EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Πραγματικα σου ευθχομαι φιλαρακι να τα φχαριστηθεις οσο περισσοτερο μπορεις ε!
Απο αυτες τις φωτο μπορω να παραδεχτω οτι τα αδικησα τα ηχεια λεγοντας οτι δεν ειναι ομορφα..ΚΟΥΚΛΙΑ ειναι ρε συ..οσες φωτο εχω δει το αδικουν πολυ το ηχειο!.Μπραβο κ παλι μπραβο φιλε!
Α κατι αλλο, το φυσιμα με αυτα τα ηχεια ειναι το ιδιο? Γενικα η σκηνικη εικονα συγκριτικα με τα cantus?

Απάντηση: Re: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Πραγματικα σου ευθχομαι φιλαρακι να τα φχαριστηθεις οσο περισσοτερο μπορεις ε!
Απο αυτες τις φωτο μπορω να παραδεχτω οτι τα αδικησα τα ηχεια λεγοντας οτι δεν ειναι ομορφα..ΚΟΥΚΛΙΑ ειναι ρε συ..οσες φωτο εχω δει το αδικουν πολυ το ηχειο!.Μπραβο κ παλι μπραβο φιλε!
Α κατι αλλο, το φυσιμα με αυτα τα ηχεια ειναι το ιδιο? Γενικα η σκηνικη εικονα συγκριτικα με τα cantus?

Ευχαριστώ πολύ Σίφη 'μ! :ernaehrung004:

Λοιπόν, κάτσε γιατί εσύ μού 'βγαλες δουλειά...
Καταρχάς, ναι, οι φωτογραφίες στο δίκτυο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα η οποία είναι σαφώς πιο όμορφη!
Το φύσημα είναι το ίδιο και χειρότερο από πριν. Το tweeter της dynaudio τα φέρνει όλα πιο έξω.
Και ο βόμβος εκεί είναι, απλώς τώρα έχω περισσότερα midwoofers για να τον...απολαμβάνω.
Αυτά όμως για το άλλο νήμα...

Σκηνική παρουσία... Πού βρε; Στο δωμάτιο; Και τα δυο όμορφα είναι!

Τί συγκρίνεις τώρα μάνα μου..;;

Το έκανα το Α/Β πάντως για να μην έχεις παράπονο.

Ιδού...

Το Cantus είναι κάπως θαμπό στο μεγαλύτερο μέρος του φάσματος, πλην υψηλών συχνοτήτων στις οποίες έχει κάτι καλό να πει.
Το Fontaine είναι καθαρό και ξάστερο παντού.

Στο Cantus οι φωνές είναι πίσω.
Στο Fontaine είναι εκεί που πρέπει να είναι. Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν και λίγο μπροστά...
Εμένα πάντως τις τελευταίες 7 ώρες που ακούω, δεν με κούρασε καθόλου. Ίσα ίσα!!

Το Cantus είναι αδύναμο.
Το Fontaine είναι killer!

Το Cantus έχει ανάλυση.
Το Fontaine είναι...ξεβρακώστρα!

Το Cantus μπουμάρει ελαφρώς (και τα δυο ηχεία μισό μέτρο από τον πίσω τοίχο).
To Fontaine καθόλου (αν είχα όμως χώρο, θα του έδινα 10-20cm ακόμα).

Το Cantus κοστίζει Α.
Το Fontaine 4xA.

To Cantus είναι καλό και τίμιο ηχείο.

Το Fontaine είναι ΗΧΕΙΑΡΑ!!!

Σε κάλυψα βρε; Με κανα δυο κομμάτια σύγκρινα κι όχι live ηχογραφήσεις.
Υπολόγιζε όμως τα αντίστοιχα με τα παραπάνω. Το Fontaine πάντως, με Porcupine Tree live είχε τρομερή εικόνα παρά τους περιορισμούς του χώρου.

Άνιση μάχη όπως καταλαβαίνεις, σε όλα τα επίπεδα...

Το μόνο ηχείο που άκουσα σχετικά πρόσφατα και μπορεί να συγκριθεί με το Fontaine II, είναι το 804 Diamond.

Η Dianne είναι χρυσό κορίτσι, πανέμορφη (ομορφόσογο γαρ!) και δεν μου κράτησε κακία που πήγα με την αδερφή της. Ανήκει άλλωστε σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια όπου όλα τα κορίτσια ανεξαιρέτως, μοιράζονται την ίδια πατρική φροντίδα.

Το φθινόπωρο, νά 'μαστε καλά, θα τη γνωρίσω κι από κοντά ;)

Οι εντυπώσεις της λατρεμένης μου συζύγου την οποία υπερευχαριστώ, όχι μόνο γιατί άντεξε να δει τον τραπεζικό λογαριασμό να γίνεται χώμα, όχι μόνο γιατί δεν φρικάρει με τίποτα και αντ' αυτού μαζεύει ηχεία και ενισχυτικά από την κρεβατοκάμαρα και τα πηγαίνει στο σαλόνι (και τα στήνει παρακαλώ!), αλλά γιατί και η ίδια αγαπά αυτό που τόσο πολύ αγαπώ... Τη μουσική και τα ρημάδια αυτά με τα οποία έχουμε μπλέξει όλοι, ώστε να την απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά.

"...Apolauses ta hxeiakia xthes to vradu? Gia pes mou pws ta akouges xthes monos me hsuxia?
Egw pisteuw oti einai H kaluterh agora pou exoume kanei kai pithanws tha kanoume! O hxos einai toso zwntanos kai katharos alla parola auta diakritikos xwris na kourazei akoma kai otan paizei background opws xthes pou eixame kouventoula, pou me exei pragmatika enthousiasei!!! "

Αυτά είναι!
Η "ταπεινή αλλαζονία" που μέσα απο τέτοια έξοδα βελτιώνεις τόσο την ποιότητα ζωής.

Οι κόρες μου έχουν κατβάσει ότι μουσικό όργανο υπάρχει, και αν δεν υπάρχει το επινοούν, και παριστάνουν τους μουσικούς!

Τα άτιμα τα ηχεια, πως την γλυκαίνουν ετσι την κουβέντα!

Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρά μου δίνει να βλέπω χομπίστες να είναι τόσο χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι με κάτι που αγοράζουν! Σου εύχομαι αυτός ο ενθουσιασμός να μη φύγει ποτέ και να τα απολαύσεις πραγματικά!

Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Άσχετο αλλά γιατί αυτό το θέμα είναι στη hifi?

Γιατί όταν άνοιξε το θέμα ο Μάνος αναφερόταν στα EgglestonWorks Dianne..
Πολύ καλό ηχείο αλλά δεν το λες hi-end..

Αυτά είναι!
Η "ταπεινή αλλαζονία" που μέσα απο τέτοια έξοδα βελτιώνεις τόσο την ποιότητα ζωής.

Οι κόρες μου έχουν κατβάσει ότι μουσικό όργανο υπάρχει, και αν δεν υπάρχει το επινοούν, και παριστάνουν τους μουσικούς!

Τα άτιμα τα ηχεια, πως την γλυκαίνουν ετσι την κουβέντα!

Πιστεύω πως είναι μιζέρια, είτε έχει κάποιος, είτε όχι, να τα κάνει μασούρια.
Ιδιαίτερα δε στην πρώτη περίπτωση (να έχει).
Αυτός είναι άλλος ένας από τους λόγους που τους έχω χε%@ους τους γερμανούς όταν τα χώνουν για τους έλληνες.

Μπούκαρε χθες η γειτόνισσα στο σπίτι, βλέπει τα ηχεία και λέει "ααα! εσείς έχετε πολλά λεφτά! δώστε λίγα και σε μας!".

Τέτοια ξεφτίλα!

Μας λυπούνται (τάχα μου) αλλά στην πραγματικότητα και οι ίδιοι για λύπηση είναι.

Υπάρχουν ομορφότερες εικόνες από αυτές που περιγράφεις με τις κόρες σου; Τις έχω ζήσει με τα ανήψια μου και σε νοιώθω.

Ο γερμανός θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να βγάλει ο Αντώνης το Dianne σε προσφορά 100 ευρώ φθηνότερο, κι ας είχαν ενηλικιωθεί και τα παιδιά του μέχρι τότε!

Με τις γρίλιες είσαι οκ Ιάκωβε; Άκουσα ότι η Eggleston δεν θα βγάλει γρίλιες για το Dianne. Δεν χάνεις κάτι πάντως, πίστεψέ με. Κι εγώ ανοιχτά θα τ' αφήσω. Οι μονάδες φαίνονται ανθεκτικές, και τα ηχεία είναι κούκλες χωρίς γρίλιες!

