Εγγραφή από TV με HDD player/recorder

nikosjc

Senior Member
8 September 2008
313
Καλησπέρα,

Αγόρασα σήμερα το παρακάτω κουτί δίσκου
RAIDSONIC IB-MP3010HW HD SATA HDD WIRELESS NETWORK RECORDER MULTIMEDIA-PLAYER
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801673

Το πήρα για να βλέπω ταινίες Div-X στην τηλεόραση αλλά να γράφω τηλεοπτικά κανάλια. Στη σύνδεση όμως με την TV για εγγραφή μου λέει για ένα TV/IPTV Set-Top Box (STB). Πως θα πάρω σήμα από την τηλεόραση για να γράψω κανάλια?
Εδώ βρίσκεται το manual του.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολυ!

Καλησπέρα και καλορίζικο (και εγώ σήμερα το πήρα από το ίδιο κατάστημα ;) ). Βασικά για να γράψεις από TV θες ένα SCART
scart2.jpg
που να έχει διακοπτάκι για να επιλέγεις IN/OUT από την TV. Θα βρείς τέτοια στην Αθήνα σε καταστήματα ηλεκτρονικών. Μόλις το πάρεις, το συνδέεις στην είσοδο SCART της τηλεόρασής σου και βάζεις το διακοπτάκι στο OUT. Εγώ το δοκίμασα και είμαι κατευχαριστημένος...

Πω, πω σ'ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί είχα σκάσει! Και είναι όντως πολύ καλό μηχάνημα. Δεν θα μπορείς να κάνεις όμως και προγραμματισμένες εγραφές ε? Αλλά έστω και έτσι καλά είναι.
Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ!

Βασικά έχω ένα τέτοιο, το δοκίμασα αλλά δεν μου δείνει σήμα. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις την συνδεσμολογία που έχεις κάνει? Θα πρέπει να αλλάζω και τα καλώδια πίσω απο το κουτί ή θα έχω δύο καλώδια?

Ξέχασα να σου πω και καλορίζικο...!!!

Ευχαριστώ.

Θα συνδέσεις το βύσμα SCART στο αντίστοιχο πίσω από την TV σου και θα βάλεις το διακοπτάκι στο OUTPUT. Μετά θα συνδέσεις το καλώδιο (άσπρο-κίτρινο-κόκκινο) από το SCART στο ICYBOX στην είσοδο AV IN και αυτό ήταν!

Εντάξει, σ'ευχαριστώ πολύ τα κατάφερα. Ενοούσα όλη την συνδεσμολογία. Έχω συνδέσει στο AV-in με το scart στο out οπως μου λες, σύνδεσα το Y/U/V με το αντίστοιχο της tv για να δείχνει στο composite αλλά δεν είχα ήχο και έτσι έβαλα και δύο έχτρα rca στον ήχο του AV-out! Ξέρω έιναι λίγο περίεργη συνδεσμολογία αλλά μονο έτσι κατάφερα να βλέπω και το μενου του ICYBOX και το κανάλι που είναι να γράψω και να έχω και ήχο!!!
Σου κολάει καθόλου. Έκανα μια εγγραφή από την TV, πήγα να το σβήσω αλλά μου παγώνει. Μόνο βγάζοντάς το από το ρεύμα κλείνει!
Και κάτι άλλο. Γιατί φορμάρει τον δίσκο και σε Fat32 και σε Ntfs? Αφού έχει ξεχωριστό χώρο για εγγραγές και timeshift. Σόρρυ αν σε ζαλίζω αλλά είσαι ο μόνος που έχω βρεί να έχει το μηχάνημα... :smile:
Αν βαρέθηκες πες μου να σταματήσω γιατι φαντάζομαι θα έχω και άλλες απορίες αργότερα! :silly:
Ευχαριστώ!!!

Προς το παρόν δεν έχω κάνει μεγάλες εγγραφές αλλά δεν είχα πρόβλημα. Κόλλησε κανα-δυο φορές αλλά μάλλον επειδή βιάστηκα εγώ να το ανοίξω-κλείσω. Στο NTFS μεταφέρεις τα όποια αρχεία έχεις κάνει εγγραφή στο partition εγγραφής για να τα δει το pc σου (το partition εγγραφής είναι UDF). Να σε ρωτήσω κάτι και εγώ: έχεις προσπαθήσει να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό;

Σύνδεσα έναν WD passport 160Gb. Τον είδε στο usb αλλά μετά από 5-6 δευτερόλεπτα. Και usb έχει διαβάσει κανονικά. Αύριο θα κάνω προσπάθεια ασύρματου δικτύου, αν και δεν έχω ιδέα...!

Καλησπέρα, να ρωτήσω και εγώ δυο πράγματα μια και με ενδιαφέρει εμένα το συγκεκριμένο.
1. Μου επιβεβαιώνετε ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις εγγραφή; (αν ναι είναι πρόβλημα)
2. .MKV παίζει ή όχι;

Ευχαριστώ

1. Δυστυχώς δεν έχει δικό του TV-Tuner οπότε ναι μεν έχει χρονοπρογραμματισμό για να γράψεις αλλά πρέπει να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση στο συγκεκριμένο κανάλι!
2. Δυστυχώς δεν παίζει mkv αρχεία. (Αλήθεια, υπάρχει γρήγορος τρόπος να τα μετατρέψεις σε AVI?)

