Εγγραφη Bluray Disk

Απάντηση: Re: Εγγραφη Bluray Disk

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά ότι μάρκα και να είναι το δισκάκι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα σβηστεί. Τουλάχιστον η δική μου εμπειρία σε δισκάκια DVD αυτό δείχνει. Εγώ δεν κρατώ αντίγραφα ασφαλείας σε δισκάκια.
Συνήθως και εγώ σε TDK γράφω (δεν ξέρω αν είναι Ιαπωνίας), αλλά και δεδομένα που είχα κρατήσει σε κάτι Maxell το 2006 πλέον δεν διαβάζονται.

Χμ.. τυχερός ήσουν..
Από τότε που άλλαξα σε ποιοτικά δισκάκια δεν είχα ποτέ πρόβλημα . (βλ Maxell) (έχω κάποια από το 2001-2002 και δουλεύουν κανονικότατα...

Τα δισκάκια αποκλείεται να σβηστούν όλα μαζί, ο σκληρός θα σου σβήση πόσα έργα? άσε που έχω περίπου 350 έργα και δεν έχω πρόβλημα σε κανένα, επίσεις
έχουν δεί πολλοί φίλοι, ενώ με τον σκληρό!!!!
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, άλλη χρήση!!!!!

Σημερα παρελαβα το recorder της LG και ειδη εχω το πρωτο μου δισκακι.:award:
Τα δισκακια ειναι Maxell printable made in Taiwan 1-4x και το Imgburn εδινε επιλογες ταχυτητας 2-4-6-8x.Εκαψα το πρωτο σε 4x και ολοκληρωθηκε σε περιπου 20 λεπτα.Το δισκακι παιζει αψογα τοσο στο PANASONIC Bd 85 οσο και στο PS3.
Το αποτελεσμα ιδανικο για τα γουστα μου μιας και αφαιρεθηκαν ολα τα μενου και εξτρα και ετσι μεσα σε δεκα δευτερα το Bd 85 το διαβαζει και ξεκιναει η ταινια με το μονο που χρειαζεται απο μερους μου να ειναι η επιλογη υποτιτλων με ενα κουμπι.

Αρη

Εχω και εγω το BH10LS30 τι γινεται ρε παιδια κανω backup τις ταινιες μου σε maxell 50GB και 25GB αλλα παρατηρω τα εξης σε ταινιες με DTS-HD MA εχω κοψιματα ηχου οταν βαζω τα original δεν εχω αυτα τα προβλημα κατα το playback.Blu ray Player εχω το BD 570.
Γραφω με Power2go της LG αλλα και με Imgburn δοκιμασα και με Nero και σε BD-R.Τι λετε να φταιει??? εχω κανει defrag to PC format για να ειναι καθαρο εχω αλλαξει και μεσα Sony BD-R,Verbatim και maxell.Antivirus εχω κλεισει και ριπαρω με dvdfab λετε να φταιει αυτο?????

Πρεπει να μας πεις περισσοτερες λεπτομερειες για να σε βοηθησουμε.
Εγω μεχρι στιγμης εχω γραψει 3 ταινιες με master audio και δεν εχω κανενα προβλημα.

Ρε παιδια μακαρι να βρω μια ακρη

Εχω προβλημα στο playback στο BD570 οχι στο ιδιο το recorder.
Εχω δοκιμασει να καψω και se iso αλλα και σε blu ray video μορφη εχω ακριβως τα ιδια αποτελεσματα.να κοβεται ο ηχος και να προσπαθει το player να τα διαβασει εχω κnei decrypt και με τα δυο προγραμματα της σειρας dvdfab kai anydvd????τι να πω,τα δισκακια ειναι BD-R και BD-RE 50 GB ρχω καψει και σε vertabim 25GB???

αρκετα δισκακια τα εχω original και κατα το playback δεν κολανε μονο αυτα που γραφω για test μου κολλανε

Συνεχιζω τις εγγραφες και αισιως ολοκληρωθηκαν οι 2 πρωτες 10αδες Maxell που ειχα αγορασει μαζι με το αντιγραφικο.
Μεχρι στιγμης το ποσοστο επιτυχιας ειναι 19/20 για τα Maxell και 1/1 για το Verbatim που ηταν δωρο απο το αντιγραφικο.
Το Maxell που καταστραφηκε μαλλον με υπαιτιοτητα του εξωτερικου δισκου που βρισκοταν το image διοτι το imgburn εβγαλε ενα μυνημα που μεσες ακρες ελεγε δεν μπορω να συνεχισω γιατι το αρχειο δεν ειναι πια εκει.
Γραφω μονο οτι χωραει σε BD25 χωρις συμπιεση δηλαδη πρεπει μια ταινια συνολικα εικονα, ηχος(DTS HD MA η True HD), και υποτιτλοι να μην ξεπερνουν τα 23,3Gb.Tο αποτελεσμα ειναι ολη η ποιοτητα εικονας και ηχου χωρις μενου και εξτρα σε ενα δισκακι που ξεκιναει να παιζει σε λιγοτερο απο 10 δευτερα.
Ενοειτε οτι παρα πολλες ταινιες δεν χωρανε σε BD25 ακομα και μετα την αφαιρεση των περιτων ηχων και εξτρα οποτε περιμενω να φθηνηνουν τα dual layer Bluray για να προχωρησω σε εγγραφη.

