Εγγραφή Αudio CD απο FLAC

Vasilis Zorbas

New member
10 October 2012
15
Καλησπέρα σε όλους

θέλω να γραψω flac σε audio CD, βρήκα ένα προγραμματακι το Burrrrn το οποιο φαίνεται , αλλα περιέργως αρνείται να κάψει το CD.
Φαίνεται σαν να μην αναγνωρίζει το drive, το οποιο όμως κατά τα άλλα ειναι μια χαρά.

Επείδη το προγραμματακι είναι λιγο παλιο (2005), μήπως υπάρχει κατι νεότερο να κάνουμε δουλεια?

ευχαριστω

My mistake, δεν διευκρίνισα ότι ψάχνω για freeware
Με μια αναζήτηση βρήκα αυτά: http://www.freedownloadscenter.com/Search/newsearch.php3?S_S=burn cd flac&Category=0&Go=+Go!+ με το http://www.freedownloadscenter.com/.../Misc__Sound_Tools/Magic_Audio_CD_Burner.html να υποστηρίζει ότι κάνει αυτή τη δουλειά.

Κάπου είχα διαβάσει ότι και το winamp μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Ρίξε και εκεί μια ματιά.

Να κατεβάσεις το Audiogate της korg. H μόνη του απαίτηση είναι ένας λογαριασμός στο Τwitter και η δουλειά που κάνει είδικά με χρήση του αλγορίθμου Κorg Aqua θα σε καταπλήξει. ΑΑ καιείναι και παιχνιδάκι σαν interface και έχει πολλές δυνατότητες "πολυσουγιά" γιατην χρήση που το θές ενώ είναι σταθερό σαν βράχος.

Απάντηση: Re: Εγγραφή Αudio CD απο FLAC

Και το foobar κανει την δουλεια αμα κατεβασεις το audio cd writer απο τα components στο site του προγραμματος

Να κατεβάσεις το Audiogate της korg. H μόνη του απαίτηση είναι ένας λογαριασμός στο Τwitter και η δουλειά που κάνει είδικά με χρήση του αλγορίθμου Κorg Aqua θα σε καταπλήξει. ΑΑ καιείναι και παιχνιδάκι σαν interface και έχει πολλές δυνατότητες "πολυσουγιά" γιατην χρήση που το θές ενώ είναι σταθερό σαν βράχος.
Βλέπω αντιλήφθηκες τη διαφορά που έχει το dithering με τον αλγόριθμο του Aqua! :grinning-smiley-043
Δεν είμαι ο μόνος. Αν και έχω την εντύπωση πως είναι λίγο παραπάνω απ' όσο πρέπει, προς το ευφωνικό.

Πάντως συμφωνώ κι' εγώ μαζί σου για το Audiogate. Κορυφαίο εργαλείο. Υπ' όψιν όμως ότι dithering αλγόριθμο θα εφαρμόζεις μόνο στις εγγραφές που έχεις πραγματοποιήσει ο ίδιος (π.χ. από βινύλια). Και πάντα εφ' όσον μειώνεις την ανάλυση (π.χ από 24 Bits σε 16). Όχι σε αρχεία Wav ή FLAC's που έρχονται έτοιμα από CD που έχουμε ριπάρει, ή έχουμε κατεβάσει.

Νομίζω πάντως πως ο φίλος μας θα χρειαζόταν κάτι πιο απλό. Υπ' όψιν ότι -όπως ήδη αναφέρθηκε- και το Foobar καίει CD και μάλιστα είναι εντελώς δωρεάν...

επί τη ευκαιρία να κάνω και εγώ μία ερώτηση προς τους κατέχοντες επί του αντικειμένου μιας και είχα μία συζήτηση σήμερα που με προβλημάτισε.
Εάν ριπάρω ένα αυθεντικό δίσκο και τον ξαναγράψω σε audio-cd ή κάνω απλά copy ενός αυθεντικού δίσκου, μειώνεται η δειγματοληψία ή το bit-rate?

