εγκατάσταση μοτέρ

zorro1

Established Member
12 September 2010
148
γιαν την εγκατάσταση μοτέρ μπορεί να μας πει κάποιος φίλος σε πόσες μοίρες πρέπει να είναι η ανύψωση του πιάτου.

καταρχήν φιλε σε eyxaristw.exo ένα πιάτο 80cm και δεχτεί humax 5400.έχω seting από 75 ost έως 43 west.που πρέπει να στηθεί το πιάτο.θα έχω λείψει 16 ost.

καταρχήν φιλε σε eyxaristw.exo ένα πιάτο 80cm και δεχτεί humax 5400.έχω seting από 75 ost έως 43 west.που πρέπει να στηθεί το πιάτο.θα έχω λείψει 16 ost.

Δεν κατάλαβα φίλε μου την ερώτηση. Όταν λες που πρέπει να στηθεί το πιάτο, εννοείς ΠΩΣ να στηθεί;

εννοώ να στηθεί σε πιο δορυφόρο να κοιτάει το πιάτο η δεν παίζει ρολο.

Η εγκατάσταση μοτερ είναι διαφορετική από το απλό στήσιμο.

Αρχικά βάζεις στο μοτέρ το γεωγραφικό πλάτος σου. Για Πάτρα θα το βιδώσεις στις 38.2 μοίρες.

Η βάση που θα μπει το πιάτο πρέπει να είναι τελείως κάθετη. Να την ελέγξεις με αλφάδι. Ελάχιστα αν "γέρνει" δεν θα μπορέσεις να στήσεις σωστά το μοτέρ.

Αφού έχει μπει σωστά η βάση, βάζεις το πιάτο στο μοτέρ. Πολύ προσοχή να είναι το πιάτο στο κέντρο του μοτέρ. Η κλίση του πιάτου να είναι λίγο πάνω από 20 μοίρες. Ακολούθως βάζεις το μοτέρ στην (κάθετη) βάση δίχως να σφίξεις πολύ τις βίδες του. Πρέπει να μπορείς να το γυρίζεις με το χέρι επάνω στην βάση.

Στο δέκτη, στις ρυθμίσεις του lnb επέλεξε USALS και δώσε τις συντεταγμένες του τόπου σου. Για Πάτρα 38.23Ν και 21.73Ε.

Συνδέεις το δέκτη στο μοτέρ και επιλέγεις μέσα από το δέκτη συχνότητα στον δορυφόρο που είναι ο κοντινότερος στο νότο σου. Για την Πάτρα είναι ο δορυφόρος στις 21.6Ε. Εναλλακτικά μπορείς να γυρίσεις το μοτέρ (μέσω του δέκτη πάντοτε, επιλέγοντας συχνότητα δορυφόρου) σε δορυφόρο κοντά στο νότο σου που είσαι σίγουρος ότι θα έχεις σήμα. Για σιγουριά επέλεξε μια δυνατή συχνότητα του Astra 19.2E.

Γυρίζεις όλο το "σύστημα" (μοτέρ + πιάτο) μαζί δεξιά - αριστερά στη βάση μέχρι να δεις σήμα. Με πολύ μικρές κινήσεις βλέπεις που έχεις το μέγιστο σήμα και βιδώνεις σφιχτά το μοτέρ στη βάση του.

Με τον ίδιο τρόπο ανεβοκατεβάζεις το πιάτο ελάχιστα για να βρεις το μέγιστο σήμα και το σφίγγεις.

Λογικά θα είναι εντάξει η εγκατάστασή σου και θα βρίσκει αυτόματα τους δορυφόρους.

μπράβο φιλε κανένας πολύ katatopistikos.o καλύτερος οδηγός..

Στο δέκτη, στις ρυθμίσεις του lnb επέλεξε USALS και δώσε τις συντεταγμένες του τόπου σου. Για Πάτρα 38.23Ν και 21.73Ε......

τώρα το humax δεν έχει τέτοια ένδειξη lnb.περνάω seting και αφού κάνω τα παραπάνω που γραφεις
με την αλλαγή καναλιού πάει αυτόματα σε δορυφόρο που έχεις επιλέξει.έχεις pm... ευχαριστώ.

μια ερωτηση αν γνωριζετε πριν λιγα χρονια εβαλα ενα diseqc moter και ο τεχνικος που του εβαλε επιασε με το πεδιομετρο τους δορυφορους που με ενδιαφεραν turkasat astra hotbird kai hispasat .Τωρα προσπαθω να πιασω hellas sat και eurobird 9 αλλα τιποτα μονο τους παραπανω 4, αυτο που με ενδιαφερει ειναι επειδη θα αγορασω δεκτη hd ο καινουριος δεκτης θα βρει το hellas sat kai το eurobird 9 για τον παλιο δεν με ενδιαφερει γιατι δεν ειναι hd

Αν το μοτέρ είναι στημένο σωστά και έχει σωστό τόξο, ο νέος δέκτης δε θα έχει κανένα πρόβλημα να βρεί όλους τους δορυφόρους!