Εγκατάσταση fanfare

s-max

New member
4 December 2009
3
Καλησπέρα στη παρέα και καλώς σας βρήκα .
Επειδή είμαι τελείως μα τελείως ΑΣΧΕΤΟΣ συγχωρήστε με για τις ανόητες ερωτήσεις αλλά χρειάζομαι βοήθεια για το στήσιμο μιας εξωτερικής κεραίας ραδιοφώνου .
Μόλις αγόρασα ένα μικρό ενισχυτή YAMAHA (RX-V365) και θέλω να το συνδέσω με μια κεραία εξωτερική (fanfare-2G) επειδή όμως δεν έχω τη δυνατότητα να τρέξω νέο καλώδιο θέλω να τη συνδέσω στο μίκτη της TV που είναι και ενισχυτής ιστού (televes 5497 & 5495 ) ο οποίος έχει είσοδο για fm, κάνω σωστά μεχρι τώρα ή λέω αρλούμπες ?
οι απορίες μου είναι οι εξής:

α) πόσο μακρυά πρέπει να εγκαταστήσω την fanfare από την κεραία της τηλεόρασης ?
β) υπάρχει περίπτωση να μπουκώσει λόγω ενίσχυσης ( χωρίς ενίσχυση δεν έχω καθόλου σήμα στη TV)?
γ)Με τι είδους βύσμα θα ενώσω το καλώδιο της κεραίας με τον ενισχυτή (η είσοδος του ενισχυτή είναι η κλασική (δοκίμασα με ένα σαν της tv αλλά δεν έμπαινε ?
δ)Για διαχωρισμό του σήματος σε TV & RADIO κάνει μια απλή πρίζα ή θέλω κάτι εξειδικευμένο ?
ε)είναι απαραίτητη η γείωση της κεραίας ?

Ευχαριστώ για το πολύτιμο χρόνο σας
κάθε βοήθεια ή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη

καλημερα,η κεραια του ραδιοφωνου,ναι μπορει να συνδεθει στην εγκατασταση της κεραιας tv,εφοσον υπαρχει προβλεψη και στον μικτη αλλα ΚΑΙ στις πριζες στο σπιτι,εγω παντως προσωπικα θα την προτιμουσα μονη της ,μ ενα ανεξαρτητο καλωδιο κατ ευθειαν στο ραδιοφωνο,γιατι ετσι εξασφαλιζεις τις καλυτερες συνθηκες λειτουργιας.. (τα προβληματα που μπορει να προκυψουν εφοσον συνδεθει στο μικτη της κεραιας tv ειναι τα εξης..μπορει το ραδιοφωνικο σημα να επηρεαστει απο το τηλεοπτικο και το αντιθετο,αλλα και μπορει να εχεις και υπεροδηγηση του δεκτη, απο μεγαλη ποσοτητα σηματος,οποτε ο δεκτης μπουκωνει ,αυτα θα μπορουσε να τα μετρησει καποιος με πεδιομετρο και να βγαλει ακρη..) στην περιπτωση σου τωρα θα προτεινα δοκιμη...δηλαδη συνδεσε την fm στο μικτη,παρε σημα για τον δεκτη απο την πριζα κι αν δεις οτι σε καλυπτει το αποτελεσμα ασε το ετσι(εφοσον δεν χαλας την εικονα της tv κι εχεις σωστο ηχο στο ραδιοφωνο)...αν ομως το ραδιοφωνο σου βγαζει πολλους σταθμους ,τον ενα πανω στον αλλο,ιδιαιτερα σε αδυνατους,αλλα και μολις το βαλεις σε fm stereo mode,εχεις πολυ φυσημα,να ξερεις οτι τον υπεροδηγεις και σ αυτην την περιπτωση πρεπει να κανεις εξασθενηση σηματος με attenuator... κι αν δεν εχεις κι ετσι αποτελεσμα,τοτε πας σε ανεξαρτητη εγκατασταση

πριζες tv-radio υπαρχουν στα καταστηματα ηλεκτρονικων ,αλλα και ηλεκτρολογικων εγκαταστασεων,απλα επελεξε καποια της προκοπης επωνυμη,απεφυγε noname

γειωση χρειαζεται η ολη εγκατασταση κεραιας (tv + radio)

η κεραια fm συνηθως τοποθετειται κοντα στην κεραια tv,στην ταρατσα (εκτος αν εχουμε λογο να παει αλλου--παραδειγμα σε καποιο αλλο σημειο του κτιριου,εχουμε καποιους σταθμους που μας ενδιαφερουν )

αυτα...πιστευω να σε καλυψα -bye-

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , τελικά κατάφερα και κατέβασα άλλο καλώδιο για τη κεραία ( μέσω του μίκτη δεν έπαιζε τίποτα )
Τα αποτελέσματα βεβαίως δεν τόσο ικανοποιητικά (όσο περίμενα από την fanfare) γιατί είμαι σε πολύ δύσκολη περιοχή .
Γνωρίζεις αν μπορώ να ενισχύσω το σήμα με κάποιον ενισχυτή ( πέραν των κλασικών της TV που έχουν και FM )
όσον αφορά τη γείωση τη ακριβώς γειώνουμε? το μπλεντάζ του καλωδίου το πάμε σε μια γείωση πχ νεροσωλήνας ή γειώνουμε τον ιστό?
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων και το χρόνο σου .

καλησπέρα χρησιμοποίησα καλώδιο για δορυφορική (τη καλύτερη ποιότητα που βρήκα 1,30 το μέτρο)το μήκος του καλωδίου είναι 17 μέτρα
καμιά ιδέα?