«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης ΙΙ

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Ρε παιδιά γιατί έκλεισε το προηγούμενο Thread?

Τυχάνει να γνωρίζω τον πολιτικό συντάκτη Γιάννη Διακογιάννη που έφυγε προσωπικά και να το θεωρώ δάσκαλο μου σε πολλά πράγματα. Με το Γιάννη φάγαμε και ήπιαμε, αγωνιστήκαμε, αγκαλιαστήκαμε, διαφωνήσαμε και μαλλώσαμε και δουλέψαμε.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του επί 4 χρόνια στο Φεστιβάλ Σύμης όπου συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή (κατάγεται από τη Σύμη, όπως και εγώ) του οποίου ήταν εμπνευστής και πραγματική ψυχή ενώ ήταν πάντα αφανής, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις.

ϊδρυσε επίσης το Φεστιβάλ Πάτρας μαζί με το Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Γιάννης ήταν άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός και αγωνιστής. Τίμιος και δεν τα έπερνε από κανένα σε αντίθεση με άλλους του συναφιού του.

Ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος αλλά και σπουδαίος μάνατζερ. Αγαπούσε την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Εβλεπε όμως και μακρύτερα.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Σύμης και επέκτεινε το Φεστιβάλ για να περικλείσει τη Χάλκη, την Τήλο και το Καστελλόριζο.

Έβλεπε τον πολιτισμό στην εσχατιά της Ελλάδας σαν Εθνική υπόθεση.

Το θυμάμαι σαν χτες να μου λέει:

"Δημήτρη μου, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι σημαντικό να ακούγεται το όνομκα της Σύμης και του Καστελλόριζου στο εξωτερικό. Να το γράφουν οι εφημερίδες. Να έρχονται εδώ πολιτικοί από όλοι την Ευρώπη. Είναι σημαντικό πολιτικά για την Ελλάδα"

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως ο Γιάννης δεν υπάρχει πιά....

Ρε παιδιά γιατί έκλεισε το προηγούμενο Thread?

Τυχάνει να γνωρίζω τον πολιτικό συντάκτη Γιάννη Διακογιάννη που έφυγε προσωπικά και να το θεωρώ δάσκαλο μου σε πολλά πράγματα. Με το Γιάννη φάγαμε και ήπιαμε, αγωνιστήκαμε, αγκαλιαστήκαμε, διαφωνήσαμε και μαλλώσαμε και δουλέψαμε.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του επί 4 χρόνια στο Φεστιβάλ Σύμης όπου συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή (κατάγεται από τη Σύμη, όπως και εγώ) του οποίου ήταν εμπνευστής και πραγματική ψυχή ενώ ήταν πάντα αφανής, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις.

ϊδρυσε επίσης το Φεστιβάλ Πάτρας μαζί με το Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Γιάννης ήταν άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός και αγωνιστής. Τίμιος και δεν τα έπερνε από κανένα σε αντίθεση με άλλους του συναφιού του.

Ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος αλλά και σπουδαίος μάνατζερ. Αγαπούσε την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Εβλεπε όμως και μακρύτερα.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Σύμης και επέκτεινε το Φεστιβάλ για να περικλείσει τη Χάλκη, την Τήλο και το Καστελλόριζο.

Έβλεπε τον πολιτισμό στην εσχατιά της Ελλάδας σαν Εθνική υπόθεση.

Το θυμάμαι σαν χτες να μου λέει:

"Δημήτρη μου, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι σημαντικό να ακούγεται το όνομκα της Σύμης και του Καστελλόριζου στο εξωτερικό. Να το γράφουν οι εφημερίδες. Να έρχονται εδώ πολιτικοί από όλοι την Ευρώπη. Είναι σημαντικό πολιτικά για την Ελλάδα"

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως ο Γιάννης δεν υπάρχει πιά....

Θα έλεγα ότι ο εκλιπών είναι πολύ πιό σημαντικός δημοσιογράφος απο τον αθλητικογράφο και συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα τού Δημήτρη.Δεν ήταν βεβαια αρεστός απο το εκσυγχρονιστοφιλελεύθερο μπουρδιστάν,οπότε δεν ήταν και πολύ famous.Ελαφρύ το χώμα.........
Ο αθλητικογράφος άς είναι καλά .Το τί έχει προσφερει στο ποδόσφαιρο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Παντως πολύ λιγότερα απ´όσα τού χρεώνουν.

το προηγουμενο φιλοι μου εκλεισε με δικη μου υπαιτιοτητα λογω οτι ηταν λαθος πληροφορηση
μπορουμε να συνεχισουμε απ εδω της παρατηρησεις μας γοα τον Γιαννη Διακογιαννη οπως ακριβως μας περιεγραψαν ο Δημητρης και ο Σπυρος

Η Ελληνική δημοσιογραφία έγινε φτωχότερη. Δεν είναι μόνο η οικογένεια της αθλητικογραφίας που έχασε έναν γίγαντα. Είναι η δημοσιογραφία στο σύνολό της, που έχασε έναν άνθρωπο που αποτελούσε φάρο για τις επόμενες γεννιές.

Το αν ήταν famous ή όχι, λίγο με απασχολεί, αν και τον θεωρώ τον διασημότερο έλληνα δημοσιογράφο ever, μετά ίσως από τον Freddy Γερμανό. Αν βάλουμε κάτω πόσες γεννιές έχουν ακούσει τη φωνή του σε μεταδόσεις αγώνων στίβου και ποδοσφαίρου, τότε οι συγκρίσεις είναι άνισες για οποιονδήποτε άλλο αθλητικογράφο.

Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι από κάποιους λίγους χλευάστηκε τα τελευταία χρόνια, εξ' αιτίας της δυσκολίας που είχε πια -λόγω ηλικίας- στον ζωντανό σχολιασμό των αγώνων. Τα συλληπητήριά μου στους δικούς του ανθρώπους και τους συνεργάτες του.

Ρε παιδιά... Μπλέξατε τα μπούτια σας.....
Δεν μιλάμε για τον αθλητικογράφο Γ.Διακογιάννη. Απλή συνωνυμία είναι ...

Τη έκανα πάλι, ε;:damnyou:
Πάντως του έβγαλα τρομερό επικήδειο...:bang:

Ο "επικήδειος" του Φώτη είναι από τα γραπτά εκείνα που σε κάνουν να διαβάζεις όλο το thread από την αρχή πιστεύοντας πως η Αλτσχάιμερ σου χτύπησε την πόρτα.
Τον έθαψες πριν την ώρα του τον άνθρωπο
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ουφ!!! ευτυχώς!!!
Σε ότι αφορά το πολικό συντάκτη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάσει.

Re: Απάντηση: «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης ΙΙ

Μεγάλωσα με τις αναμεταδόσεις του και λυπήθηκα πολύ για τον χαμό του.
Καλό ταξίδι...

Γιάννη, διάβασε και το thread…

Άλλος Διακογιάννης έφυγε. Αυτός που έφυγε ήταν γεννημένος το '57.

Πάντως ο δημοσιογράφος πού χάθηκε ηταν μονον 49 ετών,υπόδειγμα εντιμότητας και καλός πατριώτης.Ειναι πολύ σημαντική απώλεια για την δημοσιογραφία.Εγραφε στα Νεα και ο Δημήτρης ο Αντωνόγλου δίνει ενα πολύ καλό βιογραφικό σε προηγούμενο post.
Οπως τεράστια εθνική απώλεια ήταν ο χαμός τού Πρέσβεως επι τιμή Μιχάλη Δούντα,ενός έντιμου και σπουδαίου διπλωμάτη που έθεσε ολοκληρη τήν ζωή του στην υπηρεσία τής πατρίδας.Φυσικά δεν ανήκε στούς ενδοτικούς χάσκακες,που έχουν ερωτευτεί τήν Τουρκία .Η απώλειά του πέρασε στα ψιλά,αλλά είναι πολύ σημαντική ειδκά όταν τώρα βρίσκονται στα πράγματα ´τετρομαγμένοι´πού κάνουν τα τσίσα τους,μόλις ο Ερντογάν και ο Γκιούλ κάνουν μπού.