Εγινα ξανα CANONακιας .......

16 July 2006
7,567
HAMBURG
Σημερα αγορασα την CANON EOS 400 D μονο το σωμα 311 ευρα με πολα εχτρα οπως καρτες CF, τσαντα , φιλτρα κτλ....

η Fuji Film S 9600 παραμενει ακομα .....αλλα μαλον θα την βαλω προς πωληση στο ΕΒΑΥ !!!

αυτο που μου ελειπε ηταν η ταχυτητα εστιασης !
αυτο που θα μου λειψει ειναι η ευκολια του να μην αλλαζεις φακο και να εχεις ενα πρακτικοτατο ευρος εστιακο απο 28 εως 300 !!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

και πιστευω πως δεν θα βρω ζουμ φακο με το ιδιο εστιακο ευρος 28 / 300 για EOS CANON που να εχει τετοια αποδοση με τοσα λιγα ευρα !

ερωτησης !

γενικα τι γνωμη εχετε για την CANON 400 D ;;;; εμενα μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις !

ποιος φακος θα ηταν καταληλος μεχρι 400 ευρω και με εστιακο ευρος απο ευρυγωνιο 28 αρη εως και τηλεφακο 200 ;;; για την αρχη !
οι TAMRON εχουν καλες κριτικες παντως !

Καλορίζικη, αν και στα χρήματα αυτά υπάρχουν προσφορές από ξεστοκαρίσματα αντίστοιχης παλαιότητας μοντέλων (πχ 257 ευρώ τις προάλλες Pentax K10D + 18-55).

Φακός αντίστοιχου εύρους σε ψηφιακή? Ίσως ο Tamron 18-270VC. Λέγεται ότι είναι αστέρι, με εξαιρετική σταθεροποίηση. Αλλά κοστίζει κάπως (πιο φθηνά βέβαια από τον Canon).

Απάντηση: Re: Εγινα ξανα CANONακιας .......

Καλορίζικη, αν και στα χρήματα αυτά υπάρχουν προσφορές από ξεστοκαρίσματα αντίστοιχης παλαιότητας μοντέλων (πχ 257 ευρώ τις προάλλες Pentax K10D + 18-55).

Φακός αντίστοιχου εύρους σε ψηφιακή? Ίσως ο Tamron 18-270VC. Λέγεται ότι είναι αστέρι, με εξαιρετική σταθεροποίηση. Αλλά κοστίζει κάπως (πιο φθηνά βέβαια από τον Canon).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !! εχω ενα κολημα με ΚΑΝΟΝ και δεν πολυκοιταω αλλες μαρκες σε DSLR...

ο Tamron 28-300 VC τι λεει ;;;;

κοιταω οσο γινεται πιο μεγαλο εστιακο ευρος ...

αν και αυτος που λες ειναι μαλον αστερι λογω και σταθεροποιησης !

αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι δεν γουσταρω ο φακος να εχει Βινιετα και τετοια ... διοτι η 9600 δεν εχει βινιετα σε καμια περιπτωση !το θελω για πανοραμικες φωτος που τις κολαω ....

Last edited:
O 28-300 Βαγγέλη δεν θα σε βολέψει στην 400ρα, γιατί "δίνει" 45-480mm. Από νορμάλ μέχρι μακρύ τηλεφακό. Εκτός εάν έχεις κάτι άλλο για ευρυγώνιο.

Προτάσεις σε all-in-one, Σιγμα 18-125Os (σταθεροποίηση) κοντά στα 300 ευρώ, Tamron 18-270vc γύρω στα 500, Sigma 18-200 OS γύρω στα 330.
Προσοχή όλοι ειναι τα μοντέλα με σταθεροποίηση. Ο 18-270 δίνει κάλυψη 29-430mm

Από μεταχειρισμένους πιο παλιούς Canon, εάν μπορέσεις να βρεις σε καλή τιμή, ίσως σου κάνει ο 24-85 USM.

O 28-300 Βαγγέλη δεν θα σε βολέψει στην 400ρα, γιατί "δίνει" 45-480mm. Από νορμάλ μέχρι μακρύ τηλεφακό. Εκτός εάν έχεις κάτι άλλο για ευρυγώνιο.

