Εγγραφέας HD-DVD (drive για PC)

Τώρα που έπεσαν οι τιμές στα δισκάκια HD-DVD, άρχισα να δημιουργώ μια "ταινιοθήκη" με αυτά, διαλέγοντας τα πιο αξιόλογα.

Με βάση αυτό έλεγα να αξιοποιήσω και το combo drive GGW-H20L της LG, που έχω ήδη εγκατεστημένο στο νέο μου HTPC, και το οποίο είναι BD player/recorder, HD-DVD player και φυσικά DVD/CD player/recorder.

Χθες, όμως που πέρασα από το ΠΛΑΙΣΙΟ για κάτι ψιλοπράγματα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν στην αγορά και HD-DVD Recordable Dics. Κάτι έκανε "κλικ" μέσα μου και λέω ας ρωτήσω για drive.

Προς απογοήτευσή μου, το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν είχε ούτε και έφερε ποτέ τέτοια drives.

Απ' ότι ξέρω, μόνο κάτι Laptops της Toshiba είχαν προεγκατεστημένο τέτοιο drive.

Η ερώτησή μου:

Υπάρχει ή υπήρξε ποτέ τέτοιος εγγραφέας; και αν ναι, από ποιόν κατασκευαστή, ποιό μοντέλο και πού το βρίσκουνε;

Η σχετική σελίδα του cdfreaks.com είναι αρκετά φτωχή.

Απο ότι φαίνεται εκεί το μοναδικό Drive που υπήρξε με δυνατότητα εγγραφής είναι αυτό

Toshiba SD-H903A
http://www.cdfreaks.com/devices/HD-DVD/Toshiba/SD-H903A.html

Παρόλα αυτά υπάρχουν και stand alone που έχουν και δυνατότητα εγραφής και κάποια τα έβρισκες σε καλή τιμή μετά την απόφαση απόσυρσης της υποστήριξης για το format.

Η μόνη αλήθεια είναι οι σκληροί δίσκοι και τα DVD αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Έχουν φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων τους με εξεφτιληστικές τιμές...

IMHO, δεν έχει νόημα να επενδύσεις σε ένα νεκρό format.

Ακόμα και να βρεις το recorder σήμερα, τα (επαν)εγγράψιμα δισκάκια σε 1-2 χρόνια που θα τα βρεις;

Εγγραφέας HD-DVD. Τώρα

IMHO, δεν έχει νόημα να επενδύσεις σε ένα νεκρό format.

Ακόμα και να βρεις το recorder σήμερα, τα (επαν)εγγράψιμα δισκάκια σε 1-2 χρόνια που θα τα βρεις;

Σωστά, αλλά ΣΗΜΕΡΑ τα βρίσκω.

Νόημα θα έχει μόνο αν ο εγγραφέας είναι διαθέσιμος κάπου κοντά, είναι προσιτός και τον βρω ΤΩΡΑ.

Ότι γράψω, λοιπόν, θα προστεθεί στην ταινιοθήκη μου. Με αυτή την έννοια, το μέλλον των επόμενων 2 ετών δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Αλλιώς μαζί σου είμαι.

(Να προσθέσω, βέβαια ότι σαν συσκευή στο μέλλον δεν θα είναι και 100% άχρηστη, μιας και - συνήθως - αυτού του είδους οι συσκευές είναι πολλαπλοί εγγραφείς - CD, DVD κλπ.)

Last edited:
Οπως τα λενε παραπανω.

Εκτος των laptop (και εκει πολυ περιορισμενα), ποτε δεν κυκλοφορησαν στην ουσια τετοιες συσκευες.

Οποτε απλως το ξεχνας.

Πειμένουμε τους φθηνούς εγγραφείς blu-ray, που κατά τις εκτιμήσεις δεν θα αργήσουν πολύ να κάνουν εμφάνιση με λογικό κόστος κοντά στα 50-80 ευρά.