ΕΦΤΑΣΕ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ -3D !!!!!!!!

Πήγα χθές στην Αίθουσα 1 στα Village Φαλήρου.

Τα συναισθήματα ειναι ανάμεικτα

-Κορυφαία αίσθηση του βάθους ειδικά σε στατικά πλάνα
-Ανύπαρκτο μαυρο (ανεβασμένη φωτεινότητα πολυ για να αντισταθμίσουν τα γυαλια που σκουραίνουν την εικόνα, maybe)
-Σχεδόν ανύπαρκτα χρώματα
-Κουραστική θέαση σε σημείο δακρύσματος στα μάτια
-Αβολη χρήση 2ερου ζευγους γυαλιών σε όσους φοράνε ηδη διορθωτικά.
-Οι γρηγορες σκηνες και τα panαρισματα της καμερας δεν καταλάβαινα τι έβλεπα.
-Σκηνές οπου κάτι έρχετε γρήγορα προς τον θεατή ηταν μία θολούρα και μισή
-Πολλές φορες οι υπότιτλοι φαίνονταν διπλοί
-Μειωμένη αισθηση τρισδιάστατου στο πλάι της εικόνας
-Ενοχλήσεις στα μάτια 1.5 ώρα μετα την θέαση

Overall:
Mολις ξεπεραστουν οι παιδικες ασθένειες σίγουρα μπορει να αποτελέσει το μέλλον. Η αίσθηση του 3D σε ορισμένες φάσεις ειναι όντως μαγική και αξίζει τον κόπο να παει κανεις για την εμπειρία.
Για την ώρα ευχαριστώ δε θα πάρω άλλο ομως.

2 λόγοι να δει λοιπόν κανείς την ταινία:

1:

340x.jpg

2:

464975237_ecbfa47016.jpg

Φραγκίσκο, δεν ξέρω αν φοράς γυαλιά, πάντως εμένα και της συζύγου δεν μας πείραξε καθόλου. ούτε υπότιτλους διπλούς ούτε τίποτα. Οσο για τα θολώματα στο panning αυτό είναι standard χαρακτηριστικό γενικώς.

-Σχεδόν ανύπαρκτα χρώματα
-Κουραστική θέαση σε σημείο δακρύσματος στα μάτια
-Οι γρηγορες σκηνες και τα panαρισματα της καμερας δεν καταλάβαινα τι έβλεπα.
-Σκηνές οπου κάτι έρχετε γρήγορα προς τον θεατή ηταν μία θολούρα και μισή
-Πολλές φορες οι υπότιτλοι φαίνονταν διπλοί
-Μειωμένη αισθηση τρισδιάστατου στο πλάι της εικόνας
Εγώ δεν παρατήρησα τέτοιου είδους προβλήματα στο ODEON STARCITY.

Φραγκίσκο, δεν ξέρω αν φοράς γυαλιά, πάντως εμένα και της συζύγου δεν μας πείραξε καθόλου. ούτε υπότιτλους διπλούς ούτε τίποτα. Οσο για τα θολώματα στο panning αυτό είναι standard χαρακτηριστικό γενικώς.

Nαι έχω αστιγματισμο, σιγουρα παιζει και αυτο ρόλο φαντάζομαι. Οι διπλοι υπότιτλοι και η κουραση/ψιλοζαλάδα παρουσιάστηκαν και στο ετερον ημισυ που δεν έχει προβλημα όρασης.
Ειναι λαχειο μάλλον απο οτι καταλαβαινω η όλη φάση....

Οσο αφορα τα χρωματα φωτεινότητα και θολουρα εικονας στα πλανα προς τον θεατή και panαρισματα αυτα ειναι τεχνολογίας drawbacks σίγουρα :grandpa:

Επιτέλους ήρθε η στιγμή (χτες σε παράσταση 20:15 στην 8 αίθουσα του Village Ρέντη) να την δω κι εγώ!

Εντυπώσεις:
Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ πετυχημένη στο θέμα 3D! Όχι ότι δε θέλει δουλίτσα ακόμα το όλο εγχείρημα. Είναι όμως σε πάρα πολύ καλό δρόμο και ικανοποιεί πραγματικά!
Όσο αφορά το μαύρο της, εντάξει, δεν ήταν και το καλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση δε με ενόχλησε ως ξεθωριασμένο. Ούτε στα υπόλοιπα χρώματά της δηλαδή.
Μου έκανε εντύπωση η διαύγεια που είχε συνολικά η εικόνα στις περισσότερες σκηνές!
Σε ορισμένες σκηνές, κυρίως αυτές που σε "πλησίαζαν" πάρα πολύ κάποια πράγματα (σχεδόν στη μύτη δηλαδή!), είχα μια αίσθηση παράξενη σα να με ζάλιζε το αποτέλεσμα. Ειδικά αν παράλληλα έπρεπε να διαβάζω και τους υπότιτλους.
Παρεμπιπτόντως, οι υπότιτλοι εμφανίζονταν κανονικά στη γνωστή θέση τους, δηλαδή στο κάτω μέρος του ενεργού καρέ της εικόνας. Το λέω αυτό γιατί στο προηγούμενο 3D έργο (το Beowoolf ίδιας τεχνικής) εμφανίζονταν στο πάνω μέρος του καρέ σε ξεχωριστό χώρο εκτός εικόνας. Αυτό είχε και τα καλά του και τα κακά του πάντως κατά τη γνώμη μου.
Πράγματι πολλές οι σκηνές με έντονο 3D χαρακτήρα αλλά οι περισσότερες αναμενόμενες (τουλάχιστον από εμένα). Σε κάποιες λίγες όμως, ήταν "όλα τα λεφτά"! Σε "πέταγαν" από το κάθισμα!

Κατά τ' άλλα, από πλευράς ουσίας, το έργο είναι κανονικά παραμυθάκι, με τις γνωστές όμως Αμερικάνικης προέλευσης υπερβολές. Δεν έχει νόημα να συζητηθεί καν σεναριακά γιατί θα "έμπαζε" από τόσες πλευρές που θα "πάγωνε" η αίθουσα! Ωστόσο επειδή είναι πολύ ευχάριστο το όλο αποτέλεσμα και σου βγάζει έντονα το ύφος κάποιου είδους σύγχρονου παραμυθιού, παρακολουθείται άνετα από την αρχή μέχρι το τέλος ακόμα και από αρκετά... απαιτητικούς θεατές!

Η πρότασή μου:
Να το δείτε, ειδικά λόγω 3D (και όχι μόνο) αρκεί να πάτε κάπως... "χαλαροί"!

Υ.Γ.: Για όσους ποντάρουν σε έκδοση εισιτηρίων τύπου "2 FOR ONE" (μέσω Cosmote), για τις 3D προβολές, να το ξεχάσουν! Δυστυχώς δεν ισχύουν! Όπως άλλωστε ούτε σε κάθε άλλη εξειδικευμένη (και ακριβότερου εισιτηρίου) αίθουσα τύπου "Gold", "Europa" κ.λ.π.

Last edited:
τι εννοεις οτι εχει δυνατοτητες 3D?

πλακα κανω...

απλα η ταινια ειναι τοσο κακη σαν ταινια(και δεν με ενδιαφερει πως ειναι ως demo για 3D προβολες) που για μενα δεν αξιζει καν για ενοικιαση dvd οποτε αφου εκανα τα κουμαντα μου τωρα πια εχει οριστικα ξεχαστει!-bye-

Παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Πριν αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, στο IMAX του Τροκαντερό είχα δει μία εκπληκτική 3D ταινία-ντοκιμαντέρ αλλά μας δίναν ολόκληρη κάσκα σχεδόν την οποία και επιστρέφαμε.
Πρόκειται για εξέλιξη της ίδιας τεχνολογίας, και αν κάποιος έχει δει και τα δύο, είναι το ίδιο πιστευτό το αποτέλεσμα;

Μολις γυρισα απο το mall οπου και ειδα την ταινια. Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα και δεν μιλαω για την υποθεση, αλλα για την 3D αισθηση. Νομιζω πως εχουν αρκετο δρομο ακομα για να παρουσιασουν κατι πραγματικα αξιολογο.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Πριν αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, στο IMAX του Τροκαντερό είχα δει μία εκπληκτική 3D ταινία-ντοκιμαντέρ αλλά μας δίναν ολόκληρη κάσκα σχεδόν την οποία και επιστρέφαμε.
Πρόκειται για εξέλιξη της ίδιας τεχνολογίας, και αν κάποιος έχει δει και τα δύο, είναι το ίδιο πιστευτό το αποτέλεσμα;

το IMAX πλέον είναι στο μουσείο της επιστήμης και τα γυαλιά που δίνουν είναι παρόμοια με του village αλλά μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Βέβαια η εικόνα του Imax δεν μπορεί να συγκριθεί ....είναι "άλογο" πράμα όπως λένε και στο χωριό μου !!!!!

και μιας και πήρατε μία καλή δόση από 3D τότε αξίζει για όσους πάνε κάποια στιγμή στο Λονδίνο να επισκεφθούν το Sience Museum όπου στην αίθουσα Imax 3D προβάλονται αρκετά ντοκυματέρ .

Το Πάσχα που πήγα είδα αυτό - Space Station 3D -και έμεινα @#άκας......

ααα και τιμούλα προβολής 7 λίρες......

Παιδιά επειδή σήμερα δεν μπορώ να πάω να το δω, μήπως κανείς ξέρει αν θα το δείχνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο σε village ή odeon?? Αύριο πολύ δύσκολα θα καταφέρω να πάω, μήπως είναι καλύτερα να περιμένω μία βδομάδα ακόμα που θα έχει και λιγότερο κόσμο ή θα έχουν σταματήσει οι προβολές μέχρι τότε..Γιατί αν θυμάμαι καλά το U2 3D δεν έπαιζε για πολύ καιρό...

Να δούμε τώρα που θα βρούμε 3d γυαλιά (κλασσικά red-cyan) για να δούμε και τη 3d ματροσκα που κυκλοφόρησε προσφάτως...

Πάντως στο σινεμά ήταν πολύ καλή φάση, σαν το beowulf. Η μια ταινία πιο μάπα από την άλλη, αλλά το 3d ήταν όλα τα λεφτά!

Απάντηση: Re: ΕΦΤΑΣΕ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ -3D !!!!!!!!

Να δούμε τώρα που θα βρούμε 3d γυαλιά (κλασσικά red-cyan) για να δούμε και τη 3d ματροσκα που κυκλοφόρησε προσφάτως.
Δε δίνεις και κάνα στοιχείο παραπάνω σχετικά με τη ματρόσκα που αναφέρεσαι μιας και υπάρχουν και άνθρωποι που, ενώ θα ενδιαφέρονταν (π.χ. εγώ), δε γνωρίζουν για ποιά ακριβώς μιλάς;!
Άσε που τυχαίνει να έχω καβάτζα και δύο διαφορετικής τεχνολογίας 3D (ψευτό)γυαλιά (αυτά με τα χρώματα που λες, πέρα από τα άλλα του Village)!

Απάντηση: Re: ΕΦΤΑΣΕ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ -3D !!!!!!!!

Να δούμε τώρα που θα βρούμε 3d γυαλιά (κλασσικά red-cyan) για να δούμε και τη 3d ματροσκα που κυκλοφόρησε προσφάτως...

Πάντως στο σινεμά ήταν πολύ καλή φάση, σαν το beowulf. Η μια ταινία πιο μάπα από την άλλη, αλλά το 3d ήταν όλα τα λεφτά!

αγόρασε την barbie 3D. Εχει μέσα στο κουτί τέτοια γυαλιά. Αλλά ξαναλέω ΔΕΝ βλέπεται με τίποτα.