Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

σημερα που το παιδευα ειχα βαλει κεντρο 19 και με λαμακι 13.σε αποσταση οπως ειναι στο δικο μου.το κεντρικο lnb το ειχα στριψει λιγο προς τα δεξια.καταφερα κοιτωντας τα διπλανα πιατα να βρω μια συχνοτητα του 19.2.του sky deutschland.επιασα 11db σημα,αλλα ηταν η μοναδικη συχνοτητα του astra..αρα υποθετω πως ηταν αλλου δορυφορου??
το κεντρικο lnb,τι αλλη ρυθμιση θελει?παιζει ρολο το ποσο κοντα..η μακρια ειναι στο πιατο? αν μπορουσα να δουλεψω με τα lnb θα ηταν μια χαρα..

εδώ, ακολούθησε τις οδηγίες και προχώρα.....

ειχα χρησιμοποιησει το dishpointer.com,αλλα δεν καταλαβα πως ακριβως μπορω να τα ρυθμισω στο πιατο ετσι.
Πλήρης οθόνη
Γ. Πλάτος (Lat) = x, Γ. Μήκος (Lon) = y

Για δορυφορική λήψη από τις 13 μοίρες Ανατολικά με :
Σταθερό κάτοπτρο
Ανύψωση = 44.5, Αζιμούθιο (μαγν. Βορρά) = 193.7, Περιστροφή LNB = 13.5

το 193,7 πως το υπολογιζω δλδ?
αυτο με την περιστροφη lnb πολυ χρησιμο.. thx φιλε.αρα αυτο που μενει απο το lnb ειναι ποσο μπροστα η πισω πρεπει να παει..καμια ιδεα γι αυτο?
κ επισης το elevation.ο μηχανισμος δειχνει τις μοιρες.αλλα δν εχει καποιο σημαδακι.πως βρισκεται?

Last edited:
και κατι αλλο.για τις 13.αφου ειναι παρακεντρα,η περιστροφη lnb ειναι ιδια?

άσε το μαγνητισμό, έχεις βρει που είναι ο νοτιάς....

Πρώτα βρίσκεις την ακριβή ρύθμιση για Astra και μετά για Hotbird.

Κάθε δορυφόρος έχει δική του περιστροφή στο lnb...

Από τη στιγμή που έχεις εικόνα από τον δέκτη, κάνεις το εξής.
Ρυθμίζεις πρώτα τις μοίρες κλίσης για τον Astra, μετά παίζεις δεξιά αριστερά το πιάτο παρακολουθώντας τις μπάρες σήματος στο δέκτη σου ( ή το ποσοστό, δεν ξέρω πως τα δείχνει) για να βεβαιωθείς ότι πιάνεις το συγκεκριμένο δορυφόρο.

Εκεί που θα βρεις το καλύτερο σήμα και την καλύτερη ποιότητα σταματάς και σφίγγεις σιγά σιγά τη βάση του πιάτου...

Από τη στιγμή που έχεις εικόνα από τον δέκτη, κάνεις το εξής.
Ρυθμίζεις πρώτα τις μοίρες κλίσης για τον Astra, μετά παίζεις δεξιά αριστερά το πιάτο παρακολουθώντας τις μπάρες σήματος στο δέκτη σου ( ή το ποσοστό, δεν ξέρω πως τα δείχνει) για να βεβαιωθείς ότι πιάνεις το συγκεκριμένο δορυφόρο.

Εκεί που θα βρεις το καλύτερο σήμα και την καλύτερη ποιότητα σταματάς και σφίγγεις σιγά σιγά τη βάση του πιάτου...

αυτο εκανα..αλλα μαλλον πετυχα ιδια συχνοτητα σε αλλα δορυφορο.
ναι το ξερω οτι θελει διαφορετικη περιστροφη. ρωτησα για τον hotbird,αν η περιστροφη οταν ειναι παρακεντρα ειναι ιδια με αυτη οταν ειναι στο κεντρο.
το αν ειναι πιο μπροστα η πιο πισω το lnb παιζει ρολο?

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

η περιστροφή είναι σταθερή δεν αλλάζει στην Αθήνα.

βάλε αυτή 19.2E - 11302.75 (11303) H

είναι η συχνότητα των Anixe HD ,Astra HD Promo, ORF 1 HD, Servus TV HD, δεν πειράζει αν δεν θα είναι HD ο δέκτης, το σήμα θες να δεις...

Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

είναι η συχνότητα των Anixe HD ,Astra HD Promo, ORF 1 HD, Servus TV HD, δεν πειράζει αν δεν θα είναι HD ο δέκτης, το σήμα θες να δεις...
Αν δεν είναι hd ο δέκτης, δε "βλέπει" τη συχνότητα.

ο dm 800 ειναι.αρα ειναι οκ. ευχαριστω για τις απαντησεις.
το μονο που δν μου απαντησατε ειναι για το αν παιζει ρολο αν ειναι μπροστα η πισω το lnb,,
αντε να δω τι θα καταφερω αυριο..

Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

Αν δεν είναι hd ο δέκτης, δε "βλέπει" τη συχνότητα.

Αυτό ήξερα και εγώ Σεραφειμ αλλά προχθές σε ένα φίλο με edition sd είδαμε σήμα από αυτή τη συχνότητα, εννοείται χωρίς εικόνα....-bye-

ολα καλα τελικα! αν και πρωτα εντοπισα τον hotbird.και ευτυχως ηταν οκ και ο astra :D

Εσείς στα ΒορειοΔυτικά είστε τυχεροί. Με 1.20μ έχετε σήμα σχεδόν απ´όλους τους καλούς δορυφόρους.

Απο την Κύπρο έχουμε απώλειες και περιοριζόμαστε κυρίως στον Hotbird 13. Προσωπικά διαθέτω μοτερ, και κάτοπτρο 90cm.

Έχω καλή μέχρι οριακή λήψη των τελευταίων δορυφόρων Astra 19.2Ε οι οποίοι είναι ισχυροί, όμως καθόλου λήψη στον 1Η.

Φυσικά έχω καλή λήψη απο πολλούς δορυφόρους, όπως, Νilesat 7W, Eurobird 9E, Telstar 15W (o οποίος μεταδίδει 2-3 δωρεάν HD κανάλια), και άλλους.

Θανάσης.