- 17 June 2006
- 10,461
Πλησιάζουν οι ζέστες και αποφάσισα να πάρω έναν ανεμιστήρα οροφής να τον βάλω στο σαλόνι χοντρικά πάνω από τον καναπέ. Αφού βρήκα έναν με ωραίο design ο οποίος καλύπτει περίπου 10 τετραγωνικά άνοιξα τη συσκευασία. Σημειωτέον δεν έχω ξαναβάλει ανεμιστήρα οροφής, αλλά φανταζόμουν ότι θα έπιανε από το γάντζο για το φωτιστικό και με κάποιο μηχανισμό θα αγκύρωνε/σταθεροποιούταν στο ταβάνι. Τελικά όμως αυτός που πήρα έχει μια μεταλλική πλάκα που πιάνει στο ταβάνι με 2 ούπα. Επίσης θέλει η παροχή του ρεύματος να περνά στη μέση της πλάκας. Πρόβλημα πρώτο, στη θέση του φωτιστικού έχει γύψινο διακοσμητικό που δεν θα ήθελα να το χαλάσω, γιατί σε περίπτωση που φύγει μελλοντικά ο ανεμιστήρας θα μείνει κάτι άσχημο. Το σαλόνι είναι ορθογώνιο και ήθελα ο ανεμιστήρας να πιάνει το μισό χώρο εκεί που είναι ο καναπές. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να τον φέρω προς τα πίσω για να μην τρυπήσω το γύψινο και επειδή έχει 2 θέσεις για φωτιστικά σκεφτόμουν μήπως και τον βάλω στα μισά ακριβώς ανάμεσα τους (βέβαια πρέπει να δω αν όντως θα αερίζει το χώρο που ήθελα).
Στο θέμα μας τώρα. Ούπα τσιμέντου δεν έχω ξαναβάλει. Η κατασκευή είναι του 1980 περίπου (δεν ξέρω ακριβώς πως σοβάτιζαν την πλάκα τότε, ούτε πόσο πάχος είναι από το ορατό ταβάνι μέχρι την πλάκα). Ο ανεμιστήρας σε λειτουργία στο γρήγορο θα επιβαρύνει το ταβάνι με κάπου 25 κιλά βάρος. Βάζω χοντρά πλαστικά ούπα; Στο παρελθόν είχα δει νομίζω και μεταλλικά. Αλλά έχω δει και τα παρακάτω. Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα. Αλήθεια πως κάνω εγκατάσταση σε αυτά; τι μήκους πρέπει να πάρω;
Μήπως απλά να πουλήσω τον ανεμιστήρα οροφής και να πάρω έναν κατακόρυφο δαπέδου;

Στο θέμα μας τώρα. Ούπα τσιμέντου δεν έχω ξαναβάλει. Η κατασκευή είναι του 1980 περίπου (δεν ξέρω ακριβώς πως σοβάτιζαν την πλάκα τότε, ούτε πόσο πάχος είναι από το ορατό ταβάνι μέχρι την πλάκα). Ο ανεμιστήρας σε λειτουργία στο γρήγορο θα επιβαρύνει το ταβάνι με κάπου 25 κιλά βάρος. Βάζω χοντρά πλαστικά ούπα; Στο παρελθόν είχα δει νομίζω και μεταλλικά. Αλλά έχω δει και τα παρακάτω. Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα. Αλήθεια πως κάνω εγκατάσταση σε αυτά; τι μήκους πρέπει να πάρω;
Μήπως απλά να πουλήσω τον ανεμιστήρα οροφής και να πάρω έναν κατακόρυφο δαπέδου;