Εγγραφή image από Blu-Ray σε Blu-Ray!

tromb1

AVClub Addicted Member
26 September 2007
1,371
Παιδιά, μια υποθετική ερώτηση αν ξερει καποιος να μου απαντησει:

Έστω ότι έχουμε ενα full image ταινιας από Blu-Ray 25GB! (οχι ματροσκα)...

Έστω ότι έχουμε και Blu-Ray recorder....

Mπορούμε να γράψουμε το image σε ενα δισκάκι BD-R και να παιζει μετα κανονικά σε οποιοδήποτε Blu-Ray player, σαν να ηταν το κανονικό δισκάκι, ή αυτά τα image έχουν φτιαχτεί ΜΟΝΟ για αναπαραγωγή στο PC ??? :HTEHETH63:

Last edited by a moderator:
Βασικά, ΔΕΝ εχω κατεβασει ουτε κι εγω ακομα ολοκληρο blu-Ray απο τορεντ, γιατι πιστευω ότι ΔΕΝ ειναι υπο μορφή πληρους image από δισκάκι, και ΔΕΝ θελω να το σβησω απο το δισκο, αν ΔΕΝ μπορω να το γραψω κανονικα σε δισκακι και να παιζει, οταν θα πεσουν οι τιμες!

Οποτε, προς το παρον κατεβαζω ΜΟΝο αρχεια matrosca!

Το έχω δοκιμάσει.

Το έχω γράψει κανονικά με Nero και έπαιξε στο PC.

Τώρα αν παίζει σε desktop player δεν έχω δοκιμάσει (δεν έχω) αλλά δεν είναι τίποτα δύσκολο να το τσεκάρουμε (πχ σε ένα ps3).

Από κάποια που είχα διαβάσει, λίγο παλιότερα όμως, η επιτυχία δεν ήταν και πολύ πιθανή. Πιθανότατα όμως πλέον αυτό να μην ισχύει.

Σείριε, έχεις blu-Ray recorder ???

Φανταζομαι θα το εγραψες με το Nero 8 που υποστηριζει εγγραφη Blu-Ray!

To εγραψες σαν image, ή απλά έβαλες μεσα τα αρχεια και αφησες το Nero να κανει το Authoring ???

To εχεις ακομα αυτο το δισκακι, για να το δωσεις σε καποιον που να εχει standalone blu-ray player ή PS3, να το δοκιμασει ???

Πραγματικά πολυ ενδιαφερουσα ερωτηση κανει ο φιλος tromb1! Ειναι σαν να μας λεει, ΑΞΙΖΕΙ που κατεβαζετε full-image αν ΔΕΝ μπορειτε να τα καψετε σε δισκακι αργοτερα ???

Οι δισκοι ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ και να ειναι, καποια στιγμη γεμιζουν και αναγκαζομαστε να σβηνουμε.... ΕΝΩ τα δισκάκια εχουν άλλη χάρη, και ειναι και κατι πιο "χειροπιαστό" από το να εχουμε μια ταινια ΜΟΝΟ σε ψηφιακή μορφή μέσα σε καποιο δίσκο!!! :a0210:

ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ S.W.A.T. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ 8 ΣΕ BLU RAY-RE 25GB KAI ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ SAMSUNG 1400.H ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ LG GGW-H 20L BLU RAY RECORDER.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ για τις απαντησεις παιδιά! :a0210:

Αρα, στην ουσία έχει σπασει το Blu-Ray, που λενε ΟΛΟΙ οτι ειναι κλειδωμενο, είναι δύσκολο να αντιγραφτει κλπ..... (και ΜΑΛΙΣΤΑ έχουν αφαιρεθει και οι περιοχες και ειναι region free!!! )

ΚΑΙ αν βρεθει στο μελλον και καποιος τροπος να ενσωματωνουμε μεσα στο image των Blu-Ray Ελληνικους υποτιτλους στις ταινιες που δεν εχουν απο τη "μαμα" , τοτε πιστευω ΔΕΝ υπαρχει κανενα προβλημα στο να αντικατασταθει σιγσ-σιγα το DVD απο το Blu-Ray!

Γιατί , ΟΠΩΣ και να το κανουμε, η ευκολία "backup" ενός μέσου παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην εξελιξη του και στο ποσοστό εισχώρησής του στην αγορά του μέσου καταναλωτή !!! :SFGSFGSF:

by Διονύσης
Πραγματικά πολυ ενδιαφερουσα ερωτηση κανει ο φιλος tromb1! Ειναι σαν να μας λεει, ΑΞΙΖΕΙ που κατεβαζετε full-image αν ΔΕΝ μπορειτε να τα καψετε σε δισκακι αργοτερα ???