Γενικώς για τα 170Ε που έχει στο e-shop δεν αξίζει. Εγώ το πήρα σε προσφορα με 135Ε. Για αυτά τα λεφτά αρκετά καλό. Και έχει και ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο. Πάντως υπάρχει και στο PC-Store.gr με 145Ε.

Kαλό πρέπει να είναι αυτο με Tv-Tuner (το προηγούμενό του μοντέλο ήταν ίδιο με το icy box):
http://www.fan-tec.com/html/de/2/artId/__1400/gid/__110090112090/article.html
αλλά θα είναι λίγο ακριβό και δεν υπάρχει στην Ελλάδα ακόμα νομίζω...

Εαν πας στο site της AC RYAN η οποία βγάζει το PlayOn DVR που είναι ακριβώς το ίδιο με αυτά των RAIDSONIC και FANTEC μπορείς να κατεβάσεις το τελευταίο firmware που δίνουν αυτοί. Δεν έχει καμιά εντυπωσιακή αλλαγή στο λειτουργικό αλλά η εμφάνιση και το menu είναι πολύ καλύτερα. Επίσης η AC RYAN δίνει δωρεάν (μόνο για όσους έχουν αγοράσει το δικό της μηχάνημα) ένα transcoding server με τον οποίο μπορείς να κάνεις stream αρχεία mkv μέσω δικτύου και να τα δεις στην τηλεόρασή σου από το ICY BOX (κάτι σαν το TVERSITY αλλά με έτοιμα settings). Σε επόμενο firmware θα ενσωματώσουν το εν λόγω χαρακτηριστικό αλλά και πάλι μόνο μέσω streaming θα παίζει τέτοια αρχεία. Εαν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις από το παραγόμενο video μπορείς να μετατρέψεις τα mkv σε avi, σε υψηλή ποιότητα, κάτι που όμως θα σου πάρει 0,5-1 ώρα ή κα περισσότερο ανάλογα με το PC που έχεις.

Koozoop μιας και απ'οτι καταλαβαίνω γνωρίζεις αρκετα, θα μπορούσες να με βοηθήσεις να δημιουργήσω το δίκτυο η αν ξέρεις να υπάρχει κάπου κάποιος οδηγος. Έχω το PC μου, το router της conn-x [philips] (σε λίγες μέρες θα γίνει της HOL) και το icy box. Θα ήθελα, γενικά, τις βασικές ρυμθίσεις που θα πρέπει να κάνω στο PC, στο router και στο κουτι ωστε να παίζω τα αρχεία απο το pc στην TV. Λίγο που προσπάθησα σήμερα είδα ότι έχει ένα κάρο ρυθμίσεις. Θα το ψάξω και μόνος μου αλλά κάποιες γενικές οδηγίες θα μου ήταν πολύ χρήσιμες.
Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δυστυχώς είναι πρόβλημα να πρέπει να είμαι στο ίδιο κανάλι για να κάνω εγγραφή.
Το Fantec είναι αυτό που έχει φέρει το ΠΛΑΙΣΙΟ;

Οχι δυστυχώς αυτό είναι το απλό που είναι ίδιο με το icy box. Το άλλο που λέω εχει ενσωματομένο TV-Tuner (HDRTV) και δεν το έχω πετύχει πουθενά στην Ελλάδα. Βασικά πριν καμιά εβδομάδα πρέπει να βγήκε γιατι όταν το έψαχνα δεν υπήρχε.

Αυτό το μοντέλο της FANTEC υποστηρίζει μόνο DVB-T. Δλδ στην Ελλάδα θα το χρειαστείς σε 2-3 (αισιόδοξα) έως 15 χρόνια :smile: !! Μέχρι να ψηφιοποιηθούν τα επίγεια στην Ελλάδα θα έχουν βγει στην αγορά καλύτερες θήκες.

@nikosjc: δες τις ρυθμίσεις που έχει στο pc σου ο network adapter και βάλε τις ίδιες τιμές στα settings του icybox. Εαν τα έχεις στο αυτόματο επέλεξε το ίδιο και για το icybox. Ακόμα δεν έχω κάνει streaming από το pc για να σου πω πως να το κάνεις. Εν καιρώ...

Πάντως για το θέμα της προγραμματισμένης εγγραφής το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα παλιό βίντεο (εαν έχεις επιτραπέζιο dvd-r ακόμα καλύτερα) και να συνδέσεις την κεράια εκεί και να βγάλεις το scart στο icybox.

Έχει και αναλογική TV το νέο κουτί της Fantec.
DVB-T:
Watch and record DVB-T program
Time-Shift supported
EPG (electronical program guide)
Teletext supported
Channel band width: 6/7/8 MHz
Analogue:
Watch and record cable TV

Τώρα δεν ξέρω αν εννοει κάτι άλλο.

Σ'ευχαριστώ πολύ και για τα δύο. Ωραία η ιδέα για το βίντεο!