Εγκατάσταση combiner

Η αλήθεια είναι οτι το καλώδιο δεν είναι οτι καλύτερο . Θα δοκιμάσω με ενα νεο καλώδιο καλής ποιότητας και με την κεραία και θα σας πω. Εαν έβαζα έναν ενισχυτή ιστού http://www.intelcom.gr/index.php?route=product/product&product_id=16763
λογικά θα βοήθαγε στην ενίσχυση του σήματος . Σωστά ? Η περιοχή μου είμαι είναι γούβα και είχα πάντα πρόβλημα με την κεραία.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Για μία και μόνο γραμμή να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή,είναι ακραίο.Θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα λήψης για να χρειαστείς κάτι τέτοιο.Στη θέση σου θα δοκίμαζα να αλλάξω καλώδιο,βάζοντας δορυφορικό.Το χρειάζεσαι άλλωστε,αφού θα κατεβάσεις και δορυφορικό σήμα.Είναι το πρώτο που θα έκανα.Σίγουρα θα υπάρχει βελτίωση.Σιγουρέψου βέβαια και ότι η κεραία σου είναι σωστά στραμμένη προς το κέντρο λήψης.Αν αυτές οι 2 προϋποθέσεις εκπληρώνονται,τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δυστυχώς δεν θα γλιτώσω τον ενισχυτή , με το νεο καλώδιο και λίγο παίξιμο με την κεραία πέτυχα καλύτερο σήμα αλα δεν είναι ικανοποιητικό .

Έβαλες καλή ποιότητα καλωδίου. Επίσης, τα βύσματα που έχεις χρησιμοποιήσει είναι καλής ποιότητας. Μου φαίνεται λίγο ακραίο να χρειάζεσαι ενισχυτή. Τι απόσταση είναι μεταξύ πιάτου και πρίζας?

Έβαλα καλώδιο χάλκινο με ταινία χαλκού κτλ.Τα βύσματα είναι F , αν είναι καλής ποιότητας η οχι θα σε γελάσω. Η απόσταση απο την κεραία μέχρι την πρίζα είναι 17 μέτρα .
Έβαλα τον ενισχυτή και όλα είναι οκ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια :ernaehrung004:

Καλή σας μέρα. Αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Στο σπίτι μου είχα μια κεράια χωρίς ενισχυτή η οποία έδινε 3 κλωνους με σπλιτερ και τροφοδοτούσε 2 μπρίζες TV/SAT/FM ο κάθε κλώνος (μία διέλευσης και μια τερματική μπρίζες berker). 2 τηλεοράσεις λειτουργούσαν άψογα για 2 χρόνια τώρα (digea) . Απόφάσισα να βάλω και ένα δορυφορικό πιάτο στο παιχνίδι που το είχα να κάθεται για να πιάνω fta του hotbird. 'Εβαλα ένα TV sat combiner στην ταράτσα και εππιβεβαίωσα ότι το σπλιτερ μου επιτρέπει DC passthrough. σατ δέκτης είναι ο ενσωματωμένος στην KURO 5090H. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε κάποιες φάσεις που είναι ανοιχτός ο δορυφορικός δέκτης χάνεται το σήμα στην άλλη τηλεόραση του σπιτιού αλλά και από την ΚURO!!!!!!
Το καλώδιο της εγκατάστασης είναι σατ 75 Οhm.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?

Καλημέρα.
Κατεβάζω δορυφορικό και επίγειο σήμα από ένα καλώδιο με combiner.
Στο επίγειο η ποιότητα της εικόνας και ο ήχος είναι μια χαρά,στο δορυφορικό η εικόνα είναι πολύ καλή αλλά έχω σπασίματα στον ήχο τα οποία σταματάνε όταν βγάζω από την τηλεόραση το καλώδιο που έρχεται από το combiner.Έχω τσεκάρει τα καλώδια, έχω πάρει καινούργια combiner και όλες οι συνδέσεις είναι οκ.
Τι άλλο μπορεί να φταίει;;;;;

Τα combiners προκαλούν μεγάλες απώλειες στο σήμα. Εκτός από την στόχευση των κεραιών (επίγειας και δορυφορικής), που πρέπει να δίνει τη μέγιστη λήψη, τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το καλώδιο. Χρειάζεται καλής ποιότητας δορυφορικό καλώδιο. Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημά σου να σχετίζεται με το καλώδιο σου.