Οι δισκοι ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ και να ειναι, καποια στιγμη γεμιζουν και αναγκαζομαστε να σβηνουμε.... ΕΝΩ τα δισκάκια εχουν άλλη χάρη, και ειναι και κατι πιο "χειροπιαστό" από το να εχουμε μια ταινια ΜΟΝΟ σε ψηφιακή μορφή μέσα σε καποιο δίσκο!!! :a0210:

Ακριβως αυτή είναι η σκέψη μου! Καταφερες να μπεις στο μυαλό μου... :flipout:

ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ AΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟ S.W.A.T. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ 8 ΣΕ BLU RAY-RE 25GB KAI ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ SAMSUNG 1400.H ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ LG GGW-H 20L BLU RAY RECORDER.
Μήπως το έχεις δοκιμάσει σε ps3?? Έχω ακούσει ότι το ps3 δεν παίζει κόπιες bluray...

Το πρόβλημα είναι ότι τα δισκάκια είναι ακόμα ακριβά και έχω μαζέψει 5 Terrabyte σκληρούς και γεμίζουν! Το τελευταίo ήταν 46GB!

Εγώ σκευτόμουν μήπως υπάρχει κάτι σαν το DVD Shrink που μπορείς να ξηλώνεις ότι δεν θες μέσα από το Blu-Ray όπως Audio Streams, Trailers κτλ?

Δηλαδή να κρατάω μόνο την ταινία και τον ήχο που θέλο αλλά να μην καταστρέφεται η δομή του δισκίου.

Εγώ σκευτόμουν μήπως υπάρχει κάτι σαν το DVD Shrink που μπορείς να ξηλώνεις ότι δεν θες μέσα από το Blu-Ray όπως Audio Streams, Trailers κτλ?

Δηλαδή να κρατάω μόνο την ταινία και τον ήχο που θέλω αλλά να μην καταστρέφεται η δομή του δισκίου.

Ειναι νωρις ακομα για κατι τετοιο... Η δομη του blu-ray ειναι ακομα "αγνωστη" και δυσκολη στο να επεξεργαστει ακομα ... Η μονη λυση ειναι να γραφτει σε δισκακι οπως ειναι!

Που θα παει? Θα πεσουν οι τιμες...:ernaehrung004:

Ειναι νωρις ακομα για κατι τετοιο... Η δομη του blu-ray ειναι ακομα "αγνωστη" και δυσκολη στο να επεξεργαστει ακομα ... Η μονη λυση ειναι να γραφτει σε δισκακι οπως ειναι!

Που θα παει? Θα πεσουν οι τιμες...:ernaehrung004:

εχει παρει κανεις backup με το dvdfab να μας πει την διαδικασια δημιουργιας image?

εχει παρει κανεις backup με το dvdfab να μας πει την διαδικασια δημιουργιας image?

μαλλον οχι ακομα.... Ποσοι ειναι αυτοι που εχουν blu-ray στο PC ??? Προς το παρον ειναι μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριού...-bye-

Εγώ διστάζω να το δοκιμάσω (παρ'ότι έχω αγορασμένες ταινίες σε BD), γιατί διάβασα κάπου πως μπορεί να σβηστούν κάποια κλειδιά (λόγω AAC, "revoked" το λένε νομίζω) από το drive και να θέλει μετά firmware update, για να μπορεί να ξαναδουλέψει σωστά. Και δεν είμαι της περιπέτειας άνθρωπος...

Εγω εχω ριπαρει μπολικες ταινιες bluray και hddvd , και ηταν υποθεση ενος κλικ (anydvd + LG ggc 20L).
Αλλα εχω μονο Player και οχι recorder για να δοκιμασω.
Εχουν φτηνηνει πολυ τωρα... βρισκεις πια με 150 ευρω !

Εχουν φτηνηνει πολυ τωρα... βρισκεις πια με 150 ευρω !

Ναι, αλλα τα recorders (και περισσοτερο αυτα που γραφουν σε double layer blu-Ray 50GB, ειναι ακομα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!! :violent-smiley-030: )

Προσωπικά, θα παρω κατευθειαν recorder double-layer στο PC μολις πεσουν λιγο οι τιμες, αφου σαν player ΔΕ με καιει ακομα γιατι εχω και το PS3 ...:grandpa:

και παλι ακριβο ειναι... ΑΝ παει γυρω στα 180-200 κατι γινεται...

Οσο για τα δισκακια, ειναι ακομα πανακριβα, αλλα ετσι δεν γινονταν και στην αρχη με τα DVD double layer (8,5 GB) που κοστιζαν 15-20 ευρω το ενα, και τωρα εχουν 3 ευρώ ??? :ernaehrung004:

EDIT: Τώρα το είδα... Το LG-ggw ΔΕΝ γραφει double layer blu-ray.... MONO μονα (25GB) ....

Εδω και τα χαρακτηριστικά του: http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=9040

Last edited: