Εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος help S.O.S

nikkouk

New member
29 November 2013
30
καλησπέρα στο forum .Σε ένα ξεκαθάρισμα της αποθήκης του πατέρα μου ανακάλυψα δύο ηχεία κολώνες από mdf (ιδιοκατασκευη αλλά πολυ προσεγμενη με δυο woofer και ενα tweeter η καθε μια(το ένα woofer είναι σε άσχημη κατάσταση) 1,5 μέτρο υψος.
Επισης έναν 6 κάναλο ενισχυτή που τέσταρα και δουλεύει nad 916 έναν δικάναλο παλι nad και έναν προενισχυτή με dolby digital και prologic
και αυτος nad.Όλα τα παραπάνω απο ότι λέει ο πατέρας μου δουλεύουν παρ όλο που δεν τα τέσταρα ο ίδιος.
Το θέμα μου τώρα.
1ον) Αξίζει να κάνω κάτι με τα παραπάνω δεδομένου οτι μπορώ να διαθέσω κάποιο ποσό όχι πολυ μεγάλο τα 400 ας πούμε οτι είναι όριο.Για δυο πίσω ηχεία που λείπουν ένα sub και ένα κεντρικό.Θα μου φτάνει η ενίσχυση ή θα χρειαστώ κάτι έξτρα?
Blue ray player καθώς και μια 52 άρα Sony 3d έχω που περιμένει σαν τρελή να απογειώσει το σαλόνι μου :Banane0:

2ον)Μηπως και με τα 400 ευρώ παίρνω καλύτερο 5.1 home thater πακέτο και τσάμπα θα μπλέξω με καλώδια ?

3ον)Μηπώς αξίζει να δώσω λεφτά και για προ ενισχυτή για αρχή αντί για τα ηχεία που να υποστηρίζει καινούργιες τεχνολογίες dolby surround καθως και συνδεση με υπολογιστή που με ενδιαφέρει γιατί ο δικός μου δέχεται μόνο rca ? δεν εχει οπτικες και hdmi

4ον) ο nad 916 κανει τιποτα η μονο όγκος είναι?

Ελπίζω να μην κούρασα αλλά ενθουσιαζομαι και μόνο που τα βλέπω.

και η συμβουλη του μπαμπα : αγόρι μου αυτά είναι για ποιοτικό ήχο να σου φέρω το πικαπ μου να καταλάβεις όχι σαν αυτες τις ψευτοψηφιακές
ποζεριές με τα βαθιά μπάσα.Και συνέχισε λέγοντας ...δεν θα σου κάνει ...ελπίζω να μην είναι έτσι !

Re: Εγκατάσταση νέου ηχοσυστηματος help S.O.S

Αν ο προενισχυτής εκτός από Dolby digital παίζει και dts άνετα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με τον ενισχυτή.
Με 400 ευρώ άνετα παίρνεις και 5.1 ηχεία. Με τα ιδιοκατασκευής ηχεία ίσως να αξίζει να ασχοληθείς μόνο σε ένα άλλο ξεχωριστό δικάναλο σύστημα.

να επισημανω οτι το home cinema θα μπει στην σοφιτα σε χώρο 45 τετραγωνικα με 2,20 μετρα υψος ντυμενη ολη με ξυλο .

να επισημανω οτι το home cinema θα μπει στην σοφιτα σε χώρο 45 τετραγωνικα με 2,20 μετρα υψος ντυμενη ολη με ξυλο .
dts δυστυχώς δεν υποστηρίζει ο προενισχυτης .Πόσο έχει ένας προενισχυτης ?
μήπως να πάρω κάτι τέτοιο να τελειώνω?
http://http://www.e-milonas.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=40198 που απο οτι βλέπω το προτείνουν και πολλοί εδώ ?

Άμα δεν έχει dts σήμερα δεν θα σε καλύψει, και κάπως δύσκολο και ακριβό να βρεις προενισχητη.
Αν σου αρέσει πάρτο να τελειώνεις, αλλά να έχεις υπόψη ότι τέτοια μηχανήματα δεν αναβαθμίζονται, αν στο μέλλον αποφασίσεις αναβάθμιση αγοράζεις νέο ενισχυτή και ηχεία.

Άμα δεν έχει dts σήμερα δεν θα σε καλύψει, και κάπως δύσκολο και ακριβό να βρεις προενισχητη.
Αν σου αρέσει πάρτο να τελειώνεις, αλλά να έχεις υπόψη ότι τέτοια μηχανήματα δεν αναβαθμίζονται, αν στο μέλλον αποφασίσεις αναβάθμιση αγοράζεις νέο ενισχυτή και ηχεία.
δεν καταλαβαινω πως δεν θα εχει επεκτασιμοτητα απο την στιγμη που δεν ειναι all in one πακετο αλλά av receiver με 5.1 ηχεια.
Κάτι δεν καταλαβα καλά μάλλον.

Δεν είναι all in one πακέτο αλλά πάει πακέτο με τα ηχεία. Αν προσέξεις την πίσω πλευρά θα δεις ότι δεν έχει έξοδο για προενίσχυση sub. Το sub που υπάρχει στο πακέτο είναι παθητικό και οδηγείται αποκλειστικά από τον ενισχυτή.

επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίξω και άλλο.Ισως να χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλη ενότητα.
Χωρις να λέω πολλά λόγια μιας και η περίπτωσή μου έχει αναλυθεί πιο πάνω είπα να αγοράσω καινούργιο ενισχυτή και ηχεία. μουσικη ταινίες 50/50.
διαθέτω 250 ευρώ για τον ενισχυτή και 600 ευρώ για τα ηχεία.Πιστύω πως είναι μια σωστή αναλογία τα 600 για έναν low budget ενισχυτή.
παίρνω λοιπόν ενισχυτη καινούργιο πχ pioneer vsx 423k η πάω ebay σε κάτι τέτοιο?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-VSX-920-7-1-Channel-AV-Receiver-Preowned-/190993559174?pt=UK_Sound_Vision_Home_Cinema_Receivers&hash=item2c781a6e86
ποιος συμφέρει περισσότερο λέτε?

οταν λεω για ebay λεω για ενισχυτή μετα το 2011 τι μπορεί να έχει πάθει μέσα σε 2 χρόνια?ενισχυτής είναι δεν χαλάει και εύκολα...

Εγώ θα προτιμούσα την ποιότητα του μεταχειρισμένου, αν και εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση. Με τον vsx 423k μην περιμένεις και πολλά σε θέμα ποιότητας έστω και με ποιοτικότερα ηχεία.

Ανάμεσα σε vsx 423 και vsx 920 δηλαδή θα προτιμούσες τον 920?Κάποια άλλη αξιόλογη λύση σε αυτήν την τιμή υπάρχει?