Καλησπέρα. Ειμαι διαχειριστης στην πολυκατοικια μου τεσσαρων οροφων. Εχουμε προβλημα με την κεντρικη κεραια στην γραμμη στο σαλονι και η μια πλευρα της πολυκατοικιας (8 δαμερισματα) δεν πιανουν καλα τα επιγεια δορυφορικά. Εγω δε που μενω στον 1ο οροφο αυτης της πλευρας, δεν πιανω καθολου! Ηρθε ο τεχνικος και μετρησε τα 8 αυτα διαμερισματα, αλλαξε καποια καλωδια στην κεραια πανω, αλλαξε καποια πριζακια στα διαμερισματα και βελτιωσε τα db, με αποτέλεσμα όλοι να πιάνουν εκτός από μένα και εναν παππου δίπλα μου στον 1ο οροφο μονο!!! Μου προτεινε λοιπον, επειδή έχω εγώ πιάτο στην ταράτσα με ote tv, να μου βάλει ένα λεει combiner πάνω στο πιάτο και κάτω στο σαλόνι μου για να πάρω καλό σήμα και να πιάνω πολύ καλά τα κανάλια τα επίγεια. Αυτό ισχύει, είναι καλή λύση;
Οι ερωτήσεις μου, επειδή είμαι ασχετος με το θέμα είναι οι εξής:
Το combiner θα χαλάσει την ποιότητα των δορυφορικών καναλιών του οτε;
Το combiner θελει ρευμα για να δουλεψει στο σαλονι ή στην ταράτσα και θα έχω κατανάλωση ρεύματος μεγαλύτερη;
Το combiner έχει ακτινοβολία; Γιατί έχω μωρό στο σπίτι και δεν θέλω να μπλέκω με ακτινοβολίες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στο πρώτο ερώτημά σου η απάντηση είναι όχι, εφόσον τώρα η λήψη σου είναι άριστη (θεωρώ δεδομένο ότι το καλώδιο σου είναι κατάλληλο). Στα άλλα 2 ερωτήματα η απάντηση είναι όχι.

Καλησπέρα κι από μένα. Μόλις γράφτηκα στο forum και χρειάζομαι τη γνώμη σας.

Ζω σε ένα σπίτι χωρίς κεντρική κεραία. Μια περίεργη συγκυρία με ανάγκασε να εγκαταστήσω την μικρή ψηφιακή κεραία που κυκλοφορεί στο μπαλκόνι μου αλλά με άνετο σήμα σε όλα τα ψηφιακά κανάλια (περιοχή Ηλιούπολη, προσανατολισμός προς Καισαριανή). Ξετρύπησα τον τοίχο του μπαλκονιού, πολύ προσεγμένα, και πέρασα ένα καλώδιο (θεωρώ καλής ποιότητας) μήκους 8μ από την κεραία μέχρι το Antenna In της TV.
Πρίν μια εβδομάδα έβαλα Forthnet+Nova, το πιάτο στην ταράτσα του 3όροφου κτιρίου με το καλώδιο της εταιρείας που έστειλε η Forthnet (χρησιμοποιήσαμε περίπου 15μ) και επειδή δεν ήθελα να ξανατρυπήσω τον τοίχο εγκατέστησα μόνος μου 2 combiners, ένα στο μπαλκόνι (aka εξωτερικό) κι ένα στο σαλόνι (aka εσωτερικό) ώστε να λειτουργούν και οι 2 πηγές. Το αποτέλεσμα ήταν ότι απέκτησα πλέον πολύ ασθενές σήμα στην TV με αποτέλεσμα να δείχνει μόνο τη ΝΕΡΙΤ.

Απόψε έκανα δοκιμές με τα 2 combiners και ένα σύνδεσμο για να καταλάβω κάτω από ποιές συνθήκες χάνεται το σήμα. Δοκίμασα απευθείας σύνδεση, μόνο με ένα combiner (τα δοκίμασα και τα δύο) και είχα πάντα καλό σήμα στην TV μέχρι που βίδωνα το καλώδιο από το SAT Out του εσωτερικού combiner στο SAT In του Novabox. Μόλις το αποσυνδέσω η TV παίζει κανονικά.

Eξωτερικό combiner : 1 καλώδιο 15μ από το πιάτο NOVA στο SAT, 1 καλώδιο 0,5μ από την ψηφιακή κεραία στο TV και ένα καλώδιο 8μ στην έξοδο προς το σαλόνι
Εσωτερικό combiner : 1 καλώδιο 2μ προς την τηλεόραση στο TV, 1 καλώδιο 1μ προς το Novabox στο SAT και το 8μετρο στην είσοδο από το μπαλκόνι

Τι χάνω εδώ εκτός - προφανώς - από το σήμα;

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση combiner

Καλησπέρα Σεραφείμ,
Η TV εμφανίζει μια μπάρα για 2-3 δευτερόλεπτα όταν αλλάζει κανάλι. Σε κάποια κανάλια "μικρά" έχω περίπου 40% σήμα και το έχω δει να παίζει και με περίπου 15%. Όταν συνδέω τη NOVA προφανώς πέφτει κάτω κι από αυτό το 15% για να εμφανίζει weak signal. Είναι δικαιολογημένη τέτοια μείωση; Αν είναι έτσι θα φροντίσω να ανεβάσω την κεραία στην ταράτσα. Υπάρχει πρόβλημα να συνδεθεί πάνω από το πιάτο στον ίδιο ιστό;

ΥΓ

Μόλις πήγα και έλεγξα αν αλλάζει η ένδειξη του καναλιού συνδέοντας τη NOVA και δεν επηρεάζεται καθόλου. MEGA / ANT1 εξακολουθούν σε 60% και το STAR στο 80%-85%. Κι όμως με το που συνδέω το βύσμα χάνεται το σήμα, αν και η ένδειξη ακόμα είναι 80-85%. Βγάζει νόημα αυτή η κατάσταση;;;;

Last edited:
Re: Απάντηση: Εγκατάσταση combiner

Ευχαριστώ, θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Το Σ/Κ εννοείται... :)