτα στις 28.2 ανατολικά και θα έχει και ειδική ...σουπερ στενή αγγλική δέσμη, όπως και οι επόμενοι δορυφόροι για τις 28.2 ανατολικά! Οπως καταλαβαίνετε μετα δεν θα μας σώζει ούτε...ραδιοτηλεσκόπιο!

Καλησπέρα.

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω το εξής:
Με σταθερό πιάτο 1,22*1,11 στη περιοχή της Λαμίας μπορώ να βγάλω τόξο από 13Ε έως 39Ε? Αν ναι ενδιαφέρομαι κυρίως για 13 19 28 39. Κάποιοι άλλοι δορυφόροι ενδιάμεσα παρουσιάζουν ενδιαφέρον?
Προς το παρόν βλέπω 13 και 19 με δύο twin lnb,δύο διακόπτες diseqc 2.1 σε δύο δέκτες.
Για πχ τέσσερις δορυφόρους θα χρειαστώ εκτός απο τα LNB και δύο diseqc 4.1?

Ευχαριστώ

Γιώργος

Με κέντρο στις 28,2/5 θα βγάλεις το 80% των υπόλοιπων που θέλεις παράκεντρα....

Ευχαριστώ Afam για τη γρήγορη απάντηση.Ενοείς ότι θα χάσω κάποιες δύσκολες συχνότητες? Με τη νοβα θα έχω πρόβλημα? Θα μπορέσω να δω sky uk στις 28,2? Τον hellas sat θα τον πιάσω ικανοποιητικά?

Ευχαριστώ

Γιώργος

ενδιαφέρομαι κυρίως για 13 19 28 39. Κάποιοι άλλοι δορυφόροι ενδιάμεσα παρουσιάζουν ενδιαφέρον?

ο στις 26 ίσως ...

Υ.Γ.: η S2 δέσμη από Hellas Sat δε θα κατέβει (άλλα δε θα τη χρειαστείς κιόλας) ;)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι Στην ίδια περιοχή Λαμία σε ένα πιάτο διαμέτρου 1,10 μέχρι πόσα LNB μπορούμε να βάλουμε; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Το ότι δεν θα έχω πρόβλημα στους ακραίους δορυφόρους είναι ευχάριστο.
Η απώλεια στους 28,2 και 19,2 θα οφείλεται στο μέγεθος του πιάτου?
Που ενδείκνυται να κεντράρω?

Ευχαριστώ

Γιώργος

Καλημέρα και πάλι!

Τελικά χθες το απόγευμα μετά από τρίωρο πήγαινε έλα από τη σοφίτα στα κεραμίδια (από το pc στο πιάτο) και την πολύτιμη βοήθεια ενός ταπεινού sat finder των 5 ευρώ η δουλειά έγινε!Με κέντρο τους 28,2 έβγαλα τόξο απο 13 έως 39 (χωρίς να τσεκάρω πέρα από τα άκρα αυτά).
Τον 19,2 και τον 13 ανετα χωρίς απώλειες τον 39 σχετικά εύκολα (εδώ δεν είχα μέτρο σύγκρισης).Στο ενδιάμεσο ψάξιμο έπιασα 25,5-26 ,33, και 36 αλλά δεν επέμεινα γιατί είχα diseqc 4.1 και επικεντρώθηκα στους 4 προαναφερόμενους δορυφόρους.
Τώρα όσον αφορά τους 28,2/5:
Κατέβηκαν όλες οι συχνότητες του 2Α όλες του 2Β εκτος από τις τέσσερις τελευταίες υψηλές και λίγο λιγότερες από τις μισές του eurobird.
Είμαι σε ανεκτά πλαίσια η να την ψάξω λίγο παραπάνω με τον eurobird?

Ευχαριστώ και πάλι

Γιώργος

Re: Απάντηση: Εφικτή Λήψη Δορυφόρων από Κ.Ελλάδα

Καλημέρα και πάλι!

Τελικά χθες το απόγευμα μετά από τρίωρο πήγαινε έλα από τη σοφίτα στα κεραμίδια (από το pc στο πιάτο) και την πολύτιμη βοήθεια ενός ταπεινού sat finder των 5 ευρώ η δουλειά έγινε!Με κέντρο τους 28,2 έβγαλα τόξο απο 13 έως 39 (χωρίς να τσεκάρω πέρα από τα άκρα αυτά).
Τον 19,2 και τον 13 ανετα χωρίς απώλειες τον 39 σχετικά εύκολα (εδώ δεν είχα μέτρο σύγκρισης).Στο ενδιάμεσο ψάξιμο έπιασα 25,5-26 ,33, και 36 αλλά δεν επέμεινα γιατί είχα diseqc 4.1 και επικεντρώθηκα στους 4 προαναφερόμενους δορυφόρους.
Τώρα όσον αφορά τους 28,2/5:
Κατέβηκαν όλες οι συχνότητες του 2Α όλες του 2Β εκτος από τις τέσσερις τελευταίες υψηλές και λίγο λιγότερες από τις μισές του eurobird.
Είμαι σε ανεκτά πλαίσια η να την ψάξω λίγο παραπάνω με τον eurobird?

Ευχαριστώ και πάλι

Γιώργος

Πιθανότατα μπορεί να σε παίρνει λιγάκι ακόμα ... Σιγουρέψου οτι έχεις τον Eurobird κέντρο ...

Λίγο ακόμα σε παίρνει, στριψιματάκι στο lnb θέλεις...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΗΚΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΕΝΑ 50 ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟΝ HELLAS2 BEBAIA ΨΑΧΝΩ ΧΩΡΙΣ ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΝΑ SATFINDER KAI KATA ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΤΑΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ 78% ΠΟΙΟΤΗΤΑ Ο%...ΨΑΧΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 12606 30000..

Ψάξε στην 10956 V S/R 4123 fec 7/8

Είναι εύκολη και θα μπορέσεις να κεντράρεις καλύτερα... και παίξε λίγο με το στρίψιμο του lnb.

Επίσης γράφε με μικρά γράμματα γιατί με τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις....

Ψάξε στην 10956 V S/R 4123 fec 7/8

Είναι εύκολη και θα μπορέσεις να κεντράρεις καλύτερα... και παίξε λίγο με το στρίψιμο του lnb.

Επίσης γράφε με μικρά γράμματα γιατί με τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις....
συγνωμη για τα κεφαλαια AFAM.οκ θα το ψαξω το απογευμα και θα γραψω αποτελεσμα.ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση εχω παθει πλακα με το φορουμ και την ενημερωση προσ τα μελη....

εχω το 80αρι στον hotbird astra μαζι και εχω το 50αρι να καθεται οποτε κανω δοκιμες.αλλα δυσκολευομαι να τον βρω.

Θα τα καταφέρεις.
Η 12606 είναι πιο εύκολη για σκόπευση. Το χαμηλό S.R. κάποιοι δέκτες αργούν να το κλειδώσουν.
Το ότι ο δέκτης σου εμφανίζει αυξημένο σήμα δορυφόρου σημαίνει ότι έχεις σκοπεύσει άλλον δορυφόρο. Είναι πιθανό να σκοπεύεις τον Turksat.