Εγγραφή streaming

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

drspiros

AVClub Addicted Member
Καλησπέρα.
Έχω την εξής απορία: Κάποτε γράφαμε τις εκπομπές που θέλαμε να κρατήσουμε σε VHS, μετά σε DVD Recorders και αργότερα σε σκληρούς δίσκους.
Σήμερα έχουμε αυτή τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο σε streaming εφαρμογές;
Υπάρχει κάποια εφαρμογή που κάνει εγγραφή ή κάποιος εξωτερικός recorder που να κάνει εγγραφή το αναπαραγόμενο πρόγραμμα μέσω HDMI σύνδεσης;
Ευχαριστώ

Επειδή ρωτάς συγκεκριμένα για μέσω HDMI.
Το HDMI έχει συγχρόνως και HDCP, το οποίο, εφόσον είνα ενεργοποιημένο (και συνήθως είναι, τουλάχιστον σε HD περιεχόμενο), απαγορεύει την εγγραφή ή, για να είμαι πιο ακριβής, επιτρέπει τη μετάδοση μόνο σε συσκευές αναπαραγωγής (οθόνες, projectors) και όχι σε συσκευές εγγραφής.
HDMI capture devices υπάρχουν. Είτε αυτόνομες που γράφουν σε κάρτα micro SD, είτε με USB σύνδεση σε PC, είτε κάρτες PCI-E για PC. Αρκετές διαφημίζονται ως game capture για παιχνιδάδες που κάνουν ζωντανές μεταδόσεις. Δεν ξέρω κάποια που να παρακάμπτει το HDCP.
Αν ψάξεις στο internet, θα βρεις πώς παρακάμπτεται.
Πάντως, επειδή το HDMI μεταφέρει ασυμπίεστο περιεχόμενο, πρέπει να ξανασυμπιεστεί σε MPEG4 ή HEVC και εκεί οι περισσότερες φτηνές κάρτες κάνουν κάκιστη δουλειά.
Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν μέχρι πριν από καμιά 5ετία. Αν υπάρχουν εξελίξεις από τότε, ας συμπληρώσει κάποιος.

Έχουν γίνει αναφορές στο ίδιο θέμα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το νήμα. 😁
Τείνει να καταργηθεί αυτή η δυνατότητα και εδώ μέσα ανέφεραν κάποιοι φίλοι ότι οι νέες τηλεοράσεις PVR.
Ας πούμε στην Panasonic (μοντέλο του 2019) που έχω, ενώ μπορείς να γράψεις σε εξωτερικό δίσκο κάποια εκπομπή,
δεν σε αφήνει να γράψεις από το ERTflix που είναι ελεύθερο.
Άρα η λύση έχει να κάνει πλέον με αυτόνομα μηχανάκια που θα πραγματοποιούν αυτή τη δουλειά, όπως γράφει πολύ σωστά πιο πάνω ο Psilos2003.
Επειδή δεν το έχω ψάξει, αν όντως οι νέες τηλεοράσεις δεν έχουν PVR, βράστα.
Ότι και αν θέλεις να δεις, παλιό, κλασσικό, νέο, αγαπημένο, ψάχνεις τις πλατφόρμες και βασικά θα τα σκας.

• Like
Reactions: drspiros
Ε ναι, ελεύθερο δε σημαίνει και μη κρυπτογραφημένο. Μπορεί το ERTflix να δίνει ελεύθερη πρόσβαση αλλά δεν παύει το stream να είναι προστατευμένο με DRM το οποίο δεν τολμάει κανείς κατασκευαστής να παρακάμψει. Ενώ οι επίγειες εκπομπές δεν είναι κρυπτογραφημένες και προσπάθειες για broadcast flag σε άλλες χώρες δεν πέτυχαν.

Ειδικά στην ΕΡΤ δεν είναι - ή δεν ήταν - προστατευμένο. Προσωπικά έχω κατεβάσει με διάφορα προγράμματα και addons ολόκληρες ταινίες από το ERTflix. Αλλά εδώ ρωτάω για live streaming εγγραφή.
Και το PVR που αναφέρει ο άλλος φίλος πιο πάνω δεν έχει σχέση με το ερώτημα, γιατί έχει να κάνει με transport stream (dvb-t ή dvb-s), όχι internet stream.

• Like
Reactions: #@george@#