Προτάσεις σε all-in-one, Σιγμα 18-125Os (σταθεροποίηση) κοντά στα 300 ευρώ, Tamron 18-270vc γύρω στα 500, Sigma 18-200 OS γύρω στα 330.
Προσοχή όλοι ειναι τα μοντέλα με σταθεροποίηση. Ο 18-270 δίνει κάλυψη 29-430mm

Από μεταχειρισμένους πιο παλιούς Canon, εάν μπορέσεις να βρεις σε καλή τιμή, ίσως σου κάνει ο 24-85 USM.

Ευχαριστω πολυ !
οι επιλογες που προτεινεις με υπερκαλυπτουν !ειδικα ο Ταμρον 18/270 !
οποτε κοιταω για καποιον απο τους υποψηφιους ! -bye-

Επειδή τσιμπιέται, δες μήπως βρεις μεταχειρισμένο φθηνά τον 18-55is με τη σταθεροποίηση, και παίρνεις τότε και έναν 28-300VC εάν τον βρεις φθηνά. Πολλές φορές για βόλτες και από 28mm καλά είσαι.

Επειδή τσιμπιέται, δες μήπως βρεις μεταχειρισμένο φθηνά τον 18-55is με τη σταθεροποίηση, και παίρνεις τότε και έναν 28-300VC εάν τον βρεις φθηνά. Πολλές φορές για βόλτες και από 28mm καλά είσαι.

αυτος ο 18/ 55 δηλ τι ευρος εχει ;;;

28 70 περιπου ;;;
καλη επιλογη ως μονιμος φακος λες !

Τα πολλαπλασιάζεις χ1.6.

Δηλαδή δίνει 28,8-88mm. Φυσικά κάνει για στάνταρ ζουμ. Το νέο μοντέλο έχει και σταθεροποίηση. Εύκολα βρίσκεται και κάτω από 100 ευρώ, επειδή πολλοί πάνε βουρ για αναβάθμιση (ενώ εάν πέσεις σε καλό κομμάτι γράφει μια χαρά!). Πάρτον για αρχή, να ξεσκουριάσεις.

Τα πολλαπλασιάζεις χ1.6.

Δηλαδή δίνει 28,8-88mm. Φυσικά κάνει για στάνταρ ζουμ. Το νέο μοντέλο έχει και σταθεροποίηση. Εύκολα βρίσκεται και κάτω από 100 ευρώ, επειδή πολλοί πάνε βουρ για αναβάθμιση (ενώ εάν πέσεις σε καλό κομμάτι γράφει μια χαρά!). Πάρτον για αρχή, να ξεσκουριάσεις.

μου γραφεις ακριβως πως γραφεται ο φακος για να τον βαλω για ψαξιμο σε ΕΒΑΥ ..πλιιιζ

Αυτός είναι Βαγγέλη

Canon_ef_s_18_55mm_is.jpg

Μην περιμένεις όμως την παλιά ποιότητα κατασκευής... μιλάμε για πλαστικό μέχρι και στη μοντούρα.

Εχω μια N500 χαλασμένη και εναν φακο 28-80mm που μου κάθεται και κατά 99% δουλεύει σωστά..τι λες να σου έστελνα τον φακό (free εννοείτε)

Τον 28-80?
Μόνο για paperweight (και δεν είναι και βαρύς να πάει)

Ή για να ξηλώσεις τη μοντούρα με το τσιπ και να κάνεις μετατροπή κανέναν φακό-αντίκα :flipout:

Έχω έναν απλό 18-55 που κάθεται, εάν θέλεις.... Δεν είναι άσχημος πάντα. Στα 50mm και φ/8 δεν ήταν μακρυά από τον 50/1.8

Τον 28-80?

Ή για να ξηλώσεις τη μοντούρα με το τσιπ και να κάνεις μετατροπή κανέναν φακό-αντίκα :flipout:

Έχω έναν απλό 18-55 που κάθεται, εάν θέλεις.... Δεν είναι άσχημος πάντα. Στα 50mm και φ/8 δεν ήταν μακρυά από τον 50/1.8

τι δεν κάνει??δεν το ήξερα

Εχω μια N500 χαλασμένη και εναν φακο 28-80mm που μου κάθεται και κατά 99% δουλεύει σωστά..τι λες να σου έστελνα τον φακό (free εννοείτε)

μετα χαρας ! -bye-αμα κανει γιατι οχι;

θα σου στειλω τα μεταφορικα !ενοειται!!!
να σου δωκω την διευθηνση σε ΠΜ;;;

Τον 28-80?

εμενα λες ;;;;;;η τον φιλο πιο πανω ;