επί τη ευκαιρία να κάνω και εγώ μία ερώτηση προς τους κατέχοντες επί του αντικειμένου μιας και είχα μία συζήτηση σήμερα που με προβλημάτισε.
Εάν ριπάρω ένα αυθεντικό δίσκο και τον ξαναγράψω σε audio-cd ή κάνω απλά copy ενός αυθεντικού δίσκου, μειώνεται η δειγματοληψία ή το bit-rate?

Στο δεύτερο σκέλος,(disk copy) η απάντηση είναι απερίφραστα όχι, δεν αλλάζεις τίποτε....

Στο πρώτο σκέλος, αν ριπάρεις το δίσκο σε losless format, (wav, ape, flac κλπ.) πάλι δεν αλλάζεις τίποτε. Αν το ριπάρεις σε mp3, φυσικά συμπιέζεις τη μουσική και χάνεις πληροφορία, δυνητικά πολλή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζεις τη δειγματοληψία.

Σίγουρα όμως το bitrate πέφτει από το 1440.

και εγώ αυτής της άποψης είμαι απλά άκουσα κάτι για μειωμένη ποιότητα της στρώσης του cd αντιγραφής που ρίχνει την πληροφορία.
thanks!

και εγώ αυτής της άποψης είμαι απλά άκουσα κάτι για μειωμένη ποιότητα της στρώσης του cd αντιγραφής που ρίχνει την πληροφορία.
thanks!

Άλλο πράγμα είναι αυτό, έχει να κάνει με το δισκάκι και το CD Recorder. Προφανώς ένας υποδεέστερος συνδυασμός των δύο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Τώρα αν αυτό είναι ακουστό από την αρχή , η αν επιδεινωθεί με το χρόνο , είναι άλλο θέμα.

Έχω διαβάσει ότι αν ένα CD Player δε διαβάζει εύκολα το δισκάκι που παίζει, μπορεί λόγω συνεχών retry κλπ. να επηρεαστεί ο ήχος.

Δεν ακούω CD οπότε δεν έχω άποψη επί του θέματος...

Εγώ προσπάθησα με το Nero αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό τα tracks δεν ήταν σωστά, δηλαδή έκοβε κομμάτι από το τέλος και το έβαζε στην αρχή του άλλου(ο δίσκος όλος ήταν σε ενιαίο flac). Ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος να κάψω ένα cd;

Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να πήγε στραβά με το Nero. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό. Η μόνο περίπτωση είναι να έχεις όλο τον δίσκο σε ενιαίο FLAC και το εξωτερικό αρχείο CUE να έχει λάθος τιυς χρόνος στα tracks.

foobar + components audio cd writer 3.0.3 και ολα μια χαρα!

Σ’ευχαριστώ πολύ. Με ταλαιπώρησε μέχρι να βρω πώς λειτουργεί, γιατί μου έβγαζε error, αλλά το κατάφερα και όλα καλά.

Aν εχεις κανα plextor απο τα παλια καλα εργαλειακια κατεβαζεις τα plextools ,μετετρεψε τα flac σε wav πχ με το easy cd-da extractor και καψε τα σε taiyo-yuden (με το plextools) onlyyyyyyyyyyyyyy το αποτελεσμα θα σε καταπληξει!!!!

Σ’ευχαριστώ πολύ. Με ταλαιπώρησε μέχρι να βρω πώς λειτουργεί, γιατί μου έβγαζε error, αλλά το κατάφερα και όλα καλά.

Για πες φιλε μας πως το καταφερες,γιατι εγω δεν το εχω κατορθωσει ακομα.
Και μενα κατι error μου βγαζει και δεν μπορω να καταλαβω τι λαθος κανω!!!

φορτωνεις στο φουμπαρ ολα τα κομματια τα τσεκαρεις δεξι κλικ convert και write audio cd