Έφυγε και ο Καφάσης...

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,574
δεν κάνω πλάκα, στο άκουσμα της είδησης συγκινήθηκα....

ίσως γιατί παιδιά, όταν πρωτοπήραμε τηλεόραση σπίτι βλέπαμε την 'γειτονιά'' ...

ίσως γιατί τα καψουροτράγουδα του ήταν ότι πιο κοντά στο αυθεντικό και βέβαια κλάσεις ανώτερα από τα σημερινά σκυλο-καραγκιοζιλίκια ...

ίσως για την τόσο ιδιαίτερη φωνή του....

καλό ταξίδι Κώστα ...

... το έβαλα εδώ γιατί -για κάποιο λόγο που δεν αντιλαμβάνομαι- το σύστημα δεν μου επιτρέπει να ποστάρω στην ''ενημέρωση'' ....

Δέν έχεις άδικο..
Ηταν cult φιγούρα και μέ μιά αθωότητα..
Ασε πού δέν παράστησε ποτέ τίποτα παραπάνω απ´αυτό πού ήταν,όταν σήμερα τά διάφορα τίποτα όπου μπορούν εκφράζουν καλλιτεχνική και μουσική ''άποψη''..

Ελαφρύ τό χώμα.

που την θυμηθηκες την γειτονια...:award:
ηρωικες τηλεοπτικες εποχες, απο εκει τον θυμομουν πιο πολυ
στην συνεχεια τον εχασα...

γέλα κυρία μου, η ώρα της φωτιάς, συνείδηση μου, κλπ. κλπ.

... να μην πληγώσω κάποιους φίλους αλλά από τις κρυφαδελφίστικες/ μέταλ/ντεκαπάζ μαλλούρα/ μπαλλάντες, προτιμώ χίλιες φορές τις φόρα παρτίδα αδελφίστικες καψουριές του Καφάση ... το μέταλ είναι για άλλα πράγματα... για να κάνει φραπέ το αίμα στα μηνίγγια σου, όχι για να πιάνεις χεράκια ...

Ωχ, πως το λένε στην πεθερά μου αυτό?

Μέχρι πρόσφατα αγόρασε δίσκο του.

Ας είναι ελαφρύ..........................................

Απάντηση: Re: Έφυγε και ο Καφάσης...

γέλα κυρία μου, η ώρα της φωτιάς, συνείδηση μου, κλπ. κλπ.

... να μην πληγώσω κάποιους φίλους αλλά από τις κρυφαδελφίστικες/ μέταλ/ντεκαπάζ μαλλούρα/ μπαλλάντες, προτιμώ χίλιες φορές τις φόρα παρτίδα αδελφίστικες καψουριές του Καφάση ... το μέταλ είναι για άλλα πράγματα... για να κάνει φραπέ το αίμα στα μηνίγγια σου, όχι για να πιάνεις χεράκια ...

Συγκρινεις δυο εντελώς διαφορετικές εποχές,..Ζούμε πλέον σε μια,αν θες, Industrial πραγματικότητα που διαφέρει αισθητά από την ρομαντική διάθεση που χαρακτήριζε τις συνήθειες και γενικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων πριν τριάντα χρονιά...Θέλω να πω ,πως ,κυνηγάμε το ίδιο πράγμα με τελείως διαφορετικό τρόπο...Αλλά ,ο σημερινός νέος,όπως τον έχουν διαμορφώσει οι συνθήκες και το πέρασμα του χρόνου,σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ταυτιστεί με τον μακαρίτη τον Καφαση...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του...

οι εποχές ήταν διαφορετικές όμως, θυμάμαι καλά, η αντιμετώπιση ήταν ίδια με σημερινούς αστέρες.

Όμως απλά αποδείχτηκε ότι ήταν γερό χαρτί τότε...

Ωχ, πως το λένε στην πεθερά μου αυτό?

Μέχρι πρόσφατα αγόρασε δίσκο του.

Ας είναι ελαφρύ..........................................

