εγκατασταση δορυφορικου και επιγειου μαζι

kost1980

New member
30 April 2009
33
χαιρετε σε ολους και θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας

Λοιπον το θεμα μου ειναι το εξης
αυτη την στιγμη εχω στην ταραστα μου ενα δορυφορικο κατοπτρο με ενα diseqc 4/1 και κατεβαζω ενα καλωδιο απευθειας στον δορυφορικο δεκτη

επισης εχω μια αναλογικη κεραια που κοιταει υμητο και κατεβαινει το καλωδιο της μεσα απο τους τοιχους και δινει σημα σε ολες τις πριζες του σπιτιου

η ερωτηση μου ειναι η εξης

θελω να βαλω αλλη μια κεραια που να κοιταει αιγινα για ληψη μονο σε μια τηλεοραση τα ψηφιακα καναλια αλλα δεν εχω την δυνατοτητα να κατεβασω αλλο καινουριο καλωδιο απο την ταρατσα στο σαλονι και ρωταω αν συνδεσω το καλωδιο της καινουριας κεραιας με ενα μικτη tv/sat και την εξοδο του diseqc πανω σε αυτο τον μικτη και κατεβασω με το κοινο καλωδιο που πηγαινε στο δορυφορικο δεκτη και κατω πλεον βαλω ενα διαχωριστη tv/sat και παω την μια εξοδο στο δορυφορικο δεκτη και την αλλη στην tv θα δουλευει το diseqc η οχι για τους 4 δορυφορους που εχω πανω στο κατοπτρο?

εκτος αν ξερετε καποια λυση για να εχω και υμητο και αιγινα σε ενα καλωδιο για να μπορεσω να πιασω και την αναλογικη απο υμητο και τα ψηφιακα απο αιγινα αν και μια φορα που το προσπαθησα μονο τον υμητο καταφερα

υπαρχει κανενα site που να βαζεις το στιγμα σου και να ψαχνεις ενα αλλο στιγμα και να σου λεει σε τι μοιρες το κοιτας?

ελπιζω να εγινα σαφεις για το τι θελω να κανω

Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τον συνδυασμό που σκέφτεσαι...

υπαρχει κανενα site που να βαζεις το στιγμα σου και να ψαχνεις ενα αλλο στιγμα και να σου λεει σε τι μοιρες το κοιτας?

Αν αυτό το θέλεις για το κάτοπτρο, θα σου είναι χρήσιμο αυτό,

http://www.dishpointer.com/

Last edited:
Re: Απάντηση: εγκατασταση δορυφορικου και επιγειου μαζι

Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τον συνδυασμό που σκέφτεσαι...

Αν αυτό το θέλεις για το κάτοπτρο, θα σου είναι χρήσιμο αυτό,

http://www.dishpointer.com/

το θελω για να βαλω το ακριβες στιγμα που μενω και να βρω με μια πυξιδα που στο καλο ειναι η αιγινα με μοιρες

το dishpointer ειναι για δορυφορικα κατοπτρα
ευχαριστω παντως γιατο ενδιαφερον

Αυτό που ρωτάς θα δουλέψει. Εγώ έχω έτσι 5 καλώδια και δουλεύουν μια χαρά με 4 δορυφόρους στο καθένα!

Δουλεύει άψογα αυτό που θες να κάνεις.
Θα μπορούσες επίσης να συνδυάσεις και τις 2 επίγειες κεραίες που θες να εγκαταστήσεις στο υπάρχον καλώδιο.

Έτσι, έχω 2 επίγειες μιξαρισμένες και το μοιράζω σε 8 ανεξάρτητα καλώδια. Στα 5 από αυτά μιξάρω και δορυφορικό (τα 4 από 4 δορυφόρους και το ένα με μοτέρ) και δουλεύουν όλα μια χαρά.

Για την ιστορία, ο διακλαδωτής 1-8 που χρησιμοποιώ είναι της Triax, και οι combiners TV-SAT είναι της Johansson. Το διαχωρισμό TV-SAT στα δωμάτια κάνουν οι πρίζες TV-SAT (Niko).

Εκανα την προσπαθεια να βαλω 2 κεραιες η μια να κοιταει υμμητο και την αλλη αιγινα ωστε να πιανω τα αναλογικα απο υμμητο και τα ψηφιακα απο αιγινα και τα συνδεσα σε ενα μικτη 2 uhf και πηρα την εξοδο και την εριξα στο καλωδιο που κατεβαινει στο διαμερισμα αλλα μου κατεβαζε μονο οτι εφερνε απο υμμητο ,λες και δεν υπηρχε η δευτερη κεραια , ειπα μηπως εχει προβλημα ο μικτης αλλα εβγαλα την κεραια του υμμητου απο πανω του και δουλευε μια χαρα η εξοδος απο την κεραια της αιγινας το ιδιο εκανα και αναποδα και ολα ενταξει
οποτε καταλαβα οτι το σημα του υμμητου ειναι πιο δυνατο (αναλογικο) απο το ψηφιακο της αιγινας οποτε δεν γινεται να συνδεσω και τις 2 κεραιες ταυτοχρονα εκτος αν κοψω με καποια παγιδα της 2 αναλογικες συχνοτητες για να μπορεσω να πιασω τις ιδιες ψηφιακες συχνοτητες απο την αιγινα

σημερα το πρωι που γραφω εκανα το εξης

εβαλα την μια κεραια να κοιταει μονο την αιγινα και το σημα της το εστειλα στο διαμερισμα και μου κατεβασε αρκετα καναλια αλλα εκτος του μπουκετου που περιεχει το ATTIKA,EXTRA3,HIGH TV,NICKELODEON ολα τα υπολοιπα καναλια με σημα 100% και ποιοτητα 87% δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται πραγματικα πως ειναι δυνατον να ειναι προσανατολισμενη η κεραια στην αιγινα να κατεβαζει ολα τα καναλια εκτος του συγκεκριμενου μπουκετου παρατηρησα οτι το συγκεκριμενο μπουκετο ειναι στην ιδια συχνοτητα με το κοντρα απο τον υμμητο αλλα δεν νομιζω να το επιρεαζει γιατι η διαφορα μοιρων απο το σπιτι μου μεταξυ υμμητου και αιγινας ειναι περιπου 90 μοιρες αλλα μηπως το επηρεαζει οτι εχω κεραιες χελιδονες που μαζευον σηματα απο ανακλασεις
περιμενω τις ιδεες και λυσεις στο συγκεκριμενο προβλημα μου
ευχαριστω

λοιπον δεν σταματησα για σημερα γιατι με ετρωγε γιατι συμβαινει και ανεβηκα παλι ταρατσα με την ζεστη και εβαλα μια καινουρια κεραια κατευθυντικη και οχι χελιδωνα και την γυρισα και αυτη να κοιταει στην αιγινα αλλα και παλι δεν καταφερα να δω το μπουκετο της digea με το αττικα,high,nickelodeon,extra3 αλλα μου εβγαλε σημα 100% και ποιοτητα 10% πραγματικα δεν ξερω τι να κανω

συμφωνα με το google maps απο εκει που μενω βλεπω την αιγινα οπως κοιταει ο δορυφορος astra4A στις 4,8 μοιρες και τον υμηττο τον κοιταω περιπου στις 53 μοιρες που κοιταει ο Εxpress AM22 συμφωνα με το dishpointer

ειναι πραγματικη η διαφορα των 48 μοιρων για να βαλω ηλεκτρονικο γωνιακο αλφαδι πανω στις κεραιες για να δω αν ειναι σωστη η διαφορα?

Last edited: