Εφυγε μικρη...

Ευτυχώς βέβαια η σύγχρονη mainstream μουσική έχει την Adelle :flipout: και μπορεί να κοιμάται ήσυχη

Το mainstream δεν χρειάζεται καμία Adelle για ...να κοιμάται ήσυχο.
Το mainstream, τα τελευταία 30 χρόνια, έχει τη Madonna του.

Φωνάρα, αλλά μέχρι κάποια εποχή. Μετά τα ναρκωτικά εγώ τουλάχιστον δύσκολα αναγνώριζα την παλιά φωνή της ή ακόμη και την ερμηνεία της. Οι επιλογές στην προσωπική ζωή της πάντως ήταν τραγικές όπως είπε κι ο Δημήτρης.

Το ότι είχε πολλά να δώσει, που διάβασα αρκετές φορές -και υποθέτω επάγεται από την ηλικία της - , δεν ισχύει ... εδώ και χρόνια ήταν απλά ένα φάντασμα ... στα νιάτα της, η εξαιρετική εμφάνιση και η καλή φωνή έδωσαν τις συνηθισμένες στο είδος επιτυχίες ...

Κάλλη έχεις ένα θεματάκι με την Νόρα... να το κοιτάξεις γιατί εσύ χάνεις ...

δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνονται ανόμοιες συγκρίσεις.
Η Νόρα είναι συνθέτις, τραγουδίστρια, πιανίστρια, ηγέτις συγκροτήματος και καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα από την σοφτ ποπ.
Απορώ που βρίσκει κάποιος έστω μια συνισταμένη πέραν του ότι είναι και οι δυο γυναίκες.

Re: Απάντηση: Εφυγε μικρη...

Έχει φωνή η Νόρα?

Βεβαίως. Και πολύ καλή μάλιστα.
Αλλά, το κυριότερο, είναι ερμηνεύτρια.
Ακούς το When The Day Is Done (του Drake, από το 'Songs From The Analog Playground' του Charlie Hunter) και σε γκρεμίζει ψυχικά: θέλεις να πεθάνεις.

Βεβαίως. Και πολύ καλή μάλιστα.
Αλλά, το κυριότερο, είναι ερμηνεύτρια.
Ακούς το When The Day Is Done (του Drake, από το 'Songs From The Analog Playground' του Charlie Hunter) και σε γκρεμίζει ψυχικά: θέλεις να πεθάνεις.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εκτός μέτρου...(με την κακή έννοια..)

Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε Κώστα. Μια ερμηνεύτρια δεν είναι απαραίτητα και φωνάρα.
Η φωνάρα είναι ταλέντο, η ερμηνεύτρια είναι δουλειά (και ας μην έχεις ταλέντο).
Άποψη μου φυσικά, αν δικαιούμαι να την πω μιας και είμαι άσχετος και δεν θέλει να με μάθει ο τσιφ :flipout:

R.I.P από εμένα...

Για όσους είναι λίγο πιο μεγάλοι, θυμόσαστε την "κόντρα" μεταξύ Whitney και Μαντόνα, όπου η πρώτη πλασαριζόταν ώς το "καλό παιδί" ενώ η Μαντόνα ώς πιο σεξυ, κλπ κλπ.

Ειρωνία, η μια πέθανε απο ναρκωτικά ενώ η άλλη το έχει ρίξει στην καμπάλα την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή...

(Αλλο ένα κεφάλαιο της νιότης μας κλείνει)

Άνιση μάχη φίλε μου!

Η μαυρούλα με τα τεράστια ψηλά πόδια μεγάλωσε στα πούπουλα με θείες νονές μαμάδες και όλη την εκκλησία να της θυμίζει ότι γεννήθηκε με ένα αστέρι πάνω από το κεφάλι της !Η ζωή σου χρωστάει όταν έχεις τόσα χαρίσματα

Τρίχες! Η ζωή χρωστάει σε αυτήν που έφτασε στην Αμερική έχοντας ως περιουσία δύο δολάρια.

Η Whitney έφηβη έφαγε την παραμύθα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα διάσημο μοντέλο, ή άλλη τριγύριζε στην Νέα Υόρκη σαν αρπακτικό, κάνοντας παρέα με τις πιο underground μούρες της πόλης (James Chance, DNA κλπ)

Περίπου την ίδια περίοδο μπήκαν και οι δύο στην δισκογραφία!
Από τον πρώτο της κιόλας δίσκο η Whitney έγινε έρμαιο της Arista. Αντί να πατήσει πόδι στηριζόμενη στα χαρίσματα της, δέχτηκε να παίξει τον ρόλο της μαύρης Streisand “ Για αυτό σε πήραμε αυτό θα κάνεις” Οποιαδήποτε άλλη με τα χαρίσματα της Whitney θα έμπαινε στο studio με ένα τόνο θράσος

Οποιαδήποτε άλλη με τις ατέλειες της Madonna, θα λιποθυμούσε μπροστά στον Nile Rodgers!Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έδωσε στο κόσμο να καταλάβει πως πρέπει να της συμπεριφέρονται σαν ίση.

Τα τραγούδια της Whitney μιλούσαν για ραγισμένες καρδιές, για ραγισμένα όνειρα, για συντρίμμια κομμάτια και θρύψαλα.
Τα τραγούδια της Madonna απευθύνονταν σε τσαμπουκαλεμένα κορίτσια που την έλεγαν στο μπαμπά τους, για κορίτσια που απαιτούσαν μια χλιδάτη ζωή, αφού είχαν φάει την χλαπάτσα όμως πρώτα

Όταν η αντιπαλότητα τους φούντωσε τότε ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει πια ήταν αποφασισμένη να νικήσει.

Η Whitney φοβήθηκε το underground!Μαυρίλα στην προσωπική της ζωή και μπροστά αστραφτερό δόντι, ούτε λόγος βέβαια για μια πιο προσεγμένη παραγωγή, για έναν μαύρο δίσκο έστω.
Η Madonna γνωρίζοντας πολύ καλά την σχέση underground _ mainstream, χειρίστηκε τα πάντα προς όφελος της. Ξεσήκωνε από το Underground όλα τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να περάσουν στο ευρύ κοινό και τα έφερνε στην επιφάνεια κάθε φορά με ένα άλλο πρόσωπο! Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει χρόνια τώρα το ίδιο αλάνθαστο σχέδιο! Δεν κάνουμε ποτέ κάτι πρωτοποριακό πρώτοι, αλλά τρέχουμε να είμαστε μονίμως οι δεύτεροι! Το γνωστό κόλπο που ισχύει και για την γκόμενα στο μπαρ που της την πέφτουν δέκα (Ο πρώτος όπως και να είναι τρώει πάντα χυλόπιτα, ο τρίτος δεν προλαβαίνει).

Από κει και πέρα όλα ήταν προς όφελος της!
Η Whitney δεν αρνήθηκε ποτέ τίποτα.
Η Madonna αρνήθηκε ντουέτο με τον Michael Jackson γιατί ήθελε να κάνει με τον Prince.
H Whitney έκανε με τον Baby face τον καλύτερο δίσκο της καριέρας της. Η Madonna τον χειρότερο της
Η Madonna έφτιαξε δική της εταιρεία Συνεργάστηκε με τους Massive και φρόντισε να τσιμπήσει τον Graig Armstrong από την παρέα. Η Madonna από όπου περνούσε καβάτζαρε για να έχει στην συνέχεια.

Η Whitney Κάθε φορά που αποτύγχανε έσπαγε και μία νότα της, μέχρι που στο τέλος η εταιρεία της το είπε καθαρά “No φωνή, no δίσκος”.
H Madonna κάθε φορά που αποτύγχανε, απλώς προχωρούσε παρακάτω. Είναι η γνωστή θεωρία του νικητή “ Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις μια αποτυχία δείχνει το πόσο είσαι έτοιμος για την επόμενη επιτυχία”

Άστα φίλε μου, τελείως άνιση μάχη

Η Madonna είναι ένα ταλαντούχο “κάθαρμα” με στόχο να σαρώσει όλους τους σταρ και αντιστάρ στο πέρασμα της. Σιγά μην πάρει ναρκωτικά......

Τι συγκρίνεις?
Φουντωτό γυαλιστερό γατάκι του καναπέ με αφηνιασμένη τίγρη της ζούγκλας

birman_cat-final.jpg

tiger.jpg

Μόλις το γατάκι βγήκε στο δρόμο το κατασπάραξαν! Στράφι πήγε όπως είπε και ο chief

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εκτός μέτρου...(με την κακή έννοια..)

δεν υπάρχει καλή και κακή έννοια - όπως δεν υπάρχουν και λάθη.
το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα.
και η Norah, στο συγκεκριμένο, είναι συγκλονιστική πέραν πάσης περιγραφής.
για μένα πάντα.
στον ίδιο δίσκο λέει και το More Than This των Roxy Music.
Εγώ, αν ήμουν ο Brian, θα είχα χάσει τον ύπνο μου.

Απάντηση: Re: Εφυγε μικρη...

Άνιση μάχη φίλε μου!

Η μαυρούλα με τα τεράστια ψηλά πόδια μεγάλωσε στα πούπουλα με θείες νονές μαμάδες και όλη την εκκλησία να της θυμίζει ότι γεννήθηκε με ένα αστέρι πάνω από το κεφάλι της !Η ζωή σου χρωστάει όταν έχεις τόσα χαρίσματα

Τρίχες! Η ζωή χρωστάει σε αυτήν που έφτασε στην Αμερική έχοντας ως περιουσία δύο δολάρια.

Η Whitney έφηβη έφαγε την παραμύθα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα διάσημο μοντέλο, ή άλλη τριγύριζε στην Νέα Υόρκη σαν αρπακτικό, κάνοντας παρέα με τις πιο underground μούρες της πόλης (James Chance, DNA κλπ)

Περίπου την ίδια περίοδο μπήκαν και οι δύο στην δισκογραφία!
Από τον πρώτο της κιόλας δίσκο η Whitney έγινε έρμαιο της Arista. Αντί να πατήσει πόδι στηριζόμενη στα χαρίσματα της, δέχτηκε να παίξει τον ρόλο της μαύρης Streisand “ Για αυτό σε πήραμε αυτό θα κάνεις” Οποιαδήποτε άλλη με τα χαρίσματα της Whitney θα έμπαινε στο studio με ένα τόνο θράσος

Οποιαδήποτε άλλη με τις ατέλειες της Madonna, θα λιποθυμούσε μπροστά στον Nile Rodgers!Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έδωσε στο κόσμο να καταλάβει πως πρέπει να της συμπεριφέρονται σαν ίση.

Τα τραγούδια της Whitney μιλούσαν για ραγισμένες καρδιές, για ραγισμένα όνειρα, για συντρίμμια κομμάτια και θρύψαλα.
Τα τραγούδια της Madonna απευθύνονταν σε τσαμπουκαλεμένα κορίτσια που την έλεγαν στο μπαμπά τους, για κορίτσια που απαιτούσαν μια χλιδάτη ζωή, αφού είχαν φάει την χλαπάτσα όμως πρώτα

Όταν η αντιπαλότητα τους φούντωσε τότε ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει πια ήταν αποφασισμένη να νικήσει.

Η Whitney φοβήθηκε το underground!Μαυρίλα στην προσωπική της ζωή και μπροστά αστραφτερό δόντι, ούτε λόγος βέβαια για μια πιο προσεγμένη παραγωγή, για έναν μαύρο δίσκο έστω.
Η Madonna γνωρίζοντας πολύ καλά την σχέση underground _ mainstream, χειρίστηκε τα πάντα προς όφελος της. Ξεσήκωνε από το Underground όλα τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να περάσουν στο ευρύ κοινό και τα έφερνε στην επιφάνεια κάθε φορά με ένα άλλο πρόσωπο! Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει χρόνια τώρα το ίδιο αλάνθαστο σχέδιο! Δεν κάνουμε ποτέ κάτι πρωτοποριακό πρώτοι, αλλά τρέχουμε να είμαστε μονίμως οι δεύτεροι! Το γνωστό κόλπο που ισχύει και για την γκόμενα στο μπαρ που της την πέφτουν δέκα (Ο πρώτος όπως και να είναι τρώει πάντα χυλόπιτα, ο τρίτος δεν προλαβαίνει).

Από κει και πέρα όλα ήταν προς όφελος της!
Η Whitney δεν αρνήθηκε ποτέ τίποτα.
Η Madonna αρνήθηκε ντουέτο με τον Michael Jackson γιατί ήθελε να κάνει με τον Prince.
H Whitney έκανε με τον Baby face τον καλύτερο δίσκο της καριέρας της. Η Madonna τον χειρότερο της
Η Madonna έφτιαξε δική της εταιρεία Συνεργάστηκε με τους Massive και φρόντισε να τσιμπήσει τον Graig Armstrong από την παρέα. Η Madonna από όπου περνούσε καβάτζαρε για να έχει στην συνέχεια.

Η Whitney Κάθε φορά που αποτύγχανε έσπαγε και μία νότα της, μέχρι που στο τέλος η εταιρεία της το είπε καθαρά “No φωνή, no δίσκος”.
H Madonna κάθε φορά που αποτύγχανε, απλώς προχωρούσε παρακάτω. Είναι η γνωστή θεωρία του νικητή “ Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις μια αποτυχία δείχνει το πόσο είσαι έτοιμος για την επόμενη επιτυχία”

Άστα φίλε μου, τελείως άνιση μάχη

Η Madonna είναι ένα ταλαντούχο “κάθαρμα” με στόχο να σαρώσει όλους τους σταρ και αντιστάρ στο πέρασμα της. Σιγά μην πάρει ναρκωτικά......

Τι συγκρίνεις?
Φουντωτό γυαλιστερό γατάκι του καναπέ με αφηνιασμένη τίγρη της ζούγκλας

birman_cat-final.jpg

tiger.jpg

Μόλις το γατάκι βγήκε στο δρόμο το κατασπάραξαν! Στράφι πήγε όπως είπε και ο chief

ΕΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το γατακι που εβαλες ειναι Σιαμεζικο
μοιαζει με το δικο μου
ειναι ενα πλασμα πολυ ανεξαρτητο και ελευθερο
δεν του αρεσει ο καναπες και κοντραρει παντα τα αφεντικα του
δεν εχει σχεσει με τις κυριες
σε παρακαλω να ανακαλεσεις

( για το γατακι ....για τις κυριες οτι λες σεβαστο ! )

.

δεν υπάρχει καλή και κακή έννοια - όπως δεν υπάρχουν και λάθη.
το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα.
και η Norah, στο συγκεκριμένο, είναι συγκλονιστική πέραν πάσης περιγραφής.
για μένα πάντα.
στον ίδιο δίσκο λέει και το More Than This των Roxy Music.
Εγώ, αν ήμουν ο Brian, θα είχα χάσει τον ύπνο μου.

Νομίζω πως μένει πίσω Κώστα...Χάνει σε ρυθμό....Με άλλα λόγια νομίζω πως της ταιριάζουν καλύτερα ηπιότερα πράγματα...
Με μια ακουστική κιθάρα νομίζω πως βρίσκεται περισσότερο στο στοιχείο της...

edit..Ξέρεις πως δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν αποκλειστικά την αρτιότητα,,αλλά το αλουμίνιο το θέλω καλοβουρτσισμενο...:ADFADF1:

Last edited:

το γατακι που εβαλες ειναι Σιαμεζικο
μοιαζει με το δικο μου
ειναι ενα πλασμα πολυ ανεξαρτητο και ελευθερο
δεν του αρεσει ο καναπες και κοντραρει παντα τα αφεντικα του
δεν εχει σχεσει με τις κυριες
σε παρακαλω να ανακαλεσεις

( για το γατακι ....για τις κυριες οτι λες σεβαστο ! )

.

Ανακαλώ, ήταν το πρώτο που βρήκα και καθόταν σε καναπέ!!!!:Banane0: