Έφυγε και ο Καφάσης...

Απάντηση: Re: Έφυγε και ο Καφάσης...

E όχι και καλύτερος ο Καφάσης από τους αδερφούς Κατσιμίχα. Είπαμε Σπύρο μου, αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.

Δεν είπα καλύτερος αλλά ''καλύτερα'' Κώστα.
Ποτέ δέν μού άρεσε τό γλυκανάλατο ''ερωτικο-πολιτικό'' στύλ τους..
Οπως καί τό προφανές στημένο έντεχνο μελό σέ πάμπολλα τραγούδια τους.

Το χάσμα των γενεών:flipout:Εγώ μεγάλωσα μαζί τους και τους αγαπώ πολύ, είναι το σάουντρακ της εφηβείας μου και των φοιτητικών μου χρόνων, τι να κάνουμε;

Καλά και η ''δική '' μου γενιά δέν μεγάλωσε μέ Σπάρτακο και Αττίκ.:D:flipout:

Καί εγώ τούς άκουσα καί δίσκους τους είχα στήν αρχή..
Αλλά ρε παιδί μου όλοι αυτοί οι κάτι σάν ''έντεχνοι'' νομίζω πώς φρέναραν τήν ανάπτυξη τού τραγουδιού ..
Λίγο μπαλάντα χιλιοακουσμένη,λίγο καψούρα εκλεπτυσμένη,άντε και ένα κοινωνικό στοιχείο και έως εκεί..
Καμιά ουσιαστική ανάπτυξη στό κάτι παραπέρα τού τραγουδιού και τής μουσικής γενικότερα.

Τα "Ζεστά ποτά" πάντως ωραίος δίσκος ήταν.

Για το έντεχνο γενικά συμφωνώ. Λίγο "δήθεν" η όλη ιστορία

O Καφάσης ηταν ξεχωριστος στο ειδος του.
Θα μπορουσε να κανει μεγαλη καριερα θεατρινου τον κερδισε ομως το τραγουδι.
Στην ερμηνεια των τραγουδιων του, κατεθεσε ολη την θεατρικοτητα και το παθος του, και αυτο ηταν που τον ξεχωρισε, και δημιουργησε τις μεγαλες επιτυχιες της εποχης.
Π.χ. το "γελα κυρια μου" εκανε κυριολεκτικα παταγο και ειναι ακομα και σημερα σλογκαν.
Και Καφαση ακουω που και που, εντεχνο μελο (κρυφο-μελο) ποτε.

Last edited:
Πλάκα-πλάκα έχει παίξει και σέ ταινίες τού Θόδωρου Μαραγκού,μέ τόν οποίον ήσαν και φίλοι.
Τον μακαρίτη μάλιστα τόν έβλεπα συχνότατα στην Επίδαυρο ως έναν ανώνυμο θεατή παραστάσεων..

Re: Απάντηση: Re: Έφυγε και ο Καφάσης...

Γιά νά μήν θυμηθώ δηλαδή τον αλήστου μνήμης συνθέτη τής ''Αλλαγής'' Θωμά Μπακαλάκο μέ τό συγκλονιστικό ''Οχι δέν πουλάμε''(:damnyou::rifle:)ή τόν ''ποιητή '' Φωντα Λάδη μέ τό ''Στήν Αθήνα μές στό κέντρο φύτρωσε καινούριο δέντρο''..:D:D

Δέν έχουμε περάσει και λίγα ως ''Γενιά''.:flipout::flipout:

Αυτό ξαναπέστο με τις "πολιτιστικές αναφορές" που έβαλες.

Η δική μου γενιά έχει σημείο αναφοράς το "Δοξόμπους"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

παίδες το ξανάγραψα και το έγραψε κι ο Λύμπε.
όσοι έχουν ηλικία θυμούνται τον μακαρίτη στο ρόλο του καφετζή - τραγουδιστή αλλά και την απήχησή του τότε στο Φαντάζιο και σία...
Ό,τι είναι οι σημερινοί χαμηλής πολύ χαμηλής αξίας ηταν.
Χαμογελούσαμε.
Μη με βάζετε να κάνω συγκρίσεις τώρα με τους πωλητές εσωρούχων που βγαίνουν στα ταλέντα.
Δυστυχώς ο χρόνος αναδεικνύει φυσιογνωμίες και τις κάνει καλτ φιγούρες μετά από χρόνια.

Δεν γελούσαμε όλοι με τον Κλαους Νόμι ?
Όταν έφυγε ξαφνικά έγινε και θεός και κάλτ.

Και δεδικαίωται.
όπως και ο Καφάσης. Καλό του ταξίδι. Και μπράβο του που κατάφερε μετά από 35 χρόνια να θεωρείται ιστορική φυσιογνωμία

Σγά ρέ ''ελιτιστές''(:D:flipout::flipout:) πού τόν βγάλαμε και μεγάλη φυσιογνωμία..
Δυό καλά λόγια γράψαμε γιά τόν άνθρωπο..

Αμα πιά μέ αυτή την Μουσική Κατηγορία πού δέν μπορεί νά δεχτεί άλλες απόψεις..:smash::music-smiley-005::aetsch:
Αντε μήν ανοίξω νήμα.:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Όπως λέει κι ο Κώστας "ο τεθνεώς δεδικαίωται".
Όχι οτι δεν τον άκουγα, ειδικά με το "γέλα κυρία μου" είχα λειώσει μια κασέτα 8 track :music-smiley-005: στο αγροτικό.
Τώρα τελευταία στα ΜΜΕ διακρίνω κι ένα ρεύμα υπέρ του Γ. Κοινούση, λέτε να γυρίσουμε, λόγω κρίσης, και στο τραγούδι καμιά 35-αριά χρόνια πίσω; :D

για πες τε μου που κοροιδευετε :smash:
ποιος απο τους σημερινους μεγαλους σταρ του τιποτα
ειναι καλυτερος απο τον Πολυχρονιαδη τον Τζορτανελι
ο Παριος ο Τσαλικης ο Νινο η o Kουρκουλης ?
:drummer:

α..ρε Τoni Pinelli !!!!
:music-smiley-005:

για πες τε μου που κοροιδευετε :smash:
ποιος απο τους σημερινους μεγαλους σταρ του τιποτα
ειναι καλυτερος απο τον Πολυχρονιαδη τον Τζορτανελι
ο Παριος ο Τσαλικης ο Νινο η o Kουρκουλης ?
:drummer:

α..ρε Τoni Pinelli !!!!
:music-smiley-005:

Στέλιο μου, δεν περίμενα τέτοια λάθη από έναν άνθρωπο με την πείρα σου... Μπορεί να μην αντέχω να ακούσω ούτε ένα ολόκληρο τραγούδι του Πάριου, αλλά όχι και στο ίδιο καζάνι με Κουρκούλη και Νίνο.. Τουλάχιστο ένα λαρύγγι το έχει ο άνθρωπος... Και από πολύ πρώτο χέρι ξέρω ότι ξηγιέται πολύ καλά στους συνεργάτες του (μουσικούς, τεχνικούς κλπ)

Τώρα, για να μην είμαι τελείως off topic, με τα τργούδια του Καφάση, πραγματικά έκλαψα πολλές φορές από τα γέλια. Ειδικά με το "ένα μόριο είμαι και τέρμα", έλιωνα.. Χωρίς σνομπισμούς και ελιτισμούς. Τα τραγούδια του (όσα ξέρω) μου βγάζανε μόνο χιούμορ.

Είχε όλη την συμπάθειά μου, ειλικρινά. Καλό του δρόμο..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Έφυγε και ο Καφάσης...

...
Αλλά ρε παιδί μου όλοι αυτοί οι κάτι σάν ''έντεχνοι'' νομίζω πώς φρέναραν τήν ανάπτυξη τού τραγουδιού ..
Λίγο μπαλάντα χιλιοακουσμένη,λίγο καψούρα εκλεπτυσμένη,άντε και ένα κοινωνικό στοιχείο και έως εκεί..
Καμιά ουσιαστική ανάπτυξη στό κάτι παραπέρα τού τραγουδιού και τής μουσικής γενικότερα.

Βρήκα και μια αντίστοιχη άποψη επί του θέματος, αλλά με προσοχή παρακαλώ, γιατί η γλώσσα είναι shocking...:HTEHETH63:

On-topic: Κώστα Καφάση R.I.P.

Το link διεγράφη σύμφωνα με τους Όρους χρήσης του φόρουμ του AVCLUB / άρθρο2.7.γ
Όποιος θέλει μπορεί να το ζητήσει μέσω pm από το φίλο o-zone.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Last edited by a moderator: