EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Ίσως να ακούγεται εύκολο προξενιό, αλλά δεν είναι...

Έχω ένα σύστημα αποτελούμενο από ηχεία Aurum Cantus V2M, ενισχυτή Cayin A88T, sub Audiovector K-super, ένα apple tv κι ένα dac (V-Dac στην αρχή, Xindak Dac-5 στη συνέχεια, και σε λίγες μέρες έναν Aqvox D/A MKI). Όλα ήταν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που άλλαξα σπίτι...
Ο νέος χώρος ακρόασης είναι 15-16τμ συνολικά (8-9τμ μικρότερος από τον προηγούμενο), πράγμα το οποίο με έκανε να φανταστώ ότι τα μικρά V2M θα "κελαηδούσαν" ακόμα πιο όμορφα. Δυστυχώς συνέβει το ακριβώς αντίθετο... Η διασπορά του ήχου ήταν μέτρια, η δε χροιά του "ψεύτικη". Ο Cayin συμμάζεψε αρκετά το πρώτο (είχα έναν Primare l21 πριν αλλάξω σπίτι) και αρκετά περισσότερο το δεύτερο. Έχασα όμως το βαθύ και γρήγορο μπάσο το οποίο δεν ξαναβρήκα ούτε μετά από rolling στις λάμπες.
Με λίγα λόγια η "φαγούρα" δεν πέρασε...
Προσφάτως ο ντίλερ, φίλος και μέντορας μου στα του ήχου, μου "προξένεψε" σε πολύ καλή τιμή την Dianne με "κουμπάρο" έναν Audia Flight Three...
Αδιαμφισβήτητα το "πήγαινε και άκουσέ τα" είναι η πρώτη σκέψη ενός φρονίμου, μόνο που για να συμβεί αυτό απαιτούνται 4 πτήσεις και 500 ευρώ για εισιτήρια.
(Παρεπιπτώντως δεν μπαίνω εύκολα σε αεροπλάνα!)
Reviews που διάβασα γράφουν από πολύ καλά έως και εξαιρετικά πράγματα και για τα δυο μοντέλα (αντίστοιχα βέβαια γράφουν και γι' αυτά που ήδη έχω).
Επίσης η εμπιστοσύνη μου στον ντίλερ είναι μεγάλη. Έχω μείνει πραγματικά ευχαριστημένος με οτιδήποτε μου έχει προτείνει μέχρι σήμερα (:2thumb22sup:),
είτε ακούγοντας το πριν (ηχεία, sub), είτε όχι (καλώδια).
Πάει όμως κανείς ραντεβού στα...κουφά με ηχεία (κυρίως...) αλλά και ενισχυτή;

Τυγχάνει κάποιος από τους πιο έμπειρους εδώ να γνωρίζει τί περίπου κατέχω και τί περίπου σκέφτομαι να αποκτήσω, και αν αυτή η αλλαγή αξίζει τον κόπο και τα χρήματα;
(δεδομένου ότι στη μεταπώληση θα χάσω)

Σας ευχαριστώ πολύ - ιν αντβάνς... :smileJap:

Reviews:
http://www.ultraaudio.com/equipment/egglestonworks_dianne.htm
http://sites.thestar.com.my/audio/story.asp?file=/2010/1/4/afreviews/5377416&sec=afreviews

παράξενο πράγμα...
δεν μας περιγράφεις λίγο πως ήταν ο πρώτος χώρος και πως είναι τώρα?

Μόλις ανακάλυψα ένα σχετικό (με τα Eggleston) θέμα, αλλά ο κάτοχος το άφησε λίγο μετά την αγορά... (ελπίζω και εύχομαι να τα απολαμβάνει!):dancing:

Ο νέος χώρος είναι 3.5μ x 4.5μ, περίπου δηλ 16τμ. Το πάτωμα είναι ένα παράξενο υλικό που μοιάζει οπτικά με σανίδι και στην αφή με πλαστικό. Ένα χαλί καλύπτει μεγάλο μέρος του (μπροστά από τα ηχεία μέχρι τη θέση ακρόασης). Περιμετρικά τοίχοι, δυο πόρτες κι ένα παράθυρο.
Το άσχημο εδώ είναι ότι δεν μπορώ να στήσω τα ηχεία στη μικρότερη πλευρά, πράγμα που ο ίδιος ο κατασκευαστής (της Cantus) συστήνει. Μία φορά που το δοκίμασα πρόχειρα άκουσα διαφορά (κυρίως στη διασπορά του ήχου. Ήταν, πως να το πω... πιο 3D?).
Ο προηγούμενος χώρος ήταν περίπου 4.5μ x 5μ συν 10τμ από "συγγενή" χώρο. Το πάτωμα ήταν μάρμαρο με αρκετές "στρώσεις" χαλιών και μοκετών. Περιμετρικά τοίχοι, μια πόρτα, ένα παράθυρο και μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη μία πλευρά.
Οι πολυθρόνες εξυπακούονται και στις δυο περιπτώσεις!
Δεν ξέρω αν η περιγραφή αυτή είναι οκ ή χρειάζεται κάτι πιο σπεσίφικ...

βασικά το στήσιμο στη μεγάλη διάσταση δεν ευνοεί.

Στο νέο χώρο οι πόρτες είναι ανοιχτές την ώρα της ακρόασης?
Η βιβλιοθήκη δεν υπάρχει πλέον?
Η συμμετρία υπήρχε πριν?...τώρα?

Ναι δυστυχώς το άκουσα και το κατάλαβα. Είναι όμως έτσι το δωμάτιο που δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Η μία -απέναντι από τα ηχεία- μπορεί να κλείσει, ή άλλη όχι (εμποδίζεται από το ηχείο).
Η βιβλιοθήκη έμεινε στην Αθήνα...
Επισυνάπτω φωτό για να πάρεις μια ιδέα του χώρου και να μην ταλαιπωρώ και τη φαντασία σου (σόρυ για την ακαταστασία!).

View attachment 52824

Last edited:
καλημέρα,

μάλλον εγω είμαι αυτός με τα νεοαποχτηθέντα Dianne...
Πάντως όντως τα απολαμβάνω!

Ο χώρος που έχω είναι μάλλον μεγάλος (πάνω απο 50 μ^2) και το ύψος επίσης μεγάλο 5,5μ...

Η απόσταση ακρόασης είναι περίπου 3μ. Τα μόνα που έχω να σου πώ είναι μόνο θετικά! Βέβαια είμαι πολύ άπειρος και αυτός είναι και ο λόγος που το "άφησα" λίγο το θέμα. Τα ηχεία οδηγούμενα απο έναν advance acoustic 305DA, ΓΕΜΙΖΟΥΝ τον χώρο για πλάκα. Η ανάλυση είναι εξαιρετική αφού ακούγονται ήχοι που δεν άκουγα πρίν ( η σύζηγος νομίζει πως χάλασε το αγαπημένο της CD -Amelie- γιατί ακούει τους ήχους των πλήκτρων του ακορδεόν...). Το μπάσο είναι ζωντανό (είμαι πολύ fan) και ελεγχόμενο. Μετά την πρώτη εβδομάδα του κεραβνοβόλου έρωτα, διαπίστωσα οτι μάλλον μπουμάριζαν, και ξαψαχνίζοντας το forum, πήγα και έβαλα απο ένα κομμάτι γρανίτη κάτω απο κάθε ηχείο (το πάτωμα είναι όλο ξύλινο καρφωτό). Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και έχω την εντύπωση πως κέρδισα λίο ακόμα σε ανάλυση. Αυτό που με εντυπωσιάζει πολύ είναι το πως βγαίνει η σκηνή! Δεν το έχω ξαναζήσει τόσο έντονα. Αφού κοιτάω τα ηχεία, και μου φαίνεται οτι ο ήχος δεν έρχεται απο αυτά, αλλά απο διάφορα μέρη του χώρου! Πρόσφατα (και μετα απο πολύ διάβασμα) πήρα ένα CD advance 203-II, το οποίο μου έκοψε λίγο μπάσο (έπαιζα με ένα παλιό SONY CDP597), ανέβασε την ανάλυση και την σκηνή σε απίστευτα επίπεδα, αλλά νομίζω πως έχει πολύ έντονη την υψήλή περιοχή με αποτέλεσμα να με κουράζει (μάλλον θα το αλλάξω σύντομα). Νομίζω οτι τα Dianne στα λεφτά τους είναι ευκαιρία. Η ποιότητα κατασκευής όπως έχω ξαναγράψει είναι εκτός ανταγωνισμού. Στα δικά μου πάντως αυτιά έπαιζαν καλύτερα και απο άλλα ακριβότερα της ίδιας μάρκας, μάλλον είναι φτιαγμάνα για "γήινους" ενισχυτές. Με τον Audia flight -3 , τα άκουσα στον χώρο του αντιπροσώπου και έπαιζαν πιο γεμάτα απο ότι με τον δικό μου advance.

