Έφυγε ο Black του Wonderful life

levono1

New member
8 January 2016
49
Έφυγε την Τρίτη από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Βρετανός τραγουδιστής Colin Vearncombe, γνωστός ως Black, ο οποίος τη δεκαετία του 1980 είχε γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο με τις μεγάλες του επιτυχίες «Wonderful Life» και « Sweetest Smile».

https://www.youtube.com/watch?v=P2K_1qvIsFo

https://www.youtube.com/watch?v=PrFfzOYY45M

Last edited by a moderator:
Re: Εφυγε ο Black του Wonderful life

από τα λίγα LP που τα έχω αγοράσει δύο φορές ώστε να τα έχω σε καλή κατάσταση!

RIP

Μπορει να μην ηταν "ψαγμενος",μπορει να ηταν mainstream,μπορει να μην ηταν πρωτοπορος και ιδρυτης σχολης,μπορει ακομα να ηταν εκνευριστικος για καποιους ανησυχους ακροατες..Ομως το "Wonderfull life" ηταν κομματαρα,συντροφευσε αξεχαστες (και δυσκολες) προσωπικες μου στιγμες.Στο καλο να πας αγαπητε..

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σ'όλους τους φίλους όσο γίνεται. Με λύπη μου το άκουσα από την τηλεόραση το γεγονός .....
Προσωπικά ήταν από τους αγαπημένους τραγουδιστές των 80's !!!!! Σίγουρα το Wonderful Life (1987) (κομματάρα όπως έγραψε πιο πάνω ένας φίλος) είναι από τα τραγούδια που ξεχώρισαν σε αυτή την δεκαετία !!!!
R.I.P

Μια ωραια στιγμη των 80ς, και με ενα βιντεο με πολυ αισθητικη (κινηματογραφικη) για τα τοτε δεδωμενα.
Ο Θεος ας τον αναπαυσει.

Στην εποχή του ήταν όσο μαύρη μπορούσε να είναι η ποπ...
μας κράτησε συντροφιά πολλά βράδια
άδικο να τον θυμούνται για το wonderful life (που ήταν και το πιο αδύναμο κομμάτι του)
Και το ντεμπούτο του και το Comedy ήταν εξαιρετικά lp
Δεν τον ξεχασα με τα χρόνια...
Είχα παίξει στον Lab το sweetest smile και το ακούω ακόμα και σήμερα...(είναι κατά μια έννοια ο αγαπημένος μου σκονισμένος ποπ ύμνος)
νομίζω πως τα τραγούδια του μιλούσαν για το μέλλον του..........
Είχε μία καταχνιά πάνω του...δεν έμοιαζε με κάποιον που θα γεράσει κανονικά..
Καλό δρόμο και σε αυτόν ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

colin-vearncombe.jpg

I think my heart must be made of clay
'Cause everyone said it would be broken someday
And now I've come to that fateful day
So I sit on the floor
With my head in my hands

And don't tell me how to make it pay
I write a new song every day
I just wish I was made of wood
I might not feel pain
Even if I should, even if I should
If I should

The sweetest smile that ever did
Melt the pats in the butter dish
And if you could have believed in me
I swear to God, I'd have made damn sure

Our hearts were warm, and glad with wine
I'd keep the doors locked all the time

I just wish I was made of wood

You might not seem glad
Even if you should, even if you should
If you should, if you should
If you should

I think my heart must be made of clay
'Cause everyone said it would be broken someday
Seems like I have come to that fateful day
So I sit on the floor

With my head in my hands
With my head in my hands
If I should, if I should
If I should, uh if I should

Το 1987 ήμουν σε μια νέα φάση ζωής και αναθεώρησης μουσικών προτιμήσεων (μάλλον πλήρης αποπροσανατολισμός) και αποδόμησης σταθερών αξιών.
Μέσα σε όλα τα διάφορα, το απλοϊκό φαινομενικά και λιτό wonderfull life αλλά και το everything... που φυσικά άκουγα μόνο από το ραδιόφωνο αλλά και η μή καβαλημένη περσόνα (κάτι που θα δικαιολογούσα κανονικά με την τεράστια επιτυχία που είχε) μου τον έκανε πολύ συμπαθή.
Αργότερα η σταδιακή απομάκρυνση από τα φώτα της δημοσιότητας παρά η φθορά με επανάληψη ίδιου μοτίβου επιτυχίας μου ενίσχυσε την εικόνα του καλλιτέχνη.

Δυστυχώς άλλη μια απώλεια, πρόωρη αυτή τη φορά...

To video του Wonderful Life είναι τόσο μπροστά από την εποχή του τεχνικά και αισθητικά, που ακόμα και σήμερα να μου το έδειχναν πρώτη φορά θα έλεγα ότι γυρίστηκε την τελευταία πενταετία. Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι κάμερες και τι τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν το 1987 για αυτό το αποτέλεσμα που θυμίζει DSLR μηχανή του σήμερα. και ένα σποιλερ. Στο 1.08 κάτω δεξιά στην κίνηση της κάμερας προς τα πίσω φαίνονται για ένα δευτερόλεπτο οι ράγες του rail cam....
https://www.youtube.com/watch?v=P2K_1qvIsFo

Μπορει να μην ηταν "ψαγμενος",μπορει να ηταν mainstream,μπορει να μην ηταν πρωτοπορος και ιδρυτης σχολης,μπορει ακομα να ηταν εκνευριστικος για καποιους ανησυχους ακροατες..Ομως το "Wonderfull life" ηταν κομματαρα,συντροφευσε αξεχαστες (και δυσκολες) προσωπικες μου στιγμες.Στο καλο να πας αγαπητε..

+1!

Last edited:
ξεχωρισε , αυτο ειναι η αληθεια (εστω με λιγα τραγουδια) , στο δευτερο μισο των 80's στο οποιο κυριαρχουσε ενας μονοτονος κακοηχος τονος
απο τα συνθι φασον.
Αυτη η κατρακυλα των 80's ειναι ενα μεγαλο διαρκες ερωτημα...

Μπα,
το πρόβλημα στα 80ς στον mainstream χώρο πάντα ήταν ακριβώς πάνω στο 85-86
τοτε που
ο James Brown (Livin in America)
o Peter Gabriel (Seldgehammer)
και ο Sting (Will be together)
ακουγόντουσαν ακριβώς το ίδιο

μετά το 87 και κυρίως από 89-94 το mainstream εκτινάχθηκε
μέχρι και ο George Micheal έκανε καλό δίσκο τότε.....