Εγκατάσταση για mundial

nickape

New member
7 December 2007
95
Καλησπέρα,

Ειμαι ενας συνδρομητης της Nova και σκεφτομαι να επεκτεινω λιγο την εγκατασταση μου για να μπορεσω να δω παγκοσμιο κυπελλο σε HD. Αρχικα σκεφτομουνα να αντικαταστησω το πιατο με κάποιο μεγαλυτερο, οπως ανέφερα σε κάποιο άλλο thread. Αναρωτιεμαι ομως μηπως ηταν προτιμοτερο να προσθέσω ένα δευτερο πιατο. Αντι να αντικαταστησω το πιατο με ενα μεγαλυτερο (1-1,2 μ) και 2 lnb για να βλεπω Hotbird και astra, δε μπορω να κρατησω την εγκατασταση της nova (που βλέπει hotbird) και να προσθεσω ενα δευτερο πιατο αντιστοιχων διαστασεων το οποιο με 2 lnb θα πιάνει 2 άλλους δορυφόρους?

Επειδη ειμαι ψιλοασχετος θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω στο σκεπτικό μου. Εχει βάση αυτό που λέω? Mε την εγκατάσταση της Nova που έχω, βλέπω όλα τα κανάλια που μπορώ να δώ? Υπάρχει κάποιο σημαντικό κανάλι HD που θα μπορούσα να δώ επιπλέον?

Αν έχει βάση το σκεπτικό μου, ποιούς δορυφόρους θα μου προτείνατε να ''στοχεύσω''?

Ευχαριστώ

άμα έχεις δέκτη εκτός απο τον μαμανόβα τότε αγόρασε μια συνδρομή σκαι-ιτάλια...Εγώ το πίανω με το πίατο της νοβα....Αξίζει και έχει πολλά HD κανάλια και εφτιαξαν και 4 για το μουντιάλ....(4 HD kai 4 απλά)

κράτα την εγκατάστασή σου γιατί σήμερα μπήκε σε λειτουργία το rai hd (11179 H 27500 3/4) και μάλλον θα απολαύσεις εκεί αγώνες σε hd (αν δεν κλειδώσει σε nagra)..
Ασχετο αυτό το ερτ hd που λέγανε για το μουντιαλ τι έγινε τελικά?

Last edited:
Αν έχεις χώρο στην ταράτσα (γιατί αν μιλάμε για μπαλκόνι- %)
Aφήνεις το πιατάκι της νοβα και βάζεις +1 με 28.2/26 ή 23/19.2. Εγώ αυτό θα 'κανα, γιατί τα das-erste & zdf HD βγαίνουν παράκεντρα. Ή, αν ενδιαφέρεσαι για τα de, βάζεις πιάτο με κέντρο 19 και μετά επιλέγεις 16/10ή9ή7

σκεφτομαι να επεκτεινω λιγο την εγκατασταση μου για να μπορεσω να δω παγκοσμιο κυπελλο σε HD

HD δέκτη πήρες;

Last edited:
άμα έχεις δέκτη εκτός απο τον μαμανόβα τότε αγόρασε μια συνδρομή σκαι-ιτάλια...Εγώ το πίανω με το πίατο της νοβα....Αξίζει και έχει πολλά HD κανάλια και εφτιαξαν και 4 για το μουντιάλ....(4 HD kai 4 απλά)

Πόσο κοστίζει μία συνδρομή για το Sky-Italia και από μπορούμε να την προμηθευτούμε;

Απάντηση: Re: Εγκατάσταση για mundial

Αν έχεις χώρο στην ταράτσα (γιατί αν μιλάμε για μπαλκόνι- %)
Aφήνεις το πιατάκι της νοβα και βάζεις +1 με 28.2/26 ή 23/19.2. Εγώ αυτό θα 'κανα, γιατί τα das-erste & zdf HD βγαίνουν παράκεντρα. Ή, αν ενδιαφέρεσαι για τα de, βάζεις πιάτο με κέντρο 19 και μετά επιλέγεις 16/10ή9ή7

HD δέκτη πήρες;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. HD δέκτη πήρα τον Edision Argus piccollo, διαβάζοντας υπόψη αυτά που διάβασα σε άλλα threads. Προσπαθώ να κρατησω το κόστος χαμηλά. Θα κάνει δουλειά, έτσι δεν είναι?

Το πιάτο είναι 1 μ. Το παλικάρι που θα το τοποθετήσει λέει ότι θα δυσκολευτεί να στερεώσει σταθερά μεγαλύτερο πιάτο. Γίνεται με τέτοιο πιάτο αυτό που λές?

Re: Απάντηση: Re: Εγκατάσταση για mundial

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. HD δέκτη πήρα τον Edision Argus piccollo, διαβάζοντας υπόψη αυτά που διάβασα σε άλλα threads. Προσπαθώ να κρατησω το κόστος χαμηλά. Θα κάνει δουλειά, έτσι δεν είναι?

Το πιάτο είναι 1 μ. Το παλικάρι που θα το τοποθετήσει λέει ότι θα δυσκολευτεί να στερεώσει σταθερά μεγαλύτερο πιάτο. Γίνεται με τέτοιο πιάτο αυτό που λές?
To παλικάρι δεν μας τα λέει καλά.....

Καλά επιτοίχιο θα το βάλει και λέει πως θα δυσκολευτεί ; !!?
Αφού αυτό επιλέξατε, ας το κεντράρει 19, και από κει και πέρα, έχεις να βάλεις άλλα 2 lnb. Το που θα τα βάλεις, το ξέρεις μόνον εσύ ;) http://gr.kingofsat.net/satellites.php

Απάντηση: Re: Εγκατάσταση για mundial

Καλά επιτοίχιο θα το βάλει και λέει πως θα δυσκολευτεί ; !!?
Αφού αυτό επιλέξατε, ας το κεντράρει 19, και από κει και πέρα, έχεις να βάλεις άλλα 2 lnb. Το που θα τα βάλεις, το ξέρεις μόνον εσύ ;) http://gr.kingofsat.net/satellites.php

Ανάλογα με ποιά κανάλια θέλεις να βλέπεις.Δές τα στο kingofsat,βέβαια εξέτασε το ενδεχόμενο για μελλοντική αγορά κάρτας συνδρομητικού πακέτου.