Προσωπικα ο τροπος που χρησιμοποιω για την εγγραφη των bd ειναι ο εξης:
Σκαναρω τη δομη του bluray που εχω στο δισκο μου με το BDinfo ωστε να βρω πιο ειναι το .m2ts η η playlist της εκαστοτε ταινιας σε συνδυασμο με το site της IMDB το οποιο παρεχει ακριβη στοιχεια για ολες τις εκδοσεις των ταινιων (Theatrical-Unrated-Directors cut κλπ).
Φωρτωνω στο TsMuxer το .m2ts της ταινιας (η την playlist της ταινιας στην περιπτωση που τα .m2ts που την αφορουν ειναι περισσοτερα απο ενα)
και επιλεγω να κρατησω μονο οτι χρειαζομαι δηλαδη εικονα σε 1080p (πολλες φορες υπαρχει μεσα στα bd και εικονα 480p η λεγομενη digital copy που δεν με ενδιαφερει), Hd ηχο και υποτιτους σε μορφη PGS.Επιλεγουμε στο Output του TsMuxer "Blu-ray disk" και αφου επιλεξουμε που θα αποθηκευσουμε το καινουριο αρχειο παταμε "Start Muxing".
Μετα απο ενα τεταρτο περιπου θα εχουμε μια καινουρια δομη που θα περιεχει μονο αυτα που επιλεξαμε χωρις καθολου μενου.
Προσοχη εδω γιατι πριν προχωρησουμε στο επομενο βημα πρεπει να παμε στον υποφάκελο BACKUP του φακέλου BDMV και να δημιουργήσουμε με το χέρι έναν φάκελο JAR, που μένει κενός χωρίς περιεχόμενο. Αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει την μέγιστη συμβατοτητα με όλα τα Blu-ray players της αγοράς, PS3, HTPC, media box κτλ συμφωνα με το φορουμ της Slysoft.
Επομενο βημα ειναι να μετατρεψουμε με το IMGBurn την δομη σε iso.To βημα αυτο ειναι μαλλον προαιρετικο αλλα καλο ειναι να γινετε διοτι to imgburn ρυθμιζει αυτοματα βασει του μεγεθους το "Data Type" "File System" και "UDF Revision" ωστε η εγγραφη να γινει με τον ποιο ενδεδειγμενο τροπο.
Μετα απο ολα αυτα αν το iso ειναι κατω απο 23.3Gb το γραφουμε σε BD 25Gb, ενω αν ειναι μεγαλυτερο σε Dual Layer BD 50Gb συνηθως στη μεγιστη αναγραφομενη ταχυτητα με το IMGBurn.
To αποτελεσμα ειναι δισκακια που παιζουν παντου φορτωνουν ταχυτατα και εχουν ΟΛΗ την ποιοτητα εικονας και ηχου.Το μονο που χρειαζετε απο τη στιγμη που θα μπουν στο tray ειναι να επιλεξουμε με το κουμπι "subtitles" υποτιτλους.

Προσωπικα ο τροπος που χρησιμοποιω για την εγγραφη των bd ειναι ο εξης:
Σκαναρω τη δομη του bluray που εχω στο δισκο μου με το BDinfo ωστε να βρω πιο ειναι το .m2ts η η playlist της εκαστοτε ταινιας σε συνδυασμο με το site της IMDB το οποιο παρεχει ακριβη στοιχεια για ολες τις εκδοσεις των ταινιων (Theatrical-Unrated-Directors cut κλπ).
Φωρτωνω στο TsMuxer το .m2ts της ταινιας (η την playlist της ταινιας στην περιπτωση που τα .m2ts που την αφορουν ειναι περισσοτερα απο ενα)
και επιλεγω να κρατησω μονο οτι χρειαζομαι δηλαδη εικονα σε 1080p (πολλες φορες υπαρχει μεσα στα bd και εικονα 480p η λεγομενη digital copy που δεν με ενδιαφερει), Hd ηχο και υποτιτους σε μορφη PGS.Επιλεγουμε στο Output του TsMuxer "Blu-ray disk" και αφου επιλεξουμε που θα αποθηκευσουμε το καινουριο αρχειο παταμε "Start Muxing".
Μετα απο ενα τεταρτο περιπου θα εχουμε μια καινουρια δομη που θα περιεχει μονο αυτα που επιλεξαμε χωρις καθολου μενου.
Προσοχη εδω γιατι πριν προχωρησουμε στο επομενο βημα πρεπει να παμε στον υποφάκελο BACKUP του φακέλου BDMV και να δημιουργήσουμε με το χέρι έναν φάκελο JAR, που μένει κενός χωρίς περιεχόμενο. Αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει την μέγιστη συμβατοτητα με όλα τα Blu-ray players της αγοράς, PS3, HTPC, media box κτλ συμφωνα με το φορουμ της Slysoft.
Επομενο βημα ειναι να μετατρεψουμε με το IMGBurn την δομη σε iso.To βημα αυτο ειναι μαλλον προαιρετικο αλλα καλο ειναι να γινετε διοτι to imgburn ρυθμιζει αυτοματα βασει του μεγεθους το "Data Type" "File System" και "UDF Revision" ωστε η εγγραφη να γινει με τον ποιο ενδεδειγμενο τροπο.
Μετα απο ολα αυτα αν το iso ειναι κατω απο 23.3Gb το γραφουμε σε BD 25Gb, ενω αν ειναι μεγαλυτερο σε Dual Layer BD 50Gb συνηθως στη μεγιστη αναγραφομενη ταχυτητα με το IMGBurn.
To αποτελεσμα ειναι δισκακια που παιζουν παντου φορτωνουν ταχυτατα και εχουν ΟΛΗ την ποιοτητα εικονας και ηχου.Το μονο που χρειαζετε απο τη στιγμη που θα μπουν στο tray ειναι να επιλεξουμε με το κουμπι "subtitles" υποτιτλους.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ BLYE-RAY RECORDER ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ BD-R 25 G ΣΕ DVD RECORDER?