Εγκατασταση πιατου για ληψη 19,2-16-13

dalas

Senior Member
31 May 2008
495
Γεια σας.
Εχω μια εγκατασταση με 16e κεντρο και 19e 13e πλαινα.
Εχω ομως δυο προβληματα.
Δεν μου πιανει στις 13e την δεσμη απο το canal sport 2 pol και απο τις 16e το arena 2,3,4 δεσμη.
Ανεβηκα στην ταρατσα οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα να πιασω την δεσμη απο τις 13e.
Επειδη ειναι το 16 ειναι κεντρο και τα ματια απο 19 και 13 ειναι απο μπροστα και κοβει λιγο οσο ναναι,ενδεχομενως να κοβει την θεα απο το ματι σαυτην την δυσκολη δεσμη.
Γνωριζει καποιος λυση?
Η ειναι καλυτερο να στησω απο την αρχη το πιατο με κεντρο 19 και πλαινα 16 και 13?θα παιζουν ολες οι δεσμες η θα χασω παλι καποιες?
Ειναι και χοντρουτσικα τα ματια γιατι ειναι και τετραπλα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες δέσμες στους δορυφόρους που λες. Αν δεν έχεις σήμα σε συγκεκριμένες συχνότητες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παρεμβολής.

Τι σήμα έχεις γενικά στις άλλες συχνότητες; Υψηλό, χαμηλό;

Πρέπει να κοιτάξεις μια-προς-μια όλες τις συχνότητες και να μας πεις ποιες ακριβώς δεν πιάνεις, ώστε να δούμε αν υπάρχει κάποια παρεμβολή, όπως είπε ο Σεραφείμ, ή έχεις γενικά πολύ κακή στόχευση του πιάτου σου.

Παρεμβολή μπορεί να δημιουργηθεί σε συγκεκριμένες συχνότητες αν υπάρχει κοντά στο δέκτη σου ασύρματο τηλέφωνο, ή αν υπάρχει κοντά στο πιάτο σου κεραία κινητής τηλεφωνίας. Ή γενικά οτιδήποτε άλλο εκπέμπει σε αυτό το φάσμα συχνοτήτων (950ΜHz - 2150MHz).

Πιθανως να μην εχει καλη στοχευση λογω κανονικων lnb, εγραψε οτι ειναι quad και στριμωγμενα...

Ισως αν αλλαχτει το κεντρικο στις 16 με ενα slim να μπορεσει να στοχευσει σωστα...

Ναι και αυτό παίζει... Ας μας δείξει μια φωτογραφία της εγκατάστασής του.

Οι συχνότητες με τα arena είναι πανεύκολες. Πολύ δύσκολο να μην υπάρχει έστω και οριακό σήμα (είναι και 120 cm το κάτοπτρο, οπότε παίρνει κανονικά lnb). Όπως σωστά ανέφερε και ο nautilus7, πρέπει να δει αναλυτικά τις συχνότητες για ασφαλές συμπέρασμα.

Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για τίς απαντήσεις.
Το σήμα που πιάνω στις άλλες συχνότητες είναι πάρα πολύ καλό.14db hotbird.
Θα ανέβω στην ταράτσα για να βγάλω φωτογραφία και να δείτε την εγκατασταση.

Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου για ληψη 19,2-16-13

Τι ειδους αναζητηση κανεις καθε φορα?
Μηπως να δοκιμαζες χειροκηνιτα μια μια αυτες που δυσκολευεται ο δεκτης?
Τι δεκτη εχεις?

παιδια δεν μπορεσα να ανεβω ταρατσα να βγαλω φωτογραφια.
σε ενα 80ρι πιατο της νοβα μπορω να βαλω παραπλευρα τις 16e?

Ναι με slim lnb αλλά δεν θα έχεις την απόδοση σε db που πρέπει να έχεις κανονικά....

Arena και sportclub δέσμες θα ανοίγουν γιατί τώρα κάνουν πολλά παγωματα το βράδυ.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις επίσημες συνδρομές...

Συγνώμη έγραψα λάθος . θα μπορώ να πιάσω καλά τον δορυφόρο;

Και ο δορυφόρος δεν έχει δέσμες, ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Ή πιάνει ή δεν πιάνει.

το ότι δεν έχει δέσμες δεν σημαίνει οτι θα κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες με το ίδιο σήμα

Εμένα με ενδιαφέρει να πιάνω τις συχνότητες από τα αρένα και σπορτκλαμπ,πείτε μου αν μπορώ ώστε να προχωρήσω σε αγορά σλιμ λνβ και βάση στήριξης λνβ.ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν καποιος το εχει δοκιμασει σε ιδιο κατοπτρο θα σου απαντησει...