Αν χρειαστείς κάτι, στη διάθεσή σου.

Έλα ρε Ιάκωβε!!! Εσύ είσαι ο άνθρωπός μου! :a0210:

Βέβαια είμαι πολύ άπειρος και αυτός είναι και ο λόγος που το "άφησα" λίγο το θέμα
Συμπάσχω φίλε... κι εγώ στους "άπειρους" αυτοκατατάσσομαι...

Η ανάλυση είναι εξαιρετική αφού ακούγονται ήχοι που δεν άκουγα πρίν
Για θύμισέ μου -αν έχεις την καλοσύνη- ποιό ακριβώς ήταν το "πρίν" και με ποιά σύγκρινες. Άκουσες κι άλλα ηχεία από τον Αντώνη? Κανά Cantus μήπως (αν του έχει ξεμείνει) ?

η σύζηγος νομίζει πως χάλασε το αγαπημένο της CD -Amelie- γιατί ακούει τους ήχους των πλήκτρων του ακορδεόν
Συμβαίνουν αυτά... Καλό είναι να τα "εκβιάζεις" και λίγο για να δικαιολογείς τις αγορές σου!
Στο θέμα της ανάλυσης πάντως έχω μπερδευτεί λίγο διότι τα reviews τα περιγράφουν ως περισσότερο "ευχάριστα" και λιγότερα αναλυτικά.
Δεν θα ήθελα να χάσω την ανάλυση των V2M...

διαπίστωσα οτι μάλλον μπουμάριζαν
Αυτό με φοβίζει λίγο. "Μπουμάριζαν" σαν MA RS6 με πλάτη στον τοίχο ας πούμε? Είμαι κι εγώ fan του μπάσου αρκεί να μη γίνεται artificial σαν το προηγούμενο που ανέφερα...

Αφού κοιτάω τα ηχεία, και μου φαίνεται οτι ο ήχος δεν έρχεται απο αυτά, αλλά απο διάφορα μέρη του χώρου!
Μόλις περιέγραψες τον "πόνο" μου... (διασπορά)

Πρόσφατα (και μετα απο πολύ διάβασμα) πήρα ένα CD advance 203-II, το οποίο μου έκοψε λίγο μπάσο (έπαιζα με ένα παλιό SONY CDP597), ανέβασε την ανάλυση και την σκηνή σε απίστευτα επίπεδα, αλλά νομίζω πως έχει πολύ έντονη την υψήλή περιοχή με αποτέλεσμα να με κουράζει
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει αυτό με τις φθηνές πηγές... Σου "ματώνουν" τα αυτιά... Δεν είμαι πολύ σχετικός με αναπαρωγείς cd μια που δεν χρησιμοποιώ (ένα audiolab του κουτιού που έχω το παράτησα στην Αθήνα). Νομίζω πως όταν το αποφασίσεις τα υπόλοιπα παιδιά εδώ θα σε βοηθήσουν. Η μόνη ιδέα που έχω (αν δεν θες να ξηλωθείς χοντρά και να πετύχεις και κανένα λαβράκι) είναι κάποια εξ ανατολής κομμάτια από εταιρίες όπως Shanling, Doge, Consonance, Raysonic κλπ. Ρίξε κι από κει μια ματιά. Χάνεις που χάνεις (όπως κι εγώ) χρόνο στα reviews...

Νομίζω οτι τα Dianne στα λεφτά τους είναι ευκαιρία. Η ποιότητα κατασκευής όπως έχω ξαναγράψει είναι εκτός ανταγωνισμού. Στα δικά μου πάντως αυτιά έπαιζαν καλύτερα και απο άλλα ακριβότερα της ίδιας μάρκας, μάλλον είναι φτιαγμάνα για "γήινους" ενισχυτές. Με τον Audia flight -3 , τα άκουσα στον χώρο του αντιπροσώπου και έπαιζαν πιο γεμάτα απο ότι με τον δικό μου advance.
Το κρατάω αυτό, κι ας με βάζει πιο βαθειά στο φούρνο για "ψήσιμο"... :chef:

Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο, τον κόπο και τη βοήθειά σου :shakehands:

´Εχω ακούσει αρκετά καλά ηχεία το τελαυταίο τετράμηνο...
Κατέληξα μεταξύ τριών, Proac D18, ATC40,Dianne.
Απο ανάλυση ήταν ένα κλικ πάνω απο τα proac και ένα κάτω απο τα ATC.
Απο χαμηλά, το ίδιο περίπου με τα Proac και ενα πάνω απο τα ATC.
Ποιοτητα κατασκευης δεν παλεύεται, νομίζεις οτι είναι φτιαγμένα όχι για μια ζωή αλλά τουλάχιστο για δύο...
Βέβαια τα πήρα χωρίς καλύματα (θα έρθουν κάποια στιγμή λέει ο Αντώνης) και αυτό μου προσθέτει μεγάλο άγχος αφού έχω τρία πιτσιρίκια στο σπίτι, και πολλές φορές και τα φιλαράκια τους...

Για το μπουμάρισμα δεν δοκίμασα να κλείσω τις οπές του bass reflex. Έχει δύο στο πίσω μέρος. Θα δοκιμάσω και θα σου πώ. Το σπίτι μου πάντως έχει πολλές γυμνές επιφάνειες και πολύ γυαλί (δεν ξέρω πως να το μεταφράσω αυτό, απλά δίνω δεδομένα για αυτούς που το κατέχουν)

Η διασπορά είναι κάτι κακό? (πάντως μπορείς να φανταστείς τα όργανα στον χώρο, και μάλιστα με αρκετή ακρίβεια)

Στον Αντώνη άκουσα και τα Opera Seconda, τα οποία είχαν πολύ καλή αναπαραγωγή στις φωνές, αλλά συνολικά δεν έφταναν την κλάση των dianne.

Τα RS6 τα άκουσα επίσης (όπως και τα RS8) διότι για εκεί ξεκίνησα και αλλού πήγα. Υπόψη οτι το μπουμάρισμα δεν το άκουσα ποτέ στον χώρο του Αντώνη, όπου και να έβαλε την dianne. Μάλιστα όταν την πλησίασε πολύ κοντά στον τοίχο (σχεδόν την ακούμπησε) έσβησε αρκετό απο το μπάσο και αυξήθηκε η μεσουψηλή.

Δεν θέλω να σε επηρεάσω, διότι τελικά αυτά τα πράγματα παίζουν αλλιώς στο σπίτι το δικό μου και αλλιώς μάλλον στο δικό σου. Εγώ πάντως κάθε μέρα που τα βλέπω και τα ακούω τα "γουστάρω" τρελλά!

δεν θα σχολιάσω τα ηχεία που δεν τα ξέρω και θα τα αδικήσω.

Όμως το στήσιμο δεν δίνει ελπίδες.
Δεν υπάρχει συμμετρία, από τη μιά η τρύπα της πόρτας καταπίνει όλες τις αντανακλάσεις και η πόρτα δίνει εν μέρει άλλες, το ένα ηχείο σε γωνία και μάλιστα πρώτο τραπέζι....
δεν θέλω να φαίνομαι κακός - δεν είμαι, αλλά κάνεις όποια παράβαση στο βιβλίο του καλού στησίματος υπάρχει.

Τα έχω περάσει και εγώ.
Το ίδιο σύστημα ανατήθηκε σε συμμετρικό χώρο, ήταν απλά ανύπαρκτο στον προχειροστημένο.

Μόλις βρήκα ένα ζεύγος ProAc D15 used αλλά σε υπέροχη κατάσταση και μπήκα στον κόπο να ρωτήσω τον κάτοχο μερικά πράγματα. Η τιμή του (1600ευρά) επίσης μου φάνηκε προσιτή (συνυπολογίζοντας ότι άλλο είναι το κόστος για να έρθει ένα ζευγάρι ηχεία από την Αυστρία εδώ, κι άλλο για να έρθει από την Ελλάδα).

Πίσω στις Νταϊάννες...
Η ποιότητα κατασκευής τους φαίνεται εξαιρετική ακόμα και σε μένα που ζώ ήδη 2.5 χρόνια με τα επίσης εντυπωσιακά σε σχέδιο, υλικά και φινίρισμα AuCantus. Έστειλα τη φωτό των ProAc στη σύντροφο, μαζί με 2-3 ακόμα (MA GS20, Audio Physic Scorpio & Yara II) και είμαι βέβαιος οτι θα στεναχωρηθεί. Τα γουστάρισε τα Eggleston, ιδιαίτερα στο μαύρο τους (το μαύρο απ' ότι διάβασα χρειάζεται ειδική παραγγελία. Επίσης για τις γρίλιες (έτσι δεν τις λέν? :chinscratch:) διάβασα ότι είναι στα σκαριά από την εταιρία, οπότε ανέμενέ τις όπου νά' ναι...)

Η "διασπορά" έτσι όπως την εννοώ, δεν ξέρω αν είναι "επίσημος" όρος, αλλά είναι ζητούμενο για μένα. Είναι αυτό που περιέγραφες νωρίτερα "κοιτάω τα ηχεία, και μου φαίνεται οτι ο ήχος δεν έρχεται απο αυτά, αλλά απο διάφορα μέρη του χώρου". Μού' χει λείψει αυτό... :ears: !

Για τις επιφάνειες του χώρου και τις οπές του bass reflex δε κατέω κι εγώ πολλά για να σε βοηθήσω. Έβγαλα και το χώρο μου φόρα-παρτίδα μήπως και βοηθήσει κάποιος πιο σχετικός, αλλά ακόμα ουδέν... Το μόνο που μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία είναι ότι ένας φίλος που είχε φτιάξει κλώνους ProAc (μη με ρωτήσεις μοντέλο... θυμάμαι μόνο ότι το κάθε ηχείο είχε μέγεθος μικρής ντουλάπας υπνοδωματίου) και είχε παρόμοιο πρόβλημα με τις επιφάνειες (στο παρά 20 δηλαδή φώναζε τζαμά στο σπίτι), όταν έφραξε τις οπές τα χαμηλά συμμαζεύτηκαν κάπως.

Μίλησα κι εγώ στον Αντώνη για τα Opera Seconda αλλά με "έστειλε" κατ' ευθείαν στις Νταϊάννες με βεβαιότητα μπουκ που σου δίνει το στάνταρ για το στοίχημα! Γνωρίζει βέβαια και αρκετά καλά τα μουσικά μου ακούσματα...

Τα RS6 τα είχα βρεί κάπου στη μέση της οδύσσειας. Όσο τους έπαιζα έθνικ κελαηδούσαν... Με κάποια όμως "ζόρικα" ηλεκτρονικά και ambient (Yagya, krill.minima κλπ) έχασαν τ' αυγά και τα πασχάλια. Στο τέλος τα άφησα, όχι μόνο γι' αυτό αλλά διότι και οι "εντυπωσιακές" τους χροιές κάποια στιγμή με κούρασαν. Σε εκείνη τη φάση σταμάτησα (για μερικούς μήνες) στα Quad 21L. Αυτό ήταν το budget τότε και νομίζω ότι για αυτά τα λεφτά είναι και τα δυο καλά ηχεία. Anyway...

Δεν με επηρεάζεις φίλε μου, μην ανησυχείς! Μ' αρέσει που τα γουστάρεις γιατί γνωρίζω πως είναι αυτό το συναίσθημα... :music-smiley-004:
Ίσως αν έβαζες στη φράση "κάθε μέρα που τα βλέπω και τα ακούω τα "γουστάρω" τρελλά!" πρώτα το "ακούω" και μετά το "βλέπω" να με επηρέαζες λίγο!
Προς το παρόν είμαι με δεμένα τα χέρια. Κι όσο οι αντιπρόσωποι εδώ θα βρίσκονται σε λαγκάδια (βουνά δεν έχει), και ο ένας στο βορρά κι ο άλλος στο νότο, η πρόταση του Αντώνη θα παραμένει η πιο υπολογίσιμη.

Μέχρι να έρθει το ζεστό χρήμα για τα Cantus και το AudioVector, έχω χρόνο ακόμα να βασανιστώ........

'ένας φίλος που είχε φτιάξει κλώνους ProAc (μη με ρωτήσεις μοντέλο... θυμάμαι μόνο ότι το κάθε ηχείο είχε μέγεθος μικρής ντουλάπας υπνοδωματίου)´'

Sorry αλλά με έπιασε ενα ψιλονευρικό γέλειο με τους Κλώνους Των Proac... Τα ηχεία μπορεί να έχουν όψη απλή και στεγνή αλλά μαζί με ακόμη 15 ηχεία ανάλογης κατηγορίας τιμής τα αναγνωρίζεις αμέσως. Αυτό πληρώνεις και τα όσα + έχει η κάθε φίρμα να σου προσφέρει. Όπως έλεγε κάποτε (πέρισυ ή τέλη 2008) στο Stereophile σε μια κάλυψη έκθεσης για τα Proac ' This speaker surpasses by far the suggested retail price [$3950]. Ιt sounds more expensive' και εκεί ..τσούζουν τα Proac και τα λοιπά made in EU λόγω διαφοράς δολαρίου, τελωνίου, κάποιου μικρού shipping. Μιλάμε το ηχείο που έκανε εκεί 4k εδώ έχει 2.150 euro.

Bλέποντας την photo με τον χώρο εκεί θες ηχείο που να εκτονώνει προς τα κάτω. Το Dianne έχει πόρτα πίσω ? Πολύ 'στην γωνεία', θα τα βάλεις τιμωρία.

Last edited:
δεν θα σχολιάσω τα ηχεία που δεν τα ξέρω και θα τα αδικήσω.
Σωστό...

Όμως το στήσιμο δεν δίνει ελπίδες.
Επίσης σωστό...

Δεν υπάρχει συμμετρία, από τη μιά η τρύπα της πόρτας καταπίνει όλες τις αντανακλάσεις και η πόρτα δίνει εν μέρει άλλες, το ένα ηχείο σε γωνία και μάλιστα πρώτο τραπέζι....
Η πόρτα κλείνει αλλά κι εγώ δεν πιστεύω ότι σώζει πολλά. Επίσης η στερεοφωνική εικόνα της κουζίνας είναι καλύτερη από του σαλονιού έτσι όπως έχουν στηθεί! Παρόλα αυτά θα μπορούσα να συμμαζέψω κάτι φέρνοντας τα δυο ηχεία σε μια σχετική συμμετρία στην πλευρά που ήδη βρίσκονται. Δεν θα ήταν καλύτερα (ή λιγότερο χειρότερα) έτσι; Με άλλα ηχεία όμως διότι το στραβό με τα Cantus είναι ότι έχουν όριο απόστασης μεταξύ τους στα 2.5 μέτρα. Από κει και ύστερα χαλάει η εικόνα τους. Κάποιος γνωστός που έστησε σε μεγαλύτερο χώρο αλλά κι αυτός στην αντίστοιχη μεγαλύτερη πλευρά δεν είχε πρόβλημα. Οι Αθηνούλες είχαν πολύ μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη, όμως αυτό που άκουγα μου άρεσε.

δεν θέλω να φαίνομαι κακός - δεν είμαι
Φυσικά και δεν είσαι. Ποιός κακός ασχολείται με το πρόβλημα του άλλου;

1ον) Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα;
Στην Αμερική είναι κάπου στα 2500$ το οποίο σε ευρώ συνήθως μεταφράζεται ως 1$ = 1ευρώ.

3ον) Θα έχετε διαβάσει αυτό.. καλά λόγια:
Το έχω βάλει στο τέλος του πρώτου γραπτού μαζί με άλλο ένα ακόμη review. Δές το αν θες, έχει κι αυτό ενδιαφέρον...

Από την άλλη το Dianne πρέπει να παίζει και καλά και σίγουρα δείχνει πιο κλασσάτο από τα Proac στην φάτσα. Όσο για τις φίρμες, και οι δύο πρωτοκλασσάτες είναι.

Sorry αλλά με έπιασε ενα ψιλονευρικό γέλειο με τους Κλώνους Των Proac...
Κανένα πρόβλημα φίλε μου... Γι' αυτό άλλωστε το έγραψα. Ειδικός στο σπορ δεν είμαι για να προσφέρω γνώσεις... προσφέρω λοιπόν λίγο χιούμορ για να ανταποδώσω, λίγο έστω, το ενδιαφέρον σας :cowboy:

Τα ηχεία μπορεί να έχουν όψη απλή και στεγνή αλλά μαζί με ακόμη 15 ηχεία ανάλογης κατηγορίας τιμής τα αναγνωρίζεις αμέσως
Σε μένα αναφέρεσαι; Με υπερτιμάς! Ειλικρινά δεν τα γνωρίζω! Και σίγουρα και αρκετά ακόμα από τα υπόλοιπα 14! Ασχολούμαι με τα ηχεία στο βαθμό του να βρώ αυτό που θα μπεί σπίτι μου... Κι ας μπήκα ο ίδιος σε λάθος σπίτι!

Bλέποντας την photo με τον χώρο εκεί θες ηχείο που να εκτονώνει προς τα κάτω
Όπως;

Το Dianne έχει πόρτα πίσω?
Κάτι έλεγε ο φίλος Ιάκωβος νωρίτερα αν εννοείς αυτό. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι όλα τα θυληκά έχουν πόρτες και μάλιστα μπρος-πίσω!

Πολύ 'στην γωνεία', θα τα βάλεις τιμωρία.
Τιμωρία είναι κι αυτά κι εγώ ο ίδιος που άκουσα τον ήχο μου από τη μία στιγμή στην άλλη να...μην πω! Θα τα ξεγωνιάσω αδέρφια, πείτε μου μόνο αν η ιδέα να τα βάλω πιο συμμετρικά (στην ίδια όμως πλευρά) θα διορθώσει κάτι... ή αν υπάρχει κάποια άλλη λύση (εκτός από την μετακόμιση).

Κάτι έλεγε ο φίλος Ιάκωβος νωρίτερα αν εννοείς αυτό. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι όλα τα θυληκά έχουν πόρτες και μάλιστα μπρος-πίσω!

Xε,χε, δεν το θες αυτό σε ηχείο πίστεψέ με...!! (Θες ηχείο που να γ&*&ει όχι να γ#@)ται !!!)

Λέω-ρωτάω εαν έχουν bass reflex σωλήνα αλα Proac ή είναι κλειστής καμπύνας - δεν γράφει το site της Eggleston.

Φίλε ξέρεις τι να πας να πάρεις για τον χώρο σου...(αν φθάνουν τα χρήματα):

ΑΥΤΑ ! ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ !

http://www.acapella.de/en/speakers/fidelio_II_mk_II.php

ΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΩ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.

Προς Θεού δεν θέλω να προσβάλω τα Εggleston & τα Proac που είναι ΗΧΕΙΑΡΕΣ ΤΡΕΛΕΣ.

Δεν σου είπα.. Proac έχω ένα D25 μεταχείρω και ακούω και από αυτό. Ρέστα για 2δρομο. Τώρα έχει βγει το 28 βέβαια.

Last edited:
Μαγκίτες μου, ήρθε ο Aqvox !!!
Άμα δείτε τη συσκευασία του Γερμανού θα γελάτε μέχρι την Ανάσταση!!!
Θα ανεβάσω σε λίγο φωτο!

(Boogietone, θα μελετήσω προσεκτικά ό,τι έστειλες σε λιγάκι)

ProAC Response D25
( Standing Speaker )
2.700 EUR 02 Mar. 10 / 21:45
private
Switzerland (3700)
price new: 4700 EUR
zu verkaufen ProAc Response D25Nichtraucherhaushalt.Lebensechter, homogener Klang mit tiefem Bass...ein echter Allrounde ...show

To ένα από τα καμάρια μου... 2700? Μια χαρά.

ProAC ProAC Response D80
( Standing Speaker )
8.500 EUR 27 Feb. 10 / 00:40
private
Hungary (3713)
price new: 13200 EUR

Μητροπολίτες..

ProAC Response D80 is for sale. Two years old, in perfect condition with original packaging. Great bass response with ve ...show
ProAC ProAc Response D 38
( Speaker, Headphone )
4.999 EUR 22 Feb. 10 / 12:48
private
Germany (57234)
price new: 6900 EUR
Hallo.Ich verkaufe hier meine geliebten ProAcs.Evtl. kann ich ein Paar Dynaudio Contour, Audio Physic Scorpio oder B&W 8 ...show

Καλά αυτό είναι όλα τα λεφτά. Βέβαια για να έρθει εδώ θες κανα 1000άρικο ακόμη (ίσως δεν ξέρω πάλι)