Άσχετο αλλά γιατί αυτό το θέμα είναι στη hifi?

Μια χαρά είμαστε εδώ Μιχάλη!

Τα λέμε και πιο χαλαρά! :ADFADF1:

Οι γρίλιες θα μπαίνανε μόνο σε φάσεις παιδομαζώματος (φιλαράκια στο σπίτι), αλλιώς οι δικές μου, τα σέβονται και τα θαυμάζουν. Να φανταστείς είχα βρει τις πράλες κάτι flac με φλάουτο (μαθαίνει η μεγάλη) και μια φύσαγε η Dianne μια η Χριστίνα και το έτερον ύμυσι λίγο παραπέρα δεν ξεχώριζε ποιος απο τους δύο φυσάει πότε...

Έχω στην κατηγορία Hi-end τα dianne, δεν τα φαίρνετε απο δω να κάνουνν παρέα με του φίλου warhn..δεν μποπώ να το πώ κα του Νίκου?

Καλοριζικα φιλε μου κ απο μενα ,πιστευω πως εκανες απο τις καλυτερες επιλογες που μπορουσες να κανεις ...πραγματικα ειναι killer στα λεφτα τους οπως ειπες ...ενα μηνα που τα εχω περιπου εγω μ εχουν ενυπωσιασει και μ εχουν κανει ν ακουω συνεχεια παλια κ
αγαπημενα μου cd ξανα κ ξανα ...Το φυσημα που λες ομως οτι ακους ειναι ενα θεματακι που πρεπει να λυσεις συντομα ετσι δεν ειναι?:)
Εγω τα οδηγαω με τον wyred4sound τον ολοκληρωμενο που ειναι στα 500 και κατι παραπανω watt και κυριολεκτικα τα ηχεια σκοτωνουν ...παιζουν απροβληματιστα ,καθαρα, ξαστερα και φυσικα χωρις να κουραζουν ουτε κατα διανοιαν, σε τοσα πολλα db που αναρωτιεσαι πως ειναι δυνατον απο αυτο το μεγεθος ...
Συγχαρητηρια και παλι και καλοακουστα ...:SFGSFGSF:

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Ήταν πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Δεν μπορώ βέβαια να έχω κατασταλαγμένη άποψη από 60 ώρες αναπαραγωγής, η αίσθησή μου όμως μέχρι στιγμής είναι ότι πρόκειται για ένα elegant killer ηχείο από κάθε άποψη. Έλεγχος, διαφάνεια, ομοιογένεια, δύναμη... όλα περασμένα από το αποστακτήριο της Eggleston και σφραγισμένα σε πολύ κομψές φιάλες...

fontaine ii tennessee.jpg

Στην υγειά μας! :ernaehrung004:

Στην υγεια μας :smile:......
Ναι αυτος ειναι ,οχι δεν ειχα γραψει κατι οταν τον ειχα αγορασει αλλα σου παραθετω ενα καλο reviewδακι απο εξι φαγγαρια ....:2thumb22sup:

http://www.6moons.com/audioreviews/wyred3/sti.html

Τωρα μενει ν αλλαξω καλωδια ηχειων και ενα καλο dacακι με το interconnect του ...
Εσυ αλλαξες τα καλωδια σου ή ειναι αυτα που ειχες ?

Θενξ για το ριβιού... ;)

Προς το παρόν κρατάω αυτά που έχω (Chord Rumour 4) λόγω "στενότητας" από την αγορά των ηχείων.
Interconnects... χρησιμοποιώ 2 ζευγάρια Harmonic Tech Precision Link τα οποία δεν θα αλλάξω.
Dacάκι έχω το Aqvox (http://www.aqvox.com/products_de.html) το οποίο "χτύπησα" από το ebay σε τιμή χώμα (380 ευρώ).
Άν το βρεις πουθενά μέχρι 450-500 πάρ'το με κλειστά αυτιά.
Με ενδιέφεραν και τα Benchmark & PS Audio DL III, αλλά δεν βρήκα κάποια ευκαιρία.
Αν πας για πιο ψηλά συμβουλέψου και τους άλλους συμφορουμίτες.

Για το Dac της Naim διαβάζω πολύ καλά λόγια επίσης...

Last edited:
Δεν θυμάμαι να το ανέφερα κάπου Μιχάλη...
Το συγκεκριμένο ζεύγος πάντως ήταν demo και το πήρα με 30% έκπτωση :coool: