Εγκατάσταση Joomla σε Mac

thanasiskokk

Established Member
27 January 2007
235
Athens
Γειά σας παιδιά. Θα ήθελα να μου πει κάποιος, πως βάζω joomla σε Mac με λειτουργικό 10.6.8 και αν χρειάζονται συνοδευτικά προγράμματα για να τρέξει. Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσει και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, μιας και αυτά με τα Apache και sQL που γράφει στο site www.joomla.com, δεν τα καταλαβαίνω με τίποτα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δε χρειαζεσαι MAC ουτε γνωσεις sql για να στήσεις joomla. εκτος αν θες να το ψάξεις πολύ πολύ ή σκαλώσεις άσχημα πουθενά.

To στήσιμο γίνεται κατευθείαν στο server ΟΧΙ στον υπολογιστή σου.

Εαν έχεις πρόσβαση στο cpanel του host ΣΥΝΗΘΩΣ υπάρχει Ιnstaller που σου εγκαθιστά αυτόματα την εκδοσή του joomla και ακολουθείς κάποια εύκολα βήματα.
Αλλιώς μέσω ftp κάνεις την δουλειά...

Φίλε «Φρα.Πε», το θέλω μόνο και μόνο για να αρχίσω να το μαθαίνω.
Θέλω να προχωρίσω στην αγορά κάποιου βιβλίου του joomla (έχω βρει δύο-τρία) αλλά βασική προϋπόθεση είναι να έχω εγκατεστημένο το πρόγραμμα στον υπολογιστή μου για να μπορώ να ακολουθήσω τα μαθήματα. Προσπάθησα κάποτε να το εγκαταστήσω αλλά δεν τα κατάφερα. Γι' αυτό ρωτάω αν ξέρει να μου πει κάποιος, βήμα προς βήμα, πως μπορώ να κάνω την εγκατάσταση.
Ευχαριστώ και πάλι!!!

Δες εδω http://www.ostraining.com/blog/joomla/how-to-install-joomla-locally-on-a-mac/

αλλά και πάλι θα μπλέξεις.
Υπάρχουν δεκάδες εντελώς free Hosting με free domain που υποστηρίζουν Joomla για να κάνεις τα πειράματα σου σε πραγματικές συνθήκες και χωρίς καμμια ιδιαίτερη γνώση... άσε που έτσι θα μπορείς να το δείχνεις και σε άλλους για να δοκιμάζουν να σου λένε την γνώμη τους κλπ κλπ + ότι μπορείς να το έχεις εντελώς κλειστό και να μη μπορεί κάνεις να έχει είσοδο εκτός απο αυτούς που έχουν login.

Φαίνεται να είναι πολύ χρήσιμο το site που μου έδωσες. Ευχαριστώ πολύ!
Αν έχω κάποιο πρόβλημα θα επανέλθω, ευχαριστώ και πάλι!