Καλά ρέ έβγαζε ακόμα δίσκους??
Νά υποθέσω ότι θάχαν από έναν ή πεθερούλα σου καί ο μακαρίτης??:smile::smile:

ίσως γιατί τα καψουροτράγουδα του ήταν ότι πιο κοντά στο αυθεντικό και βέβαια κλάσεις ανώτερα από τα σημερινά σκυλο-καραγκιοζιλίκια ...

ελαφρύ το χώμα.
ο τεθνεώς δεδικαίωται γενικώς. δεν μπορώ όμως, δυστυχώς -και το εννοώ- να συμπλεύσω με τη συλλογική συγκίνηση: πιστεύω πως, τηρουμένων των αναλογιών, είναι απο τις εμβληματικές φιγούρες, τους προπάτορες του σημερινού καψούρικου σκυλο-μπαρόκ. Για την ακρίβεια, θεωρώ πως, σαν attitude είναι το ίδιο ακριβώς. Πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις αλλαγές στο Κοινό Γούστο και τη σημερινή λίγο ως πολύ δικτατορία του προκάτ και του 'μίας χρήσεως'.
Τηλεόραση δεν είχαμε τότε να δώ πως 'έγραφε' εκεί.

Nαναι καλα οπου πηγε γιατι υπεφερε ο ανθρωπος τον τελευταιο καιρο αλλα θα συμφωνησω με τον Κωστα.

Θαρθει η ωρα που και ο Μαζωνακης after life θα ανακυρηχθει μεγας ερμηνευτης και απο τους δασκαλους της τεχνης του λαικου τραγουδιου.

Πολύ κρίμα για τον άνθρωπο.

Τώρα καλλιτεχνικά η συμπάθεια μου είναι δεδομένη ,περισσότερο για το γεγονός ότι οι εποχές τότε ήταν πιο original.
Και βέβαια καμμία σχέση τα νυχτερινά μαγαζιά του τότε, με του σήμερα.

Tα άλλα τα είπε ο Λύμπε.

Υ.Γ. Σπυράκο, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας από τα παλιά. Εγώ (Τζένη Βάνου-4ΑD).

πως εξηγειται η απηχηση του στο ωραιο φυλο της εποχης ?
το ρωταω γιατι οταν ηταν στις δοξες του ....επαιζα με στρατιωτακια....
και διοτι διαβαζω για αδελφο-παραγωγα...

Ακόμα και σε περιόδους που άκουγα κάποια περίπου παρόμοια πράγματα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν στις προτεραιότητες μου.
Συμφωνώ ότι ήταν, υπό μιαν έννοια, η “αρχή” αυτού που σήμερα κυριαρχεί παντού!

Ελαφρύ το χώμα!

ελαφρύ το χώμα.
ο τεθνεώς δεδικαίωται γενικώς. δεν μπορώ όμως, δυστυχώς -και το εννοώ- να συμπλεύσω με τη συλλογική συγκίνηση: πιστεύω πως, τηρουμένων των αναλογιών, είναι απο τις εμβληματικές φιγούρες, τους προπάτορες του σημερινού καψούρικου σκυλο-μπαρόκ. Για την ακρίβεια, θεωρώ πως, σαν attitude είναι το ίδιο ακριβώς. Πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις αλλαγές στο Κοινό Γούστο και τη σημερινή λίγο ως πολύ δικτατορία του προκάτ και του 'μίας χρήσεως'.
Τηλεόραση δεν είχαμε τότε να δώ πως 'έγραφε' εκεί.

Πάντως αρχηγέ καλύτερα Καφάσης παρά τό σημερινό ή και παρελθοντικό καψούρικο σκυλο-έντεχνο μπαρόκ τού Γιάννη Κότσιρα και τών Αφών Κατσιμίχα.
Γιά νά μήν θυμηθώ δηλαδή τον αλήστου μνήμης συνθέτη τής ''Αλλαγής'' Θωμά Μπακαλάκο μέ τό συγκλονιστικό ''Οχι δέν πουλάμε''(:damnyou::rifle:)ή τόν ''ποιητή '' Φωντα Λάδη μέ τό ''Στήν Αθήνα μές στό κέντρο φύτρωσε καινούριο δέντρο''..:D:D

Δέν έχουμε περάσει και λίγα ως ''Γενιά''.:flipout::flipout: